Pergamonmuseum tickets in Berlijn: hoe te kopen en prijzen

Het Pergamon Museum is momenteel gesloten voor renovatie en zal de komende jaren niet open zijn. Ik twijfel er niet aan dat het na terugkeer nog steeds zal worden beschouwd als een van de belangrijkste musea in Europa.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuten lezen

Pergamonmuseum tickets in Berlijn: hoe te kopen en prijzen

Pergamon Museum Berlijn | ©Geneva Karr

Een van de populairste dingen om te doen in Berlijn is het bezoeken van de belangrijkste musea in deze kosmopolitische stad. Een van de meest bezochte en belangrijkste musea in de culturele scene van Berlijn is het Pergamon Museum, hoewel het nog enkele jaren gesloten zal blijven voor werkzaamheden, dus je zult moeten wachten op de heropening om te kunnen blijven genieten van het Pergamon Altaar of een van de ongelooflijke werken van grote historische waarde die het herbergt.

Wat kosten kaartjes voor het Pergamon Museum in Berlijn?

Binnen in het Pergamon Museum| ©Paul VanDerWerf
Binnen in het Pergamon Museum| ©Paul VanDerWerf

Er zijn verschillende prijzen voor tickets voor het Pergamon Museum in Berlijn die tegemoet komen aan verschillende behoeften van verschillende soorten consumenten. Het basisticket, dat kan worden gekocht via officiële websites zoals Hellotickets, kost ongeveer 13 euro voor volwassenen.

Dit is de goedkoopste manier om toegang te krijgen tot dit essentiële museum in Berlijn, waar je artistieke schatten zult zien zoals het Pergamon Altaar, het Museum van het Oude Oosten of de Marktpoort van Miletus. Kortom, historische juweeltjes die je niet mag missen tijdens je reis naar de Duitse hoofdstad.

Hoe kom ik aan kaartjes voor het Pergamon Museum in Berlijn bij de kassa?

Pergamonmuseum, Bodestraße, Berlijn, Duitsland| ©op23
Pergamonmuseum, Bodestraße, Berlijn, Duitsland| ©op23

Er zijn verschillende haalbare en aanbevelenswaardige manieren om aan tickets voor het Pergamonmuseum in Berlijn te komen en de kassa is daar duidelijk een van. In dit geval hebben we het alleen over het gewone en conventionele ticket van 12 euro per persoon, dat geen toegang met gids tot het museum of tot een van de andere etablissementen op dit beroemde Berlijnse eiland omvat.

Het is niet al te ingewikkeld om de formule achter de aankoop aan de kassa te begrijpen, want je hoeft alleen maar naar de ingang van het museum te gaan. Het museum ligt in de Bodestraße aan de noordkant van het eiland en op de bekende campus waar alle genoemde musea zich bevinden.

Afhankelijk van het toeristenseizoen dat je kiest , kan het meer of minder tijd kosten om in de rij te staan voor kaartjes. Natuurlijk kun je contant betalen, maar ook met creditcard en zelfs met andere elektronische betaalmiddelen.

Ik moet erop wijzen dat veel van de beste sightseeingbussen van Berlijn door dit deel van het stadscentrum rijden. Daarom kunnen ze een goed entertainmentalternatief zijn om van te genieten na een bezoek aan dit museum, ervan uitgaande dat je de voorkeur geeft aan een individueel ticket zonder rondleiding vanwege een gebrek aan interesse in de andere alternatieven op het eiland.

Koop je kaartjes voor het Neues Museum

Zijn tickets voor het Pergamon Museum in Berlijn inbegrepen in een sightseeingpas voor Berlijn?

Pergamon Museum muurschildering| ©Girl with red hat
Pergamon Museum muurschildering| ©Girl with red hat

Het Pergamon Museum is een van de belangrijkste toeristische attracties van de Berlijnse museumwereld en is opgenomen als een hoofdoptie in elke toeristische pas in de stad.

Het beste alternatief dat je hebt als je een combinatieticket wilt kopen dat meerdere attracties in dezelfde betaling omvat, is echter om te gaan voor de begeleide toegang tot dit museum en het Nieuwe Museum van Berlijn. Met deze aankoop ben je namelijk verzekerd van toegang tot alle musea op hetzelfde eiland op dezelfde dag, terwijl je ook een exclusieve rondleiding krijgt.

De Berlijn Pas is een van de beste toeristische passen in de stad en wordt verkocht in een 2- of 3-daags formaat voor respectievelijk ongeveer 99 of 119 euro. Het is een goede optie als je het meeste uit de bezienswaardigheden van de stad wilt halen in de wetenschap dat je hier maar een paar dagen voor hebt. Hoewel, dit is nog steeds een conventioneel ticket zonder gids, als je preferentiële toegang hebt in de zin dat je niet in de rij hoeft te staan voor toegang.

Er zijn echter andere toeristische passen die, hoewel ze het Pergamon Museum niet als een hoofdactiviteit van de dienst omvatten, dat wel doen als je een extra vergoeding betaalt. Dit is de Berlin Welcome Card en hoewel het vooral gericht is op kortingen voor het openbaar vervoer in de stad, heeft het ook een soort uitgebreide service die je toegang geeft tot alle musea op het Museumeiland. Hoewel dit duidelijk zonder gids is en je de bezoektijd moet inkorten als je wilt profiteren van de tijd die de Berlin Welcome Card je biedt voor de andere attracties die inbegrepen zijn.

Boek de beste sightseeing passen in Berlijn

Zijn er speciale tickets voor kinderen?

Kinderen op een sightseeingtour| ©Note thanun
Kinderen op een sightseeingtour| ©Note thanun

De meeste attracties in Berlijn hebben speciale tarieven voor kinderen en het Pergamon Museum, een van de meest bezochte plekken in de stad , is duidelijk geen uitzondering op deze trend. Basistickets zonder rondleiding zijn verkrijgbaar voor 6 euro voor kinderen onder de 18, werklozen en mensen met een handicap. Deze prijs wordt zowel aan de kassa als op de officiële toeristische websites van de stad gehandhaafd.

Er is ook een aanzienlijke korting voor het handige rondleidingsticket voor dit museum en het Nieuwe Museum van Berlijn. Dit is een korting van 20 euro, waardoor het geschatte tarief op 40 euro blijft voor mensen die voldoen aan het criterium dat ze jonger zijn dan 18 jaar. Dit kan te zuinig zijn voor een familiegroep met meerdere kinderen en tieners of voor een tourgroep die op zoek is naar dingen om te zien en te doen in Berlijn met kinderen.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat dit museum gericht is op het tentoonstellen van replica's en echte monumenten die verband houden met de belangrijke historische bouwwerken van het oude Babylon en andere samenlevingen die worden beschouwd als de wieg van de moderne beschavingen. Om deze reden is het misschien niet de meest vermakelijke activiteit voor kinderen, tenminste als het heel jonge kinderen zijn die niet gewend zijn om door dit soort ruimtes te navigeren.

Zijn er rondleidingen in het Pergamon Museum in Berlijn en is het de moeite waard?

Pergamon museum, Berlijn, Duitsland| ©op23
Pergamon museum, Berlijn, Duitsland| ©op23

De rondleiding met gids die ik tot nu toe heb voorgesteld als een gunstig alternatief is ongetwijfeld een toeristische service die vanuit elk mogelijk perspectief de moeite waard is. Het hebben van een gids zorgt ervoor dat er geen enkel relevant detail aan je interessegebied ontsnapt en maakt het ook makkelijker om veel van de museumstukken te begrijpen.

Bovendien wordt de rondleiding versneld, omdat je meegaat op het tempo van de gids, die geen tijd te verliezen heeft. Bovendien heb je iemand tot je beschikking die volledig voorbereid is om al je vragen te beantwoorden.

Alsof dat nog niet genoeg is, verdubbelt het feit dat deze combinatietickets je ook een rondleiding door het Nieuwe Museum van Berlijn bieden, de waarde van het geld dat je investeert. Dit betekent dat je aan het einde van de 3 of 4 uur van beide rondleidingen hebt genoten van een eersteklas service en dat je nog steeds de mogelijkheid hebt om de andere 3 musea op het eiland te bezoeken zonder ook maar één euro extra te hoeven betalen.

Eigenlijk is een ticket met rondleiding met de kenmerken die ik voorstel een van de beste manieren om het meeste uit een 5-daagse reis naar Berlijn te halen. De waarheid is dat dit een grote stad is met een oneindig aantal plannen die bezoekers bezig houden vanaf het moment dat ze aankomen tot het moment dat ze vertrekken, dus het optimaliseren van tijd en geld is een echte logistieke prioriteit.

Hoe kom ik bij het Pergamon Museum in Berlijn?

Sightseeing bus door de straten van Berlijn| ©Janusz Jakubowski
Sightseeing bus door de straten van Berlijn| ©Janusz Jakubowski

Het antwoord op deze vraag hangt af van het gebied waar je accommodatie zich bevindt en waar je je in de stad bevindt vlak voor je bezoek aan het prachtige en interessante Pergamon Museum in Berlijn.

Omdat je in het centrum van Berlijn bent, is het logisch om aan te nemen dat het een goed idee is om met de metro te komen, aangezien het metro- en bovengrondse treinsysteem van de stad een van de beste ter wereld is. In dat geval is station Friedrichstraße op de U6-lijn een ideaal alternatief, omdat je er in minder dan 10 minuten naartoe kunt lopen en de gelegenheid hebt om de schoonheid van de Eisernebrug te bewonderen. Station

Friedrichstraße is ook een goed alternatief als je je verplaatst met het intercitytreinsysteem van de stad via meer lijnen S1, S2 en S25. Aan de andere kant van de rivier, bij station Hackescher Markt kun je ook uitstappen als de lijnen S5, S7 en S75 handig zijn. Station Alexanderplatz is ook relatief dichtbij en kan interessant zijn als je van dit belangrijke toeristische gebied wilt genieten tijdens je wandeling van de trein naar het museum.

Die laatste optie is heel aantrekkelijk als je bedenkt dat je onderweg verschillende van de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Berlijn kunt zien. Zoals het DDR Museum, de Berlijnse kathedraal en de iconische Fernsehturm toren.

Wat je zeker niet mag missen in het Pergamon Museum Berlijn

Pergamon Museum standbeelden| ©Levent Simsek
Pergamon Museum standbeelden| ©Levent Simsek

Zoals de naam al doet vermoeden, is het Pergamon-altaar, ook wel bekend als het altaar van Zeus, het belangrijkste werk van deze instelling. In feite is het museum opgericht om dit 2000 jaar oude Oudgriekse religieuze monument te huisvesten, dat na een zorgvuldige reconstructie vanuit de archeologische opgravingen van een necropolis hier werd tentoongesteld.

De Mushatta Façade is een andere belangrijke attractie van het museum en is de toegangspoort van een oud paleis van de Umayyaden, dat in het begin van de 19e eeuw van Jordanië naar Berlijn werd overgebracht als een geschenk van broederschap tussen de twee naties. Er is ook een beroemde permanente tentoonstelling van islamitische kunst en replica's van andere belangrijke historische elementen zoals de beroemde Ishtar poort, die de ingang was van de oude stad Babylon.

De marktpoort van Miletus is een ander belangrijk element van deze instelling en bestaat uit een van de belangrijkste archeologische stukken die laten zien hoe een Romeinse marktplaats er 2000 jaar geleden uitzag. Het valt op door de indrukwekkende staat van bewaring, waardoor het opvalt tussen andere archeologische tentoonstellingen van vandaag de dag.

Hoeveel tijd heb je nodig om het Pergamon Museum in Berlijn te bezoeken?

Kurt-Schumacher| ©Oleks K. 2.0
Kurt-Schumacher| ©Oleks K. 2.0

Je hebt echt niet veel tijd nodig om het Pergamon Museum in zijn geheel te bekijken, want het is een plek met verschillende grote archeologische voorwerpen die worden aangevuld met andere historische artefacten. Ze zijn echter niet te vergelijken met het volume van de tentoongestelde voorwerpen in een locatie zoals het British Museum of het Museum of Natural History in New York.

Dat betekent dat je met ongeveer 2 uur kunt genieten van het grootste deel van dit museum, wat betekent dat de rondleiding van 1,5 uur meer dan genoeg tijd is om in detail kennis te maken met alle belangrijkste elementen op deze plek.

Je moet ook het feit waarderen dat een museum met airconditioning zoals dit een van de beste dingen is om te zien of te doen in Berlijn in de winter vanwege de uitdagende omgevingsomstandigheden die de ervaring van een rondleiding door de stad in zo'n koud seizoen bepalen. In deze tijd van het jaar zul je je bezoek dus waarschijnlijk zo veel mogelijk willen verlengen als je geen andere activiteiten hebt gepland direct na je bezoek aan het Pergamon Museum in Berlijn.

Openingstijden van het Pergamon Museum Berlijn

Sightseeing Bus, Berlijn| ©Emilio Labrador
Sightseeing Bus, Berlijn| ©Emilio Labrador

Voor jouw gemak is het Pergamon Museum in Berlijn elke dag van de week geopend. Dat is logisch, want het is een van de populairste toeristische attracties in de stad en maakt ook deel uit van het belangrijkste museumcircuit in de Duitse hoofdstad.

Het is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag zijn de openingstijden echter verlengd tot 20:00 uur, zodat bezoekers hun pasjes voor een bezoek aan het Berlijnse museumeiland optimaal kunnen gebruiken. Houd er in ieder geval rekening mee dat rondleidingen voor gecombineerde tickets meestal ook voor de ochtend of af en toe voor de middag worden geboekt.

Tips voor een bezoek aan het Pergamon Museum Berlijn

Je bagage inpakken| ©Ketut Subiyanto
Je bagage inpakken| ©Ketut Subiyanto

Er is niet veel advies dat ik je kan geven met betrekking tot je bezoek aan het Pergamon Museum in Berlijn, want het is een veilige, comfortabele en vermakelijke plek die je een interessante sightseeing-ervaring biedt in het hart van de Duitse hoofdstad. Het comfort van je schoeisel kan er een van zijn, want lopen zal zeker een belangrijke activiteit zijn tijdens je hele reis en in het bijzonder tijdens de dag dat je ervoor kiest om de verschillende musea van dit bekende eiland te bezoeken.

De keuze van je kleding in overeenstemming met het weer van het seizoen van je reis is een andere relevante factor, want de zomers zijn vrij warm en de winters zijn extreem koud. Dit is echter een aanbeveling die past in de reistips voor Berlijn die kunnen worden toegepast op verschillende locaties en activiteiten in de stad.

Ik kan je ook aanraden om het museum vroeg op de dag of in het laatste deel van de dag te bezoeken. Dit zijn de tijden waarop er de minste bezoekers zijn, waardoor het begin van de middag het drukste moment van de dag is.

Waar kun je eten in de buurt van het Pergamon Museum Berlijn?

Eisbein, typisch Duits eten| ©Joselu Blanco
Eisbein, typisch Duits eten| ©Joselu Blanco

Omdat het in het centrum van Berlijn ligt, is het niet verwonderlijk dat er binnen een straal van 500 meter rond het museum tientallen eetgelegenheden zijn voor elk budget en elke eetlust. Aan het noordelijke uiteinde van het museumeiland bevinden zich drie verschillende cafés, waarbij Cu 29 een aan te bevelen alternatief is vanwege de schoonheid van de faciliteiten.

Het Dolcafe im Berliner Dom ligt ook in de buurt van het museum en valt op door het directe uitzicht op de prachtige Berliner Dom. Het Café il Altem Museum biedt ook een indrukwekkend uitzicht op het plein van de kathedraal, terwijl de Bistro Lebenswelten - Humboldt Forum een ander alternatief kan zijn als je verder weg wilt gaan van het Pergamon Museum in de richting van het zuiden van het eiland.

Als je de brug oversteekt op weg naar het Alexanderplatz kom je honderd restaurants, tavernes, cafés en bars tegen. En een gastronomische rondleiding door dit gebied kan worden beschouwd als een van de beste dingen om 's avonds te doen in Berlijn. Zeker als je weet dat een stad die zo modern en kosmopolitisch is als deze zich bij andere wereldsteden voegt in de categorie steden die nooit slapen.