Buggy dagtochten in Playa del Carmen

Tijdens uw bezoek aan Playa del Carmen vindt u een breed scala aan excursies om alle attracties van de regio te ontdekken. Tot de meest interessante behoren de buggy-excursies, waaronder

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Buggy dagtochten in Playa del Carmen

Buggy in Playa del Carmen | ©Fitography

Tijdens uw bezoek aan Playa del Carmen zult u genieten van het kristalheldere water, het warme zand en de prachtige palmbomen. U kunt ook wandelen langs de Quinta Avenida, een drukke straat met restaurants, bars, nachtclubs, cafés en winkels. U vindt er ook resorts en veel entertainment.

Als u echter de drukte wilt ontvluchten en u wilt wagen aan een buggytour met aanvullende activiteiten (snorkelen, duiken, abseilen, enz.), dan zult u geïnteresseerd zijn om te weten dat er onder de beste dingen om te doen in Playa del Carmen verschillende excursies en tours zijn, waarmee u in een 4x4 auto kunt stappen om diep de jungle in te gaan, in een cenote te zwemmen en de Riviera Maya te bezoeken.

1. Jungle buggy excursie in Playa del Carmen

Playa del Carmen| ©philiproyle
Playa del Carmen| ©philiproyle

Als u tijdens uw bezoek weg wilt van de drukte en wilt genieten van een off-road avontuur in de jungle van Playa del Carmen, dan moet u meegaan op een buggytour door deze exotische streek.

U zult prachtige landschappen ontdekken, lokale gerechten proeven en leren over de oude Mayacultuur. Dit alles samen met een gespecialiseerde gids, die klaar staat om u de geschiedenis van de plaats te vertellen en uw twijfels op te helderen.

Het avontuur begint in Playa del Carmen wanneer u uw toegewezen gids ontmoet. Zij zullen u de basisbegrippen van het rijden uitleggen en u krijgt enkele instructies over het verloop van de route.

Vervolgens stapt u in de buggy en gaat u op weg naar het Maya-oerwoudpad, waar u door de bomen wordt beschut.

Deze drie uur durende tour is ideaal als je niet veel tijd hebt, maar toch deze magische plek in Playa del Carmen wilt leren kennen. U rijdt een afstand van ongeveer 30 kilometer in een buggy naar een cenote die verscholen ligt in de jungle, waar u zult genieten van:

 • Een rustige sfeer, want deze cenote is een niet-bevolkt gebied. U kunt zwemmen in het kristalheldere water en ontspannen terwijl u de natuur overziet. Indien u dat wenst, voorziet de gids u van de nodige uitrusting om te snorkelen en het onderwaterleven van dichtbij te observeren.
 • U rijdt naar een Mayadorp en krijgt de gelegenheid om een van de huizen binnen te gaan om met een Mayafamilie te lunchen en met hen te delen. U leert over hun oude tradities en ervaringen in de regio.
 • U kunt er handwerk kopen, gemaakt door de plaatselijke bevolking. Zo heeft u een souvenir van zo'n gedenkwaardig bezoek en helpt u deze Mayagemeenschap.

Aan het einde van deze aangename ervaring met natuur en cultuur stapt u weer op de buggy om terug te keren naar de deur van het hotel waar u verblijft.

Daarna kunt u het plezier voortzetten door naar het Xcaret Park in Playa del Carmen te gaan of een wandeling te maken langs de autovrije Quinta Avenida, een zeer drukke wijk die parallel loopt aan het strand.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 110€ per persoon.
 • Duur: 3 uur (ong.)
 • Voordelen van deze optie: deze tour biedt meestal de mogelijkheid van pick-up en drop-off bij het hotel, zodat u zelf geen extra geld hoeft uit te geven.
 • Nadelen van deze optie: deze tocht moet meestal met z'n tweeën gedaan worden.

Boek uw tickets voor Xcaret Park Playa del Carmen

2. Buggy excursie vanuit Playa del Carmen met aanvullende activiteiten

Yax Muul Cenote| ©Rudy and Valerie
Yax Muul Cenote| ©Rudy and Valerie

Als u van snelheid en wateractiviteiten houdt, moet u deel uitmaken van een van de beste dagtochten vanuit Playa del Carmen.

U kunt in een buggy stappen en genieten van de snelheid terwijl u diep de jungle ingaat om prachtige natuur te ontdekken , de Mayagemeenschap te ontmoeten en over hun gebruiken te leren.

Cenote Yax Muul

U verlaat Playa del Carmen met een gespecialiseerde gids en gaat naar de Yax Muul Cenote, een tocht van 30 minuten. Daar trek je een harnas aan en daal je ongeveer 12 meter af om uiteindelijk in een natuurlijk ondergronds zwembad te vallen.

Maya ceremonie en tokkelbaan

Daarna gaat u verder tot u een andere cenote bereikt om deel te nemen aan een Mayaceremonie, waarbij een sjamaan bescherming voor u vraagt en ook toestemming aan Pachamama, om zich in het gebied te verplaatsen.

Zo begint de volgende activiteit, waarbij u door een zipline van ongeveer 250 meter wordt gelanceerd. U krijgt een bevoorrecht panoramisch uitzicht op de jungle en een ongelooflijke ontlading van adrenaline.

Snorkelen in de cenote Nohoch Nah Chiich

Een laatste bestemming van deze excursie is de Nohoch Nah Chiich cenote. Bij aankomst moet u uw snorkeluitrusting aantrekken en een duik nemen in het koele water. U beleeft een unieke ervaring in een magische natuurlijke omgeving, met tientallen stalagmieten en stalactieten op uw pad.

Daarna keert u terug naar Playa del Carmen met voldoende tijd voor andere activiteiten op uw route: waag een bezoek aan Isla Mujeres, ga winkelen, neem uw kaartjes voor een show van Cirque du Soleil, proef de traditionele gerechten tijdens een gastronomische tour of geniet van het nachtleven in de clubs en bars.

Details van het belang

 • Prijs: vanaf 150€ per persoon.
 • Duur: halve dag.
 • Voordelen van deze optie: u geniet van aquatische en extreme activiteiten terwijl u dichter bij de Maya-cultuur komt.
 • Nadelen van deze optie: meestal wordt dit type excursie niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 8 jaar.

Boek een buggy tour in Playa del Carmen

3. Cenote Jaguar, Nohoch Nachich en Alux buggy tour vanuit Playa del Carmen

Jaguar Cenote| ©iwona_kellie
Jaguar Cenote| ©iwona_kellie

Tijdens uw verblijf in de staat Quintana Roo moet u niet aarzelen om een ervaring op te doen in de cenotes van Playa del Carmen.

U kunt op een buggy stappen en de weg afleggen naar verbazingwekkende natuurlijke formaties (Jaguar, Nohoch Nachich, Alux). U kunt duiken in het kristalheldere water, wateractiviteiten doen (optioneel) en leren over de geschiedenis van deze cenotes.

Jaguar Cenote

De eerste bestemming is de open cenote genaamd Jaguar, die u bereikt door vanuit Playa del Carmen een buggy-route van ongeveer 40 minuten te rijden.

Dit natuurmonument heeft een gemiddelde diepte van 9 meter en om er te komen moet men een platform afdalen dat bestaat uit verschillende treden, het resultaat van rotsformaties.

Vervolgens wordt u omringd door prachtige vegetatie en kunt u duiken in kristalhelder water en vissen zien.

Nohoch Nachich Cenote met optionele wateractiviteit

Vervolgens neemt de gids u mee naar de Nohoch Nachich cenote, die bekend staat als de ingang van een van de langste ondergrondse rivieren ter wereld en daarom een bestemming is die in de meeste tours is opgenomen.

In dit gebied moet je je lamp aanzetten om je te vergapen aan de enorme stalagmieten en stalactieten. Als u wilt, kunt u ook uw wetsuit of snorkelpak aantrekken en een beetje verkennen. Je waant je in een magische en mysterieuze wereld.

Privé Cenote Alux

Op de terugweg naar Playa del Carmen maakt de buggy een laatste stop bij de privécenote Alux, gekenmerkt door zijn grote diepte en een platform voor zip-line sprongen.

U kunt ook genieten van een klein natuurlijk zwembad, enkele kanaalgrotten, een paar watervallen en een grote grot. Er is ook een picknickplaats met verschillende tafels waar u kunt genieten van een lichte maaltijd, vergezeld van enkele niet-alcoholische dranken.

Details van het belang

 • Prijs: vanaf 76€ per persoon.
 • Duur: 5 uur (ca.)
 • Voordelen van deze optie: deze tour combineert avontuurlijk toerisme in drie belangrijke cenotes van de regio met een culturele ervaring.
 • Nadelen van deze optie: eten en drinken zijn niet inbegrepen in de tour, dus je zult ze zelf moeten betalen.

4. Aangepaste buggy tours in Playa del Carmen

Yal Ku| ©darkgnome
Yal Ku| ©darkgnome

Als u enthousiast bent over het idee om tijdens uw bezoek Playa del Carmen per buggy te verkennen in het gezelschap van een deskundige, maar u wilt uw eigen route volgen, dan kunt u het beste kiezen voor een tour op maat, waarbij een gids u meeneemt naar de bestemmingen van uw interesse.

U kunt de activiteiten verkennen en doen die u eerder hebt geselecteerd: duiken, snorkelen, zip-lining, abseilen.

Optie 1: Yal Ku natuurlijk aquarium buggy tour & excursie

U vertrekt vanaf het buggycentrum in Playa del Carmen met een kleine groep en uw toegewezen gids. Zo legt u een route af van ongeveer 42 minuten totdat u het natuurlijke aquarium Yal Ku bereikt.

Dit is een cenote die een zoet- en een zoutwaterecosysteem combineert en een grote verscheidenheid aan flora en fauna herbergt. Daar kunt u:

 • een duik nemen in het water en een van de beste snorkel- en duikervaringen opdoen, waarbij u vele tropische vissen, schildpadden, enz. kunt ontdekken. Natuurlijk krijgt u vooraf van de gids enkele basisinstructies over het gebruik van de uitrusting die bij de duik wordt gebruikt.
 • Genietvan de rustige sfeer, het kristalheldere water en de prachtige mangrove moerassen met weelderige vegetatie.
 • U wandelt door een bos, waar u ongerepte natuur, enkele vogels en wilde dieren zult zien.
 • U wandelt langs het strand dat deze natuurlijke cenote aanvult en u zult versteld staan van het geboden panorama.

Boek uw snorkelervaring in Playa del Carmen

Optie 2: Rio Secreto buggy tour en excursie

Rio Secreto is een andere route die u kunt aanpassen voor uw buggy tour in Playa del Carmen. Dit is een natuurreservaat met een verbazingwekkend systeem van stalagmieten en stalactieten in een ondergrondse grot.

Tijdens deze tocht beleeft u een avontuur op wielen, wandelt en duikt u in kristalhelder water, terwijl u indrukwekkende geologische formaties ontdekt.

De tour begint wanneer u in Playa del Carmen op de buggy stapt en naar Rio Secreto rijdt (ongeveer 20 minuten). Daar neemt uw gids u mee op een rondleiding door het buitenste deel van de site, bestaande uit lange paden, weelderige bomen, wilde dieren, enkele natuurlijke zwembaden en een rustige sfeer.

Dan begint het wateravontuur in de ondergrondse grot, bijgenaamd het kristalmuseum vanwege de talloze mineraalformaties en het rustige blauwe water.

Daar kunt u niet alleen een magische omgeving bekijken die een geschiedenis van miljoenen jaren onthult, maar krijgt u ook de gelegenheid om te abseilen, te snorkelen en uw snorkeluitrusting aan te trekken. Daarna verlaat u de grot en voordat u in de buggy stapt om terug te keren naar Playa del Carmen, luncht u in het restaurant van het reservaat.

Optie 3: excursie en buggy tour naar Xel-Ha vanuit Playa del Carmen

Xel-Ha| ©Kirt Edblom
Xel-Ha| ©Kirt Edblom

Deze excursie brengt u per buggy ten noorden van Playa del Carmen naar Xel-Ha, een reis van ongeveer 35 minuten. Bij aankomst in dit ecologische park komt u in direct contact met de flora en fauna van de Riviera Maya.

Vervolgens neemt uw gids u mee op een wandeling langs de paden die naar een prachtige rivier leiden terwijl u vogels bekijkt, en vervolgens maakt u een ritje op een drijvende band op een prachtige lagune omgeven door een imposant mangrove moeras.

Daarna krijg je uitleg over hoe je moet snorkelen en kom je van dichtbij in contact met verschillende tropische vissen en zeeschildpadden.

In feite kan deze tour worden gecombineerd met een bezoek aan het natuurlijke aquarium van Yal Ku, vanwege de nabijheid ervan.

U kunt ook kiezen voor een tochtje naar de ruïnes van Tulum of, als u dat liever doet, vanuit Playa del Carmen een veerboot nemen naar Cozumel om deze stranden op een buggy-avontuur te verkennen.

Details van het belang

 • Prijs: vanaf 75€ per persoon.
 • Duur: 5 tot 6 uur (ongeveer)
 • Voordelen van deze optie: u kunt de route van de excursie en de buggytocht naar eigen inzicht plannen.
 • Nadelen van deze optie: over het algemeen is bij dit type activiteit de toegang tot de natuurmonumenten niet inbegrepen, zodat u daarvoor apart moet betalen.

Wat zal ik zien op deze buggy excursie in Playa del Carmen?

snorkelen in Playa del Carmen| ©Curtis & Renee
snorkelen in Playa del Carmen| ©Curtis & Renee

Buggy excursies en tours in Playa del Carmen en omgeving zijn een unieke ervaring, waarbij u niet alleen een all-terrain avontuur beleeft langs de lange paden van de Riviera Maya, maar ook diep de jungle in kunt gaan en verbazingwekkende cenotes met duizendjarige geologische formaties kunt verkennen.

Daarnaast kunt u wateractiviteiten ondernemen (snorkelen, duiken), abseilen in de cenotes of op een tokkelbaan springen voor een bevoorrecht panorama vanuit de lucht.

U krijgt ook de gelegenheid om een Mayadorp te bezoeken en met de plaatselijke bevolking te communiceren om over hun gewoonten te leren en hun gastronomie te proeven.

Duur van de buggy tours en excursies in Playa del Carmen

Tulum, Playa del Carmen| ©Gabriel Garcia Marengo
Tulum, Playa del Carmen| ©Gabriel Garcia Marengo

Excursies en buggytours in Playa del Carmen duren meestal 3 tot 6 uur. Dit betekent echter niet dat u gedurende die periode zult rijden. In werkelijkheid zit u 30 tot 60 minuten achter het stuur, afhankelijk van de afgesproken route, die in of rond het strand kan zijn.

Als de excursie bijvoorbeeld alleen de jungle ing aat om enkele verborgen cenotes te bezoeken, hoeft u maar 30 minuten te rijden. Maar als u Tulum wilt verkennen vanuit Playa del Carmen, is de rijtijd ongeveer 50 minuten, voor een route van 61 kilometer.

In beide gevallen zult u genieten van de snelheid van de buggy en de schoonheid van het landschap.

Tips voor een buggy excursie in Playa del Carmen

Buggy, Playa del Carmen| ©baffalie
Buggy, Playa del Carmen| ©baffalie

Voor een buggy-excursie in Playa del Carmen of naar enkele nabijgelegen bestemmingen moet u enkele praktische tips volgen , die u zullen helpen ongemakken te voorkomen en de ervaring tijdens de tour te verbeteren.

 • Houd uw bijgewerkte rijbewijs bij de hand, want dat moet u aan de gids laten zien om achter het stuur te mogen zitten. Als u echter niet van plan bent om te rijden en alleen de buggy vanuit de passagiersstoel wilt ervaren, hoeft u zich geen zorgen te maken over het tonen van uw rijbewijs.
 • Als u een buggy met zes zitplaatsen huurt, moet u er rekening mee houden dat er maximaal vier personen in kunnen. Ook als u de tour of excursie met kinderen maakt, moeten zij achterin de buggy zitten.
 • Dit type excursie wordt gewoonlijk niet alleen gedaan, d.w.z. u moet een reispartner hebben (vriend, familie).
 • Neemeen sjaal en een bril mee om uw gezicht te beschermen tegen het stof dat gewoonlijk op het pad opstijgt.
 • Kleed u comfortabel en bij voorkeur in korte kleding waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen. Neem ook zwemkleding mee, zodat u zich kunt onderdompelen in het water van de cenotes.
 • Verzorg uw huid met een product met een hoge beschermingsfactor tegen UVB- en UVA-stralen. Neem ook een fles water mee, zodat je jezelf voortdurend kunt hydrateren. Vergeet niet dat de temperaturen in Playa del Carmen in de zomer meestal 34ºC bereiken.