11 dingen om te doen op Ibiza in februari

Ibiza staat bekend om de feesten aan zee, de hitte en de stranddagen. In februari beperkt het koude weer deze plannen maar kunnen bezoekers genieten van het eiland met minder toeristen en een vriendelijk klimaat.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

11 dingen om te doen op Ibiza in februari

Ibiza | ©Ibiza Magic

Als je van plan bent om Ibiza in de winter te bezoeken, kun je genieten van de rustige landschappen van het eiland met minder toeristen en de meer alternatieve kant van het eiland leren kennen. Van het deelnemen aan lokale festivals tot het beleven van het Ibiza Carnaval, wandelroutes, deamandelbloesem van Santa Inés en de oude ommuurde stad, er zijn veel activiteiten te zien en te doen op Ibiza in februari. Hier vertel ik je over de beste alternatieven.

1. Verlies jezelf in de oude ommuurde stad

Rond Dalt Vila| ©Nicolas Vigier
Rond Dalt Vila| ©Nicolas Vigier

De oude ommuurde stad van Ibiza is een van de essentiële bezoeken om de geschiedenis van het eiland te leren kennen en in februari kun je het op je eigen tempo en in je eigen tempo ontdekken, ofwel tijdens een privérondreis over Ibiza, waarbij dit deel van het eiland is inbegrepen, ofwel op eigen houtje.

Het kleine aantal toeristen en het koelere weer maken het makkelijker om de Portal de Ses Taules, de kathedraal, het kasteel en het Plaza de Armas te verkennen.

InDalt Vila vind je ook de ruïnes van de middeleeuwse muren die Ibiza tot een van de symbolen van het Spaanse verzet in de Balearen maakten en je kunt er de culturele kant van het eiland leren kennen.

Boek een privé tour door Ibiza

2. Profiteer van een van de weinige activiteiten in het laagseizoen

IBIZA QUAD EXCURSIE|©BEVELS2
IBIZA QUAD EXCURSIE|©BEVELS2

Ik kan je nu al vertellen dat er in februari, het laagseizoen, niet zoveel activiteiten en excursies te doen zijn als in de zomer of de lente. Maar quadtours zijn meestal praktisch het hele jaar door beschikbaar, waarbij februari een maand is waarin je elke dag van het jaar van deze activiteit kunt genieten.

Als ik jou was, zou ik er gebruik van maken, want in de zomer zijn de plaatsen snel uitverkocht.Genietenvan een quadtour op Ibiza betekent dat je het meest traditionele landschap van het eiland leert kennen, maar dan op een heel andere en veel leukere manier, daar is geen twijfel over mogelijk.

Boek een quad tour op Ibiza

3. Maak een tocht naar Es Vedra om de zonsondergang te zien

Es Vedra eilandje| ©Boris Bollow
Es Vedra eilandje| ©Boris Bollow

Zonsondergangen zijn een grote attractie op Ibiza in de zomer, maar de waas op het eiland zorgt er soms voor dat je niet goed van het fenomeen kunt genieten. In de winter daarentegen is de hemel op Ibiza helder en winnen de panoramische uitzichten terrein, vooral die met uitzicht op zee.

Het eilandje Es Vedrá, een natuurlijke massa van massieve stenen van bijna 400 meter hoog, biedt een van de beste zonsondergangen in de winter en voegt aan de ervaring alle geheimen en mysteries toe die dit eilandgebied en zijn Driehoek van Stilte omgeven.

Je kunt Es Vedrá leren kennen tijdens een bootexcursie vanuit Ibiza, door een zeilboot of een kleine boot te huren waarmee je de kust kunt bereiken of het eilandje kunt bekijken vanuit Cala d'Hort, hoewel hoe dichter je bij het eilandje komt, hoe dichter je bij een van de mooiste en meest onbelemmerde zonsondergangen van de Balearen komt, in een voordeel dat Ibiza alleen tijdens de wintermaanden biedt.

4. Neem deel aan de feesten van Santa Eulalia

Santa Eulalia beschermheiligenfeesten|©Jaime Dominguez
Santa Eulalia beschermheiligenfeesten|©Jaime Dominguez

12 februari is de feestdag van Santa Eulalia en op Ibiza, in het bijzonder in Santa Eulalia del Río, duren de festiviteiten tot maart, dus als je van plan bent om het eiland in februari te bezoeken kun je de evenementen bijwonen met activiteiten voor kinderen, live muziekshows, lokale eetkraampjes en sportactiviteiten.

Santa Eulalia is een referentiepunt voor Barcelona en hetzelfde geldt voor Ibiza, waar de dapperheid wordt gevierd van het kleine meisje uit Sarriá dat in opstand kwam tegen de verboden die werden opgelegd door de autoriteiten van het Romeinse Rijk.

5. Ontdek de vuurtoren Faro des Moscarter waar bijna geen toeristen komen

Vuurtoren van Faro des Moscarter| ©Ramon Lacambra
Vuurtoren van Faro des Moscarter| ©Ramon Lacambra

Het noordelijke puntje van het eiland, dat wordt bekroond door de prachtige vuurtoren Faro des Moscarter, een hoge marinelantaarn die opvalt door het opvallende gestreepte schilderwerk en een wijds uitzicht biedt op de rotsachtige kustlijn.

De vuurtoren van Moscarter is de bekendste vuurtoren op Ibiza en de grootste met een hoogte van 52 meter. Hij is te zien vanaf alle punten langs de noordkust en de golven beuken op korte afstand van de vuurtoren, dus je kunt hem het beste bezoeken op een dag dat de zee niet ruw is.

Je kunt de vuurtoren, die deel uitmaakt van de Route van de Vijf Vuurtorens, bereiken via een wandeling vanaf Portinatx, die in februari, wanneer er weinig toeristen zijn, erg rustig wordt.

6. Beleef carnaval op Ibiza

Carnaval op Ibiza| ©Jose Antonio Moreno
Carnaval op Ibiza| ©Jose Antonio Moreno

Als u Ibiza in februari bezoekt, kunt u getuige zijn van veel van de festiviteiten op het eiland, en een van de beroemdste is carnaval, dat bekend staat om de populaire optochten van troupes door de hoofdstraten van Santa Eulalia del Río, San Antonio en de hoofdstad van Ibiza.

Carnaval op het eiland is erg kleurrijk en in elke hoek van Ibiza kun je luisteren naar themamuziek, de prijsuitreikingen bijwonen en genieten van de gastronomische wedstrijden waarbij de beste paella en de beste omelet in de Rúas de Carnaval worden gekozen.

Genieten van Carnaval op Ibiza is ook een van de beste plannen als je van plan bent Ibiza te bezoeken met kinderen en als je wilt deelnemen aan een van de meest traditionele feesten van de Balearen, dat ook zijn editie heeft op Formentera.

7. Geniet van de amandelbloesem in Santa Inés

Amandelbomen| ©@Blende_9
Amandelbomen| ©@Blende_9

Onder de tradities van Ibiza is een van de beroemdste die van het dorp Santa Inés, dat in de maand februari de hoofdattractie van het eiland wordt met de velden van Pla de Corona, waar de amandelbomen alles bedekken in een deken van wit.

De bloei van de amandelbomen is een spektakel dat de Ibizanen op de voet volgen en ze genieten ervan om de mooiste foto's te maken en het dorp Santa Inés te bezoeken, zelfs als het weer een beetje koud kan worden.

Als je van plan bent om de amandelboomgaarden in Pla de Corona te bezoeken, mag je de kerk van Santa Inés en de tortillabar Can Cosmi niet missen , die tegenover en op slechts een paar minuten afstand van de witte deken van amandelbomen ligt.

8. Bezoek de ongerepte baaien van het eiland

Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier
Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier

Een van de positieve aspecten van een bezoek aan Ibiza tijdens de winter is dat het mogelijk is om gebieden te ontdekken zoals de ongerepte of wilde stranden van het eiland en om dit in alle rust en op je eigen tempo te doen zonder de grote toestroom van toeristen. Hier zijn er een paar:

 • Cala Llentrisca
 • Es Codolar, in San José
 • Es Portitxol en Es Canaret, in San Juan
 • Ses Balandres, in San Antonio,

De complexiteit van de toegang hangt af van de locatie van elke baai, met die in San Juan als de meest toegankelijke en de beste voor het kijken naar de zonsondergang, wat een van de beste activiteiten is op Ibiza. Ses Balandres is de moeilijkst toegankelijke baai vanwege de afgelegen locatie en daarom degene die het minste aantal bezoekers ontvangt, vooral in februari of tijdens de wintermaanden. Om deze baai te bereiken moet jeeen touw afdalen langs een verticale rotswand, maar het is de moeite waard.

9. Ontdek de wandelroutes van Ibiza

Wandelen op Ibiza| ©Goianobe
Wandelen op Ibiza| ©Goianobe

In de winter is het weer op Ibiza ideaal om te wandelen langs de wandelpaden op het eiland, waar je verschillende landschappen van verschillende moeilijkheidsgraden kunt ontdekken. Van Es Broll tot Cap Llentrisca kun je bergpaden, stedelijke centra, valleien, akkers en kanalen bezoeken.

Op deze routes ontdek je de schoonheid van de mediterrane landschappen, met hun kliffen, grotten en eilandjes en ook de open uitzichten over het eiland richting Formentera en Es Vedrá.

Deze routes variëren in lengte afhankelijk van de complexiteit van de routes, maar sommige, zoals de Cap des Falcó route, kunnen in een paar uur worden voltooid, wat handig is als je een kort verblijf op Ibiza plant.

Als dat het geval is, is hier een lijst met activiteiten die je kunt doen op het eiland tijdens een 3-daags bezoek.

10. Bezoek het dorp Balafia

Sant Llorenç de Balàfia| ©José Rente
Sant Llorenç de Balàfia| ©José Rente

De echte architecturale traditie van de Ibizastijl vind je niet in de oude ommuurde stad of in San Antonio, maar in het kleine dorpje Balafia, een groep middeleeuwse torens, vestingwerken en landelijke woningen die als fort werden gebouwd om zich tegen indringers te verdedigen.

Dit dorp Sant Llorenç, dat bijna in het midden van het eiland ligt, kan met de auto worden bezocht vanuit Santa Eulalia del Río. Balafia is een raadselachtig dorp dat al meer dan 10 eeuwen bestaat en dat de geschiedenis van het eiland bewaart als een gebied dat tijdens de middeleeuwen werd belegerd door de veroveraars.

In februari kun je dit dorp op een rustige manier bezoeken , zonder veel toeristen en met een ideaal klimaat. Tijdens je rondleiding door Balafia kun je ook het pittoreske kerkje van Sant Llorenc bezoeken en de kronkelende straatjes die door de bergpaden kronkelen.

11. Tapas en wijn in Sant Mateu

Tapas en wijn op Ibiza| ©Gary Cordingley
Tapas en wijn op Ibiza| ©Gary Cordingley

Sant Mateu is een landelijk dorpje in de buurt van Santa Inés dat wordt gekenmerkt door zijn lommerrijke plantages en de rust van de straatjes, die ontsnappen aan de toeristische drukte van de rest van het eiland.

Het is ook een populaire bestemming voor fietsliefhebbers en een ideale plek om tapas te gaan eten en te genieten van de lokale wijn, vooral als je wilt schuilen voor de wind van het eiland of als je een regenachtige dag hebt gehad.

Je kunt Sant Mateu in februari bezoeken na je bezoek aan de bloeiende amandelbomen van Santa Inés of om de koudere dagen door te komen en te lunchen of dineren in een van de beroemde lokale bars en restaurants, zoals Juntos House, Ses Casetes of Sa Tanca de Mossènyer, die allemaal wintergerechten serveren en in de winter verwarmde ruimtes bieden.

Temperaturen op Ibiza in februari

Februari op Ibiza| ©Ibiza Magic
Februari op Ibiza| ©Ibiza Magic

Ondanks de winter is het weer in februari op Ibiza zelden koud, gemiddeld 16°, met dieptepunten van 8° en hoogtepunten van 20°. Het is ook een maand waarin de lucht over het algemeen helder blijft, zodat zonsondergangen en panoramische uitzichten gewoon door kunnen gaan.

De temperaturen kunnen 's nachts dalen, vooral in de kustgebieden, en ik raad je aan om je te beschermen tegen de wind, die erg koud kan zijn op bewolkte dagen.

De toestroom van toeristen op Ibiza in februari

Toeristen op Ibiza| ©Stan de Haas
Toeristen op Ibiza| ©Stan de Haas

Als je van plan bent om Ibiza in maart of februari te bezoeken, bezoek je het eiland in de maanden dat er minder toeristen zijn, zodat je op je eigen tempo en zonder de drukte van de bezienswaardigheden kunt genieten.

Houd er rekening mee dat Ibiza een plek is die vooral in de zomer door toeristen wordt bezocht, dus in de herfst- en wintermaanden zijn veel van de attracties op het eiland gesloten en zijn sommige excursies niet beschikbaar.

Het is ook geen tijd om in de zee te zwemmen, hoewel je zonder ongemak op het strand kunt wandelen en kunt genieten van de natuurlijke bezienswaardigheden van Ibiza, die bijna alleen voor jou beschikbaar zijn.

Prijzen in Ibiza in februari

Betalende persoon| ©Towfiqu barbhuiya
Betalende persoon| ©Towfiqu barbhuiya

Als je van plan bent om Ibiza te bezoeken in februari, dan zul je merken dat dit een van de maanden is waarin de prijzen met bijna 30% dalen, waardoor hotels, sommige excursies en basisdiensten zoals eten en toeristenvervoer goedkoper worden.

Wat moet je meenemen voor een bezoek aan Ibiza in februari?

Reisbagage| ©Swansway Motor Group
Reisbagage| ©Swansway Motor Group

Hoewel het weer op Ibiza in februari niet al te koud is, moet je warm genoeg zijn om de wind en mogelijke regenachtige dagen aan te kunnen. Hieronder vind je een lijst met kleding die ik je aanraad in te pakken voor je reis:

 • Thermisch T-shirt
 • Thermische sokken
 • Waterdichte jas
 • Waterdichte handschoenen
 • Waterdichte en comfortabele laarzen
 • Wollen sjaal
 • Wollen muts
 • Comfortabele wandelschoenen
 • Broek
 • Zonnebril
 • Fleece broek
 • Truien van wol
 • Thermojassen

Alternatieve plannen om jezelf te beschermen tegen de kou op Ibiza in februari

Puget Museum| ©Rodrigo Casanova
Puget Museum| ©Rodrigo Casanova

Het overgrote deel van de plannen op Ibiza speelt zich buiten af, dus de beste manier om jezelf te beschermen is met de juiste kleding tijdens de excursies en attracties die je bezoekt, hoewel je ook alternatieven hebt voor regenachtige dagen of slecht weer op de Paseo Vara del Rey, waar je kunt winkelen of eten, of een bezoek kunt brengen aan het Museum voor Hedendaagse Kunst in Dalt Vila, het Puget Museum of het Archeologisch Museum.

Je kunt ook kiezen voor de winkels in de wijk Marina of de bioscopen in de hoofdstad van het eiland.

En als je een huurauto hebt, kun je enkele dorpen in het binnenland van het eiland bezoeken, want zelfs bij slecht weer heeft Ibiza enkele van de mooiste landschappen en zonsondergangen ter wereld.