Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Dingen om te doen in Sorrento met kinderen

"Ciao, Sorrento!" is het eerste wat kinderen zullen zeggen als ze de spectaculaire Italiaanse kustlijn zien en verblind worden door de prachtige tuinstad. Dit is een perfecte plek voor de kleintjes om plezier te hebben en samen met u gelukkige herinneringen op te bouwen.

Dingen om te doen in Sorrento met kinderen

Sorrento | ©Nick Fewings

Er is geen betere manier om uw vakantie met de kinderen door te brengen dan in het prachtige Sorrento. Stranden, ijs, pizza: de droom van elk kind. En of het nu winter of zomer is, er is altijd iets te zien en te doen in Sorrento. Het is de perfecte stad voor kinderen om nieuwe culturen te ontdekken, de geschiedenis te leren kennen, verliefd te worden op kunst, zich te voeden met andere culturen en de mediterrane smaak en geur in zich op te nemen.

Sorrento is een rustige plek voor u en een oase van plezier voor de kinderen. Profiteer ervan en mis de excursies vanuit Sorrento niet. Houd in gedachten dat kinderen specialisten zijn in het zichzelf vormen en aanpassen aan waar ze ook worden geworpen, maar er zijn toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je met hen reist.

Vermijd onnodige stress voor uw vlucht met kinderen

Aankomen op een luchthaven| ©Oleksandr Pidvalnyi
Aankomen op een luchthaven| ©Oleksandr Pidvalnyi

Het ligt misschien voor de hand, maar ik heb vaak de fout gemaakt een vlucht te nemen op een luchthaven die vrij ver van mijn woonplaats ligt, om een paar euro te besparen. Als je vier uur reistijd toevoegt aan de tijd die het kost om in Italië in Sorrento te komen, is dat een hel voor de kleintjes: kinderen voelen zich dubbel zo lang en zullen denken dat ze in een frustrerende situatie zitten als ze je zien stressen over dingen die ze niet begrijpen.

Ik stel voor dat u voorrang geeft aan een vlucht vanuit uw stad of vanuit de luchthaven die het dichtst bij uw huis ligt. Ik stel het volgende voor: neem een rechtstreekse vlucht naar de luchthaven Napels-Capodichino, rust die nacht uit in Napels en neem, indien mogelijk, een dag om Napels te bezoeken met de kinderen; zo kunnen zij uitrusten en wennen aan het ritme van de reis. De volgende dag reist u naar Sorrento.

Als er geen rechtstreekse vluchten naar Napels zijn, neem dan een vlucht naar de internationale luchthaven Leonardo da Vinci van Rome en doe hetzelfde: rust uit en bezoek Rome in twee dagen, zodat u de volgende dag fris op weg bent naar Napels en vervolgens Sorrento.

En dit geldt niet alleen voor de vlucht: wanneer u in Rome of Napels bent en u wilt naar Sorrento, probeer dan de beste toeristenbussen in Napels te vinden die de reis met de kinderen aangenamer en rustiger zullen maken.

Vooraf reserveren om lange wachtrijen te vermijden

Online boeken| ©Marek Levak
Online boeken| ©Marek Levak

Sorrento is een zeer toeristische plaats. Of het nu zomer of winter is, Sorrento heeft altijd massa's toeristen. Dat betekent gewoon dat, nogmaals, vooruit plannen uw mantra zal zijn, zodat alleen familie sereniteit de reis vergezelt. Er is niets zo stressvol als een kind dat in de rij staat te wachten bij een site die je kan vervelen en frustreren omdat je een dagje strand overslaat om met de zon op je hoofd wat oude ruïnes te gaan bekijken.

Ik stel voor dat u uw onderzoek doet, aanbiedingen vergelijkt en de dienstregelingen controleert van de plaats waar u naartoe gaat. Boek online reizen die uw behoeften als gezinshoofd vergemakkelijken. Als u bijvoorbeeld een excursie naar Pompeii met kinderen wilt plannen, stel ik voor dat u dat vroeg in de ochtend doet om het verkeer te vermijden en als een van de eersten van de ruïnes te kunnen genieten.

Het meest voorkomende is dat er altijd onverwachte dingen gebeuren. Hoeveel reserveringen en voorzorgsmaatregelen u ook neemt met uw gezin, het kan gebeuren dat een tocht wordt geannuleerd of dat u door weersomstandigheden niet van de tocht kunt genieten. U kunt ook een tweede optie nemen om de dag niet te verspillen, zoals een bezoek aan het historische centrum of een middag doorbrengen in de tuinen van Sorrento.

Bovendien gaat het er niet alleen om een lange rij te vermijden, maar ook om de wandeling aan te passen aan het tempo van de kleintjes. Er zijn wandelingen die vermoeiend kunnen worden als ze te lang duren. Als u bijvoorbeeld een tour plant langs de Amalfikust vanuit Sorrento, vraag dan zeker welke uurroosters ze hebben en of de tourtijden kunnen worden aangepast zodat de kinderen zich onderweg niet vervelen of wanhopig worden.

3. Eén attractie tegelijk, één plaats tegelijk

Pompeii met de Vesuvius op de achtergrond| ©Antonio Campoy
Pompeii met de Vesuvius op de achtergrond| ©Antonio Campoy

De energie van kinderen is intens, maar van korte duur, dus ik stel voor dat u één dag tegelijk neemt om alle bezienswaardigheden van Sorrento te bekijken. Je kunt zelfs plannen om drie sites te bezoeken, maar ze moeten heel dicht bij elkaar liggen en kort en leuk zijn, zodat de kinderen niet wanhopig worden. U kunt een bezoek brengen aan Piazza Tasso, de kathedraal van Sorrento en een laatste wandeling in de Vallone dei Mulini.

Ik weet dat de tijd altijd kort is, maar vergeet niet dat kinderen niet in hetzelfde tempo gaan als jij. Ze gaan door pieken van hyperactieve euforie tot momenten van slaperigheid en pure uitputting, dus maak een schema dat bij hen past. Geniet en overhaast de reis niet.

Het beste is om de dagen af te wisselen: neem een dag om Pompeii te bezoeken op een van de tours vanuit Sorrento met de kinderen; ontspan tijdens een wandeling langs de stranden van Sorrento of hang aan het zwembad van het hotel en speel met de kleintjes. De volgende dag kunt u naar Napels gaan om de Catacomben van San Gennaro te bezoeken om hen te leren over de geschiedenis of u kunt ook een boottocht maken langs de kust van Sorrento, iets waar de kinderen dol op zullen zijn, vooral als het water onderweg opspat.

Boek een boottocht in Sorrento

4. Profiteer van gereduceerde tarieven en kortingen voor kinderen jonger dan 7 jaar

In Capri| ©VV Nincic
In Capri| ©VV Nincic

Er zijn veel plaatsen in Sorrento die speciale tarieven hebben voor kinderen onder de 7 jaar. Musea hebben zelfs een beleid waarbij kinderen onder de drie jaar gratis naar binnen mogen. Zo kunt u uw budget voor de reis aanpassen. Op deze manier zult u geld kunnen besparen om in uw reis een excursie naar het prachtige eiland Capri op te nemen en de kinderen zullen dit paradijs leren kennen. Bovendien kan ik u aanraden dat wanneer u naar Hellotickets gaat om die plaatsen te boeken waar u met uw gezin naartoe wilt, u de mogelijkheid heeft om de leeftijdsgroep van uw kinderen te kiezen bij de opties. Ze zullen automatisch van de totale prijs aftrekken wat je voor je kinderen hebt. Maar wees voorzichtig: zet baby's voor eens en altijd op de pagina, ongeacht of het gratis is, want soms worden baby's niet meegeteld in de rondleidingen en dat schept verwarring op de dag van de rondleiding. Laten we eerlijk zijn. Italië is een plek om met het gezin van te genieten, maar ik weet zeker dat u zich niet voor de rest van het jaar in de schulden wilt steken ten koste van een beperkte tijd op één plaats. Beperk de risico's met deze tips en haal het meeste uit uw reis met de kinderen door het minimum te betalen terwijl u met hen reist.

Reistip

Reserveer uw museumdagen op de eerste zondag van elke maand, want dan kunt u gratis musea bezoeken. Dit gebeurt in veel musea in heel Italië.

5. Neem wat snacks mee in je rugzak

Meisje met rugzak| ©Vladislav Vasnetsov
Meisje met rugzak| ©Vladislav Vasnetsov

Je kunt het beste iets lichts in je rugzak stoppen om de kinderen te laten eten of knabbelen. Een goede appel; een paar perziken; samen met wat gedroogd fruit, deze zullen altijd een goede bron van energie en voeding zijn. Het beste is dat het fruit in Italië buitengewoon zoet en lekker is. Laten we eens kijken: het is duidelijk dat Italië een van de gastronomische hoofdsteden van de wereld is en hier kom je nooit iets te kort als je over de Italiaanse openbare weg wandelt of op excursie bent, maar voor kinderen kan het niet allemaal ijs en pizza zijn, hoe graag ze dat ook willen. Hieraan moet ik toevoegen dat zij zich ook in een groeifase bevinden en dat een gezonde en evenwichtige voeding belangrijk is voor hun ontwikkeling. Kinderen zijn uiterst onvoorspelbaar. Soms krijgen ze honger op oneven uren, door de verandering van routine, of ze zijn gewoon verzadigd van nieuwe en exotische smaken op hun gehemelte en willen gewoon iets vertrouwds. Soms is honger een manier om te zeggen dat ze zich vervelen en hun aandacht op iets anders willen richten, dus kun je iets meenemen wat je voor hen hebt gemaakt om te genieten van de vertrouwdheid van zelfgemaakte smaken.

6. Kinderwagens zullen niet je beste bondgenoot zijn in Sorrento

Straten van Sorrento| ©alessiorossitto
Straten van Sorrento| ©alessiorossitto

De meeste wandelingen die u in de straten van Sorrento zult maken zijn op trappen en de meeste paden zijn niet op een gladde vlakke ondergrond, maar op geplaveide paden. Als we daarbij het aantal uren wandelen door de oude stad en langs de kust optellen, dan is een kinderwagen niet het meest aan te raden. De beste optie die ik u kan bieden als u met kleine baby's wandelt, is te kiezen voor draagzakken of draagdoeken. U zult de plasticiteit van deze rugzak bij de aanpassing aan alle reisomgevingen op prijs stellen en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over de stress van het lopen met de auto. Als u met oudere kinderen reist, zullen zij met plezier rondlopen omdat zij hun hersenen voeden met nieuwe ervaringen. Wat ik u voorstel met hen te doen is de pauzes op sommige plaatsen af te wisselen, zodat zij zich tijdens de pauzes kunnen vermaken en kunnen rusten. Ah! Nog iets dat ik vergat: ondanks de wetgeving die kinderbeveiligingssystemen (CRS) voorschrijft, verwacht niet dat u een auto huurt met een autostoeltje, noch vraagt u om een taxi met zo'n stoeltje: CRS komen niet vaak voor in dit gebied, dus het is beter voorzorgsmaatregelen te nemen en er een mee te nemen om het bij de hand te hebben als u een auto gaat huren.

7. Bescherm ze tegen de zon als u in de zomer reist

Kind met zonnebrandcrème| ©sals_r
Kind met zonnebrandcrème| ©sals_r

Juli en augustus zijn de beste maanden om de mediterrane kusten van Italië te bezoeken, maar houd er rekening mee dat de temperaturen in de regio in dit seizoen erg hoog zijn en ondraaglijk kunnen zijn voor kinderen. Houd er rekening mee dat veel van de bezoeken aan Sorrento buiten plaatsvinden en dat in de zon zitten ongemakkelijk en irriterend kan zijn voor kinderen die niet gewend zijn aan een dergelijke blootstelling. Hydratatie voor en tijdens een excursie of wandeling in en rond Sorrento is uiterst belangrijk. Investeer vóór uw reis in een goede zonnebrandcrème, ook al zijn de kosten hoger dan normaal: de zon is onvergeeflijk in Sorrento in deze tijd van het jaar. Vergeet niet comfortabele schoenen te dragen, en indien mogelijk sportschoenen; hoe graag zij ook hun sandalen of Crocs willen dragen, het is het beste om je voeten goed te beschermen. Dit geldt niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jou. De hitte is drukkend en nog meer als je niet gewend bent aan zulke hoge temperaturen. U kunt op uw beurt het beste van de gelegenheid profiteren en proberen de hitte te verminderen door die prachtige hoeden van de Amalfikust te kopen in een van de chique winkels op de Corso Italia of op het trendy Piazza Lauro. Als je er zin in hebt, kun je een tour boeken naar deze kust, heel dicht bij Sorrento, waar het ook heel warm is. Natuurlijk is een gelato aan het eind van de tour of een verfrissende limoncello het beste lapmiddel voor de hitte.

Boek een excursie naar de Amalfikust

8. Pas op voor lage wintertemperaturen

Kerstmis in Sorrento| ©vincenzo di nuzzo
Kerstmis in Sorrento| ©vincenzo di nuzzo

Als u daarentegen in de winter reist om met uw gezin van Kerstmis te genieten in het mooie Sorrento, dan moet u de kinderen beschutten tegen de kou en de ijzige wind. Sorrento is een van de weinige plaatsen in Europa die in alle maanden van het jaar zoveel bezienswaardigheden en reismogelijkheden biedt. Er gaat niets boven Kerstmis doorbrengen in Napels en het prachtige Piazza Tasso in Sorrento. Het kopen van waterdichte jassen, ontworpen voor de winterkou, is weliswaar een veeleisende uitgave, maar noodzakelijk voor kinderen om te kunnen genieten van de wandelingen in de kou. Laarzen kunnen werken voor de topografie van de stad en de tijden dat u gaat lopen. Maak de outfit van de kinderen af met een paar goede mutsen om hun oren te beschermen en mis nooit een flinke portie ijs, zodat het lichaam zich aanpast aan de buitentemperatuur en het vet van de melk de binnenkant van het lichaam verwarmt. De kerstverlichting, samen met de enorme bomen op de pleinen, zullen de kleintjes de kou doen vergeten en zich opwarmen met het plezier van de reis, spelend met de andere kinderen in de omgeving.

9. Overwegingen voor een verblijf in Sorrento met kinderen

Varen aan de Amalfikust, Sorrento| ©BrenD
Varen aan de Amalfikust, Sorrento| ©BrenD

Idealiter krijgt u een accommodatie met een zwembad en een speelkamer waar u uw vrije tijd met de kinderen kunt delen. Zo kun je in het hotel een dagje rust nemen om je op te laden voor de volgende trips en als het hotel een privéstrand heeft, dan moet je er niet te veel aan denken, des te beter! Ook zijn er vanuit Sorrento veel boottochten die u naar andere kusten en aardse paradijzen brengen. Sorrento is van alle metropolen van Napels de stad met de beste prijs-kwaliteitverhouding wat betreft hotelaccommodatie voor gezinnen. Het is een van de meest centraal gelegen steden en dicht bij alle toeristische attracties aan de Amalfi- en Napolitaanse kust. Met andere woorden, het is nergens ver vandaan en dit betekent dat sightseeingtrips de kleintjes niet zullen vermoeien. Bovendien kunt u, als u maar 3 dagen in Sorrento verblijft, uzelf ook trakteren op wat extra accommodatie, want deze behoren tot de goedkoopste in de regio. Boek een hotel met ontbijt en parkeerplaats inbegrepen, als u daar behoefte aan heeft. Boek, indien mogelijk, ook een restaurant in huis voor het geval het sightseeën te lang duurt en u de kans mist om uit eten te gaan in de drukte van de straat. Het verstoren van maaltijden maakt kinderen prikkelbaar en brengt ze uit balans. Als u vooruit plant, kunt u naar het hotel gaan en in alle rust dineren, met behoud van routine en etenstijden. De ontwikkeling van de kinderen zal je er dankbaar voor zijn.

Traveller Tip

Het is normaal dat de kleine stranden in Sorrento in de zomer behoorlijk druk zijn met toeristen. Ik stel voor dat u voor uw sereniteit een extra uitgave doet en stoelen met parasols huurt op enkele van de privéstranden die de stad te bieden heeft.

10. Plan uw maaltijden met kinderen in Sorrento

gnocchi alla sorrentina| ©Giorgia
gnocchi alla sorrentina| ©Giorgia

Eén ding moet je altijd in gedachten houden: een restaurantindeling en etenstijden voor de kinderen. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de eetlust als je op reis bent en je te laten afleiden door de charmes van Sorrento.

Als u uw agenda goed plant, laat u niets aan het toeval over en hoeft u niet door de stad of toeristische plaatsen te rennen op zoek naar een vrije tafel voor uw kinderen, waardoor ze duizelig worden en nog meer last krijgen.

U kunt gezond en lekker eten als u een van de gastronomische tours door Napels en Sorrento doet, dus ik stel voor dat u zich met uw hele gezin inschrijft voor een van hen. Kom op! Het Middellandse Zeegebied is synoniem met versheid en lekker eten. Controleer de openingstijden van de restaurants langs de tochten en heb altijd een plan B als de eerste optie geen tafels beschikbaar heeft.

11. Bekijk de culturele agenda voor kinderen

Circolandia| ©Charles
Circolandia| ©Charles

Ondanks de geweldige excursies en attracties die Sorrento te bieden heeft, raad ik u aan een plek in uw reisschema te reserveren voor de kinderen om te genieten van activiteiten die voor hen bedoeld zijn. Er staat altijd wel iets op de culturele agenda van de stad waar de kleintjes van kunnen profiteren en van alle opties raad ik Italiaanse circussen aan, zoals Circolandia, die bekend staan om hun fantastische repertoire en de vele activiteiten waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Theater- of leesbeurzen gaan altijd gepaard met een poppenkraam, waar kinderen kunnen lachen en genieten van Italiaanse tradities. De stad heeft speciale rondleidingen waarbij kinderen een cursus pizza maken krijgen. Uw kind zal niets liever doen dan leren hoe ze hun favoriete gerecht moeten bereiden: pizza. Je kunt ook een uitstapje organiseren naar een ijsfabriek, zodat ze kunnen leren over de culinaire kunst van het ijs. Het is een kwestie van uitzoeken wat ze leuk vinden.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met de kinderen versus een bezoek aan Sorrento op eigen gelegenheid?

Sorrento Kathedraal| ©Mentnafunangann
Sorrento Kathedraal| ©Mentnafunangann

Er is een valse overtuiging dat als je je reis zelfstandig doet en plant, zonder gebruik te maken van de rondleidingen, je niet reist. Misschien bent u zelf goed georganiseerd en kunt u een bijna perfecte reis voor uw gezin samenstellen, maar iemand die gebruik maakt van rondreizen betekent ook dat hij georganiseerd is. Rondleidingen met gids kunnen uw excursies met de kinderen vergemakkelijken en u veel werk uit handen nemen. In Sorrento kunt u tijd en geld besparen. De gidsen kennen de kneepjes van het vak al, ze weten hoe ze de tourtijden moeten beheren en ze weten hoe lang de tour zal duren. Een rondleiding van vier uur kan worden teruggebracht tot een uur en u krijgt de kans om andere activiteiten met uw kinderen te doen. Bovendien omvat het reispakket meestal de toegangsprijs van de sites, wat u een aanzienlijk bedrag bespaart. Het belangrijkste is dat de gidsen de reis en het verhaal dynamischer en leuker maken. Dit is een pluspunt als u met kinderen reist. Niet alleen converteren ze de informatie, maar ze stellen ook verschillende manieren voor om de gebeurtenissen van de site te vertellen. Zo leert het hele gezin terwijl u zich ontspant en contact maakt met Italië.

Wat zijn de must-see dorpen op het schiereiland van Sorrento?

Bezoek Herculaneum| ©Pablo Cabezos
Bezoek Herculaneum| ©Pablo Cabezos

Sorrento ligt aan de zuidkust van het schiereiland Sorrento. Het is een gemeente in de agglomeratie Napels, in de regio Campania. Als je erheen gaat, zul je beseffen dat het een van de mooiste gebieden ter wereld is. De plaats is uiterst fotogeniek en kinderen zullen graag willen weten welke films in deze streek zijn opgenomen om ze vervolgens met u te bekijken. U mag uw kinderen de kans niet ontnemen om het eiland Capri te zien of zich te laten verbazen door de prachtige landschappen van Positano. Ze kunnen ook kennismaken met de Romeinse geschiedenis tijdens excursies naar Pompeii en Herculaneum of de turquoise stranden van de Amalfikust ervaren, evenals het respect voor de natuur op de hellingen van de machtige Vesuvius. En toch is al dit moois slechts enkele minuten verwijderd van het grote en historische Napels. Hoofdstad van de pizza, een klassieker voor kinderen die nooit iets missen als ze leren over de oorsprong van hun favoriete voedsel. Napolitaanse genegenheid zal hen een grote warme knuffel geven in de winter en een verfrissend ijsje in de zomer.

Boek een reis naar Pompeii vanuit Sorrento