Tickets kopen voor een hockeywedstrijd in Toronto

IJshockey is de nationale sport van Canada en Toronto is de thuisbasis van de Maple Leafs, een van de meest succesvolle teams van de NHL. Hier vind je alles wat je moet weten om een wedstrijd bij te wonen en ervan te genieten tijdens je bezoek aan deze bestemming.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

11 minuten lezen

Tickets kopen voor een hockeywedstrijd in Toronto

jugadores en el campo de juego |©Tony Schnagl

Als je een Canadese stad wilt leren kennen, mag je een ijshockeywedstrijd niet missen om de passie te ontdekken die deze activiteit losmaakt bij de plaatselijke bevolking. De sport is een van de nationale iconen van het land en Toronto is geen uitzondering op de regel, want het is de thuisbasis van de Maple Leafs, een van de succesvolste teams in de NHL, de competitie waarin Canadese en Amerikaanse franchises het tegen elkaar opnemen.

Hoewel je het hele jaar door kleine ijshockeywedstrijden kunt bijwonen, spelen de Maple Leafs in de NHL, die elk jaar van oktober tot april loopt. Als je van plan bent om de hoofdstad van Ontario in die maanden te bezoeken, kun je kaartjes kopen om een wedstrijd van het thuisteam bij te wonen, wat een van de beste dingen is om te doen in Toronto.

Hoe koop ik kaartjes voor een hockeywedstrijd in Toronto?

persoonlijk via de computer|©Pixabay
persoonlijk via de computer|©Pixabay

Er zijn verschillende alternatieven om tickets te kopen voor ijshockeywedstrijden in Toronto, een van de belangrijkste is via de officiële website van de Maple Leafs. Daar vind je het speelschema van de club en kun je de wedstrijd selecteren die je wilt bijwonen op basis van je reisschema, hoewel je er rekening mee moet houden dat de NHL op basis van seizoenskaarten wordt verkocht, dus het kan zijn dat je andere opties moet gebruiken om een plaats te bemachtigen.

Koop tickets van online ticketplatforms

Dit is het meest gebruikelijke alternatief, omdat de officiële website van de Maple Leafs vaak alleen plaatsen aanbiedt die nog niet als seizoenskaart zijn verkocht en die meestal ook het duurst zijn. Online verkoopplatforms hebben een voorraad tickets in verschillende sectoren van het stadion en zijn meestal veilige plaatsen voor deze transacties. Controleer echter altijd de reputatie van het platform voor uw gemoedsrust.

Tickets kopen bij erkende wederverkopers

Dit is meestal de duurste optie, vooral omdat deze geautoriseerde wederverkopers een commissie proberen te krijgen voor het verkopen van deze NHL tickets. Bovendien moet u de reputatie van deze verkopers controleren om onaangename verrassingen te voorkomen, vooral voor last minute aankopen. Toch kunnen ze een goede optie zijn, vooral als u van plan bent Toronto te bezoeken met kinderen en zitplaatsen naast elkaar nodig hebt voor alle gezinsleden.

Koop tickets aan de kassa van het stadion

Dit is het minst gebruikelijke alternatief, vooral omdat het riskeren van kaartjes aan de kassa je uit de wedstrijd kan zetten, vooral omdat kaartjes om de Maple Leafs in de NHL te zien vaak snel uitverkocht zijn. Bij sommige midweekwedstrijden of wedstrijden in het reguliere seizoen tegen tegenstanders die niet aan de competitie deelnemen, zijn er echter nog plaatsen beschikbaar die je aan de kassa kunt kopen.

Koop tickets om de Maple Leafs te zien

Hoeveel kosten kaartjes om hockey te kijken in Toronto?

man met kaartje|©Lukas
man met kaartje|©Lukas

Het antwoord hangt van veel factoren af, waaronder de zitplaats die je kiest en de wedstrijd die je wilt bijwonen, want de ticketprijzen zijn niet hetzelfde voor een reguliere seizoenswedstrijd als voor een play-offwedstrijd. De goedkoopste plaatsen beginnen echter bij 40 of 50 euro en er zijn plaatsen dicht bij de wedstrijd die meer dan 800 euro kosten.

Houd er rekening mee dat het bijwonen van een wedstrijd van de Toronto Maple Leafs net zo veel, zo niet meer, gevraagd is dan een cruise langs de waterkant van de stad of een culinaire rondleiding, dus je moet niet alleen van tevoren wat marktonderzoek doen om goedkope plaatsen te vinden, maar je moet ook ruim van tevoren reserveren om kaartjes te bemachtigen.

Als je van plan bent om Toronto maar een paar dagen te bezoeken of alleen beschikbaar bent voor een specifieke wedstrijd op het programma en geen kaartjes kunt krijgen, is een goed alternatief om te kiezen voor aanbiedingen van touroperators die vaak een aantal van de beste tours van de stad combineren met kaartjes om een Maple Leafs-wedstrijd live te zien.

Boek tickets voor een NHL-wedstrijd

Welke soorten tickets zijn er beschikbaar en zijn er skip-the-line ijshockeytickets?

Air Canada Centrum, Toronto|©Beauty Playin 'Eh
Air Canada Centrum, Toronto|©Beauty Playin 'Eh

De verschillende soorten tickets zijn afhankelijk van de gekozen locatie. Het Air Canada Centre is een van de grootste arena's in de stad en biedt niet alleen onderdak aan NHL-wedstrijden van de Maple Leafs, maar ook aan NBA-wedstrijden van de Raptors, de basketbalfranchise van Toronto.

Dit stadion heeft sectoren verder in de omtrek, die het goedkoopst zijn, en ook andere dichter bij het speelveld, met hogere kosten. Het heeft ook een VIP-ruimte, met een bar en restaurant voor bezoekers en met de duurste zitplaatsen in het Air Canada Centre.

De enige skip-the-line tickets voor het stadion zijn voor de VIP-gebieden, die een andere ingang hebben dan de rest van het publiek.

Koop tickets om de Maple Leafs te zien

Zijn ijshockeytickets inbegrepen bij de sightseeingpassen van de stad?

Onze stadspassen voor Toronto|©Judy Baxter
Onze stadspassen voor Toronto|©Judy Baxter

Kaartjes voor wedstrijden van de Maple Leafs zijn niet inbegrepen bij de Toronto CityPASS, de toeristenpas van de stad, hoewel deze pas wel andere attracties in de buurt van het stadion omvat, zoals de populaire CN Tower, die meer dan 30 jaar lang het hoogste bouwwerk ter wereld was, en het Royal Ontario Museum, dat een van de beste musea van Toronto is.

Als je een ijshockeyliefhebber bent, is het interessant om te weten dat de Toronto CityPASS toegang bevat tot de Hockey Hall of Fame, een van de populairste musea van de stad met een zaal gewijd aan de memorabilia, medailles en trofeeën die de geschiedenis van de Maple Leafs hebben verrijkt.

Deze Tourist Card bevat ook een kaartje voor de Toronto hop-on-hop-off bus, zodat je deze kunt gebruiken om naar het stadion te gaan als je ervoor kiest om de pas te combineren met een live Maple Leafs wedstrijd.

Zijn er tickets met een rondleiding door het stadion en is dat de moeite waard?

Stadion Toronto|©Beauty Playin 'Eh
Stadion Toronto|©Beauty Playin 'Eh

Het Air Canada Centre stadion is op wedstrijddagen gesloten voor niet-spelende toeschouwers, maar er zijn andere alternatieven waarmee je het stadion, een van de grootste en meest hightech locaties van Toronto, toch kunt bekijken tijdens je bezoek aan de stad.

Ga mee met een rondleiding door het stadion

Dit is de gemakkelijkste optie en de optie die je niet alleen het speelveld, de tribunes en de kleedkamers van het Air Canada Centre laat zien, maar ook de geheimen van de bouw ervan en de redenen waarom het een van de beroemdste stadions van Canada is geworden, vooral vanwege de roem die het als thuisbasis van de Maple Leafs kreeg.

Bekijk het stadion tijdens een muziekconcert

Het Air Canada Centre is niet alleen een sportlocatie, waar naast de Maple Leafs NHL- en Raptors NBA-wedstrijden ook verschillende edities van de All-Star Game in ijshockey en basketbal plaatsvinden, maar het is ook een vast podium voor internationale sterren. Onder andere U2, Oasis en Lady Gaga hebben er opgetreden, dus als je bezoek samenvalt met een optreden van een artiest hier, heb je een goed excuus om het stadion te bezoeken.

Bezoek het stadion tijdens een wedstrijd van de Raptors

Als je geen live wedstrijd van de Maple Leafs kunt zien of als je zelf een basketbalfan bent, kun je kaartjes kopen voor een NBA-wedstrijd van de Raptors in Toronto en een kijkje nemen in het Air Canada Centre. Een ding waar je rekening mee moet houden is dat je, net als op NHL wedstrijddagen, de arena niet in kunt zonder kaartjes voor die dag.

Koop kaartjes voor een wedstrijd van de Maple Leafs

Zijn er kaartjes met korting voor een hockeywedstrijd in Toronto? Hoe kom ik aan goedkope plaatsen?

Volle bak in het Air Canada Centre|©Beauty Playin 'Eh
Volle bak in het Air Canada Centre|©Beauty Playin 'Eh

Over het algemeen zijn er geen tickets met korting voor NHL wedstrijden van de Maple Leafs, maar er zijn een paar strategieën die je kunt volgen om betere prijzen voor tickets te krijgen. Sommige daarvan zijn om naar wedstrijden te gaan waar de vraag lager is vanwege het belang van de tegenstander of de datum van de wedstrijd, en andere zijn om te kiezen voor zitplaatsen met verminderd zicht of in delen van het stadion die verder van het speelveld af liggen.

Kaartjes kopen voor wedstrijden buiten de piekuren

In de NHL zijn de prijzen dynamisch, wat betekent dat tickets voor elke show veranderen afhankelijk van de vraag, dus als je kiest voor wedstrijden van de Maple Leafs tegen rivalen die geen directe rivalen zijn in de doelen van het team of in reguliere seizoenswedstrijden, kun je goedkopere plaatsen vinden dan in play-offwedstrijden of tegen Montreal Canadiens, de andere sterke franchise in Canada.

Koop tickets voor wedstrijden tijdens de week

Als je van plan bent om Toronto in oktober of tijdens de eerste maanden van het reguliere seizoen te bezoeken, vind je veel doordeweekse wedstrijden op het programma, die minder druk zijn dan de wedstrijden die in het weekend worden gespeeld. Deze wedstrijden, meestal op woensdag of donderdag, bieden betere prijzen dan wedstrijden op zaterdag of zondag.

Koop kaartjes voor boven- of zijzitplaatsen

In grote arena's zoals het Air Canada Centre is het grootste verschil in ticketprijzen meestal gebaseerd op de locatie van de zitplaatsen, dus als je de wedstrijd graag vanaf de verste plaatsen bekijkt, kun je de goedkoopste tickets vinden, die beginnen bij ongeveer 40 euro.

Boek tickets om een hockeywedstrijd te bekijken

Zijn er speciale kaartjes voor kinderen?

Air Canada Centre ingang|©Mayela
Air Canada Centre ingang|©Mayela

Het bijwonen van een ijshockeywedstrijd van de Maple Leafs is een van de beste dingen om te doen met kinderen in Toronto, omdat ze niet alleen kunnen genieten van de sfeer van de wedstrijd zelf, maar ook van de openings- en rustshows. Dit betekent echter niet dat de kleintjes tegen een gereduceerd tarief het stadion in kunnen.

Hoewel het tariefbeleid voor minderjarigen aan elke franchise is, geldt als algemene regel dat kinderen onder de 2 jaar niet voor kaartjes hoeven te betalen als ze worden begeleid door een verantwoordelijke volwassene. De prijsverlaging voor kinderen ouder dan 2 jaar hangt echter af van de ploeg en het stadion. Sommige franchises bieden ook gereduceerde tarieven voor kinderen onder de 8 jaar.

Let op: als je van plan bent om met kinderen naar een wedstrijd van de Maple Leafs te gaan en je koopt vooraf kaartjes, dan krijg je korting voor familiegroepen, aangrenzende zitplaatsen en de mogelijkheid om betere plaatsen te kiezen dan wanneer je op het laatste moment boekt.

Koop tickets voor een hockeywedstrijd

Waarom is het de moeite waard om online tickets te kopen in plaats van aan de kassa?

Vrouw achter de computer|©fauxels
Vrouw achter de computer|©fauxels

Er zijn veel alternatieven om kaartjes te kopen voor een ijshockeywedstrijd in Toronto, maar het meest efficiënte en handige is zeker om het van tevoren online te doen, omdat je dan geen tijd verliest en betere plaatsen kunt krijgen, vooral als je van tevoren genoeg anticipeert. Deze optie is ook ideaal als je van plan bent om Toronto in 3 dagen of minder te bezoeken, omdat je zo tijd bespaart tijdens je bezoek.

Het nadeel van kaartjes kopen aan de kassa is dat je voor de wedstrijd in lange rijen moet staan en dat je niet gegarandeerd kaartjes krijgt, want NHL wedstrijden behoren tot de meest gewilde sportevenementen in de stad en Maple Leafs wedstrijden hebben de neiging om bij elke wedstrijd uit te verkopen.

Koop tickets om de Maple Leafs te zien

Hoeveel tijd heb je nodig om een hockeywedstrijd te zien?

Air Canada Centrum|©Yzukerman
Air Canada Centrum|©Yzukerman

In totaal duren ijshockeywedstrijden 60 minuten, hoewel dat alleen de speeltijd is, die is verdeeld in drie periodes van elk 20 minuten, met 15 minuten tussen elke periode. Afhankelijk van de competitie die gespeeld wordt, kan de wedstrijd verlengd worden met overtime, strafschoppen of een golden goal, waardoor de wedstrijd langer duurt.

Gemiddeld duurt een hockeywedstrijd ongeveer 2,5 uur in totaal, hoewel je daar de tijd om van en naar het stadion te komen bij moet optellen, die in sommige gebieden 20-30 minuten extra kan kosten. Onthoud echter dat elke wedstrijd een spektakel op zich is, dus ik raad je aan om te ontspannen en van begin tot eind van het evenement te genieten.

Onthoud tot slot dat je het beste van een ijshockeywedstrijd kunt genieten als je de regels kent, die in het geval van het NHL-schema specifieke richtlijnen volgen. Hiervoor moet je weten dat het doel van elk team is om meer doelpunten te scoren dan de tegenstander, dat elke franchise bestaat uit 6 spelers op de baan en dat elk teamlid de puck niet langer dan 3 seconden mag vasthouden, wat dynamiek toevoegt aan deze sport.

Boek tickets voor een hockeywedstrijd

Wanneer is de beste tijd om hockey te kijken?

Toronto Raptors in het Air Canada Centre|©Allan Papernick
Toronto Raptors in het Air Canada Centre|©Allan Papernick

Het reguliere seizoen van de NHL loopt van oktober tot april, dus als je van plan bent om Toronto in die maanden te bezoeken, kun je de Maple Leafs in actie zien in 's werelds beste ijshockeycompetitie. Als de openingsronde voorbij is, gaat het toernooi verder in een knock-outfase in de play-offs die meestal tot de eerste dagen van juni duren.

De Maple Leafs spelen hun thuiswedstrijden in het Air Canada Centre en de speeltijden variëren volgens het schema, dat zowel doordeweekse wedstrijden als wedstrijden op zaterdag en zondag omvat.

Buiten het officiële NHL-schema kun je wedstrijden van de Maple Leafs bekijken tijdens speciale evenementen voor en na het seizoen. Ga voor meer informatie over deze wedstrijden naar de officiële website van de franchise.

Boek tickets voor een Maple Leafs-wedstrijd

Hoe kom ik bij het Air Canada Centre?

Tourbussen|©Roxl7
Tourbussen|©Roxl7

Het Air Canada Centre Stadion ligt in een centraal deel van Toronto, heel dicht bij de haven, dus je kunt er komen met het openbaar vervoer, met de auto of ook met de hop on-hop off tourbussen van de stad, die een halte bij het stadion hebben.

Met de bus naar het Air Canada Centre

Je kunt bij het stadion komen met de 97 en 320 bussen, die een halte hebben voor het Air Canada Centre. Bovendien stopt de hop-on-hop-off tourbus van de stad ook op dezelfde locatie, dus je kunt je tour daar onderbreken en de wedstrijd van de Maple Leafs zien.

Hoe je met de auto bij het Air Canada Centre komt

Het beste alternatief om met de auto bij het stadion te komen is via Yonge St., ook een van de belangrijkste verkeersaders in de hoofdstad van Ontario. Deze optie wordt niet aangeraden omdat het verkeer vaak druk is in dit deel van de stad en parkeren moeilijk te vinden is, vooral als je van plan bent Toronto in de zomer of tijdens het hoogseizoen te bezoeken.

Met de metro naar het Air Canada Centre

Dit is de beste optie, vooral vanwege de snelheid en de verscheidenheid aan opties. Je kunt het stadion bereiken met metrolijn 1, die een halte heeft op een van de hoeken van het Air Canada Centre en die samengaat met alle andere metrolijnen in Canada, omdat het de hoofdlijn van de route is.

Tips om hockey te kijken in Toronto

Air Canada Centrum, Toronto Ontario|©Greg's Southern Ontario
Air Canada Centrum, Toronto Ontario|©Greg's Southern Ontario

Kaartjes bemachtigen voor een ijshockeywedstrijd in Toronto is geen sinecure, maar het is zeker de moeite waard, dus hier zijn een paar tips om je te helpen van de show te genieten.

  • Eerst en vooral: koop een kaartje! Hockeywedstrijden in Toronto zijn meestal erg populair, dus het is niet eenvoudig om kaartjes te vinden voor deze wedstrijden. Maar als je van tevoren goed plant, kun je betere plaatsen en betere prijzen krijgen.
  • Zorg dat je niet te laat bij het stadion bent: IJshockeywedstrijden bieden een compleet spektakel, dus in tegenstelling tot andere sporten is het niet genoeg om rond de aanvangstijd van de wedstrijd aan te komen, maar idealiter moet je minstens een uur van tevoren in het stadion zijn om de openingsshows te bekijken en te begrijpen hoe de menigte kleur aan het bekennen is. Dit geldt ook voor de tussenshows.
  • Kom inde stemming voor de wedstrijd: wees niet bang voor spot, want alles is toegestaan bij hockeywedstrijden. Beschilder je gezicht, draag je teamshirt, doe mee met het gezang en geniet van de sportiviteit die deze activiteit kenmerkt.