Jodenbuurt Amsterdam Anne Frank tour

4.8
(14050 Reviews)

Over deze activiteit

Duur: 2 uren
Hellotickets Netherlands Niederländisch
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 35 € 32
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze activiteit is in je taal
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Ontdek de Amsterdamse Jodenbuurt tijdens een wandeling door de ogen van Anne Frank, onder begeleiding van een professionele gids. Gedurende ongeveer twee uur wandelt u door de Jodenbuurt en de Jordaan terwijl u zich onderdompelt in de geschiedenis en de anekdotes van een tijd die zo hard en tragisch was als de Tweede Wereldoorlog.

De tocht wordt gedaan in groepen van ongeveer 15 reizigers, wat de ervaring zal optimaliseren. Tijdens deze tour leert u hoe de nazi-invasie Amsterdam heeft beïnvloed, de Joodse geschiedenis van Amsterdam en in het bijzonder van Anne Frank, een van de beroemdste slachtoffers van de Holocaust.

 • Bezoek de Joodse buurt van Amsterdam en het verhaal van Anne Frank in de Nederlandse hoofdstad tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 • De professionele gids geeft u interessante informatie over de stad onder Duitse heerschappij en het belang van het Anne Frank Huis.
 • Jodenbuurt en Jordaan zijn de twee wijken die je uitgebreid gaat verkennen.

Wat is inbegrepen

 • Lokale gids
 • Rondleiding door de Joodse buurt in Amsterdam
 • Uitleg over het leven van Anne Frank
 • Ingang van het Anne Frank Huis

Selecteer datum

Wat je kunt verwachten

Ga terug naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog tijdens een ongeveer twee uur d urende wandeling door de Amsterdamse Jodenbuurt. Tijdens deze belevenis leer je van een professionele lokale gids over het verhaal van Anne Frank en hoe de nazi-invasie Nederland heeft beïnvloed.

De Jodenbuurt, het Anne Frank Huis, de Jordaan of het Amsterdams Joods Historisch Museum zijn enkele van de plekken waar u langs komt terwijl uw gids u onderdompelt in anekdotes en gebeurtenissen over de Holocaust en de Joodse geschiedenis van de stad. Deze tour wordt uitgevoerd in kleine groepen van ongeveer 15 reizigers, zodat u meer persoonlijke aandacht krijgt.

Jodenbuurt is de Joodse wijk van Amsterdam, waar u leert over het harde leven van de Joodse gemeenschap tijdens de nazi-bezetting en de gelegenheid hebt om langs bezienswaardigheden te gaan zoals de Portugese synagoge, het Joods Historisch Museum en het Auschwitz-monument. Deze wijk staat vol emblematische gebouwen ter ere van de Joden, overblijfselen van de oorlog en geheime schuilplaatsen van het Nederlandse verzet.

Het verhaal van Anne Frank is het meest interessant en heeft tot op de dag van vandaag de grootste impact. Het is een van de meest kenmerkende voorbeelden van het naziregime en de verschrikkingen die het veroorzaakte. De familie Frank, Duits en Joods, was een van de vele families die door de Duitsers vervolgd werden en besloten in Amsterdam in ballingschap te gaan. Zij verscholen zich in een woning in de Jordaan, tegenwoordig het bekende Anne Frank Huis, omgebouwd tot museum.

Je maakt kennis met de gebeurtenissen die Anne, dankzij haar dagboek, heeft meegemaakt toen zij zich voor de nazi's verborg en wiens verhaal de hele wereld zo heeft geschokt.

Reviews

4.8
· 14050 Reviews
 • Á
  Ángel
  5
  (0 Reviews)
  De rondleiding is fantastisch en ontroerend, het plaatst je echt in die jaren en hun geschiedenis. Met onze gids konden we veel van de gebeurtenissen begrijpen.
 • A
  Adrián
  5
  (0 Reviews)
  Het bezoek was cultureel en historisch zeer interessant; we hebben veel plezier gehad. Er was tijd om veel plaatsen en details te zien die we zonder onze gids nooit zouden hebben opgemerkt.
 • C
  Christopher
  4
  (0 Reviews)
  Onze gids was een beetje ingewikkeld bij het beantwoorden van onze vragen, we waren een beetje een grote groep, maar hij deed zijn werk goed en de rondleiding was vrij goed.
 • F
  Felipe
  5
  (0 Reviews)
  Zeer onderhoudende rondleiding, een goed overzicht van de geschiedenis van de Amsterdamse Joden in WOII. De gids 10/10. Hij was uitstekend
 • Meer info

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid