Beste rondleidingen door Taormina

Taormina is een stad waar veel activiteiten te doen zijn. Om er zeker van te zijn dat je niets mist, nodig ik je uit om kennis te maken met verschillende tours met verschillende mogelijkheden om je te vermaken.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Beste rondleidingen door Taormina

Oud theater van Taormina | ©Radek Kucharski

Taormina is een gebied in de regio Sicilië met natuurlijke landschappen, heerlijk eten, plaatsen vol geschiedenis en cultuur, boottochten en nog veel meer mogelijkheden om van te genieten. Omdat de stad op de top van een klif ligt, is de manier om je door de stad te verplaatsen vrij eenvoudig, wat het gemakkelijk maakt om bij elke activiteit aan te sluiten.

Hier is een lijst van de beste tours in Taormina, die verschillende activiteiten omvat zoals culinaire lessen, gastronomische tours, wandelingen langs de zee, bezoeken aan het historische centrum en de bezienswaardigheden, enz. Allemaal met het doel om ervoor te zorgen dat je niets mist van de beste dingen om te doen in Taormina.

1. Gastronomische lessen om de typische gerechten van Taormina te leren bereiden

Siciliaanse Cannoli| ©Eduardo Feo
Siciliaanse Cannoli| ©Eduardo Feo

Een van mijn favoriete opties, en ik hoop dat het ook de jouwe kan zijn, is om je op te geven voor de gastronomische lessen, om te leren hoe je de typische gerechten van de regio moet bereiden. Dit zijn de beste kooklessen in Taormina. U kunt kiezen tussen een workshop die alleen gericht is op desserts of kiezen voor lessen om hartige gerechten te bereiden.

Optie 1: Privé workshop voor dessert liefhebbers

Een van de attracties van Taormina is de gastronomie, vooral als het gaat om desserts. Daarom zijn er in de stad verschillende banketbakkerijen te vinden. De koks uit de streek hebben echter besloten de ervaring naar een ander niveau te tillen.

Leer hoe je de beroemde cannoli bereidt, een klassiek dessert uit de streek, dat bestaat uit een gebakken deeg gevuld met room en ricotta kaas. Dit alles onder begeleiding van een privé-kok, die u door elke stap van dit heerlijke recept zal leiden. Aan het eind kunt u alles wat u heeft klaargemaakt proeven, vergezeld van een kopje koffie of thee.

Optie 2: Typisch Siciliaanse kooklessen

Als u uzelf nog meer wilt uitdagen op gastronomisch gebied, kies dan voor deze optie die bestaat uit een les om een zelfgemaakte lunch te bereiden. De ervaring is vrij meeslepend en begint meestal met een ontmoeting in Corso Umberto I met de chef om de markt van Taormina te bezoeken om de ingrediënten te kopen.

Tijdens de rondleiding leert u hoe u de beste producten kiest en hoe u er op de juiste manier mee omgaat. Daarna gaat u naar het restaurant en gaat u aan de slag. U bereidt verse pasta, de beroemde Siciliaanse caponata en andere lokale gerechten zoals courgettebloemen en verse sardines. Aan het eind is het tijd om alles te proeven, vergezeld van regionale wijnen en likeuren.

Bijzonderheden

 • Prijs: als u voor de dessertoptie kiest, bedraagt de gemiddelde prijs ongeveer 50 euro, terwijl als u voor de tweede optie kiest, de investering oploopt tot ongeveer 85 euro.
 • Duur: de eerste optie duurt twee uur, terwijl de lessen van de tweede optie, inclusief het marktbezoek, ongeveer vijf uur duren.

Boek kooklessen in Taormina

2. Rondleiding door het historische centrum van Taormina en de belangrijkste plaatsen

Porta Catania| ©Fabrizio Pivari
Porta Catania| ©Fabrizio Pivari

Taormina leren kennen is gemakkelijker dan andere steden, omdat veel van de belangrijkste bezienswaardigheden zich in het historische centrum bevinden. Dus als u van plan bent 1 dag in Taormina door te brengen kunt u deze tour nemen, die door het hart van de stad loopt en iconische plaatsen bezoekt zoals het Corvaja paleis of het antieke theater.

De start van deze tour is meestal gepland vanuit het zuidelijke deel van de stad, bij Porta Catania, een van de forten van Taormina, gebouwd rond 1440. Het idee is dus om alle architectonische kenmerken te bekijken die deze middeleeuwse stad maken.

Andere essentiële plaatsen die voor deze tour zijn uitgekozen zijn:

 • Taormina Kathedraal, de belangrijkste katholieke plaats van aanbidding in de stad.
 • Piazza IX Aprile, een historisch plein vanwaar u de Golf van Taormina in al haar pracht en praal kunt zien.
 • Paleis van Corvaja, een stenen fort dat de Arabische invloed in de regio tijdens de 9e eeuw vertegenwoordigt.
 • Antiek theater, gebouwd in de 3e eeuw voor Christus, dat heeft gediend als locatie voor artistieke voorstellingen door de Grieken en als worstelarena voor de Romeinen.

U ziet ook het stadhuisgebouw, de kerk van Santa Caterina, het oude Romeinse Naumachie Gymnasium, het Odeon, evenals de vele aardewerkwinkels, markten, ambachtelijke kraampjes, bars en cafés om de lokale gastronomie te ervaren en iets te drinken.

Details van belang

 • Prijs: de kosten van deze tour liggen meestal rond de €10, omdat het geen rondleiding is met een open einde of op eigen gelegenheid, maar een rondleiding voor kleine groepen. U kunt de tour natuurlijk ook alleen doen, maar als u het met een gids doet, bespaart u tijd en kunt u gemakkelijker kiezen waar u heen wilt.
 • Duur: 2 uur (ongeveer)
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: u ziet alle bezienswaardigheden van Taormina terwijl u naar de geschiedenis luistert.
 • Nadelen van deze optie: geen toegang tot de bezochte toeristische bestemmingen.

3. Boottocht langs de kust van Taormina naar de baai van Giardini Naxos

Boottocht vanuit Taormina| ©s9-4pr
Boottocht vanuit Taormina| ©s9-4pr

Taormina is een stad op een klif die baadt in de Ionische Zee, een arm van de Middellandse Zee. Daarom is het mogelijk om in de omgeving verschillende wateractiviteiten te doen. Zo raad ik deze boottocht langs de kust van Taormina naar de baai van Giardini Naxos aan, die altijd tot de beste dagtochten vanuit Taormina behoort.

Tijdens deze tocht, die ongeveer een paar uur duurt, wordt u verrukt door het adembenemende uitzicht op Taormina en Isola Bella vanaf de zee en wordt u begeleid door professionele gidsen die klaar staan om u op alle mogelijke manieren te helpen.

Terwijl u zich een weg baant langs de kust, zult u zien:

 • De grot van de liefde en de blauwe grot, twee beroemde grotten in de baai van Isola Bella.
 • Het Hotel Capotaormina, een bekend hotel in de stad met een opvallende structuur en architectuur.
 • De Grotta di Sant'Andrea, nabij het vissersdorp Baia delle Sirene.
 • De Scoglio dell'elefante, een enorme 20 meter hoge rots in de vorm van een olifant.

Daarna stopt u om te genieten van de wateren van de Middellandse Zee, zodat u verschillende wateractiviteiten kunt doen zoals zwemmen, snorkelen, fotografie en een ander perspectief van de stad vanaf de boot waarop u vaart.

Interessante details

 • Prijs: de prijs van de activiteit is ongeveer 50€ per persoon.
 • Duur: 2 uur (ongeveer).
 • Vervoermiddel: boot.
 • Voordelen van deze optie: u ontdekt prachtige natuur langs de kust van Taormina.
 • Nadelen van deze optie: de toegang voor rolstoelgebruikers is beperkt.

Boek de beste dagtocht vanuit Taormina

4. Fotografische ervaring door de meest pittoreske plekjes van Taormina

Paleis van Corvaja| ©János Korom
Paleis van Corvaja| ©János Korom

Als je een content creator, een student of liefhebber van fotografie bent of gewoon de beste beelden van je reis naar Taormina wilt vastleggen, dan is deze ervaring de ideale keuze voor jou. Het is een tour langs de meest charmante plekken van de stad, begeleid door een professional, die je de basis van de fotografie zal leren.

De tour begint meestal ergens langs Corso Umberto, zoals Porta Catania. Vanaf daar begint het proces van visuele creatie, het analyseren van de ruimte, de shots, de kleuren, het gebruik van licht en nog veel meer, om beelden van professionele kwaliteit vast te leggen .

Naarmate de fotosessie vordert, kunt u verschillende locaties overwegen en vastleggen, zoals:

 • Corso Umberto I, die de hoofdader van de stad is en een enorme hoeveelheid monumenten, forten, standbeelden, winkels, restaurants en bars bevat.
 • Palazzo Corvaja, een oud stenen gebouw dat nog steeds enkele van de meest opvallende sporen van Moorse invloed in zijn structuur heeft.
 • Piazza IX Aprile, dat fungeert als een soort openbaar terras vanwaar u kunt genieten van een ongelooflijk panoramisch uitzicht op de Golf en de vulkaan Etna.
 • Villa Comunale historische tuin, om beelden vast te leggen van verschillende exotische bloemen, typische planten van de regio en trappen.

Als eindresultaat van deze activiteit ontvangt u het gemaakte fotowerk in hoge resolutie, om ze te delen op uw sociale netwerken of op welke manier dan ook, met uw vrienden, familie en kennissen.

Details van belang

 • Prijs: de ervaring heeft meestal een gemiddelde kostprijs van €399 per persoon.
 • Duur: 2 uur (ongeveer).
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: u krijgt beelden van professionele kwaliteit van verschillende belangrijke plaatsen in Taormina.
 • Nadelen van deze optie: de transfer voor rolstoelgebruikers is beperkt.

5. Gastronomische en wijntour door de bars en restaurants van Taormina

Tiramisu in Taormina| ©Moveable Feasting
Tiramisu in Taormina| ©Moveable Feasting

Taormina heeft, zoals alle kleine steden in de regio Sicilië, een belangrijke culinaire traditie. Daarom is een van de essentiële activiteiten bij een bezoek aan de stad het maken van een gastronomische en wijntour langs enkele van de bars en restaurants. Daar kunt u proeven van klassieke Italiaanse recepten met mediterrane producten en exclusieve dranken.

Het startpunt van deze tour is waarschijnlijk Corso Umberto I, omdat daar het grootste aantal eet- en drinkgelegenheden geconcentreerd is. Bovendien zijn veel van de plaatsen die deel uitmaken van deze tour 's avonds geopend, zodat bezoekers het vaak opnemen onder de dingen die 's avonds in Taormina te doen zijn.

De tour omvat meestal een bezoek aan de volgende plaatsen:

 • Franco Wine bar & Typical Sicilian Food, met heerlijke salades, lasagne en nog veel meer. Ook desserts zoals tiramisu, parfait en, om te drinken, een uitgebreide wijnkaart.
 • Shaker Caffe', waar u de populaire cannolis en Siciliaans gebak kunt proberen en kunt genieten van een heerlijk ambachtelijk biertje.
 • Osteria Il Vicoletto, met een uitzonderlijke wijnservice, vegetarische gerechten en de klassieke Italiaanse gerechten: pasta en pizza.
 • Amigos bar, een ideale plek om te genieten van drankjes zoals bier of een goede cappuccino, vergezeld van gebak of cannolis.
 • Ristorante Badia, een restaurant gespecialiseerd in zeevruchten, waar u kunt genieten van pasta met zeevruchten, tonijnpizza en een ongelooflijk zwaardvisrecept.

Na afloop van deze excursie kunt u teruggaan naar het hotel en uitrusten, of uw koffers ophalen voor uw terugvlucht met behulp van een transferservice naar de luchthaven van Taormina.

Interessante details

 • Prijs: over het algemeen is de waarde van deze tour vanaf 79€ per persoon.
 • Duur: 3 uur (ongeveer).
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: u proeft heerlijke gerechten bereid met verse ingrediënten uit de regio.
 • Nadelen van deze optie: aangezien dit een wandeling is, kan de toegang voor rolstoelgebruikers beperkt zijn.

Boek een luchthaventransfer naar de luchthaven van Taormina

6. Neem de kabelbaan van Taormina om de luchtfoto's van het gebied te bewonderen en bezoek het strand van Isola Bella

Taormina kabelbaan| ©Anthony Moor
Taormina kabelbaan| ©Anthony Moor

Als alternatief voor een uitzicht vanuit de lucht op Taormina, de baai en de omgeving, kunt u een ritje maken met de kabelbaan van de stad. Dit is een van de meest gebruikte vervoermiddelen in het gebied, omdat het de bovenste en onderste delen van het gebied met elkaar verbindt.

De kabelbaan Taormina - Mazzaró voltooit zijn reis in slechts 2 minuten en verbindt u met Mazzaró, waardoor u in uw eigen tempo toegang krijgt tot de kust en het strand.

Als u wilt zonnebaden, de zonsondergang wilt bewonderen, wilt zwemmen of gewoon wilt zitten en naar de golven wilt kijken, kunt u dat doen zodra u in Mazzaró bent aangekomen en ongeveer 10 minuten lopen naar het strand van Isola Bella.

Ook als u een stukje van de stad wilt verkennen, zijn er genoeg mogelijkheden om dat te doen. U kunt bijvoorbeeld een snelle rondleiding nemen in het Regionaal Naturalistisch Museum van Isola Bella. U kunt uw aanwezigheid in het gebied ook benutten om te genieten van traditionele hapjes, eten en drinken in de omliggende restaurants en bars.

Interessante details

 • Prijs: het toegangskaartje voor de kabelbaan kost ongeveer €3 per persoon.
 • Duur: rit met de kabelbaan 2 minuten en verkenning van Mazzaró en het strand van Isola Bella 2 uur (ongeveer).
 • Vervoermiddel: kabelbaan.
 • Voordelen van deze optie: u heeft een uniek uitzicht op de stad, de Ionische Zee en de baai in een snelle rit.
 • Nadelen van deze optie: maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen.

Wat zie ik tijdens deze Taormina tour?

Taormina leren kennen| ©vic15
Taormina leren kennen| ©vic15

Tijdens dit type Taormina tour zie je van alles. In eerste instantie richten de tours zich op het tonen van de schoonheid van het landschap, dat bestaat uit panoramische uitzichten op de stad en nabijgelegen gebieden, zoals de Ionische Zee en de Etna.

U ziet ook een reeks middeleeuwse gebouwen die prominent aanwezig waren in de overeenkomstige periode. U ziet de invloed van de Arabische cultuur in deze regio, die ooit tot het Oosten behoorde.

Bovendien ziet en proeft u een verscheidenheid aan Siciliaanse en Italiaanse gerechten, waaronder klassieke pasta's en pizza's, samen met meer authentieke bereidingen gemaakt met lokale producten, zoals zeevruchten en verschillende soorten vis.

Tips voor een rondleiding door Taormina

Comfortabele schoenen| ©Alexandra Tran
Comfortabele schoenen| ©Alexandra Tran

Bij uw reis naar Taormina zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Als u bijvoorbeeld met uw eigen of gehuurde auto reist, kunt u deze het beste op een parkeerplaats laten staan, want dit is een stad op een klif met een groot aantal voetgangersstraten.

Aangezien u zich het beste te voet kunt verplaatsen, is het raadzaam dichte schoenen te dragen of anders heel voorzichtig te zijn bij het lopen, want de straten zijn geplaveid en oneffen en u zou zich kunnen bezeren.

Afhankelijk van het seizoen van het jaar waarin u de rondreis maakt, moet u de juiste kleding kiezen om u door de stad te verplaatsen. In de zomer bijvoorbeeld heeft u korte , ademende, katoenen kleding nodig, omdat het weer dan heet, droog en benauwd is. In de winter daarentegen is het winderig en bewolkt, dus moet de kleding stevig en warm zijn.