Dublin Luchthaventransfers

Ik vertel u alle mogelijke opties om op de meest comfortabele, snelste en goedkoopste manier van de luchthaven naar uw hotel te komen.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuten lezen

Dublin Luchthaventransfers

Vliegtuigen landen op de luchthaven van Dublin | ©Kevin Hackert

Dublin Airport is een van de grootste luchthavens van Europa en ligt op 15 km van het stadscentrum (ongeveer een half uur rijden). Eenmaal geland op Dublin Airport kun je met de bus of door het huren van een privétransfer naar je hotel. Ik geef je alle details zodat je je aankomst van tevoren kunt plannen.

1. Transferopties tussen Dublin Airport en het centrum van Dublin

Terminal luchthaven Dublin| ©JJ Merelo
Terminal luchthaven Dublin| ©JJ Merelo

Als je liever direct bij je hotel aankomt en tijd en comfort wilt besparen, raad ik je privé vervoer aan.

Hoewel je bij aankomst een taxi of VTC kunt bestellen of een auto kunt huren, is het handiger om vooraf een privétransfer te boeken van Dublin Airport naar je hotel en vice versa.

2. Privétransfer naar uw hotel vanaf Dublin Airport

Privé vervoer| ©Dan Gold
Privé vervoer| ©Dan Gold

Naast snelheid (het duurt ongeveer een half uur om in het centrum van Dublin te komen) en comfort (alle voertuigen zijn volledig uitgerust) heeft het vooraf boeken van een individuele privétransfer van Dublin Airport naar je hotel nog andere belangrijke voordelen:

  • De service is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.
  • U reist alleen met uw gezelschap, dus u hoeft niet te wachten en geen tussenstops te maken voordat u bij uw hotel aankomt.
  • De professionele chauffeur ontmoet u in de aankomsthal, dus u hoeft geen weg te zoeken op de luchthaven of een taxistandplaats of bushalte te vinden.
  • U hebt voldoende ruimte voor uw bagage (als u speciale bagage hebt, laat het ons weten wanneer u reserveert).
  • U hoeft zich geen zorgen te maken als uw vliegtuig vertraging heeft, want de chauffeur heeft uw vluchtgegevens.
  • Bij vragen of onvoorziene omstandigheden kunt u gemakkelijk per e-mail of telefoon contact opnemen met het vervoersbedrijf.

Hoe deze dienst werkt

De prijs per rit varieert afhankelijk van het aantal personen in de groep. U kunt online boeken; als uw plannen veranderen kunt u de dienst annuleren tot 24 uur voor uw aankomst in Dublin.

Zodra u uw boeking heeft gemaakt moet u uw vluchtnummer en het adres van uw hotel in Dublin opgeven, zodat de chauffeur op u kan wachten, rekening houdend met eventuele vertragingen van uw vlucht en u direct bij uw hotel kan afzetten.

Privé transfer terug naar de luchthaven

Deze service is ook beschikbaar van uw hotel in Dublin naar de luchthaven aan het einde van uw reis. De voorwaarden en prijs zijn hetzelfde; zodra de chauffeur je vluchtgegevens weet haalt hij je ruim op tijd op bij je hotel zodat je zonder opgejaagd te worden en zonder uren te moeten wachten tot je aan boord gaat, op de luchthaven aankomt.

Ik raad het gebruik van deze service aan, vooral als je vliegtuig vroeg in de ochtend vertrekt, want het gebruik van het nachtvervoer in Dublin kan behoorlijk vervelend zijn. Ana's Traveller Tip Voordat je een privétransfer boekt, zorg ervoor dat de uiteindelijke prijs vastligt en dat je niet per extra persoon hoeft te betalen. Sommige privévoertuigen proberen dit te doen.

3. Andere opties tussen de luchthaven en het stadscentrum

Taxi door de straten van Dublin| ©Mic
Taxi door de straten van Dublin| ©Mic

Aircoach bus

Dit is de snelste optie voor openbaar vervoer. Deze bussen zijn herkenbaar aan hun blauwe kleur en stoppen bij beide terminals van Dublin Airport. Het tarief is 7 euro enkele reis (12 als u een retourticket koopt) en het duurt slechts een half uur om in het centrum te komen, aangezien er onderweg slechts drie haltes zijn - Drumcondra, O'Connell Street en Grafton Street.

Ze zijn 24 uur per dag beschikbaar en rijden overdag ongeveer 15 minuten en 's avonds 30 minuten. U kunt uw kaartje direct in de bus kopen.

Airlink

Dit zijn groene dubbeldekkerbussen van het officiële busnetwerk van de stad.

Het verschil met de lijnbussen is dat ze speciaal zijn ontworpen om het stadscentrum te verbinden met de twee terminals van Dublin Airport (wat meer bagagecapaciteit betekent).De prijs is hetzelfde als de Aircoach-bussen (7 euro enkele reis met korting op het retourticket), maar ze hebben meer haltes (in totaal 10), dus het kan handig zijn als u niet bij de Aircoach-haltes bent. De volledige reistijd is een uur en de frequentie is 15 minuten van 5.30 tot middernacht. s Nachts is er geen dienst.

Reguliere bussen

Dit is de goedkoopste optie en wordt bij aankomst op de luchthaven aangegeven. U zult echter niet veel ruimte hebben voor bagage, want het zijn geen speciale luchthavenbussen. Het duurt ongeveer 45 minuten om in het stadscentrum te komen en afhankelijk van het gebied waar u naartoe gaat, zijn er drie lijnen die op de luchthaven stoppen: 16, 41 en 102. Het kaartje kost ongeveer 4 euro en u hebt geen vervoerskaart nodig om het te kopen.

Taxi

Als je het openbaar vervoer wilt vermijden, maar bij aankomst op Dublin Airport geen privétransfer hebt geboekt, kun je een taxi nemen.

De taxistandplaats staat aangegeven op de verschillende wegwijzers rond de luchthaven, maar meestal zult u in een rij moeten wachten. Deprijs varieert afhankelijk van het tijdstip en het verkeer, maar als u een idee wilt hebben, reken dan op een bedrag tussen 25 en 35 euro.

VTC

Tot slot hebt u de mogelijkheid om bij aankomst een VTC aan te vragen via de Uber-applicatie (u kunt de WIFI-verbinding van de luchthaven gebruiken). De prijs staat vast en u kunt deze zien voordat u uw aanvraag bevestigt. U zult echter afspraken moeten maken met uw chauffeur om u op een specifiek punt in de luchthaven op te halen, wat misleidend kan zijn als u de luchthaven niet kent.

4. Eerste tips voor uw aankomst in Dublin

Geniet van de charme van Dublin| ©Sean MacEntee
Geniet van de charme van Dublin| ©Sean MacEntee

Wanneer naar Dublin gaan

De maanden mei tot september zijn de warmste maanden in Dublin en daarom de beste tijd om te reizen zonder dat de hitte je reis verpest, aangezien de gemiddelde temperaturen beperkt blijven tot 20 graden Celsius. Als je in de winter reist, vergeet dan niet warme kleren en een paraplu in te pakken.

Waar overnachten in Dublin

Dublin is een zeer veilige stad, dus er zijn geen gebieden die je moet vermijden. Je zult echter vaak namen horen als O'Connel Street, Temple Bar, Old Town en St Stephen's Green; dit zijn de meest centrale gebieden van de stad waar je alles binnen handbereik hebt, dus deze zijn meestal het populairst voor accommodatie. Vergeet niet zo ver mogelijk van tevoren te boeken om kosten te besparen.

Reizen in Dublin

Mobiliteit is geen probleem in de Ierse hoofdstad. Als u niet tussen de bezienswaardigheden in het centrum loopt, kunt u fietsen, een populair vervoermiddel in de stad. Voor langere afstanden is er een uitgebreid netwerk van bussen, de metro en trams.

Wat te eten in Dublin

De keuken van Dublin wordt soms overschaduwd door de internationale bekendheid van haar whisky of bier, maar dat betekent niet dat je tijdens je bezoek niet kunt genieten van enkele van de traditionele gerechten van de stad. Probeer zeker een goede Irish stew of bestel sodabrood bij uw maaltijd, gemaakt met zuiveringszout in plaats van gist. Noteer boxty of coddle als typische gerechten en neem altijd advies aan van de plaatselijke bevolking.

5. Meer over Dublin

Toegang tot het Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber
Toegang tot het Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber

Plan je reis naar Dublin om het meeste te halen uit de dagen die je in de stad doorbrengt. Hier zijn enkele interessante artikelen over wat er te zien en te doen is in Dublin: