Guinness Storehouse

Breng zeker een bezoek aan dit brouwersparadijs: verken de Guinness-brouwerij en proef de beste bieren

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuten lezen

Guinness Storehouse

Ingang tot het Guinness Storehouse | ©Roberto Serrini

We kunnen gerust stellen dat een van de meest gewaardeerde culturele bezittingen van Ierland het bier is. Het brouwproces is uitgegroeid tot een kunstvorm en een toeristische attractie op zich. Het beste voorbeeld hiervan is de Guinness-brouwerij in Dublin.

Dus als je een reis naar Dublin plant, raad ik je aan om een paar uur uit te trekken om de geboorteplaats van het Guinness bier te bezoeken en niet alleen het brouwproces, maar ook de geschiedenis en de leidende rol in de Ierse cultuur grondig te leren kennen. Lees verder om erachter te komen waar het allemaal om draait.

De handigste optie

Dublin Guinness & Jameson Irish Experience Tour

Boek een rondleiding door het Guinness Storehouse en de Jameson Distillery en geniet van de lokale smaken.

Vergeet rijen en wachten in de rij. Boek deze Ierse ervaring en bezoek de beroemdste bier- en whiskybrouwerijen van het land met een lokale deskundige gids.

Dit is een geweldige optie omdat je ongeveer 4 uur de tijd hebt om de brouwerij en distilleerderij te bezoeken. Je leert van een lokale gids alle bijzonderheden en details over het brouwproces van de twee meest iconische dranken van de Ierse hoofdstad.

Daarnaast krijg je de kans om beide producten te proeven en heb je toegang tot de Gravity Bar van het Guinness Storehouse, met een fantastisch uitzicht over de stad Dublin. Vergeet in de rij staan en kaartjes kopen, deze optie bevrijdt je van de formaliteiten zodat je kunt genieten van de lokale smaken.

Aanbevolen als... je een paar dagen hebt om Dublin te verkennen en je dit culturele en gastronomische aspect wilt leren kennen dat zo typerend is voor zijn oorsprong. Als je besluit deze begeleide Ierse ervaring te boeken, neem je een leuk en interessant souvenir mee van je verblijf in de stad.

Wat is inbegrepen bij de Guinness Storehouse rondleiding met entreetickets

Guinness proeven in de Gravity Bar| ©José María Mateos
Guinness proeven in de Gravity Bar| ©José María Mateos

Voor bierliefhebbers is deze tour een must en voor wie de cultuur en eigenaardigheden van de Ierse hoofdstad wil leren kennen is dit een must. Hier lees je hoe je kaartjes voor het Guinness Storehouse kunt kopen en wat er inbegrepen is:

Guinness Storehouse Hop-On Hop-Off Tickets in Dublin

Omdat het Guinness Storehouse zo'n populaire plek is om te bezoeken, is het niet ongewoon dat er lange rijen voor de ingang staan, wat een aanzienlijke wachttijd betekent. Dus als je je Guinness Storehouse kaartjes online koopt, raad ik je aan ervoor te zorgen dat ze ook directe toegang tot het Guinness Storehouse bieden om de wachtrijen te vermijden.

Met dit ticket krijg je toegang tot een volledige rondleiding door de fabriek (7 verdiepingen in totaal) waar je op je eigen tempo kunt gaan. Een groot deel van de brouwerij is ingericht als museum, dus naast rondkijken leer je ook de geheimen van het brouwen van de verschillende soorten bier en waarom het zo'n populaire drank is in Ierland. Inclusief een proeverij (bier voor volwassenen en frisdrank voor kinderen), die je kunt doen vanuit de glazen bar op de bovenste verdieping: Gravity Bar, met het beste uitzicht over Dublin.

Boek een rondleiding door het Guinness Storehouse

Wat is er te zien bij de Guinness Dublin Brouwerij?

Guinness winkel| ©Ryan Schreiber
Guinness winkel| ©Ryan Schreiber

Wat is het geheim van het Ierse bier? Weinig plaatsen kunnen deze vraag zo goed beantwoorden als de Guinness Brouwerij in het centrum van Dublin. Deze tour is een culturele ervaring met veel dynamische elementen onderweg. Naast het leren over de geschiedenis van de drank, ontdek je ook details over het brouwproces en leer je over de verschillende soorten bier.

De Guinness brouwerij is verdeeld in 7 verdiepingen en op elke verdieping is er iets speciaals aan het bezoek zodat, in tegenstelling tot wat je zou denken met zo'n gespecialiseerd thema, de uiteindelijke ervaring helemaal niet saai is.

Hoogtepunten van het bezoek

Toen ik het Guinness Storehouse bezocht wist ik niet echt wat ik zou aantreffen en ik was behoorlijk aangenaam verrast; om je een vergelijkbaar gevoel te geven zal ik een paar dingen schetsen die je in de winkel kunt zien en doen:

  • Leer meer over de vier ingrediënten van het bier en het geheim van het schuim.
  • Geniet van een proeverij in de Gravity Bar met panoramisch uitzicht over de stad
  • Leer hoe je een Guinnessinschenkt en verdien een diploma
  • Leer de geheimen van een goede bierproeverij en oefen deze in de praktijk
  • Mogelijkheid om gepersonaliseerde producten te krijgen van de Guinness Store
  • Leer over de relatie van het bier met Guinness World Records
  • Ontdek de geheimen die de reclame van Guinness tot een succes hebben gemaakt.

Boek een rondleiding door de Guinness brouwerij

Regel je bezoek aan de Guinness Brouwerij in Dublin

Uitzicht op Dublin vanaf de Gravity Bar| ©Horst Gutmann
Uitzicht op Dublin vanaf de Gravity Bar| ©Horst Gutmann

Hoe kom ik bij de Guinness Storehouse?

De Guinness Brouwerij ligt vlakbij St James's Station, op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum van Dublin. Als je met het openbaar vervoer reist, kun je de 123 bus voor de deur nemen. Toegang met de auto is ook mogelijk en bij veel kaartjes is parkeren inbegrepen, maar ik raad aan om 's ochtends vroeg of 's avonds te komen om een volle parkeerplaats te voorkomen.

Openingstijden

De fabriek is elke dag van het jaar geopend voor het publiek, behalve op Goede Vrijdag en op 24, 25 en 26 december. In de winter zijn de openingstijden van 9.30 tot 19.00 uur en in juli en augustus kun je de fabriek tot 20.00 uur bezoeken. Let op: de laatste keer dat de fabriek open is voor publiek is altijd twee uur voor sluitingstijd.

Duur van het bezoek

Het gemiddelde bezoek duurt twee uur. De brouwerij heeft in totaal 7 verdiepingen, waaronder een bar op het dak om van het uitzicht te genieten terwijl je van een biertje nipt, een verdieping waar je kunt leren hoe je bier moet trekken of een winkel met exclusieve Guinness-cadeaus.

Rondleidingen

Het is mogelijk om een rondleiding door de brouwerij te boeken, maar de faciliteiten zijn zo goed dat ik je aanraad om de rondleiding in je eigen tempo te doen door bij de ingang een audiogids in je eigen taal te kopen voor ongeveer een euro.

Waar kun je eten?

De fabriek heeft twee restaurants waar je kunt pauzeren tijdens je bezoek. Deze restaurants zijn Arthur's Bar en de 1937 Bar & Brasserie; als je in een van beide wilt eten raad ik je aan van tevoren een tafel te reserveren via de officiële website van het Guinness Storehouse. Zonder reservering heb je met algemene toegang ook toegang tot de beroemde Gravity Bar, gelegen op de bovenste verdieping van het Guinness Storehouse met panoramisch uitzicht over Dublin.

Speciale evenementen

Op bepaalde data organiseert de fabriek evenementen of tentoonstellingen in de fabriek, hoewel deze nog steeds open is voor het publiek. Het is bijvoorbeeld interessant om het Guinness Storehouse te bezoeken op St. Patrick's Day.

Ana's Traveller Tip

Het Guinness Storehouse is ook geschikt voor kinderen: kinderen onder de 13 mogen gratis naar binnen. In plaats van een pint bier aan het einde van de rondleiding, kunnen ze genieten van een frisdrank.

Als je geïnteresseerd bent in een rondleiding door het Guinness Storehouse, ben je misschien ook geïnteresseerd in

Toeristische bus van Guinness door de straten van Dublin| ©D464-Darren Hall
Toeristische bus van Guinness door de straten van Dublin| ©D464-Darren Hall

Een bezoek aan het Guinness Storehouse is een van de populairste ervaringen voor iedereen die Dublin bezoekt. Daarom zijn er vaak kortingen op de toegangsprijs te vinden. Een van de handigste is die van de Dublin Pass toeristenkaart, want die betekent direct gratis toegang tot de fabriek.

De Dublin Pass heeft ook als een van de belangrijkste attracties het gratis gebruik van de Dublin toeristenbus gedurende 24 uur, iets wat je bezoek aan de Ierse hoofdstad perfect compleet maakt. Als je meer wilt weten over de Dublin Pass en de Dublin sightseeing bussen, kun je dit artikel bekijken: Dublin Pass.