Xcaret Park Playa del Carmen tickets: hoe te kopen, prijzen en agenda’s

Plan je een reis naar Playa del Carmen en wil je het Xcaret Park bezoeken? Aarzel niet, het is een geweldig plan. Ik vertel je alles wat je moet weten om het meeste uit deze ervaring te halen.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

12 minuten lezen

Xcaret Park Playa del Carmen tickets: hoe te kopen, prijzen en agenda’s

Xcaret Park | ©IAHilltopper

Playa del Carmen is de op één na dichtstbevolkte stad in Quintana Roo en het heeft het allemaal: witte zandstranden met warm turquoise blauw water, veel plezier overdag en 's nachts en een zeer interessante cultuur die teruggaat tot de Maya voorouders die het gebied bewoonden. Het is een ideale bestemming om te genieten van de Mexicaanse Caraïben en om een deel van de Mayageschiedenis te verkennen met je gezin, met z'n tweeën of met vrienden.

Tussen alle dingen die er te zien en te doen zijn in Playa del Carmen, springt het Xcaret Park eruit. Het ligt in het hart van de Riviera Maya en was oorspronkelijk een oud vissersdorp dat een favoriete bestemming werd voor duizenden toeristen. Xcaret is veel dingen in één, maar het kan worden omschreven als een eco-archeologisch park waar je allerlei activiteiten kunt beoefenen en kunt genieten van de natuurlijke diversiteit die het herbergt.

Je zou kunnen zeggen dat een bezoek aan Xcaret een van de beste tours is om te doen vanuit Playa del Carmen en een van de populairste. Daarom raad ik je deze dagtour aan, zodat je Xcaret op de beste manier kunt bezoeken.

De beste optie

Playa del Carmen Xcaret Park tickets

Verzeker je van tickets voor Xcaret Park met toegang tot de belangrijkste activiteiten.

Perfect om dit eco-archeologische park van de Riviera Maya te leren kennen en te verdwalen in de labyrinten van Xcaret. Er zijn meer dan 40 activiteiten inbegrepen om te genieten van de vegetatie, de fauna en het heldere water van de Caraïben.

Deze tour duurt 12 uur, wordt begeleid door een gids en is beschikbaar in het Spaans. Bovendien hoef je je nergens zorgen over te maken, want vervoer van en naar je hotel is inbegrepen.

Je zult een enorme verscheidenheid aan dingen te doen en attracties te zien in Xcaret hebben, van wateractiviteiten in verschillende rivieren, stranden en natuurlijke zwembaden, de flora en fauna van de plaats verkennen in natuurlijke heiligdommen tot de belangrijkste plaatsen met Mexicaanse culturele rijkdom bezoeken, zoals de belangrijkste pleinen en musea en getuige zijn van de beste en meest gevarieerde tentoonstellingen van alle soorten.

Aanrader als... je wilt genieten van de volledige Xcaret Park ervaring, zonder je ergens zorgen over te maken en met veel activiteiten inbegrepen in slechts één prijs, waardoor je tijd en geld bespaart.

Hoe boek je tickets voor Xcaret Park

Xcaret Park| ©Curtis & Renee
Xcaret Park| ©Curtis & Renee

De beste manier om je tickets voor Xcaret Park te kopen is vooraf en online. Je hebt ook de mogelijkheid om je aankoop gratis te annuleren als je plannen veranderen of als er iets onvoorzien gebeurt tijdens je reis.

Houd er rekening mee dat er in het Xcaret Park meer dan 50 activiteiten te doen zijn en afhankelijk van het ticket dat je kiest zijn er verschillende attracties inbegrepen. Er zijn andere activiteiten die extra kosten en optioneel zijn. Daarom raad ik je aan om goed te kijken naar de route van de excursie die je kiest of wat er inbegrepen is bij het ticket dat je koopt.

Boek tickets voor Xcaret Park

Hoeveel kosten de tickets voor Xcaret Park en welke soorten zijn beschikbaar?

Xcaret Park| ©Beth and Anth
Xcaret Park| ©Beth and Anth

Je hebt verschillende opties om het Xcaret Park te bezoeken en ze bevatten allemaal verschillende ervaringen. De beste optie is om een excursie naar het park te nemen, zodat je kunt genieten van een grote verscheidenheid aan activiteiten en tentoonstellingen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over iets anders dan het hebben van een geweldige dag uit. In dit geval vind je excursies vanaf €140 met transfers van en naar het hotel, maaltijden, toegang tot verschillende activiteiten, attracties en tentoonstellingen en nog veel meer. Er zijn ook alternatieven voor andere excursies die ik je aanraad te bekijken.

Als je het Xcaret Park op eigen houtje wilt bezoeken, kun je kiezen uit 4 opties, afhankelijk van het bezoek dat je wilt doen en je tickets rechtstreeks kopen op de officiële website van Xcaret.

 • Xcaret Ticket: dit is de goedkoopste en meest eenvoudige van allemaal. Het omvat verschillende attracties omgeven door jungle, ondergrondse rivieren en de Caribische Zee en activiteiten zoals typisch Mexicaanse dansen en rondleidingen op archeologische Mayasites. De prijs begint bij 109 euro voor volwassenen en 54 euro voor kinderen.
 • Xcaret Plus ticket: dit ticket is ook inclusief een culinaire ervaring in Xcaret en je kunt een buffet kiezen uit een van de vijf specialiteitenrestaurants in het park. Je krijgt ook toegang tot de Plus Area en kunt gebruik maken van de voorzieningen. De prijs begint bij 148 euro voor volwassenen en 74 euro voor kinderen.
 • Xcaret Total Ticket: dit is het meest complete van allemaal en ook het duurste. Naast de activiteiten van het Xcaret ticket en het eten bevat het een optionele activiteit, waar je normaal apart voor moet betalen, maar in dit geval heeft het geen extra kosten. Het kost vanaf 189 euro voor volwassenen en 121 euro voor kinderen.
 • Xcaret by Night Ticket: Xcaret hult zich 's nachts in kleurrijke kostuums en unieke shows en met dit ticket heb je toegang tot dit alles. De prijs begint bij 89 euro voor volwassenen en 44 euro voor kinderen.

Profiteer van deze kortingen

Houd er rekening mee dat kinderen onder de 4 jaar gratis naar binnen kunnen in het Xcaret Park, dus je hoeft geen kaartje voor ze te kopen. Op dezelfde manier betalen kinderen tussen 5 en 11 jaar 50% van de entreeprijs.

Als je besluit een excursie te boeken, geldt voor kinderen tussen 5 en 11 jaar ook een extra korting en betaal je vanaf ongeveer 71 euro.

Boek tickets voor Xcaret Park

Is een excursie naar Xcaret Park de moeite waard?

Xcaret Park, uitzicht vanaf het restaurant| ©Curtis & Renee
Xcaret Park, uitzicht vanaf het restaurant| ©Curtis & Renee

Absoluut ja. Xcaret Park staat synoniem voor ondergrondse rivieren, natuurlijke zwembaden, de Caribische Zee en de cultuur van Mexico, allemaal op één plek en er is geen betere manier om het grondig te leren kennen dan tijdens een excursie met een professionele gids. Bij een excursie zijn ook de toegang tot het park en de belangrijkste activiteiten inbegrepen en je hoeft alleen bij te betalen als je een van de optionele activiteiten wilt doen.

Het belangrijkste is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de organisatie, omdat het vervoer van en naar je hotel is inbegrepen en je je alleen hoeft te concentreren op het maken van een lijst met activiteiten en attracties die je interesseren en een ongelooflijke dag door te brengen, het is zonder twijfel het beste plan om Xcaret te leren kennen en er het beste van te maken.

Bovendien zijn er in Xcaret meer dan 50 natuurlijke en culturele attracties, dus een georganiseerde tour is de beste optie om er alles uit te halen en je tijd optimaal te benutten. Het is ook een heel goede optie als je weinig tijd hebt om Playa del Carmen te bezoeken en je de Xcaret-ervaring wilt beleven.

Boek tickets voor Xcaret Park

Hoe kom ik bij Xcaret Park vanuit Playa del Carmen?

Xcaret Park| ©Miguel Discart
Xcaret Park| ©Miguel Discart

Als je besluit om het Xcaret Park op eigen gelegenheid te bezoeken, zal het geen enkel probleem zijn om er te komen, want de afstanden zijn niet zo groot, ze liggen op ongeveer 10 kilometer afstand en je hebt verschillende vervoersmogelijkheden die Playa del Carmen met het park verbinden. Als je met de auto of taxi bent, is de weg vrij direct, anders heb je een bus die exclusief naar Xcaret Park gaat of ook een gewone bus.

 • Auto: je moet de routes 50 Avenida Nte. en Cancun - Chetumal/Carr. Tulum - Cancun/Mexico 307 en dan ben je ongeveer 10 minuten onderweg.
 • Taxi: je hebt de optie om een van de officiële taxi's van Playa del Carmen te nemen en het zal je ongeveer 13 minuten kosten voor de heenreis en dezelfde tijd voor de terugreis. De prijs van de rit kan rond de 15 euro liggen voor de heenreis en dezelfde prijs voor de terugreis.
 • Bus via Xcaret: deze bus verbindt Playa del Carmen met Xcaret in 7 minuten, maar als je uitstapt moet je meer dan 2 kilometer lopen om bij het park te komen. De bus rijdt 15 minuten, dus het is een handige optie. De prijs is ongeveer 2 euro per rit.
 • Bus: deze optie vertrekt vanaf de Playa del Carmen Tourist Terminal en zet je af bij het Xcaret Park, maar de reis duurt ongeveer 50 minuten en de frequentie is slechts 3 keer per dag. De geschatte prijs is ongeveer 7 euro per rit.

Boek tickets voor Xcaret Park

Is het aan te raden om Xcaret Park met kinderen te bezoeken?

Xcaret Park| ©Miguel Discart
Xcaret Park| ©Miguel Discart

Het is niet alleen aan te raden, maar het is ook een geweldig plan voor het hele gezin. In het Xcaret Park zullen zowel kinderen als volwassenen zich vermaken en een geweldige dag beleven, omdat er gebieden zijn die speciaal zijn aangepast voor de jongste leden van de familie.

Je denkt misschien dat ze niet kunnen genieten van de ondergrondse rivieren, het strand, de lagunes en natuurlijke zeewaterpoelen omdat het gevaarlijk kan zijn, maar in het Xcaret Park hebben ze iets nog specialers, een verbazingwekkende Kids World, waar ze de mogelijkheid hebben om te zwemmen in ondiepe cenotes die speciaal voor hen zijn ontworpen.

Ze zullen ongetwijfeld ook dol zijn op het koraalrifaquarium, zich verbazen over de zeeschildpadden en meer leren over de regionale flora en fauna in de vlindertuin, het regenwoudpad, het levende museum van orchideeën en bromelia's en de volière. En je moet je ogen open houden voor vleermuizen, jaguars, zeekoeien, flamingo's, apen en herten.

Zoals je ziet, zijn er geen leeftijdsbeperkingen om te genieten van een dagje Xcaret Park, het is een plan voor het hele gezin. Plus, als je met kinderen in Playa del Carmen reist, kun je ook genieten van activiteiten zoals cenotes-excursies of shows, zoals Cirque du Soleil, waar je kinderen dol op zullen zijn.

Boek tickets voor Xcaret Park

Wat je niet mag missen in Xcaret Park

Kapel van Guadalupe| ©Miguel Discart
Kapel van Guadalupe| ©Miguel Discart

Een bezoek aan Xcaret Park is een fantastische ervaring. Je kunt er genieten van attracties, wateractiviteiten, de flora en fauna van de plek, exclusieve shows en culturele activiteiten. Hieronder vertel ik je alles wat je in Xcaret kunt vinden.

Culturele attracties

Je zult culturele toeristische attracties vinden die Mexico perfect beschrijven en de diepten van zijn tradities, cultuur en geschiedenis weerspiegelen.

 • Plaza Principal: is de eerste attractie die je begroet als je aankomt in Xcaret. Je kunt hier tussen 8:30 's ochtends en 10:30 's avonds naar binnen.
 • Kapel van Guadalupe: hier wordt de liefde van Mexico voor de Maagd van Guadalupe belichaamd. Je kunt hier tussen 8.30 uur 's ochtends en 7.30 uur 's avonds naar binnen.
 • Mayadorp: absorbeer de Mayacultuur tijdens een reis naar het hart van de Yucatan. Toegang tussen 8.30 en 19.00 uur.
 • Mexicaanse begraafplaats "Bridge to Paradise": een replica van een Mexicaanse begraafplaats die de manier van leven van de dood symboliseert. Je kunt hier tussen 8.30 uur 's ochtends en 6.00 uur 's middags naar binnen.
 • Scenic Tower: een van de populairste attracties van Xcaret, waar je op 80 meter hoogte van het beste panoramische uitzicht kunt genieten. De toren is toegankelijk tussen 10 uur 's ochtends en 6.45 uur 's middags.
 • Kapel van San Francisco Asis: op het hoogste punt heb je het beste uitzicht over Xcaret en de Caraïben. Je hebt toegang tussen 8:30 's ochtends en 6:30 's middags.
 • Hacienda Enequenera: bezoek dit klassieke 19e-eeuwse landhuis dat een eerbetoon is aan de gouden eeuw van Yucatan. Je kunt tussen 8:30 's ochtends en 6 uur 's middags naar binnen.
 • Archeologische vindplaatsen: maak van dichtbij kennis met de geschiedenis van de Maya's in deze gebieden die het toneel waren van verschillende gebeurtenissen in het maritieme, commerciële en religieuze leven van de voorouders burgers van Polé, wat vandaag Xcaret is. Je hebt toegang tussen 8.30 uur 's ochtends en 6 uur 's middags.

Wateractiviteiten

Ondergrondse rivieren| ©Curtis & Renee
Ondergrondse rivieren| ©Curtis & Renee

De meeste wateractiviteiten die door het Xcaret Park worden aangeboden zijn optioneel en hebben daarom een meerprijs, zoals zwemmen met roggen, haaien, dolfijnen en snorkelen. Maar er zijn ook andere wateractiviteiten die bij het Xcaret-ticket zijn inbegrepen en waarvan je kunt genieten zonder extra kosten te betalen:

 • Ondergrondse rivieren: je kunt de juiste uitrusting krijgen om in deze rivieren te zwemmen. Het is beschikbaar tussen 8:30 's ochtends en 6 's avonds.
 • Waterparadijs: er gaat niets boven relaxen op het witte zand en het turquoise water van de Caraïben, je kunt genieten op een ligstoel voor de zee.
 • Children's World: een oase voor de kleintjes met glijbanen, hangbruggen en nog veel meer. Het is beschikbaar van 9.00 tot 18.00 uur.

Natuurlijke attracties en activiteiten

Deze categorie is een van mijn favorieten, want in Xcaret Park vind je echt unieke natuurlijke schoonheden waar je verliefd op wordt door er alleen maar naar te kijken. Hier vind je allerlei soorten lokale fauna, schatten van de Caribische Zee in het aquarium, de meest exotische vogels in de volière, de orchideeën van de Maya-wereld, een vlindertuin en nog veel meer. En het beste van alles is dat ze allemaal zijn inbegrepen in het Xcaret-ticket. Hier zijn de belangrijkste natuurlijke attracties van Xcaret.

 • Koraalrifaquarium: het herbergt het onderwaterleven van de Cariben en kan worden bezocht van 9.00 tot 18.00 uur.
 • Volière: het is een natuurlijk toevluchtsoord waar vogels vrij met elkaar omgaan en je kunt genieten van hun verenkleed en gezang. Het kan bezocht worden van 8:30 's ochtends tot 6 uur 's middags.
 • Paradise River: ideaal om de ondergrondse rivieren te beleven op een vlot. Het tijdschema voor deze activiteit is van 8.30 uur 's ochtends tot 5.30 uur 's middags.
 • Levend Museum van Orchideeën en Bromelia's: geniet van de kleuren en geuren van de orchideeën van de Maya-wereld. Je kunt dit museum bezoeken van 8.30 uur 's ochtends tot 6.30 uur 's middags.
 • Jaguars Eiland: je kunt de imposante jaguars observeren van 8:30 's ochtends tot 5 uur 's middags.
 • Manatee Lagoon: je kunt deze dieren observeren van 8:30 's ochtends tot 5 uur 's middags.
 • Vlinderhuis: je kunt de kleurrijkste vlinders van dichtbij bekijken.
 • Zeeschildpadden: je vindt deze klassieke soort van de Mexicaanse Caraïben in verschillende groottes van 9 uur 's ochtends tot 6 uur 's middags.

Xcaret Shows

De shows zijn een klassieker in Xcaret, ze zijn gevarieerd en hebben een heel bijzondere weergave, ze zijn heel kleurrijk en je zult er zeker van willen genieten. Er zijn shows van verschillende duur, van 20 minuten tot 2 uur, dus je kunt de show kiezen die het beste bij je bezoek past. Ze zijn allemaal inbegrepen bij het Xcaret ticket.

 • Xcaret Mexico Espectacular: een geweldige show gewijd aan Mexico met meer dan 300 artiesten die de cultuur en geschiedenis van het land laten zien. Je kunt het zien om 19.00 uur en het duurt 2 uur.
 • Ruitershow: een show over Azteekse paarden met alle kleuren van de folklore. Je kunt het zien om 17.30 uur en het duurt 20 minuten.
 • Pre-Spaanse dansen: een unieke show tussen de jungle en ondergrondse rivieren. Het duurt 25 minuten en begint om 4:45 's middags.
 • Voladores de Papantla: een grote pre-Spaanse rituele ceremonie van vogelmannen omgeven door jungle. Het duurt 25 minuten en er zijn drie tijdschema's: 11.00, 13.00 en 18.00 uur.

Boek tickets voor Xcaret Park

Hoeveel tijd heb je nodig om Xcaret Park in zijn geheel te bezoeken?

Xcaret Park| ©Miguel Discart
Xcaret Park| ©Miguel Discart

Hoewel de duur van je bezoek sterk afhangt van het soort bezoek, of je alleen gaat of op excursie, als gezin, met kinderen of met z'n tweeën, is het mogelijk om een schatting te maken van de duur.

Als je van plan bent om het Xcaret Park tijdens een excursie te bezoeken, houd er dan rekening mee dat deze meestal tot 12 uur duren. Als je daarentegen besluit om alleen te gaan, houd dan rekening met de volgende tijden: je hebt ongeveer 4 uur voor wateractiviteiten, ongeveer 2 uur voor natuurlijke attracties en 2 uur voor culturele activiteiten, waarbij je nog wat tijd moet toevoegen als je van plan bent om een show te zien. Alles bij elkaar duurt het 8 uur.

Wat zijn de openings- en sluitingstijden van Xcaret Park?

Xcaret Park| ©Beth and Anth
Xcaret Park| ©Beth and Anth

Houd er rekening mee dat het Xcaret Park elke dag van het jaar geopend is, van maandag tot en met zondag, tussen 8.30 en 22.30 uur, ook op feestdagen. Aan de andere kant raad ik je aan om de officiële website van Xcaret te raadplegen voor de tijdschema's van de attracties en activiteiten die je gaat doen, want elk heeft zijn eigen schema.

Boek een excursie vanuit Playa del Carmen