Luchthaventransfers Taormina

De transferdiensten tussen Palermo luchthaven en Taormina kennen is essentieel tijdens je reis naar deze stad. Ontdek de beste opties op basis van prijs, snelheid en comfort!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Luchthaventransfers Taormina

Taormina | ©Roberto.Marchese

Als je uit het vliegtuig stapt na een lange vlucht, is het ideaal om een snel en veilig vervoermiddel te hebben naar het stadscentrum of de omgeving. Wat dat betreft zul je geen problemen hebben om van het vliegveld van Palermo naar Taormina te komen. In deze luchthaventerminal vind je verschillende opties om naar je volgende bestemming te gaan: gedeelde diensten, privédiensten, bussen, treinen en taxi's.

Je zult nu in detail leren over elk van de genoemde diensten. Je kunt dan hun positieve en negatieve aspecten evalueren en uiteindelijk de transfer kiezen die het beste bij je behoeften past (prijs, snelheid, comfort). Op deze manier is je enige zorg het ontdekken van de beste dingen om te doen in Taormina tijdens je verblijf.

1. Een gedeelde transfer, comfort voor een redelijke prijs

Gedeelde transfer| ©eGuide Travel
Gedeelde transfer| ©eGuide Travel

De gedeelde transfer biedt een speciale route aan boord van een bus of minibus, die je van het vliegveld van Palermo naar Taormina brengt. Het is een route met enkele omwegen, afhankelijk van de haltes van de andere passagiers. Je zult echter genieten van een comfortabele service tegen een redelijke prijs.

Voor deze transfer tussen Palermo vliegveld en Taormina moet je de service ten minste 24 uur van tevoren reserveren. Dus, als je uit het vliegtuig stapt en naar de aankomsthal van het vliegveld gaat , zul je een chauffeur vinden met een bordje met jouw naam erop. Je moet hem benaderen, je identificeren en hij zal je onmiddellijk naar de bus begeleiden.

Met deze gedeelde transferservice krijg je verschillende voordelen. Enkele daarvan zijn:

 • Redelijke prijs: omdat deze vorm van vervoer een lagere prijs biedt dan privédiensten en taxi's, heb je de mogelijkheid om een aanzienlijk bedrag te besparen.
 • Comfort: je kunt je ontspannen tijdens de reis naar Taormina, omdat deze bussen kussens en verstelbare stoelen hebben. Je hebt ook Wi-Fi en stopcontacten om je apparaten op te laden.
 • Beschikbaarheid: de gedeelde transfer is meestal 24 uur per dag beschikbaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een vertraagde aankomst van je vlucht.

Dit is een alternatief dat erg populair is geworden bij toeristen en ideaal is voor als je in grote groepen reist om geld te besparen en overdag of 's nachts van de leukste dingen in Taormina te genieten. De minibussen hebben namelijk meestal een maximale capaciteit van 20 personen en de bussen hebben een maximale capaciteit van 50 personen.

Interessante details

 • Duur van de reis: ongeveer 4 uur (de tijd kan variëren afhankelijk van de verkeersomstandigheden).
 • Prijs: de gemiddelde prijs van deze transfer kan vanaf 200 € zijn.
 • Voordelen van deze methode: als je vlucht vertraagd is, hoef je de transferdienst niet te missen, want de bussen zijn 24 uur per dag beschikbaar en je krijgt snel een andere toegewezen.
 • Hoe boek je dit vervoer: je moet contact opnemen met een van de transferbedrijven via hun website. Daar geef je informatie over het aantal passagiers, de dag en het tijdstip van aankomst. Je moet ook de betalingsmethode bevestigen.
 • Aanrader als... je een transfer wilt tussen Palermo vliegveld en Taormina tegen een redelijke prijs, maar zonder het comfort uit het oog te verliezen.

Boek een transfer tussen Palermo Vliegveld en Taormina

2. Een privé transfer, comfort en exclusiviteit

Chauffeur| ©Jackson David
Chauffeur| ©Jackson David

Privé transfers tussen Palermo luchthaven en Taormina zijn een goede optie als je een exclusieve service wilt. Je reist comfortabel in een auto, zonder deze te hoeven delen met vreemden.

Zodra je uit het vliegtuig stapt en je tassen in handen hebt, moet je naar de aankomsthal op het vliegveld gaan. Daar zal de chauffeur op je wachten. Je kunt hem snel herkennen, want hij zal een bordje met jouw naam erop vasthouden. Je hoeft je alleen maar te identificeren en dan zal hij je begeleiden naar de auto (voor 1 tot 3 personen) of het busje (voor 4 tot 7 personen).

De chauffeur zal je direct voor de deur van je hotel afzetten. Je kunt dan gaan genieten van de route die je hebt gepland voor je verblijf in de middeleeuwse stad, of het nu een van de beste rondleidingen door Taormin is, of het ontdekken van de gastronomie door onder andere de beste kooklessen in de stad.

Interessante details

 • Duur van de rit: 3 uur 30 minuten (de tijd kan variëren afhankelijk van de verkeersomstandigheden).
 • Prijs: de gemiddelde prijs van deze transfer is vanaf €620 per auto.
 • Voordelen van deze methode: je reist niet alleen zonder de auto te hoeven delen met onbekende passagiers, maar je vertrekt ook vanaf de deur van het vliegveld naar de deur van je hotel of aangegeven bestemming in Taormina.
 • Hoe boek je dit vervoer: de boeking van deze service wordt uitgevoerd via de officiële website van het geselecteerde vervoersbedrijf. Je moet het portaal binnengaan, je registreren in de aangegeven optie (privé transfer) en onder andere de bestemming, de aankomsttijd van de vlucht en de datum aangeven. Daarnaast wordt je over het algemeen gevraagd om elektronisch ten minste 50% van de totale kosten te betalen.
 • Aanbevolen als... je een exclusieve en comfortabele transfer wilt ervaren tussen de luchthaven van Palermo en Taormina, genietend van een volledig persoonlijke service.

Privé transfer vs gedeelde transfer

Zowel privé als gedeelde transfers zijn goede alternatieven om je veilig te verplaatsen tussen Palermo luchthaven en Taormina. Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee diensten, die je zorgvuldig moet evalueren voordat je een keuze maakt.

Wachttijd

De privéservice stelt een wachttijd in op basis van de aankomsttijd van je vlucht, dus als je meer dan die tijd te laat bent (ongeveer 45 minuten), mis je de transfer. Het tegenovergestelde is het geval bij de gedeelde dienst, waar je onmiddellijk een nieuwe zitplaats in een andere bus krijgt toegewezen.

Exclusiviteit

De privétransfer biedt je een exclusieve service, waarbij je alleen kunt reizen met een kleine groep familie of vrienden (maximaal 7 personen). Als je daarentegen de gedeelde modus gebruikt, moet je met vreemden in een bus reizen (20 passagiers of meer).

Onmiddellijkheid

Met de privéservice vertrek je onmiddellijk naar je bestemming in de auto of het busje zodra je de chauffeur ontmoet in de aankomsthal op de luchthaven. Met de gedeelde transfer moet je wachten tot alle passagiers zijn gearriveerd, volgens de tijd die is vastgesteld voor de reis.

Boek de beste tours van Taormina

3. Trein, de langste maar goedkoopste optie als je een budget hebt

Trein| ©Herbert Frank
Trein| ©Herbert Frank

De trein is de ideale optie als je geen haast hebt en een goedkope transfer wilt. Nadat je je bagage hebt opgehaald, moet je ongeveer vier minuten lopen naar het treinstation Punta Raisi op de luchthaven van Palermo. Daar stap je op de trein naar de terminal Taormina Giardini, op negen minuten rijden van Taormina.

De maatschappijen die verantwoordelijk zijn voor de treinen op deze route (Palermo - Taormina) zijn Trenitalia en Trenitalia Intercity. Er rijden elke dag een paar treinen per uur van 05:15 tot 00:25 uur. Je zult dus geen probleem hebben om er te komen, of je nu bij zonsopgang of middernacht aankomt.

Houd er ook rekening mee dat deze treinreis een tussenstop van ongeveer 35 minuten inhoudt, omdat er geen directe route naar Taormina is. Hoewel de reis langer is in vergelijking met een privé- of gedeelde transfer, is het de beste optie als je met een budget reist.

Nuttige details

 • Reistijd: 6 uur 25 minuten (ongeveer). In het weekend kan de transfer echter iets langer duren dan de aangegeven tijd.
 • Prijs: De gemiddelde prijs van een treinkaartje is vanaf €23 per persoon.
 • Voordelen van deze methode: Je kunt voordelig reizen tussen het vliegveld van Palermo en Taormina, waardoor je een aanzienlijk bedrag bespaart. Dit alles zonder aan comfort in te boeten.
 • Hoe boek je dit vervoer: om gebruik te maken van de treindienst kun je je ticket online boeken of bij de loketten op het vliegveld. Je kunt zelfs elektronisch betalen en je ticket op het scherm van je mobiele telefoon laten zien.
 • Aanrader als... als je geen haast hebt, een beperkt budget hebt en dus een goedkope transfer wilt.

4. Een openbare bus, de goedkoopste optie van allemaal

Taormina bus| ©Andrew Reynolds
Taormina bus| ©Andrew Reynolds

Misschien wil je 1 dag of meer doorbrengen in Taormina om de monumenten en natuurlijke schoonheid te ontdekken, maar je hebt een beperkt budget voor een transfer vanaf de luchthaven van Palermo. De openbare bus gebruiken is het goedkoopste alternatief. Je zult kunnen reizen als een local, terwijl je geniet van het landschap.

Je moet direct naar de begane grond van het vliegveld gaan , met name door de aankomsthal. Aan de rechterkant zie je de halte van Sais Autolinee. Je zult moeten wachten, want de bus rijdt meestal om het uur. Je kunt het beste van tevoren de dienstregeling bekijken.

Voor deze transferoptie hoef je niet te reserveren. Je hoeft alleen maar op de bus te stappen (Palermo Via Tommaso Fazello) en je ticket aan boord te betalen. Je reist via één route naar het station van Catania (meer dan twee uur), met een minimale tussenstop van 20 minuten. Vervolgens neem je de Interbus-route Catania Via Archimede, om je reis te vervolgen naar Taormina - Via Luigi Pirandello (meer dan een uur).

Interessante details

 • Reistijd: de transfer tussen Palermo luchthaven en Taormina duurt ongeveer 6 uur en 22 minuten, inclusief overstaptijd.
 • Prijs: de gemiddelde prijs van de transfer via de Sais Autolinee route is vanaf €11 per persoon. Ondertussen kost de Interbus tussenstop naar Taormina gemiddeld €5 per passagier.
 • Voordelen van deze methode: je hoeft niet veel geld uit te geven om van het vliegveld naar je bestemming in Taormina te komen, in vergelijking met de andere beschikbare diensten.
 • Hoe boek je dit vervoer: voor deze service hoef je niet te reserveren, dus je kunt de toegangsprijs betalen wanneer je in de bus stapt. Als je wilt, kun je de kosten ook elektronisch annuleren en het ticket in digitaal formaat op het scherm van je mobiele telefoon laten zien.
 • Aanrader als... je geld wilt besparen en je als een local wilt voelen terwijl je tussen het vliegveld en Taormina reist.

5. Een taxi, de duurste maar de snelste en meest comfortabele optie

Taxi| ©MeRyan
Taxi| ©MeRyan

Een taxi wordt beschouwd als de duurste optie om tussen het vliegveld van Palermo en Taormina te reizen. Het is echter de meest comfortabele en snelste manier om in recordtijd bij je hotel of bestemming op Sicilië te komen.

Je kunt deze service direct op Palermo Airport gebruiken zonder enig ongemak. Nadat je door de douanecontrole bent en je bagage in je hand hebt, moet je gewoon naar de taxistandplaats voor de terminal gaan. Daar zie je de taxi's.

In principe zijn er drie manieren om gebruik te maken van deze taxiservice. Deze zijn:

 • Door te reserveren: je kunt kiezen uit verschillende taxibedrijven. Wat je ook kiest, je moet voor de rit reserveren en de chauffeur wacht je op bij de taxistandplaats met een bordje met jouw naam erop.
 • Ongereserveerd: zelfs als je niet hebt gereserveerd, zul je bij het naderen van de taxistandplaats op de luchthaven veel auto's direct beschikbaar vinden.
 • Gedeelde taxi: je ziet gedeelde taxi's in de aankomstzone, beschikbaar voor maximaal vier passagiers. Deze service wordt aangeboden door een paar lokale coöperaties: Autoradio Taxi Palermo en Trinacria Radio Taxi.

Welke taxi-optie je ook kiest, je zult genieten van een snelle en betrouwbare rit. Je kunt onderweg ontspannen in de auto, terwijl je nieuwe energie opdoet. En, afhankelijk van je aankomsttijd in de stad, kun je deelnemen aan een van de beste dagtochten vanuit Taormina, rondwandelen in het historische centrum of een aantal van de 10 dingen om 's avonds te doen in Taormina ontdekken, naast andere activiteiten.

Interessante details

 • Reistijd: de transfer tussen het vliegveld van Palermo en Taormina duurt ongeveer 3 uur en 13 minuten per taxi.
 • Prijs: de gemiddelde prijs van dit vervoer is vanaf €325 per persoon.
 • Voordelen van deze methode: je wordt zonder wachttijd en in alle comfort van de gate van het vliegveld naar je directe bestemming in Taormina vervoerd.
 • Hoe boek je deze transfer: om te boeken moet je naar de officiële website van het transferbedrijf gaan, de service aanvragen en een formulier invullen met de tijd van je vlucht en de dag van je aankomst. Je hebt ook de optie van een gedeelde service, waarvoor je gewoon naar de taxistandplaats op de luchthaven hoeft te gaan en direct kunt aansluiten op de beschikbare auto's.
 • Aanbevolen als... je een onmiddellijke deur-tot-deur transfer wilt.

Boek de beste dagtrip vanuit Taormina

5. Een huurauto, een andere optie en in je eigen tempo

Huurauto| ©Brock Wegner
Huurauto| ©Brock Wegner

Als je graag in je eigen tempo reist, dan is een huurauto een andere en aantrekkelijke transferoptie. Je rijdt niet alleen rechtstreeks tussen het vliegveld van Palermo en Taormina, maar als je de tijd hebt, kun je onderweg stoppen om de plekjes die je opvallen te verkennen.

Om van deze service gebruik te maken, loop je met je bagage in de richting van het bus- of treinstation. In dat gebied, net buiten de luchthaven, zie je al snel verschillende autoverhuurbedrijven. Dit is onder andere het geval bij Centauro, Italy Car Rent Sicily by Car Autonoleggio Aeroporto di Palermo.

Ongeacht de plaats die je kiest, heb je de mogelijkheid om een auto te huren die aan je wensen voldoet (met ruimte voor maximaal zeven personen, kinderzitje, sneeuwkettingen, enz.) Zo reis je in alle comfort en veiligheid.

Interessante details

 • Reistijd: de gemiddelde transfertijd is 3 uur en 15 minuten. Dit hangt echter af van het verkeer en de weersomstandigheden (sneeuwval).
 • Prijs: de gemiddelde prijs van de autoverhuurdienst begint vanaf 120€ per 24 uur.
 • Voordelen van deze methode: je kunt reizen zoals je wilt, d.w.z. rechtstreeks naar je bestemming in Taormina zonder tussenstops of, integendeel, onderweg stoppen waar je maar wilt om de omgeving te verkennen.
 • Hoe boek je dit vervoer: om deze service te boeken ga je naar de officiële website van het betreffende verhuurbedrijf, vul je het formulier in en betaal je de aangegeven kosten elektronisch. Je hebt ook de mogelijkheid om de auto direct vanaf het vliegveld te huren, want er zijn veel verhuurbedrijven in de omgeving.
 • Aanrader als... je een avontuurlijk persoon bent, die de weg op eigen tempo wil verkennen.