Krakau Nowa Huta prive tour

4
(207 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 3 uren
Deze activiteit heeft ZEER GOEDE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 75 € 69
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
  • Je boeking wordt direct bevestigd
  • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Geniet van een drie uur durende tour door de wijk Nowa Huta in een klassieke auto. Ontdek deze wijk die in 1949 op bevel van de nieuwe communistische autoriteiten van de Volksrepubliek Polen als onafhankelijke stad werd gecreëerd en nu een wijk van de hoofdstad van het land is. Een professionele gids onthult alle details tijdens deze privérondleiding waartoe alleen u en uw groep toegang hebben.

Maak een diepgaande kennis met de wijk waar u de ziel van het Poolse socialistische tijdperk kunt voelen aan boord van een Poolse Fiat 126p of andere voertuigen uit het communistische tijdperk. Een tour vol geschiedenis en met een klassiek gevoel.

  • U wordt begeleid door een lokale gids die u alle geheimen van deze wijk zal vertellen.
  • Geniet van een tour in een klassieke auto
  • Bezoek de wijk Nowa Huta gedurende ongeveer drie uur en ontdek het erfgoed en de geschiedenis van de USSR in Polen.

Wat is inbegrepen

  • Professionele gids
  • Privé tour van ongeveer drie uur om het hele Nowa Huta district te ontdekken.
  • Ophalen en afzetten bij het hotel (indien geselecteerd)
  • Vervoer in een klassieke auto tijdens de tour

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Geniet van een drie uur durende privétour door de wijk Nowa Huta onder leiding van een lokale gids in een klassieke auto.

Je krijgt een diepgaand inzicht in de wijk die werd gebouwd op bevel van de voormalige communistische regering van Polen. Wist u dat paus Johannes Paulus II hier zijn eerste mis opdroeg tijdens zijn eerste bezoek aan zijn geboorteland Polen als paus? Dat was in 1979. Enige tijd eerder, toen hij aartsbisschop van Krakau was, vierde hij hier ook de kerstnachtmis, ondanks een verbod van de communistische regering.

U bezoekt het Cultureel Centrum Nowa Huta, gelegen in het hart van de wijk, waar talrijke artistieke en culturele tentoonstellingen worden gehouden: fototentoonstellingen, dansvoorstellingen, theatervoorstellingen, workshops, enz.

U kunt ook de Fundacja Promocji Nowej Huty bezoeken, de administratieve gebouwen die verbonden zijn aan de Lenin staalfabriek die in de wijk Nowa Huta is gebouwd. In feite was dit gebied oorspronkelijk een woonplaats voor de arbeiders van deze fabriek, die u nu kunt bezoeken. Dit is een fantastische gelegenheid om in de naoorlogse geschiedenis te duiken.

U kunt ook het interieur en de buitenkant van de Kerk van Onze Lieve Vrouw Koningin van Polen bekijken, een imposant gebouw met een moderne uitstraling, dat de strijd en het verzet van het Poolse volk tegen de communistische regering vertegenwoordigt.

Extra informatie

Annuleringsbeleid