Hoeveel kost een daguitstappen naar Brugge

Plant u uw reis naar Brugge en weet u niet welk budget u nodig zult hebben? Ik vertel je er alles over hieronder - let op!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuten lezen

Hoeveel kost een daguitstappen naar Brugge

Een van de mooie hoekjes van Brugge | Libby Penner

Als u een uitstapje naar Brussel plant, is een stop in Brugge een must. Op iets meer dan een uur rijden ligt Brugge, de perfecte plek om er een dagje tussenuit te gaan en jezelf te verliezen in de smalle straatjes, kanalen en charmante bruggen.

Maar hoeveel moet je begroten voor dit uitje,hoeveel kost het om mee te gaan met een georganiseerde tour, en hoeveel zou het kosten als je besluit om op eigen houtje te gaan? Ik zal deze en nog een paar andere vragen hieronder beantwoorden om u te helpen beslissen wat de beste manier is om uw zak te organiseren tijdens uw reis.

Hoeveel kost het om Brugge te bezoeken vanuit Brussel?

Typische heksenhuizen 's nachts verlicht| ©Olivier Depaep
Typische heksenhuizen 's nachts verlicht| ©Olivier Depaep

Voor degenen die kiezen voor de meer comfortabele en economische optie, kosten de excursies naar Brugge vanuit Brussel ongeveer €45 bij Hellotickets. De reis tussen de steden gebeurt met een privébus, u wordt begeleid door een deskundige gids en er is een tussenstop in de naburige stad Gent om de tour te vervolledigen met een glimp van het beste van België.

Als u geen fan bent van georganiseerde groepen en liever op een meer intieme manier reist, zijn er soortgelijke tours die een meer exclusieve ervaring bieden, reizend in kleine groepen: de prijs loopt op tot €90, maar dit type tour geeft u de mogelijkheid om beter contact te maken met de gids en de stad, uw vragen te stellen, om aanbevelingen te vragen...

Welke optie u ook kiest, u hebt overdag vrije tijd om de stad op uw gemak te verkennen, wat het tot een zeer authentieke ervaring maakt.

Voeg aan het budget van de excursie ongeveer 20 of 25 € per persoon toe voor eten en drinken (hoewel er veel goedkopere opties zijn, is dit de gemiddelde prijs van wat het u zal kosten).
gemiddelde prijs van wat het u zal kosten om in Brugge te eten).

Vergelijk rondleidingen in Brugge

Hoeveel kost een reis naar Brugge en Gent vanuit Brussel?

Wintermarkt in Gent| ©Jorge Fernández Salas
Wintermarkt in Gent| ©Jorge Fernández Salas

Je hebt geluk, want de meeste georganiseerde rondleidingen die naar Brugge gaan, stoppen ook in Gent voor dezelfde prijs, ongeveer 45 €.

Zo kunt u beide steden op één dag zien (ideaal als u weinig tijd hebt) en bespaart u op reiskosten: u hoeft de openbare bus- of treintijden niet in de gaten te houden, maar u kunt de privébus van de tour gebruiken om van de ene stad naar de andere te komen.

Vergelijk rondreizen naar Brugge en Gent

Hoeveel kost het om met de trein van Brussel naar Brugge te komen?

Zicht op Brugge vanaf de reien| ©Despina Galani
Zicht op Brugge vanaf de reien| ©Despina Galani

Als u geen zin hebt in een georganiseerde rondreis en liever op eigen gelegenheid een bezoek brengt, zijn er treinen die u van de ene stad naar de andere brengen voor ongeveer € 16 enkele reis en ongeveer € 30 retour.

Er zijn tot drie treinen per uur gedurende de dag, dus de frequentie zou geen probleem moeten zijn. Het treinstation ligt in het centrum van de stad en de reistijd is iets meer dan een uur, dus het is een zeer comfortabele reis.

Budgettair gezien bent u bijna 30 euro kwijt voor heen en terug, en dan is de tussenstop in Gent nog niet meegerekend, waarvoor u een apart ticket moet kopen. Als u ook de diensten van een gids wilt inhuren voor een rondleiding door Brugge, komt er €10 extra per persoon bij.

U kunt de treintijden, tarieven en beschikbaarheid controleren op de website van Trainline.

Brugge excursies vergelijken

Hoeveel kost het om met de trein van Brussel naar Brugge en Gent te komen?

Trein naar Brugge| ©frankieleon
Trein naar Brugge| ©frankieleon

Als u naast Brugge overdag ook Gent wilt bezoeken, zult u drie treinreizen moeten maken en dus drie tickets moeten kopen: Brussel-Brugge-Gent-Brussel, in totaal tussen €35 en €40. Hier is de prijs uitsplitsing:

  • Brussel - Brugge: € 16
  • Brugge - Gent: € 8,70
  • Gent-Brussel: € 12

De afstand tussen Brugge en Gent is minder dan een uur, dus u zult niet veel kilometers aan uw reis toevoegen, maar de logistiek begint zeker ingewikkeld te worden als u beide steden in één dag op eigen gelegenheid wilt bezoeken. U moet de dienstregeling in de gaten houden en op de hoogte zijn van de wachttijden op elk station.

Ook hier raad ik aan om via Trainline uw tickets online te kopen, zodat u niet hoeft te vechten of in de rij te staan bij de automaten in het station.

Vergelijk excursies naar Brugge

Hoeveel kost het om van Brussel naar Brugge te komen met een huurauto?

Brugge met de huurauto| ©PlanetKorriban
Brugge met de huurauto| ©PlanetKorriban

Het huren van een auto kan een goed idee zijn als u van plan bent veel door het land te reizen, zodat u zich op eigen gelegenheid kunt verplaatsen zonder afhankelijk te zijn van de dienstregeling van het openbaar vervoer.

Het is echter geen goedkope optie en u zult met de auto niet in het centrum van de belangrijkste steden kunnen komen, dus u zult tijdens uw bezoek aan Brugge moeten betalen voor het parkeren.

Een snelle berekening leert dat het huren van een auto ongeveer €50 per dag kost (plus de verzekeringskosten), ongeveer €20 voor benzine om heen en terug te rijden en €15 voor het parkeren van de auto voor de hele dag op een parkeerplaats, wat neerkomt op een budget van €85 voor reizen alleen.

Als u niet van plan bent meer steden te bezoeken, raad ik u deze optie niet aan.

Vergelijk Brugge Excursies

Hoeveel kost het om met de bus van Brussel naar Brugge te komen?

Bezoek Brugge met de bus| ©Sludge G
Bezoek Brugge met de bus| ©Sludge G

De goedkoopste optie is de openbare bus van Brussel naar Brugge, die voor een retourtje tussen de 15 en 20 euro kost. Bussen vertrekken meestal van het Centraal Station in Brussel en doen er ongeveer anderhalf uur over om Brugge te bereiken.

De bussen rijden de hele dag door en u kunt de dienstregeling en prijzen bekijken en tickets kopen op BusBud.

Brugge excursies vergelijken