Beste Tours in Charlotte

Charlotte is een van de belangrijkste steden in North Carolina en biedt een schat aan attracties, die je tijdens rondleidingen kunt ontdekken. Hier zijn enkele van de beste rondleidingen die je kunt volgen om de stad te leren kennen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

11 minuten lezen

Beste Tours in Charlotte

Downtown Charlotte |©Jesse Hall

Als je van plan bent om Charlotte te bezoeken, is een van de eerste uitdagingen waarmee je te maken krijgt bij het plannen van je route het kiezen van de rondleidingen die je in de stad wilt volgen. Als een van de belangrijkste steden in de zuidoostelijke regio van de Verenigde Staten biedt Charlotte een schat aan bezienswaardigheden en rondleidingen kunnen je helpen om elke locatie beter te ontdekken.

Enkele van de beste dingen om te doen in Charlotte zijn een brouwerijtour, deelnemen aan een spook- en kroegentocht, door de stad toeren in een minibus, de belangrijkste bezienswaardigheden van deze bestemming bekijken tijdens een golfcarttour, een fototour maken met een professionele fotograaf, deelnemen aan een speurtocht en kiezen voor een rondleiding op eigen gelegenheid.

1. Charlotte Brouwerij Tour

Brouwerij Wooden Robot|©nevbrown
Brouwerij Wooden Robot|©nevbrown

Charlotte staat bekend om veel dingen: de financiële scene, de sportevenementen en de groeiende brouwtraditie. Een van de populairste activiteiten voor zowel inwoners als bezoekers is dan ook om deel te nemen aan een brouwerijtour, een ervaring die je meeneemt in de rijke geschiedenis en culinaire creativiteit van de stad.

Deze tours zijn veel meer dan alleen een proeverij; ze bieden een reis door het vakmanschap achter enkele van de meest iconische bieren van de regio. Meestal bevatten deze routes stops bij Triple C Brewing Company, waar innovatie en kwaliteit samenkomen om een verscheidenheid aan bieren aan te bieden, variërend van IPA's tot lichtere, meer verfrissende lagers.

Een ander juweel in de brouwerskroon van Charlotte is Wooden Robot Brewery, een brouwerij die traditie combineert met moderne, experimentele tinten. Hier kun je de samensmelting van lokale ingrediënten en ambachtelijke methodes ontdekken die leven geven aan hooggewaardeerde bieren. En voor wie op zoek is naar een meer eclectische ervaring is een stop bij NoDa Brewing Company een must, met creatieve brouwsels en gemeenschapsevenementen.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 114 euro per persoon.
 • Duur van deze tours: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze tours: je zult de lokale cultuur vanuit een ander perspectief kunnen benaderen.
 • Nadelen van deze tours: je kunt verschillende buurten van de stad bezoeken, maar je hebt geen vrije tijd om de plekken op eigen houtje te verkennen, omdat de tour zich uitsluitend richt op de brouwerijen.

Doe mee aan een Brouwerij Tour

2. Charlotte spook- en kroegentocht

Dunhill Hotel, Charlotte|©James Willamor
Dunhill Hotel, Charlotte|©James Willamor

Op mistige middagen of mysterieuze nachten in Charlotte zijn de spook- en kroegentochten een van de populairste activiteiten. Deze ervaringen combineren de fascinerende paranormale geschiedenis van de stad met de levendige lokale pub scene, waardoor een complete tour ontstaat die zowel de lokale bevolking als bezoekers aanspreekt.

Deze tours beginnen meestal op iconische locaties zoals de Fourth Ward, waar deskundige lokale gidsen ijzingwekkende verhalen over bovennatuurlijke gebeurtenissen en paranormale ontmoetingen met je delen. Hoogtepunten zijn onder andere het Dunhill Hotel, waarvan bekend is dat er merkwaardige geesten wonen. De spannende mix van geschiedenis en het paranormale creëert een unieke sfeer voor de deelnemers.

Het tweede deel van de tour, na ook het Carolina Theatre en het hoofdbureau van politie van Charlotte met hun bijbehorende geschiedenissen te hebben bezocht, neemt je mee op een tour langs een aantal geselecteerde pubs, waar je kunt genieten van drankjes naar keuze en andere lokale legendes kunt horen.

Een van de meest iconische pubs die je te zien krijgt is The Thirsty Beaver, een authentieke pub die tientallen jaren geschiedenis heeft meegemaakt en volgens sommige bezoekers zijn eigen duistere geheimen herbergt, die alleen worden onthuld aan degenen die erom vragen. Ga jij de uitdaging aan?

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 28 euro per persoon.
 • Duur van deze rondleidingen: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze tours: je kunt deelnemen aan een van de populairste ervaringen in de stad.
 • Nadelen van deze tours: het zijn intense ervaringen, dus ze worden niet aanbevolen voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit.

Boek een Ghost and Pub Crawl Tour

3. Charlotte Minibus Tour

Charlotte Minibus Tour|©j.a.sanderson
Charlotte Minibus Tour|©j.a.sanderson

Charlotte is een relatief grote stad met veel bezienswaardigheden op verschillende locaties, dus het nemen van een minibus tour is een handige manier om de rijke geschiedenis en de lokale cultuur te ervaren. Deze tours nemen je mee langs enkele van de meest iconische delen van deze bestemming, te beginnen met Downtown, met zijn wolkenkrabbers en bruisende financiële activiteit.

Deze tours nemen je meestal ook mee naar de wijk NoDa, bekend om zijn straatkunst en eclectische openluchtgalerijen. Hier kun je een stop maken om de plaatselijke winkels te verkennen en de artistieke energie te ontdekken die deze gemeenschap kenmerkt. Je vindt er ook bars en restaurants die vaak op Charlotte's beste uitgaanslijsten staan.

De minibus brengt je ook naar Freedom Park, een groene oase midden in de stad, waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur voordat je naar de historische wijk Dilworth gaat, beroemd om zijn elegante oude huizen en zuidelijke charme. Tot slot brengt de route je naar de wijk South End, bekend om zijn gevarieerde eetcultuur.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 38 euro per persoon.
 • Duur van deze tours: ongeveer 1,5 uur voor de volledige tour van eind tot eind, hoewel sommige ervaringen stops bevatten.
 • Voordelen van deze tours: handig alternatief voor een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
 • Nadelen van deze tours: De meeste alternatieven bevatten geen stops, dus het zijn alleen schilderachtige tours.

Tickets kopen voor de sightseeing minibus

4. Golfkarrentour door Charlotte

mini-golfcart tour|©GolfCLT
mini-golfcart tour|©GolfCLT

Als je Charlotte op een eclectische en ontspannen manier wilt verkennen, mag je een golfcarttour niet missen. Dit is een traditionele ervaring die het gemak van deze vervoersmiddelen combineert met de mogelijkheid om enkele hoogtepunten van de stad te ontdekken. Deze tochten beginnen meestal bij Freedom Park, in het hart van het plaatselijke stadscentrum.

De golfkar brengt je ook door de bruisende wijken Uptown en South End, waar je de architectuur van de stad kunt bewonderen en de bruisende energie van de straten kunt opsnuiven. De route omvat ook een stop bij het Mint Museum of Art, waar je een van de beroemdste kunstcollecties van North Carolina kunt verkennen en kunt genieten van de schoonheid van de omliggende tuinen.

Deze route brengt je ook naar het Fourth Ward Historic District, dat bekend staat om zijn Victoriaanse architectuur en huizen die je terugvoeren naar het koloniale verleden van de stad.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 36 euro per persoon.
 • Duur van deze tours: ongeveer 1,5 uur.
 • Voordelen van deze tours: Je kunt deelnemen aan een traditionele Charlotte-ervaring die je op een leuke manier meeneemt naar de bezienswaardigheden van de stad.
 • Nadelen van deze tours: Hoewel het een tour in een kleine groep is, kun je de vooraf afgesproken route niet wijzigen.

Koop een golfcart tour

5. Charlotte Fotosafari

Charlotte geniet van het uitzicht|©John Dale
Charlotte geniet van het uitzicht|©John Dale

Als je Charlotte op een andere manier wilt ervaren, is een fototour de perfecte manier om de meest gedenkwaardige momenten van je reis door deze bruisende stad vast te leggen. Onder begeleiding van een professionele fotograaf begin je je tour bij de romantische Daniel Stowe Botanical Gardens, een plek die wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid van de paden.

De route omvat ook stops in het financiële district, waar wolkenkrabbers en moderne architectuur een onovertroffen achtergrond voor je foto's vormen. Het vuurvogelbeeld op het Bechtlerplein en de leeuwenfontein in het stadscentrum zijn slechts een paar van de iconische plekken die je foto's in hun eigen stijl zullen laten opvallen.

Deze tours nemen je ook mee door de wijk NoDa, beroemd om zijn straatkunst en bohemienachtige sfeer. Elk steegje in deze buurt biedt unieke mogelijkheden voor kleurrijke en creatieve fotografie.

En als je van plan bent om Charlotte tijdens de kerst te bezoeken, kun je ook de kerstversieringen vastleggen die een vast onderdeel van deze bestemming zijn en in elke hoek van de stad te vinden zijn.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 136 euro per persoon.
 • Duur van deze tours: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze tours: je kunt een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad combineren met een fotografie-ervaring.
 • Nadelen van deze tours: het zijn dure ervaringen en ze omvatten niet de hulp van een deskundige lokale gids, alleen een fotograaf.

6. Charlotte Schattenjacht Tour

Fourth Ward Victoriaans|©Paul Vincent
Fourth Ward Victoriaans|©Paul Vincent

Als je de voorkeur geeft aan alternatieve activiteiten op je bestemming of als je van plan bent Charlotte met kinderen te bezoeken, kun je kiezen voor een speurtocht. Uitgerust met kaarten en aanwijzingen beginnen de teams de tocht door de stad vanuit het centrum te verkennen, waarbij ze de plaatselijke geschiedenis en cultuur in zich opnemen terwijl ze op zoek gaan naar aanwijzingen om het mysterie te ontrafelen en de verborgen schat te vinden.

Tijdens deze tours kun je bezienswaardigheden bezoeken zoals Discovery Place Science, waar je de interactieve wetenschappelijke tentoonstellingen kunt ontdekken. Je kunt ook de Fourth Ward verkennen, een historische wijk vol zuidelijke charme en Victoriaanse huizen, terwijl je de aanwijzingen volgt die je dichter bij je doel zullen brengen.

Met uitdagingen op maat voor alle leeftijden zijn deze rondleidingen op eigen houtje een ideale keuze voor gezinnen die de stad op een andere en interactieve manier willen verkennen.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 13 euro per groep.
 • Duur van deze tours: de activiteit duurt ongeveer 2 uur, maar je kunt het op je eigen tempo doen omdat het zelf begeleid wordt via een app.
 • Voordelen van deze tours: ze bieden een leuk en interactief alternatief voor gezinnen om Charlotte te leren kennen.
 • Nadelen van deze tours: Ze kunnen tracks bevatten op punten buiten de stad, dus je moet bereid zijn om met verschillende vervoersmiddelen te reizen tijdens de ervaring.

7. Zelf begeleide mobiele app-tour door Charlotte

persoon met mobiele telefoon in de hand|©Paul Vincent
persoon met mobiele telefoon in de hand|©Paul Vincent

Als je Charlotte in je eigen tempo wilt ontdekken, is het beste alternatief om te kiezen voor een self-guided tour met behulp van een mobiele app. Deze moderne manier om de stad te verkennen geeft je de vrijheid om je route aan te passen en elke bezienswaardigheid te verkennen wanneer het jou uitkomt.

Enkele van de bezienswaardigheden die bij deze tour inbegrepen zijn, zijn het Bechtler Museum of Modern Art, dat een uitzonderlijke collectie herbergt, en Romare Bearden Park, een stedelijke groene ruimte die perfect is om te ontspannen en te genieten van de omringende architectuur.

Tijdens de self-guided tour wordt de historische wijk het epicentrum van deze activiteit, met zijn wolkenkrabbers en het Levine Center for the Arts, waar je allerlei evenementen kunt vinden. De app leidt je langs iconische architectuur en neemt je mee naar plaatsen als Bank of America Stadium, de thuisbasis van de Carolina Panthers van de NFL, en de NASCAR Hall of Fame, waar je je kunt onderdompelen in de rijke geschiedenis van de autosport.

Populaire plekken om te bezoeken in Charlotte tijdens een rondleiding zijn ook het Museum of History en de Daniel Stowe Botanical Garden, een oase van natuurlijke schoonheid midden in de stad.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 13 euro per persoon.
 • Duur van deze tours: de tijd hangt af van de gekozen route.
 • Voordelen van deze tours: je kunt de stad op je eigen tempo verkennen.
 • Nadelen van deze tours: informatie over sommige populaire bezienswaardigheden in de stad is schaars of niet beschikbaar, dus het is aan te raden om zelf op zoek te gaan.

Boek een rondleiding op eigen gelegenheid

8. Charlotte Segway Tour

Segway door Charlotte|©Groupon
Segway door Charlotte|©Groupon

Als je Charlotte op een leuke en comfortabele manier wilt verkennen, kies dan voor een Segway tour, een ervaring die je meeneemt naar een aantal van de meest iconische plekken van het gebied, zoals Trade en Tryon Streets, waar Indianen vochten om de controle over de stad te behouden, zodat je de geschiedenis van de regio kunt ontdekken.

Je krijgt ook een voorproefje van de culturele structuur van Charlotte met een stop bij het Bechtler Museum of Modern Art. Hier vind je een collectie 20e-eeuwse schilderijen die je meevoeren door de meest innovatieve kunstuitingen van hun tijd.

Aan de andere kant is een van de meer ontspannen delen van de route The Green, het grootste park van de stad, waar de lokale bevolking ervoor kiest om een groot deel van hun dagen door te brengen met genieten van de omgeving, en in de buurt zie je ook het weelderige Bank of American Stadium, de thuisbasis van de Carolina Panthers, het NFL-team van de stad.

Deze ervaringen zijn uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen, zoals de verplichte helmen voor deze voertuigen, zodat je kunt deelnemen aan een veilige en zorgeloze rit.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 70 euro per persoon.
 • Duur van deze excursies: ongeveer anderhalf uur.
 • Voordelen van deze tours: je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien op een comfortabele, veilige en leuke manier.
 • Nadelen van deze tours: het zijn dure ervaringen.

Doe mee aan een Segway tour

Hoe boek je een tour in Charlotte?

Vrouw met telefoon in de hand|©Andrea Piacquadio
Vrouw met telefoon in de hand|©Andrea Piacquadio

Je kunt een tour in Charlotte van tevoren boeken of als je eenmaal in de stad bent. Als je echter van plan bent om tijdens de zomermaanden of het hoogseizoen te reizen, raad ik je aan om ervoor te zorgen dat je voor je bezoek boekt, zodat je tijd bij aankomst kunt besparen en ook geld, aangezien de tarieven dynamisch zijn.

Vooraf boeken helpt je ook bij het organiseren van een rondleiding, waardoor je het meeste uit je verblijf in de stad kunt halen en je je bezoek kunt plannen op basis van je voorkeuren of de groep waarmee je reist, wat ideaal is als je van plan bent om Charlotte met kinderen of met z'n tweeën te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Charlotte

Gebouwen in Charlotte|©lns1122
Gebouwen in Charlotte|©lns1122

Wanneer u aan een excursie in Charlotte begint, is het essentieel om een paar tips te volgen om het meeste uit uw Charlotte-ervaring te halen. Ten eerste, controleer de weersomstandigheden voordat je op pad gaat, want North Carolina staat bekend om abrupte weersveranderingen. Draag comfortabele kleding en schoenen, en vergeet niet om gehydrateerd te blijven en een regenjack mee te nemen tijdens het regenseizoen.

Plan je route ook van tevoren en overweeg het gebruik van mobiele apps of kaarten om je route te optimaliseren en tijd te besparen. Deze bestemming staat bekend om zijn culturele diversiteit en evenementen, vooral tijdens Kerstmis in Charlotte, dus controleer of er festivals, beurzen of speciale vieringen zijn tijdens je bezoek om de lokale sfeer te ontdekken.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Charlotte op eigen gelegenheid?

De binnenstad van Charlotte|©Mark Weber
De binnenstad van Charlotte|©Mark Weber

Een rondleiding door Charlotte of op eigen houtje de stad verkennen zijn beide goede opties, elk met hun eigen voordelen. Als je voor een rondleiding kiest, krijg je deskundige, gecontextualiseerde informatie over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van de stad. Lokale gidsen delen vaak anekdotes en details die je niet zou vinden in individueel onderzoek, wat je ervaring aanzienlijk zal verbeteren.

Merk ook op dat rondleidingen meestal exclusieve en prioritaire toegang bieden tot de plaatsen die je bezoekt, zodat je rustig kunt uitrusten in het comfort van een georganiseerde logistiek. Dit kan je tijd besparen en ervoor zorgen dat je het meeste uit je bezoek haalt.