Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Lissabon cruise

Dit is een van de meest romantische en mooiste ervaringen in Lissabon: ik zal u helpen de beste optie te kiezen en u enkele tips geven om van de perfecte zonsondergang te genieten.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuten lezen

Lissabon cruise

Zeilen in Lissabon | ©Jason Briscoe

Genieten van een wandeling langs de rivier de Taag na een dag sightseeing in Lissabon is een zeer ontspannende ervaring die uw reis naar deze prachtige stad zal afronden.

Er zijn tal van mogelijkheden voor riviercruises in Lissabon, dus ik heb de twee beste ervaringen geselecteerd, evenals een paar handige tips om het u gemakkelijk te maken. Hier is een gids over hoe u een riviercruise kunt maken op de rivier de Taag in Lissabon.

1. Opties voor een cruise op de rivier de Taag in Lissabon

De rivier de Taag die door Lissabon stroomt| ©Daniel Lobo
De rivier de Taag die door Lissabon stroomt| ©Daniel Lobo

2. Zonsondergangscruise op de rivier de Taag in Lissabon

Christus Koning monument vanaf het cruiseschip| ©Susanne Nilsson
Christus Koning monument vanaf het cruiseschip| ©Susanne Nilsson

Deze ervaring combineert drie dingen die het voor mij perfect maken: het uitzicht op de zonsondergang over Lissabon vanaf de rivier, een welkom glas wijn om te proosten, en een limiet van 12 personen aan boord om de drukte te vermijden.

Tijdens een cruise bij zonsondergang op de rivier de Taag in Lissabon ziet u vanaf de rivier onder andere het Jerónimosklooster, de Belém-toren, het Monument van Christus de Koning en het Monument van de Ontdekkingen, in een tour van 2 uur. De prijs van deze ervaring is 37.

Gedurende de hele reis zal de bemanning de plaatsen die u bezoekt of in de verte kunt zien, introduceren, het verhaal vertellen of het belang ervan belichten. De vertelling is geheel in het Spaans, hoewel het ook in het Portugees of Engels kan.

Houd er echter rekening mee dat deze boottocht op zich geen rondleiding is, dus als u dieper wilt ingaan op de monumenten en bezienswaardigheden van de stad raad ik u aan dit artikel te lezen: Lissabon-tours.

3. Boottocht bij zonsondergang met een glas wijn op de rivier de Taag in Lissabon

Geniet van de wijn en het prachtige landschap| ©Jon Gudorf Photography
Geniet van de wijn en het prachtige landschap| ©Jon Gudorf Photography

Dit is een andere optie voor een boottocht op de rivier de Taag in Lissabon met een andere maatschappij. Het is een meer ontspannen rit, minder gericht op sightseeing en meer op het genieten van een glas Portugese wijn naar keuze terwijl u de Taag afvaart.

Net als in het andere geval duurt deze ervaring 2 uur en wordt u begeleid door een kleine groep andere reizigers (maximaal 12). Als ik er een moest kiezen, zou dit de eerste zijn, want hoewel ze erg op elkaar lijken, heeft deze een iets lagere prijs46).

4. Hoe boekt u een cruise op de rivier de Taag in Lissabon?

De toren van Belem gezien vanaf de cruise| ©FlyingCrimsonPig
De toren van Belem gezien vanaf de cruise| ©FlyingCrimsonPig
  1. Om een van de twee ervaringen te boeken, moet u de datum en het aantal deelnemers en de dag aangeven waarop u de cruise wilt doen. Zodra de betaling is gevalideerd, ontvangt u een bevestigingse-mail (de e-mail die u hebt aangegeven, dus zorg ervoor dat u de e-mail geeft die u normaal gebruikt).
  2. Zorg ervoor dat alles correct is en sla de e-mail op om hem bij de hand te hebben op de dag van de cruise. Een andere optie is om de bevestiging af te drukken voor extra zekerheid, voor het geval u tijdens de reis problemen krijgt met uw mobiele telefoon.
  3. Beide ervaringen hebben gratis annulering, en u krijgt het betaalde bedrag terug als u minstens 24 uur van tevoren annuleert, voor het geval u de boottocht aan het eind niet kunt of wilt maken.

5. Tips voor een cruise op de rivier de Taag

Detail van het Monument van de Ontdekkingen| ©Bert Kaufmann
Detail van het Monument van de Ontdekkingen| ©Bert Kaufmann

Breng bedekkende kledij en aangepast schoeisel mee

Zelfs in de zomer kan het na zonsondergang een beetje fris worden op het dek van de boot. Ik raad u aan warme kleren mee te nemen om van de hele ervaring te genieten. In ieder geval hebben de meeste cruiseschepen dekens en kunt u er om vragen als u het koud krijgt.

Neem schoenen mee die goed grip op de grond bieden, want het dek kan een beetje nat zijn en uitglijden en een onverwachte duik in het water nemen is meestal niet het prettigste wat je kunt doen.

Kies een zonnige dag

Als u de kans krijgt, kunt u deze ervaring het beste een paar dagen van tevoren boeken, zodat u weet op welke dag het weer goed zal zijn. De boot vaart uit zelfs als het bewolkt is of zelfs regent, ook al maakt dit het uitzicht en de ervaring slechter. Daarom is het beter om een zonnige dag te kiezen.

Tijdens de reis

Als u geen alcohol drinkt of niet van wijn houdt, kunt u uw glas inruilen voor een fles water of een frisdrank, gewoon wanneer u een drankje aangeboden krijgt. Aan de andere kant zijn de commentaren over de plaatsen die je passeert niet de meest interessante ter wereld, dus ik zou aanraden om gewoon van het uitzicht en het briesje te genieten en een tijdje te ontspannen.

Kom op tijd om de beste plaats te bemachtigen

Om van de wandeling langs de Taag een romantisch moment te maken (ja, deze ervaring is vol koppels) kunt u naar de boeg van de boot gaan waar kussens zijn om op te zitten en van de zonsondergang te genieten. Probeer iets vroeger naar de pier te gaan zodat je als eerste bij de steiger bent en een goede plek hebt.

6. Als u geïnteresseerd bent in een cruise op de Taag, zult u ook geïnteresseerd zijn in

Quinta da Regaleira, Sintra| ©Raja Sen
Quinta da Regaleira, Sintra| ©Raja Sen

Zoals ik al eerder zei, zijn riviercruises een heerlijke ervaring om te ontspannen en te genieten van een glas wijn, maar ze laten u Lissabon en al zijn bezienswaardigheden en geschiedenis niet zien zoals het zou moeten worden getoond. Hiervoor kunt u het beste een wandeltocht door de stad maken met een lokale gids. Als dit goed klinkt voor jou, lees dan hier verder: Lissabon-tours.

Een andere must-do tijdens een reis naar Lissabon is genieten van een live Fado show. Er zijn veel Fadohuizen in de stad, en het is niet gemakkelijk een onderscheid te maken tussen de meest echte en de huizen die een toeristische ervaring bieden. Gelukkig hebben we een uitgebreide gids over hoe je van een authentieke Fado avond kunt genieten: Fado Optredens en Shows.

Tot slot, als u een paar dagen over heeft in Lissabon en zin hebt om de omgeving te verkennen, raad ik u een uitstapje naar Sintra aan en het Palacio da Pena te ontdekken, een plaats die eruit ziet als iets uit een sprookje. Lees hier meer over deze excursie: Sintra en Cascais Dagtrips vanuit Lissabon.