Beste tochten langs de Amalfikust vanuit Sorrento

De Amalfikust is een van de mooiste plekken in Italië. Als je in Sorrento bent, zijn hier de beste excursies waaruit je kunt kiezen om het paradijs van Amalfi te ontdekken.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Beste tochten langs de Amalfikust vanuit Sorrento

Amalfikust | ©Richard Morte

De Amalfikust is een van de meest bezochte bestemmingen in Italië. Vanwege de schoonheid van de landschappen en stranden en de gemakkelijke toegang vanuit bijna elke stad in Zuid-Italië, is het een zeer populaire bestemming voor toeristen. Sorrento als uitvalsbasis nemen om dit gebied te ontdekken is een van de meest voorkomende en meest effectieve opties, omdat je dan niet alleen dicht bij Amalfi, Positano en Ravello verblijft, maar ook bij de eilanden Capri en Ischia, twee andere paradijselijke plaatsen.

Naast de nabijheid van de Amalfikust, biedt Sorrento vele activiteiten om te zien en te doen en een rijk historisch, cultureel en gastronomisch erfgoed dat je zal verbazen. Als het je bedoeling is om de steden van Amalfi te ontdekken, zal een uitvalsbasis in Sorrento alles gemakkelijker voor je maken en je ook toelaten om te genieten zonder je te haasten, weg van de urgenties en haast van andere dichtbevolkte steden in de omgeving zoals Napels.

Boottocht naar Amalfi, Ravello en Positano vanuit Sorrento

Met de boot langs de Amalfikust| ©Jason Harman
Met de boot langs de Amalfikust| ©Jason Harman

Een boottocht langs de Amalfikust is een van de meest gebruikelijke opties. Dit type excursie omvat een bezoek aan Positano, Amalfi en Ravello, de drie belangrijkste steden die bereikbaar zijn vanaf de prachtige Tyrreense Zee.

De excursie omvat ook een bezoek aan de baai van Ieranto, de kust van het eiland Li Galli en de steden Nerano en Praiano.

Tijdens deze excursies bezoek je Amalfi met zijn romantische landschappen en de kathedraal van St. Je bezoekt ook de stad Ravello, met de Moorse villa van Rufolo en de balkontuinen met uitzicht op zee.

Ravello is een van de meest pittoreske bestemmingen van de Amalfikust, omwille van de kleuren en de smaken, want het bezit een van de beste gastronomieën van het gebied.

De derde bestemming op de Amalfi-routes is Positano, dat bekend staat als de Parel van de Kust. Hier kun je jezelf verliezen in de smalle straatjes, genieten van de lokale markten en het kleurrijke keramiek.

Deze tours eindigen hun tocht langs de Amalfikust meestal in Positano en bieden een boottocht terug naar het beginpunt.

Deze tochten duren ongeveer acht tot tien uur en zijn bedoeld om optimaal te profiteren van de warmte van de dag. Het zijn ideale excursies om de kust van Sorrento en Amalfi te bewonderen en te genieten van een boottocht.

Als je na deze tour langs de Amalfikust zin hebt om andere plaatsen te bezoeken, raad ik je excursies naar het eiland Capri vanuit Sorrento aan.

Interessante details

 • Prijs... Deze excursies beginnen bij ongeveer 65 euro.
 • Duur... Deze excursies duren ongeveer acht tot tien uur.
 • Vervoermiddel... Bus van het ontmoetingspunt naar de pier en verder naar Amalfi, Positano en Ravello en boot van en naar Sorrento naar de Amalfikust.

Boek een excursie naar de Amalfikust

Dagtour Amalfikust van Sorrento naar de Amalfikust

Amalfikust| ©Dave & Margie Hill
Amalfikust| ©Dave & Margie Hill

Een bustour van Sorrento naar de Amalfikust is ideaal om het hele gebied te leren kennen.

Deze tours omvatten meestal het ophalen van een hotel en een rit langs de Amalfikust die wordt beschouwd als een van de mooiste toeristische routes ter wereld en door veel reizigers wordt gekozen om er met de auto van te genieten.

Deze excursies omvatten ook de bijstand van een deskundige gids die je algemene informatie zal geven over de activiteiten die je kunt doen op elk van de drie afgesproken stopplaatsen.

In Positano, als eerste bestemming, kun je de wirwar van straatjes en steegjes verkennen en de winkels die de kleurrijke mode van een van de meest bezochte steden in Italië tonen. Het stadscentrum, bekroond door de parochiekerk Santa Maria Assunta, is ook een bezoek waard.

In Amalfi, de tweede halte, kun je genieten van een stad gebouwd met uitzicht op zee. Vanuit alle bloemrijke tuinen kun je genieten van de schoonheid van de Tyrreense Zee en de kleuren van een stad die wordt gedomineerd door de kathedraal van Sint-Andreas de Apostel.

Het verleden van Amalfi als Maritieme Republiek is overal zichtbaar, vooral in de pittoreske haven.

De laatste bestemming is Ravello, ook een elegante stad, vol tuinen en luxe villa's, vooral de Rufolo, en de thuisbasis van het belangrijkste muziekfestival van Italië.

Het beste Italiaanse eten wordt geserveerd op Piazza Vescovado en vanaf het portaal kun je de majestueuze klokkentoren van de kathedraal zien. Deze excursies eindigen meestal in Ravello en keren per bus terug naar Sorrento, waar je verder van de stad kunt genieten.

Interessante details

 • Prijs... Deze tours beginnen bij ongeveer 75 euro, inclusief de hulp van de lokale deskundige gids.
 • Duur... Deze tours duren ongeveer acht uur.
 • Vervoermiddel... Bus vanaf het ontmoetingspunt of vanaf het hotel naar elk van de steden aan de Amalfikust.

Boek een excursie naar de Amalfikust

Alternatieven om op eigen gelegenheid van Sorrento naar de Amalfikust te gaan

Met de auto| ©JESHOOTS.com
Met de auto| ©JESHOOTS.com

De Amalfiroute wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld en het is gebruikelijk dat veel bezoekers ervoor kiezen om de Amalfikust met de auto te bezoeken.

Het is ook mogelijk om het met het openbaar vervoer te bezoeken. Ik zal je vertellen over de alternatieven in deze gevallen.

Rijden langs de Amalfikust vanuit Sorrento

Na de georganiseerde excursies per bus of boot, is een tocht langs de Amalfikust met de auto de populairste optie voor bezoekers. Het beste alternatief is om een auto te huren in Sorrento en je reis te beginnen langs de SS163 met stops in Positano, Amalfi en Ravello.

De weg is direct en heeft een prachtig landschap. Het voordeel van deze optie is dat je de route in je eigen tempo kunt afleggen en ook andere dorpen kunt bezoeken die meestal niet zijn opgenomen in de georganiseerde excursies.

Daarnaast kun je vanaf Ravello en voor de terugweg kiezen voor de SS145-route, die iets langer is maar ook Pompeii aandoet , waar je vanuit Sorrento ook een excursie kunt maken.

 • Prijs... Autohuur in Sorrento begint vanaf 70 euro per dag.
 • Duur... De rit van Sorrento naar Ravello duurt ongeveer anderhalf uur. De duur hangt af van de tijd die je spendeert aan de tussenstops.

Bustour langs de Amalfikust vanuit Sorrento

De steden van de Amalfikust bezoeken met de bus is misschien de goedkoopste optie, maar het kan ook een beetje een gedoe zijn, vooral gezien de frequentie van de bussen.

Vanuit Sorrento kun je Positano rechtstreeks bereiken in ongeveer veertig minuten met buslijn 5070 of door lijnen 1 en 5070 te combineren.

Om Amalfi te bereiken vanuit Positano moet je opnieuw buslijn 5070 nemen voor een reis van een uur en van Amalfi naar Ravello is het mogelijk om er te komen met buslijn 5110 in ongeveer dertig minuten.

Nuttige informatie

 • Prijs... Buskaartjes kosten ongeveer acht euro per traject.
 • Duur.... De totale busreis van Sorrento naar Ravello duurt ongeveer twee uur. De duur hangt af van de route van de reis en de tijd die je besteedt aan de tussenstops.
 • Vervoermiddel... Met de bus op lijnen 5070 en 5110.

Boek een reis van Sorrento naar Pompeii

Hoe boek je een excursie naar de Amalfikust vanuit Sorrento?

Online boeken| ©Marek Levak
Online boeken| ©Marek Levak

Boekingen voor alle tours in Sorrento, inclusief die naar de Amalfikust, kunnen online worden gemaakt of direct worden gekocht wanneer je in de stad bent.

In het hoogseizoen, tijdens de zomer, is er veel vraag naar tochten langs de Amalfi-route, dus als je een georganiseerde route hebt, raad ik je aan van tevoren te reserveren.

Hetzelfde advies geldt voor boottochten vanuit Sorrento op de Tyrreense Zee en bezoeken aan de Blauwe Grot op het eiland Capri. Sorrento is een stad die veel toeristen gebruiken als uitvalsbasis om de Amalfikust en de eilanden te verkennen.

Boek een cruise naar Capri vanuit Sorrento

Hoe lang duurt een tour langs de Amalfikust vanuit Sorrento?

Aan de Amalfikust| ©Martin Hesketh
Aan de Amalfikust| ©Martin Hesketh

Het antwoord hangt af van het transportmiddel dat je gebruikt. Over het algemeen duren boottochten langs de Amalfikust of bustochten ongeveer acht tot tien uur. Deze excursies zijn ontworpen om een volledige dag in beslag te nemen , met pick-up en drop-off op het vertrekpunt in Sorrento.

Als je ervoor kiest om op eigen gelegenheid met de bus of auto te reizen, moet je er rekening mee houden dat de tijd afhangt van de tussenstops die je maakt. Ravello is met de auto in anderhalf uur te bereiken en met de bus doe je er ongeveer twee uur over.

Als je van plan bent om maar een paar dagen in de stad te blijven, raad ik je aan om voor een georganiseerde excursie te kiezen of om een nauwkeurig reisschema uit te stippelen als je besluit om de Amalfikust op eigen houtje te verkennen.

Om je te helpen, zijn hier de activiteiten die je kunt zien en doen in Sorrento in drie dagen klik hier.

Wat ga ik zien tijdens deze rondreis langs de Amalfikust vanuit Sorrento?

Li Galli eilanden| ©Gianfranco Vitolo
Li Galli eilanden| ©Gianfranco Vitolo

De excursies naar de Amalfikust zijn ontworpen om je een overzicht te geven van de belangrijkste steden in het gebied en om je enkele van de geheimen van een van de mooiste plaatsen in Italië en de wereld te laten ontdekken.

Tijdens de boottochten ontdek je de Tyrreense Zee, het kristalheldere en warme water en de paradijselijke eilanden Li Galli, die voor de kust liggen.

Je bezoekt ook Positano, Amalfi en Ravello, een eclectische stad met een breed scala aan toeristische attracties en de beste gastronomie van Italië.

Tijdens de bustours kun je de Amalfikust niet zien vanaf de Tyrreense Zee, maar je wordt wel langs een van de mooiste routes ter wereld gereden en je zult net zo veel genieten van de drie meest bezochte steden aan de Amalfikust.

Als je een bustour boekt en de Tyrreense Zee vanaf het water wilt zien , kun je kiezen voor een boottocht op een andere dag.

Boek een boottocht vanuit Sorrento

Tips voor een reis naar de Amalfikust

Zonsondergang in Amalfi| ©Giuseppe Milo
Zonsondergang in Amalfi| ©Giuseppe Milo

De steden aan de Amalfikust leven op hun eigen tempo, dus je kunt ze het beste op je eigen tempo verkennen en ontdekken. Ravello is een stad met wirwar van straatjes die veel te bieden heeft en ik raad je aan om jezelf te verliezen in de straten en het in al zijn kleuren en smaken te leren kennen.

Amalfi en Positano hebben hun kathedralen en parochiekerken en prachtige lokale markten. Excursies langs de Amalfikust zijn over het algemeen zo ontworpen dat de bezoeker de tijd kan nemen om de hoekjes van elke plaats in detail te leren kennen, dus ontspan en probeer ervan te genieten!

Hoeveel kost een tour langs de Amalfikust vanuit Sorrento?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Het antwoord hangt af van de tour die je kiest en het vervoermiddel. Met de bus beginnen excursies vanaf ongeveer 75 euro en met de boot vanaf 65 euro. Deze prijzen zijn meestal inclusief stops in de belangrijkste steden langs de Amalfikust, maar exclusief maaltijden.

Als je op eigen houtje met de bus van het openbaar vervoer reist, kan de prijs aanzienlijk lager liggen, hoewel je je ervan bewust moet zijn dat het een vermoeiende en ingewikkelde reis kan zijn om te organiseren. De kosten van elk buskaartje per etappe zijn ongeveer acht euro.

Als je met de auto gaat, hangen de kosten af van de prijs van de huurauto, maar er zijn al huurauto's vanaf ongeveer 70 euro per dag. Hoe dan ook, als je met de auto langs de Amalfikust reist, geniet dan van de rit maar houd je ogen op de weg, want het is een enigszins bochtige route.

Wat zijn de must-see dorpen aan de Amalfikust?

Positano, Amalfikust| ©pululante
Positano, Amalfikust| ©pululante

Onderweg van Sorrento naar de Amalfikust zijn er veel dorpen die je kunt bezoeken. Je kunt er verschillende bezienswaardigheden ontdekken en de lucht van elk dorp inademen. Ze hebben allemaal niet te missen landschappen, betoverende steegjes en ongeëvenaarde uitzichten.

De belangrijkste, Positano, Amalfi en Ravello, mag je niet missen. Hier zijn de details van wat je in elk van hen kunt vinden.

 • Positano: Het is een dorp met smalle en steile straatjes, gebouwd op een klif waardoor het het beste uitzicht heeft op de Tyrreense Zee. Tot de bezienswaardigheden behoren de parochiekerk Santa Maria Assunta, de plaatselijke markt en het karakteristieke kleurrijke keramiek. Het wordt beschouwd als de Parel van de Amalfikust.

 • Amalfi: Als je vanuit Positano over de weg komt, kun je genieten van een van de delen van het Pad van de Goden, dat volgens de mythologie het pad is dat de godheden volgden om Odysseus te redden. In Amalfi kun je genieten van de bloemrijke tuinen en de kleuren van de kathedraal van Sint-Andreas de Apostel. De pittoreske haven herinnert aan de dagen van de stad als Maritieme Republiek.

 • Ravello: De luxueuze Arabische villa's, waaronder Rufolo, zijn gerangschikt als balkons met uitzicht op de Tyrreense Zee. Het wordt ook gekenmerkt door de elegantie van de gebouwen en de smalle steegjes waarin ik je aanraad je te laten meevoeren om de ingewanden van deze historische stad te ontdekken. Het is de zetel van het grootste muziekfestival van Italië.

Waarom zou je vanuit Sorrento naar de Amalfikust gaan?

Uitzicht op Ravello| ©Fabrizio Pivari
Uitzicht op Ravello| ©Fabrizio Pivari

Als je in Sorrento bent, ben je waarschijnlijk al van plan om naar de Amalfikust te gaan, maar als je dat niet bent, raad ik je aan om dat wel te doen.

De Amalfikust heeft een aantal van de mooiste landschappen ter wereld en de route van de Amalfiwegen wordt beschouwd als een van de mooiste, die elk jaar wordt gekozen door miljoenen bezoekers die erlangs reizen op georganiseerde excursies of in huurauto's. Je kunt de adembenemende omgeving van de Amalfikust niet missen.

Je mag de adembenemende uitzichten van Ravello, de kleuren van Positano en de weelde van Amalfi als Maritieme Republiek niet missen. In ieder geval zul je niet meer hetzelfde zijn na een bezoek aan deze spectaculaire bezienswaardigheden met uitzicht op de Tyrreense Zee.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan de Amalfikust op eigen houtje?

De Amalfikust leren kennen| ©Francisco Anzola
De Amalfikust leren kennen| ©Francisco Anzola

De Amalfikust heeft veel dorpen om te verkennen en is enigszins moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is onmogelijk om er met de trein te komen en met de bus kan het avontuur goedkoop maar omslachtig zijn.

Als je ook een boottocht maakt, kun je de schoonheid van de kust ontdekken vanaf de Tyrreense Zee. De hulp van een deskundige lokale gids kan ook essentieel zijn om elke bestemming te ontdekken.

Reizen met de auto kan ook een interessante ervaring zijn en miljoenen bezoekers kiezen elk jaar voor deze optie. In dit geval hoef je alleen maar goed op de weg te letten en een geschikte route uit te stippelen om geen enkel detail te missen.