Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Beste kooklessen in Taormina

Gastronomie is een van de activiteiten die Taormina tot leven brengen. In deze selectie van kooklessen vindt u mogelijkheden om te leren hoe u uw smaakpapillen en die van uw geliefden kunt verrukken.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Beste kooklessen in Taormina

Dineren in Taormina | ©Eka Shoniya

Taormina is een stad die deel uitmaakt van de Siciliaanse kust en om die reden een belangrijke culinaire cultuur in stand houdt. Hier vind je een grote verscheidenheid aan kooklessen om heerlijke hartige gerechten, desserts, pasta, pizza, snacks en nog veel meer te bereiden.

Als dit u interesseert, nodig ik u uit om eens te kijken naar een lijst met kooklessen die door veel bezoekers worden genoemd als een van de beste dingen om te doen in Taormina. Je kunt leren hoe je een Siciliaanse pizza bereidt , voorgerechten zoals caponata, bruschettas, gevulde pasta, seizoensgebonden zeevruchten en een eindeloze lijst zoete recepten zoals canoli en tiramisu.

1. Leer hoe je enkele typisch Siciliaanse recepten bereidt met verse ingrediënten van de markt van Taormina

Kookles in Taormina| ©kryshiggins
Kookles in Taormina| ©kryshiggins

In deze les ervaar je de nauwe relatie tussen gastronomie en cultuur, want het is een meeslepende ervaring. U krijgt niet alleen advies van een professionele kok, maar u maakt met hem ook een korte rondleiding over de lokale markt om de te gebruiken ingrediënten te kopen.

Een interessant feit over deze les is dat de keuze van zoete of hartige recepten meestal wordt gemaakt op basis van de seizoensproducten die op de markt verkrijgbaar zijn. Bovendien zult u tijdens het bezoek kazen, fruit en groenten kunnen proeven en er enkele kunnen uitkiezen om mee naar huis te nemen.

Zodra u alle ingrediënten in handen hebt, gaat u op weg naar de keuken van het plaatselijke restaurant dat u voor de activiteit hebt uitgekozen. Bijvoorbeeld Nettuno. Daar worden in totaal drie gerechten bereid, die u vervolgens met een lokale rode of witte wijn nuttigt.

Het is belangrijk om te weten dat de recepten voor elke kookles in Taormina kunnen veranderen. Van de bereidingen die meestal worden gemaakt, springen de volgende er echter uit:

 • Een voorgerecht, wat een soort regionaal voorgerecht zal zijn zoals caponata.
 • Een vis- of zeevruchtenschotel, waarvan de keuze afhangt van het seizoen en het aanbod op de lokale markt.
 • Een dessert, dat waarschijnlijk een of meer soorten verse pasta zal zijn, typisch voor de regio.

Nuttige informatie

 • Prijs: de gemiddelde prijs voor deze kookles met een professionele kok is 85 euro per persoon.
 • Duur: de les en het marktbezoek duren ongeveer 5 uur.
 • Voordelen: u leert een traditionele zelfgemaakte Siciliaanse lunch bereiden en ontvangt een gesigneerd schort en een certificaat van deelname.

Boek de beste kooklessen in Taormina

2. Schrijf je in voor een bakkersles in Taormina en leer hoe je heerlijke Siciliaanse Cannoli bereidt

Siciliaanse Cannoli| ©Eduardo Feo
Siciliaanse Cannoli| ©Eduardo Feo

Inschrijven voor een bakkersles is een andere optie die je in je reisprogramma kunt opnemen om de gastronomie van Taormina te ontdekken tijdens je verblijf. Je leert hoe je de beroemde Siciliaanse cannoli maakt, met de hulp van een deskundige instructeur.

Voor deze activiteit ontmoet je de chef-kok en de rest van de groep in een restaurant in de stad, waarschijnlijk in het gebied van het historische centrum. U gaat de keuken binnen en gaat aan de slag om het recept stap voor stap uit te voeren.

Het eerste wat u zult doen is het deeg, gevolgd door de bereiding van de room en de ricotta en tot slot zult u de cannolis in elkaar zetten en vullen. Als alles klaar is, worden de borden op tafel gezet en begint het proeven van dit heerlijke dessert, vergezeld van thee of koffie.

Dit is ongetwijfeld een van de beste tours van Taormina voor liefhebbers van desserts. Hoewel u dit recept kunt proberen in de verschillende patisserieën van de stad, gaat er niets boven zelf leren maken om te delen met uw familie en vrienden.

Nuttige informatie

 • Prijs: de kosten die doorgaans voor deze banketbakkersles worden vastgesteld, beginnen bij 50 euro per persoon.
 • Duur: de cannoli-les duurt ongeveer 2 uur.
 • Voordelen: u leert op professionele wijze cannoli's bakken en ontvangt een certificaat van deelname.

Boek een van de beste tours van Taormina

3. Neem deel aan een privé kookles in een Siliciano huis en voel je als een local

Kookles in Taormina| ©jbdodane
Kookles in Taormina| ©jbdodane

Een van de dingen die je 's avonds in Taormina kunt doen is naar een lokaal huis gaan voor een privé kookles. U zult een heerlijke maaltijd bereiden, met de hulp van een lokale persoon, en vervolgens aan hun tafel zitten om te dineren en ervaringen uit te wisselen met de familie.

Tijdens deze culinaire ervaring leert u tips en trucs voor het bereiden van de recepten. Dit alles, terwijl u luistert naar anekdotes over de stad en haar inwoners, en naar wetenswaardigheden over de verschillende Siciliaanse gerechten. Het idee is om u het gevoel te geven dat u bij uw familie bent, terwijl u leert en plezier hebt.

Tijdens het diner ziet u een authentieke Italiaanse tafel gevuld met een menu volgens het seizoen, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht, pasta en dessert. Dit gaat gepaard met heerlijke drankjes. Bovendien proeft u een kleine selectie rode en witte wijnen van lokale wijnhuizen.

Na een levendige avond en het leren koken van enkele zelfgemaakte gerechten, kunt u doorgaan met andere activiteiten op uw route, of terugkeren naar het hotel om aan te sluiten op de transferdienst naar de luchthaven van Taormina, ervan uitgaande dat het uw laatste dag in de stad is.

Nuttige informatie

 • Prijs: de prijs per persoon voor deze kookles begint meestal rond de € 139.
 • Duur: de les duurt meestal tussen de 2 en 3 uur (ongeveer).
 • Voordelen: u zult genieten van een onvergetelijk diner met geliefden en de lokale bevolking, terwijl u enkele van de beste Siciliaanse gerechten leert en heerlijke drankjes proeft.

Boek een luchthaventransfer naar de luchthaven van Taormina

4. Schrijf je in voor een Siciliaanse dessertles en breid je repertoire uit als professionele of enthousiaste patissier

Cannoli maken| ©aftermath2002
Cannoli maken| ©aftermath2002

Als je een liefhebber van gebak bent, ben je waarschijnlijk niet tevreden met het maken van slechts één zoet recept. Deze les is dus iets voor jou, want hij richt zich uitsluitend op desserts. U zult uw repertoire als professionele of enthousiaste bakker kunnen uitbreiden, zoals afgesproken met de chef.

Dit is een activiteit die op elk moment van de dag kan worden gedaan. U kunt dus deelnemen na afloop van een van de dagtochten vanuit Taormina en zo optimaal profiteren van elke minuut van uw verblijf in de stad.

U hoeft zich alleen maar aan te sluiten bij de chef op de plaats en het tijdstip dat vooraf is afgesproken. De les begint dan in de keuken van het restaurant. U leert hoe u de belangrijkste Siciliaanse desserts moet bereiden. Enkele daarvan zijn:

 • Siciliaanse cannoli, een typisch snoepje met een cilindrische vorm en gevuld met ricotta.
 • De tiramisu al marsala, beschouwd als een van de populairste desserts op de tafels van de regio.
 • Sinaasappeltaart, bereid met het sap van in de regio geteelde vruchten en vergezeld van amandelen.
 • Romige chocolade, die bestaat uit een schuimige crème op basis van chocolade en ook wordt aangevuld met amandelen en gezouten karamel.

U krijgt ook de gelegenheid om te leren hoe u handgemaakte truffels maakt, een ander populair recept in de stad. U kunt kiezen tussen chocolade, cacao en hazelnootvulling of dan nutella en pistache. U kunt ook kiezen voor een heerlijke citroensorbet, met een delicate romige textuur die uw gehemelte zal verrukken.

Nuttige informatie

 • Prijs: de prijs van deze dessertles in Taormina begint bij 60 euro per persoon.
 • Duur: deze les duurt meestal ongeveer 3 uur.
 • Voordelen: u leert hoe u de belangrijkste Siciliaanse desserts moet bereiden, waardoor uw repertoire als professionele of enthousiaste kok zal toenemen.

Boek een dagtocht vanuit Taormina

5. Doe mee aan een halve dag les om Siciliaanse pizza te leren maken in Taormina

Siciliaanse pizza| ©CharmaineZoe's
Siciliaanse pizza| ©CharmaineZoe's

Laat de lessen om pizza te leren maken in de beste Siciliaanse stijl niet ontbreken in je culinaire ervaringen in Taormina. Dit is een klassiek recept voor iedereen die elke hoek van Italië bezoekt. Tijdens deze les wordt u begeleid door een lokale pizzaiolo, die u stap voor stap zal leren hoe u dit heerlijke gerecht moet bereiden.

De activiteit vindt plaats in een van de restaurants van de stad, waarschijnlijk in de buurt van Porta Messina, of in de Corso Umberto I Eenmaal aangekomen op de locatie zal de pizzaiolo u leren hoe u de pizza moet maken. Eenmaal ter plaatse zal de chef de stappen van het recept met u en de rest van de groep doornemen, u de ingrediënten laten zien en uitleggen hoe u ze op de juiste manier moet hanteren, om een zo goed mogelijk eindresultaat te krijgen.

Vervolgens gaat u het deeg voorbereiden, dat goed elastisch moet zijn om uit te kunnen zetten in de bak die de oven in gaat. Dan is het tijd om de saus te maken, die de bijzondere Siciliaanse stijl zal hebben. U zult waarschijnlijk niet alleen pizza koken, maar ook de beroemde bruschettas.

Als de bereidingstijd is verstreken, is het tijd om alles te proeven, vergezeld van een heerlijke wijn. U ontvangt een certificaat van deelname en neemt een mooie herinnering en een nieuwe leerervaring mee in uw geheugen.

Nuttige informatie

 • Prijs: de gemiddelde prijs van deze kookles om pizza te leren maken is 55€ per persoon.
 • Duur: de les duurt 2 uur en 30 minuten (ongeveer).
 • Voordelen: je leert pizza's bereiden als een pro en je ontvangt een certificaat van deelname.

6. Neem deel aan een kookles om Italiaanse pasta vanuit het niets te bereiden in Taormina

Deelnemen aan een kookles| ©aftermath2002
Deelnemen aan een kookles| ©aftermath2002

Als je tijdens je verblijf van 1 dag of langer in Taormina de culinaire cultuur van de stad grondig wilt leren kennen, kun je kiezen voor deze Italiaanse pastaklas. U leert hoe u losse en gevulde pasta vanaf nul kunt bereiden, terwijl een professionele kok u een reeks praktische tips geeft.

Om de dag te beginnen gaat u naar een lokaal restaurant waar u de chef en de andere deelnemers aan de les ontmoet. Eenmaal in de keuken begint u met de stapsgewijze bereiding van het deeg. Dit alles met de hulp van de culinaire professional, die u goed in de gaten moet houden.

Vervolgens snijdt u het deeg volgens het soort pasta dat u hebt besloten te maken. Maccheroni of soortgelijke soorten pasta zijn gebruikelijk, omdat het deeg beter kan worden gevuld of de saus beter kan absorberen, en dit maakt het recept veel specialer.

Wanneer de kookfase is afgelopen, wordt het eten geserveerd en kunt u elk recept proeven. Vergeet niet dat u niet alleen zult proeven wat u of uw collega's hebben gemaakt, maar ook enkele specialiteiten van het restaurant waar u bent.

Nuttige informatie

 • Prijs: de prijs per persoon voor deze kookles begint meestal bij 120€.
 • Duur: de kookles duurt ongeveer 3 uur.
 • Voordelen: u leert in de keuken van een plaatselijk restaurant met de hulp van een professionele kok verschillende soorten pasta te bereiden die typisch zijn voor de regio.

7. Ontdek het geheim van de bereiding van de populaire Siciliaanse arancini in de keuken van een restaurant in Taormina

Siciliaanse Arancini| ©Aussie Taste
Siciliaanse Arancini| ©Aussie Taste

Wie van koken houdt, weet dat het uit vele facetten bestaat en dat het steeds inclusiever probeert te worden. Daarom leert u in deze les hoe u een wat informeler, oosters beïnvloed gerecht maakt dat vaak in de straten van Sicilië wordt verkocht: arancini.

Hoewel het een straatgerecht is, kan niet iedereen zomaar een goede arancini maken. Zozeer zelfs, dat veel fijnproevers gebruik maken van dit soort lessen om hun technieken bij het bereiden van dit recept te perfectioneren.

De ervaring begint in de keuken van een plaatselijk restaurant. Daar legt een kok u stap voor stap uit hoe het recept, dat bestaat uit een deeg gevuld met rijst en vleesrago of mozzarella kaas en ham, moet worden bereid. U vormt het deeg tot asymmetrische balletjes en bakt ze tot de buitenkant knapperig is.

Na het bereiden van de populaire Siciliaanse arancini neemt u plaats op het terras van het restaurant om uw culinaire creatie te proeven en met de chef van gedachten te wisselen over de activiteit.

Nuttige informatie

 • Prijs: de gemiddelde prijs voor dit type kookles is ongeveer 50 euro per persoon.
 • Duur: de les duurt ongeveer 2 uur.
 • Voordelen: u leert arancini vanaf nul te bereiden met praktisch advies, gegeven door een culinair expert. Zo zult u nooit falen om dit recept te maken.

8. Volg een kookles met veganistische en vegetarische versies van enkele Siciliaanse gerechten in Taormina

Siciliaanse Caponata| ©Antonio Ilardo
Siciliaanse Caponata| ©Antonio Ilardo

Als je enthousiast bent over veganistisch, vegetarisch of glutenvrij koken, dan is deze kookles iets voor jou. Je bereidt traditionele Siciliaanse gerechten, maar met een variatie op de ingrediënten. Zo kunt u zonder problemen genieten van de smaken van de Middellandse Zee zonder uw gezondheid in gevaar te brengen.

Deze activiteit is volledig aanpasbaar, dat wil zeggen dat u de gelegenheid krijgt om samen met de chef-kok die de kookles leidt het te bereiden menu te plannen. U beslist ook waar u samenkomt (lokaal restaurant of een privékeuken), die zich waarschijnlijk in het stadscentrum zal bevinden.

De les begint met een bezoek aan de markt of een privémoestuin, met als doel alle verse producten te verwerven. Dat geldt voor fruit en groenten zoals arancinetto tomaat, aubergine, kikkererwten, aardappelen, erwten, olijven, kappertjes, ui, courgette, selderij en nog veel meer.

Na het oogsten van alles wat je nodig hebt, begint de culinaire magie. U kunt caponata siciliana bereiden, heerlijke aardappelkroketten, courgettebloemen, mille-feuille van aubergine, kikkererwtenburgers en nog veel meer, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Tot slot is het tijd om uw smaakpapillen te verwennen met alle bereidingen.

Nuttige informatie

 • Prijs: de gemiddelde prijs van deze kookles begint bij 50€ per persoon.
 • Duur: de les duurt ongeveer 2 uur.
 • Voordelen: u leert glutenvrije, vegetarische en veganistische gerechten bereiden op een eenvoudige manier, met typische ingrediënten uit de regio en volledig vers.