Leonardo Da Vinci Museum in Milaan

Ontdek hoe u kaartjes kunt kopen voor dit emblematische museum van de stad Milaan: het Museum voor Wetenschap en Technologie.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuten lezen

Leonardo Da Vinci Museum in Milaan

Leonardo da Vinci Museum in Milaan | ©Profi Foto Video

In de stad Milaan is de naam van Leonardo Da Vinci zeer belangrijk, en het Museum voor Wetenschap en Technologie van Milaan is een ruimte die speciaal gewijd is aan het leven van de kunstenaar. Beter bekend als het Leonardo Da Vinci Museum, werd het opgericht in 1953 en daar vindt u duidelijke voorbeelden van zijn creativiteit en zijn geschiedenis, en het is een van de beste dingen om te doen in Milaan tijdens uw vakantie.

Leonardo Da Vinci was een kunstenaar, een uitvinder, een wetenschapper en ook een schilder; dus de werken die je in het museum ziet variëren van uitvindingen, tekeningen, plannen, werken en zelfs geschapen voorwerpen. Het merkwaardige aan al deze elementen is dat zij een essentieel onderdeel vormden van de wetenschappelijke en technologische evolutie van de wereld in de loop van de geschiedenis.

Hoeveel kosten tickets voor het Leonardo Da Vinci Museum?

Buiten het museum| ©Sanida
Buiten het museum| ©Sanida

De toegang tot het museum heeft de volgende prijzen:

 • Algemene toegang: 10€.
 • Gereduceerde toegang: 7,50€ (personen van 3 tot 26 jaar en 65-plussers)
 • Gratis: kinderen tot 3 jaar

Vergeet niet een identificatiebewijs mee te nemen om te controleren voor welk type ticket u betaalt. U kunt het aan het loket kopen of u kunt uw ticket onlinereserveren.

Hoe kom ik aan tickets voor het Leonardo Da Vinci Museum aan de kassa?

Snaarinstrumenten| ©J. Nathan Matías
Snaarinstrumenten| ©J. Nathan Matías

U kunt uw kaartjes ook aan de kassa van het museum kopen. Deze optie is alleen beschikbaar voor tentoonstellingskaarten, want voor rondleidingen moet u online reserveren. Ik zal u hierover meer vertellen in het volgende deel.

Kaartjes kosten hetzelfde aan de kassa of als u ze koopt via de website van het museum. De kassa bevindt zich voor de deur van het museum, Via San Vittore 21, Milaan.

Zijn er rondleidingen in het Leonardo Da Vinci Museum en zijn ze de moeite waard?

Telegraaf toetsenbord.| ©J. Nathan Matias
Telegraaf toetsenbord.| ©J. Nathan Matias

Ja, er zijn rondleidingen in het Leonardo Da Vinci Museum, waarmee u zowel het museum als het interieur van de Todi onderzeeër, de ster van het museum, kunt bezoeken.

Om er toegang toe te krijgen, moet u de toegangsprijs voor het museum betalen en daarnaast de kosten van het bezoek, die ik hieronder zal toelichten.

Bezoeken aan de Onderzeeër zijn erg in trek, dus ik raad u aan uw bezoek vooraf te reserveren, maar u kunt het ook aan de kassa kopen als u dat wilt en als er beschikbaarheid is. Het is niet mogelijk de rondleiding los van de ingang van het museum te kopen, u moet beide kaartjes tegelijk kopen.

Rondleidingen worden gegeven in groepen van maximaal 25 personen en er zijn twee soorten rondleidingen: de ene duurt 55 minuten, de andere 110 minuten. U kunt uw rondleiding in het Engels of Italiaans volgen. Helaas zijn er geen rondleidingen in andere talen.

De prijzen van de rondleidingen zijn:

 • 55 minuten: € 90 + toegangsticket
 • 110 minuten: 150€ + toegangsticket

Zijn tickets voor het Leonardo Da Vinci Museum inbegrepen in een van de toeristische passen van de stad?

De gangen van het museum| ©Mark B. Schlemmer
De gangen van het museum| ©Mark B. Schlemmer

Ja, ze zijn inbegrepen in de Milan Pass. Alle pashouders hebben gratis toegang tot het museum. Rondleidingen zijn niet inbegrepen.

Koop uw Milaanpas

Openingstijden van het Leonardo Da Vinci Museum

Werken van Da Vinci in het museum| ©Profi Foto Video
Werken van Da Vinci in het museum| ©Profi Foto Video
 • Dinsdag tot vrijdag: 9.30u tot 17u
 • Zaterdag, zondag en feestdagen: 9.30 tot 18.30 uur.

Openingstijden zomer (van 21 juni tot 11 september)

 • Dinsdag tot vrijdag: 10hs tot 18hs
 • Zaterdag, zondag en feestdagen: 10hs tot 19hs.

Hoe bereikt u het Leonardo Da Vinci Museum?

Metro in Milaan| ©Fred Romero
Metro in Milaan| ©Fred Romero

Er zijn verschillende manieren om bij het Leonardo Da Vinci Museum te komen:

 • De toeristische bus: Milaan heeft een geweldig toeristisch bussysteem datalles bestrijkt wat u in de stad moet zien. Ongeacht de lengte van uw pas kunt u het station San Ambrosio bereiken, dat u op enkele meters van het Leonardo Da Vinci Museum afzet.
 • De metro: Als u met de metro door Milaan reist, neemt u de lijn M2 en stapt u uit bij het station San Ambrogio. Van overal in de stad kunt u uitstappen op het station Milano Centrale en dan overstappen op lijn M2.
 • De bus: Als u liever met de bus reist, kunt u met de lijnen 58 en 94 bij het museum terecht. Lijn 58 zet u af bij de halte Museo della Scienza, recht tegenover het museum; en lijn 94 zet u af bij de halte Carducci, waar u een paar meter kunt lopen en het museum gemakkelijk en comfortabel kunt bereiken.
 • Met de trein: u moet aankomen op een van de hoofdstations van de stad Milaan. Of het nu het station Milano Centrale, Porta Garibaldi, Lambrate FS of Cadorna is, u kunt de M2 nemen in de richting van Abbiategrasso naar het station San Ambrogio.
 • Met de auto: Het Leonardo Da Vinci Museum ligt in het centrum van Milaan. Als u met de auto komt, raad ik u aan gemakkelijk te parkeren in de buurt van het museum bij Carducci Parking in via Olona.
 • Vanaf de luchthaven: Als u aankomt op de luchthaven Malpensa, kunt u de Malpensa Express nemen tot de halte Cadorna - City Centre. Vanaf daar neemt u de M2 metro richting Abbiategrasso, tot het station San Ambrogio.

Als u in plaats daarvan op de luchthaven Linate aankomt, kunt u bus 73 nemen tot de halte Viale Campania Viale Corsica, en vervolgens bus 91 tot de halte Loreto. Vanaf daar kunt u de M2 metro nemen richting Abbiategrasso naar het station San Ambrogio.

Koop uw Milaan Sightseeing Bus Pass

Is het raadzaam om met kinderen naar het Leonardo Da Vinci Museum te gaan?

Technologie Leonardo Da Vinci Museum| ©J H
Technologie Leonardo Da Vinci Museum| ©J H

Ja, het is aan te raden om met kinderen naar het Leonardo Da Vinci Museum te gaan. Het museum heeft namelijk veel voorwerpen die de aandacht van de kleintjes zullen trekken en het is een zeer aan te bevelen activiteit om met het gezin te doen tijdens uw verblijf in Milaan.

In de loop der jaren is dit enorme museum meerdere malen gemoderniseerd en tegenwoordig is het veel interactiever geworden. Kinderen kunnen zelfs de speciale laboratoria verkennen waar ze zelf experimenten kunnen uitvoeren.

Als u de rondleiding neemt, kunt u ook een kijkje nemen in de Todi onderzeeër. Dit deel van de tour is een verbazingwekkende ervaring voor zowel volwassenen als kinderen, waardoor het een geweldig plan is om te beslissen wat te doen in Milaan met kinderen.

Niet te missen werken in het Leonardo Da Vinci Museum

Museum Bibliotheek| ©Leo R
Museum Bibliotheek| ©Leo R

De collectie van het museum is werkelijk uitgebreid en beslaat verschillende gebouwen, elk gewijd aan een ander onderwerp. U kunt leren over metallurgie, smelten en transport, tijdmeting, optica, film, astronomie, akoestiek, natuurkunde, drukkunst, telefoon, fotografie en televisie.

Hier is een lijst van de belangrijkste sites die u tijdens uw bezoek moet bezoeken.

Leonardo Da Vinci kamer:

Dit is de belangrijkste zaal, want het museum is vernoemd naar Leonardo da Vinci. Hier vindt u verschillende echte uitvindingen en modellen van oude uitvindingen, gemaakt door dit personage tijdens zijn leven. Indrukwekkend is de verscheidenheid van deze door Da Vinci ontworpen machines, want je vindt er meer dan 30 objecten, variërend van huishoudelijke materialen, militaire voertuigen, auto's, schepen en zelfs een spectaculair model van wat Da Vinci als een ideale stad beschouwde.

De houten modellen zijn niet te missen bij dit bezoek. In feite is bewezen dat veel modellen niet mogelijk waren op het moment dat ze werden gecreëerd, maar vandaag de dag zouden het uitvindingen zijn die gemakkelijk kunnen worden gerealiseerd. Natuurlijk bestaan er al veel modernere uitvindingen, dus het heeft geen zin die te maken.

De geboorte van zulke belangrijke uitvindingen voor de geschiedenis van de wereld en de mensheid in detail verkennen is wat dit bezoek de moeite waard maakt en wat de aandacht trekt van zoveel toeristen die het elk jaar bezoeken.

De museumbibliotheek

Deze enorme bibliotheek heeft ongeveer 40.000 exemplaren, 1700 banden, een collectie van 1000 boeken gewijd aan Leonardo Da Vinci, meer dan 800 tijdschriften met artikelen door de geschiedenis heen over deze figuur en meer.

Er zijn duizenden pagina's van Leonardo Da Vinci's schriften en dagboeken, waar je kunt zien wat een geavanceerde geest hij had, en de gevarieerde ideeën die alle terreinen raakten: helikopterontwerpen, gevechtstanks of onderzeeërs zijn slechts enkele voorbeelden.

Deze ongelooflijke tentoonstelling heeft zowel wetenschappelijke als artistieke stukken, en is een ongeëvenaard verslag van de evolutie van de Italiaanse technologie en industrie, van de 19e eeuw tot nu.

Transportkamer:

Ik raad u ten zeerste aan deze zaal van het museum te bezoeken, want ik vind het een van de beste plaatsen die u kunt vinden. Hier kunt u grote machines bekijken en grote curiosa vinden die u zich nooit had kunnen voorstellen, zoals de eerste locomotief van Italië, een enorm schip en zelfs een onderzeeër. Dit is de favoriete sector van alle kinderen, die zeer verbaasd zijn om deze geweldige voorwerpen in een gesloten museum te vinden. Mis het niet!

Hoeveel tijd heb je nodig om het Leonardo Da Vinci Museum te bezoeken?

Da Vinci's Vliegmachine| ©Sanida
Da Vinci's Vliegmachine| ©Sanida

De hoeveelheid tijd die je in het museum moet doorbrengen hangt af van de mate van detail die je nodig hebt om elke uitvinding en elk voorwerp dat deel uitmaakt van de tentoongestelde stukken te beoordelen.

Aangezien de collectie zeer uitgebreid is, kunt u lange uren doorbrengen met het verkennen van de omgeving en de curiosa van het museum. Er is ook veel interessante informatie over Leonardo Da Vinci en de geschiedenis van wetenschap en technologie.

In een bezoek van een uur kunt u de inhoud van het museum oppervlakkig bekijken, maar niet te diep ingaan op de informatie of de details.

De rondleiding duurt 55 minuten of 110 minuten, afhankelijk van welke u kiest. Na het bezoek kunt u zelfs in het museum blijven om nog eens te zien wat u het leukst vond of om foto's te maken van wat u het interessantst vindt.

Tips voor een bezoek aan het Leonardo Da Vinci Museum

Rondleiding door het museum| ©Sanida
Rondleiding door het museum| ©Sanida
 • Als u vooraf niet veel informatie hebt over deze figuur, zijn leven en zijn invloed op de menselijke geschiedenis, raad ik u aan de rondleiding in het museum te volgen. Er is veel te zien en de rondleiding kan u de volgorde en de informatie geven die u nodig hebt om het meeste uit uw bezoek aan het museum te halen.

 • Hoewel de modellen en uitvindingen een must zijn, zal een gids die ze uitlegt u helpen de context en de
  gids helpt u de context en het doel te begrijpen waarvoor ze werden gemaakt, want het is moeilijk om u het dagelijks leven van zoveel jaar geleden voor te stellen.

 • Het bezoek aan het museum is goed te combineren met andere activiteiten tijdens uw dag, want het ligt in het centrum van Milaan waar van alles te doen en te zien is. Om u een idee te geven: het klooster van Santa Maria delle Grazie, waar zich het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci bevindt, ligt op slechts 400 meter afstand; ook dit is een must-do tijdens uw verblijf in Milaan. Vervolgens kunt u de Basiliek van Sant'Ambrogio bezoeken, eveneens op 400 meter afstand, en het Archeologisch Museum van Milaan, op ongeveer 600 meter afstand.