Duur van Brugge daguitstappen

Als je weinig tijd hebt en Brugge wilt bezoeken tijdens een daguitstap vanuit Brussel, maak je dan geen zorgen: je hebt tijd genoeg om het te ontdekken... en er verliefd op te worden! en verliefd te worden!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuten lezen

Duur van Brugge daguitstappen

Panoramisch uitzicht op Brugge | Elijah G

Een veelgestelde vraag bij het organiseren van een reis naar België is hoe lang de excursies naar Brugge duren of hoeveel tijd we in de stad moeten doorbrengen om deze goed te leren kennen.

Zoals voor alles geldt: hoe langer, hoe beter. Het is moeilijk om genoeg te krijgen van de bezienswaardigheden en de speciale sfeer. Maar omdat onze reistijd helaas niet eeuwig is, zal ik je vertellen hoe lang een rondleiding door Brugge duurt en wat je in Brugge kunt zien als je de stad in één dag bezoekt.

Hoe lang duurt een tour naar Brugge?

Verken de pittoreske straatjes van Brugge| ©Dan Visan
Verken de pittoreske straatjes van Brugge| ©Dan Visan

Als je vanuit Brussel een georganiseerde tour naar Brugge wilt boeken, is een dagtour de meest gebruikelijke manier. Het kost heel weinig tijd om van de ene plek naar de andere te komen, waardoor Brugge de perfecte plek is om naartoe te ontsnappen.

Dagtours duren meestal ongeveer 9 uur tussen vervoer en sightseeing, wat meer dan genoeg tijd is. Normaal gesproken moet je rond 10 uur op het ontmoetingspunt zijn en rond 20 uur ben je weer terug.

Omdat dit een georganiseerde tour is, word je begeleid door een gids die de best mogelijke route voor je uitstippelt. Maar gedurende de hele dag heb je ook vrije tijd om op je gemak te genieten van de essentie van de stad.

Boek een tour naar Brugge

Hoe lang duren de rondleidingen naar Brugge en Gent vanuit Brussel?

Bezoek Gent| ©David Libeert
Bezoek Gent| ©David Libeert

Als je je tijd optimaal wilt benutten en ook de naburige stad Gent wilt bezoeken, wordt de reistijd iets langer. In plaats van de gebruikelijke 9 uur durende reis naar Brugge, heb je ongeveer 10,5 uur nodig.

Maar wat betekent dit? Nou, je moet een beetje vroeg opstaan, want je moet rond 8:30 's ochtends op het ontmoetingspunt zijn om het meeste uit de dag te halen. Je kunt een dutje doen in de bus of genieten van het Belgische landschap dat achter het raam op je wacht.

De reis is niet al te lang (Brugge naar Gent is minder dan een uur), dus de busrit zal helemaal niet te lang duren. Bovendien, als je besluit om een dagtrip naar Brugge en Gent te boeken vanuit Brussel om beide steden op één dag te bezoeken, is dit de beste manier om tijd te besparen.

Boek een rondreis naar Brugge en Gent

Hoe lang duurt een tour naar Brugge als ik alleen reis?

Uitzicht op Brugge vanaf een kanaalbrug| ©Suhail Kazi
Uitzicht op Brugge vanaf een kanaalbrug| ©Suhail Kazi

Als je besluit om de rondleidingen over te slaan en Brugge op eigen houtje te bezoeken, heb je iets meer flexibiliteit bij je bezoek aan Brugge, afhankelijk van hoeveel tijd je in Brugge wilt doorbrengen.

Als je bijvoorbeeld met de trein reist, duurt het iets meer dan een uur om Brugge te bereiken vanuit de hoofdstad. Houd er rekening mee dat de laatste trein rond 12:00 uur vertrekt en de volgende pas om bijna 6:00 uur.

Als je wilt, kun je ook een nacht in Brugge doorbrengen. Op die manier kun je je rondreis door Brugge uitbreiden tot twee dagen om er alles uit te halen wat erin zit. Ik heb een kleine gids samengesteld met een analyse van de prijzen van rondleidingen in Brugge die je misschien kan helpen om je reis beter te organiseren.

Boek een tour naar Brugge

Hoeveel tijd heb ik nodig om Brugge en Gent op eigen houtje te bezoeken?

Kasteel van de Graven van Vlaanderen, Gent| ©Jolien E.
Kasteel van de Graven van Vlaanderen, Gent| ©Jolien E.

Het is mogelijk om Brugge en Gent op eigen houtje in één dag te bezoeken vanuit Brussel, maar ik raad het niet aan. De treinreizen zijn niet langer dan de privébus, maar vergen meer voorbereiding en lange wachttijden op het station.

Als je Brugge en Gent op eigen houtje wilt bezoeken tijdens je reis naar Brussel, raad ik je toch aan om er twee dagen aan te besteden en van de gelegenheid gebruik te maken om een nacht in Brugge door te brengen en er ook onder de sterrenhemel van te genieten.

Boek een excursie naar Brugge en Gent