10 Dingen om 's avonds te doen in Taormina

Taormina is een middeleeuwse stad met veel uitgaansactiviteiten om alleen, met familie of vrienden te ontdekken. Hier is een lijst van wat ik beschouw als de must-do's tijdens uw verblijf.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

10 Dingen om 's avonds te doen in Taormina

Taormina bij nacht | ©Joyce Merk

Als u door Taormina rijdt, zult u versteld staan van de middeleeuwse charme van deze stad, gebouwd op een berg direct aan de Middellandse Zee aan de Siciliaanse kust. U krijgt een bevoorrecht panoramisch uitzicht vanaf elk punt van deze stad, dankzij de terrasvorming. U zult versteld staan van de pittoreske geplaveide straatjes, omgeven door handwerk, bloemen, galeries, monumenten, restaurants, bars en winkels.

Tot de leukste dingen die u 's avonds in Taormina kunt doen, behoren een wandeling over de autovrije Corso Umberto, het ontdekken van de geschiedenis en de architectuur van de plaats door onder andere de kathedraal en het oude Griekse theater te bezoeken. U hebt ook de mogelijkheid om de drukte te ontvluchten om in contact te komen met de natuur in de beroemde Openbare Tuinen, een dag door te brengen op het strand van Spisone of Mazzarò en nog veel meer.

1. Geniet 's avonds van een diner in Taormina

Kookles in Taormina| ©kryshiggins
Kookles in Taormina| ©kryshiggins

Als je een foodie bent en niet weet wat er 's avonds in Taormina te zien en te doen is, dan is deelname aan een lokale kookles of een tour langs de restaurants van de stad een goede optie voor je. U leert koken en proeft heerlijke gerechten, terwijl u geniet van een prachtig nachtelijk uitzicht op de Middellandse Zee vanaf de terrassen van de bezochte restaurants.

Kooklessen

In de beste kooklessen in Taormina leert een professionele kok in zijn restaurant u stap voor stap enkele traditionele Siciliaanse gerechten. Bijvoorbeeld verse pasta, caponata (aubergine, tomaat, selderij en olijvenstoofpot) en een heerlijke cannoli als dessert.

Daarna gaat u op het terras zitten om de bereidingen te proeven, vergezeld van een glas wijn en het bevoorrechte nachtzicht op de stad.

 • Prijs: de gemiddelde prijs voor deze kooklessen begint bij €85 per persoon.
 • Duur: dit type ervaring duurt meestal tussen de 2 en 4 uur, afhankelijk van het soort bereidingen dat u maakt.

Gastronomische tour

De gastronomische tour van Taormina by night is een activiteit die je op eigen houtje kunt doen. U hoeft alleen maar een paar restaurants uit te kiezen en ze een voor een te bezoeken. U zult de Siciliaanse keuken ontdekken en leren over het culturele belang van elke bereiding.

Hoewel de verscheidenheid aan restaurants zeer groot is, zijn hier een paar om te overwegen:

 • Bodega Modì aan de Corso Umberto. Daar proeft u vanaf het terras de Italiaanse en mediterrane keuken. Het heeft ook een uitgebreide wijnkaart.
 • La Scala aan de Via d'Orville, gespecialiseerd in pasta, mediterrane gerechten, desserts en een wijnkaart.
 • TreQuarti, op Corso Umberto. U vindt hier een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische gerechten, mediterrane gerechten en Siciliaanse specialiteiten.

Boek een gastronomische ervaring in Taormina

2. Ontdek het bruisende nachtleven van Taormina in de plaatselijke pubs en clubs

Taormina Pub| ©Luigi Strano
Taormina Pub| ©Luigi Strano

Tijdens uw verblijf kunt u niet alleen genieten van de beste rondleidingen door Taormina om de architectuur, de landschappen en de geschiedenis te ontdekken. Als de zon ondergaat, krijgt u ook de gelegenheid om het bruisende nachtleven van de stad te ontdekken in de pubs en nachtclubs.

U zult geen probleem hebben om zich 's nachts te vermaken, of u nu wilt dansen tot het ochtendgloren of wilt ontspannen in een rustige sfeer. Dit alles onder het genot van een aperitief en een drankje. Wat u ook verkiest, u moet weten dat u het in Taormina zult vinden.

Van de populairste pubs en discotheken, die dagelijks door de plaatselijke bevolking en toeristen worden bezocht, springen bijvoorbeeld de volgende eruit:

 • Septimo: dit is een discotheek gelegen in de Via San Pancrazio (stadscentrum). U kunt er genieten van thema-avonden en disco groove muziek tot 5:00 uur.
 • Morgana, in Scesa Morgana. Dit is een loungebar met een uitgebreid cocktailmenu, VIP-ruimtes, elke avond live DJ's en themafeesten tot 3 uur 's nachts.
 • The Pub, op Corso Umberto. Dit is een rustige en elegante plek die zijn deuren om middernacht sluit. U vindt er heerlijke cocktails, een wijnkaart, snacks en muziek.

Boek de beste tours in Taormina

3. Bezoek de stranden van Taormina bij nacht en ontspan op het zand onder het maanlicht

Strand van Mazzarò| ©Luigi Strano
Strand van Mazzarò| ©Luigi Strano

Onder de dingen die u 's nachts in de stad kunt zien en doen, kunt u een wandeling langs het strand van Mazzarò en het strand van Spisone opnemen. Zo geniet u van een andere kijk op deze natuurlijke ruimtes. U kunt naar de zonsondergang kijken en vervolgens overwegen hoe de sterren en de maan geleidelijk aan de hemel verschijnen.

Strand van Mazzarò

Dit vrij toegankelijke strand, ook bekend als Isola Bella, ligt op negen minuten rijden van het centrum van Taormina. U kunt het ook bereiken via de kabelbaan van de stad.

Eenmaal op het strand loopt u rustig over de kleine kiezels en kiezelstenen waaruit het bestaat. Ondertussen kunt u zien hoe de zee en de lucht elkaar omarmen onder het maanlicht, waardoor een magische en romantische omgeving ontstaat.

Spisone strand

Dit is een ander strand met vrije toegang, dat wordt beschouwd als een van de meest bezochte van Taormina. Het is bereikbaar vanuit het stadscentrum met de Interbus, een route van ongeveer 30 minuten vanaf het Piazza San Pancrazio.

Op het strand van Spisone wordt u omringd door rotsformaties, ziet u het kristalheldere water en geniet u van de vredige sfeer. U kunt ook naar een van de omliggende terrassen klimmen voor een bevoorrecht panoramisch uitzicht over het hele strand bij nacht.

Een bezoek aan beide stranden is zeker een activiteit die u in uw reisschema kunt opnemen en 's avonds kunt doen, direct nadat u een dagtocht vanuit Taormina hebt gemaakt of door de straten van de stad hebt gezworven om monumenten te bezoeken en te winkelen.

Boek de beste dagtocht vanuit Taormina

4. Maak een avondtour en geniet van de feestelijke sfeer van Taormina's Corso Umberto I

Corso Umberto I| ©Sabrina Campagna
Corso Umberto I| ©Sabrina Campagna

Een avondtour tijdens een verblijf van minstens 1 dag in Taormina is een must voor elke toerist. In de voetgangersstraat Corso Umberto I kunt u genieten van een echte feestelijke sfeer.

U krijgt het gevoel dat Taormina is bespat met kleur, dankzij de verlichting op de gevels van de gebouwen en monumenten. Zo krijgt u een meer oogverblindend perspectief van de stad, ideaal voor het nemen van enkele foto's.

Tijdens de tour loopt u langs Corso Umberto I, beschouwd als de hoofdader van de hele stad en jaarlijks bezocht door duizenden toeristen. Daar wordt u omringd door de winkels, terrassen met restaurants, bars en cafés die langs de straat liggen.

U zult ook verschillende toeristische attracties kunnen zien. Enkele daarvan zijn:

 • De Porta Catania of boogingang in het zuiden van de stad. Het is een fortificatie opgericht door de Arabieren rond 1440.
 • De Klokkentoren of Porta di Mezzo, die dateert uit de 12e eeuw en leidt naar het historische centrum van de stad.
 • De Porta Messina: dit is de historische ingang van de stad, gelegen in het noorden en gebouwd in 1808.

5. Woon een avond Italiaanse opera bij in het Nazarena Theater in Taormina

La Traviata| ©Andrew Tsvetinsky
La Traviata| ©Andrew Tsvetinsky

Als u een ontmoeting met de Italiaanse cultuur wilt hebben , moet u een avond van uw reisroute in Taormina wijden aan het genieten van enkele wereldberoemde Italiaanse opera's. Allemaal uitgevoerd door getalenteerde lokale zangers.

Deze opera-avond vindt meestal meerdere keren per week plaats in de zalen van het Teatro Nazarena. Dus ongeacht de tijd van het jaar waarin u de stad bezoekt, kunt u een recital bijwonen.

Tijdens deze ervaring van ongeveer 2 uur zult u getuige zijn van verbazingwekkende aria's en duetten uit Italiaanse opera's. Enkele daarvan zijn:

 • La Traviata, (1853): een driedelige opera van de Italiaanse componist Giuseppe Verdi.
 • La Bohème (1895): een vierdelige opera van de Italiaanse componist Giacomo Puccini.
 • La Tosca (1900): een ander werk van Giacomo Puccini. Het is een driedelige opera die in Rome in première ging.

Nuttige informatie

 • Prijs: de gemiddelde prijs voor dit soort activiteiten begint meestal bij 30 euro per persoon. Kinderen onder de 10 jaar krijgen gratis toegang tot het recital.
 • Tijd: de activiteit begint meestal om 21:00 uur.
 • Waar: Nazarena Theater. Via Fontana Vecchia, 3, 98039 Taormina.

6. Kom 's avonds naar de kathedraal van Taormina om het interieur en de omgeving te bezichtigen

Kathedraal van Taormina| ©Effe.Bi
Kathedraal van Taormina| ©Effe.Bi

De kathedraal van Taormina is een monument van grote historische en architectonische waarde in de stad, dat u op elk moment van de dag kunt bezoeken. Tijdens de avonduren zijn het bouwwerk en de omgeving echter verlicht, waardoor het een bijzondere charme krijgt die u het gevoel geeft dat u terug in de tijd bent gereisd.

De toegang tot de middeleeuwse kathedraal is gratis en is geopend tot 20.00 uur. U kunt genieten van de stenen gevel en de imposante klokkentoren. U ziet ook:

 • Het centrale schip: de structuur wordt ondersteund door zes zuilen, sommige in roze marmer en andere monolithisch. Vier bogen steken erboven uit.
 • De kapellen: gelegen naast de centrale apsis. Een ervan is representatief voor de barok uit de 17e eeuw en gewijd aan het Sacrament, terwijl de tweede gewijd is aan de Maagd der Gratiën.
 • De houten plafonds: deze bevinden zich boven het transept en de beuken. Het gedetailleerde vakmanschap valt op door de Arabische motieven die in de kraagstenen zijn gekerfd en die de imposante balken afmaken.

Ook ziet u recht voor de kathedraal een barokke fontein met in het midden een gekroonde centaur met een wereldbol en een scepter in zijn handen. Dit is een van de meest representatieve symbolen van de stad, waarvan de bouw dateert uit de 17e eeuw.

7. Bezoek het Trevelyan Park of de Villa Comunale en ontsnap aan de drukte van de straten van Taormina

Villa Comunale| ©Rascacielos86
Villa Comunale| ©Rascacielos86

Een bezoek aan het Trevelyan Park of Villa Comunale is een van de andere dingen die 's avonds in Taormina te zien en te doen zijn. Dit prachtige Italiaanse park is open voor het publiek tot 20:00 uur in de winter en 24:00 uur in de zomer en is een zeer populaire toeristische attractie.

Deze historische tuin van ongeveer 22.400 m² is de belangrijkste natuurlijke long van het stadscentrum geworden. U vindt er een aangename natuurlijke ruimte om te wandelen en te ontspannen, terwijl u geniet van pittoreske landschappen en panoramische uitzichten op de Middellandse Zee.

Tijdens de rondleiding wordt u omringd door een vrij heterogene vegetatie: een verscheidenheid aan bomen, exotische bloemen en mediterrane planten. U wandelt ook door de belangrijkste emblematische zones van de tuin.

Enkele daarvan zijn: - Noordelijke regio: dit is een zone die bestaat uit twee niveaus en die verbonden is door een helling. Hier valt een centraal plein op, dat in de oudheid werd gebruikt voor rust en ontspanning.

 • Centrale regio: hier ziet u onder andere een Monument gewijd aan de Gevallenen van de Oorlog van 1915 tot 1918, een kanon uit 1915 en een imposante toren.
 • Zuidelijke regio: dit deel van de tuin is een eerbetoon aan de oorlogsslachtoffers door middel van een rij olijfbomen.

8. Geniet van een fotografische ervaring in Taormina bij nacht

Taormina bij nacht| ©Alan Aplin
Taormina bij nacht| ©Alan Aplin

Taormina by night biedt een verbazingwekkend middeleeuws tafereel. U ziet een ander perspectief van de stad, dankzij de verlichting van de gevels en monumenten, waardoor het ideaal is om een fotografische ervaring te beleven op eigen houtje of tijdens een rondleiding met een professionele fotograaf.

Zelf rondleiding

Taormina is een stad met een fantastische locatie om gefotografeerd te worden: nachtelijke landschapstaferelen en historische monumenten. Loop gewoon door de straten en ontdek beetje bij beetje verbazingwekkende plaatsen.

U kunt wandelen langs Corso Umberto, de terrassen van sommige restaurants en cafés betreden om te genieten van het panoramische uitzicht, langs Palazzo Corvaja, Porta Catania, het historische centrum van Taormina, naast andere plaatsen.

Fotografische rondleiding

Als u kiest voor een fotografische tour van Taormina by night, wordt u begeleid door een professionele gids, die u enkele tips en trucs zal leren om foto's van professionele kwaliteit te maken. U kunt samen met hem een route door de stad samenstellen naar uw eigen smaak en behoefte. Daarna gaat u te voet op zoek naar de meest fotogenieke plekjes.

 • Prijs: de gemiddelde prijs van deze fotografische rondleiding door Taormina by night begint meestal bij 399 euro per persoon.
 • Duur: deze fotografische ervaring met een professionele gids duurt meestal ongeveer 2 uur.

9. Bekijk de Grieks-Romeinse archeologische ruïnes van dichtbij in het Antieke Theater van Taormina

Spelen in het Antieke Theater van Taormina| ©Claudio Licciardello
Spelen in het Antieke Theater van Taormina| ©Claudio Licciardello

Het Antieke Theater van Taormina is een andere toeristische bestemming die zijn deuren opent tot 19:00 uur, zodat u deze belangrijke archeologische ruïnes uit de 3e eeuw voor Christus 's nachts kunt bekijken.

U kunt in uw eigen tempo over de site wandelen, terwijl u de verschillende staaltjes van de overheersende Grieks-Romeinse architectuur observeert. Bijvoorbeeld:

 • Het imposante amfitheater met een capaciteit voor 10.000 mensen.
 • De arena, die in de oudheid het toneel was voor gladiatorengevechten.

Ook als uw reis samenvalt met een van de maandelijkse concerten of muziekuitvoeringen, kunt u uw culturele ervaring uitbreiden.

De toegangsprijs voor dit monument bedraagt ongeveer 10€ per persoon. Er geldt echter een gereduceerde prijs van 5€ (18 tot 25 jaar) en gratis voor kinderen onder de 18 jaar.

10. Bezoek het Santuario della Madonna della Rocca en klim naar het hoogste gebied van Taormina bij nacht

Uitzicht vanaf het heiligdom van de Madonna della Rocca| ©Bommer
Uitzicht vanaf het heiligdom van de Madonna della Rocca| ©Bommer

Het Heiligdom van de Madonna della Rocca is een must-see bestemming, en nog meer na zonsondergang, omdat u dan 's nachts kunt genieten van een ongelooflijk panoramisch uitzicht vanaf het hoogste punt van Taormina.

U moet een kilometer lange trap beklimmen langs de via Salita Castello, die u rechtstreeks naar het heiligdom brengt, waarvan de deuren elke dag tot 19.00 uur open zijn.

Bij aankomst zult u versteld staan van de schoonheid en eenvoud van deze kerk, die in een grot is gebouwd. Daar zult u kunnen zien:

 • De rustieke stenen gevel heeft een deur met gegraveerde bovendorpel en twee symmetrische ramen.
 • Een zijgebouw gebruikt als sacristie.
 • Een kleine kapel aan de achterkant.
 • Het kruis van gewapend beton, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1930 en dat elke avond verlicht wordt vanaf de oostkant van de klif.

Daarnaast vindt u enkele levensmiddelenwinkels met een prachtig uitzicht op de kustlijn. Hier kunt u eten, drinken en ontspannen voordat u terugkeert naar het stadscentrum, hetzij om uw transfer naar Taormina luchthaven te halen of om verder te genieten van deze middeleeuwse stad.

Boek een Taormina luchthaven transfer