10 Dingen om te Doen in Charlotte met Kinderen

Charlotte is een van de belangrijkste steden in North Carolina en ook een populaire bestemming voor gezinnen om hun vakantie door te brengen. Ik zal je vertellen over de beste alternatieven om van deze plek te genieten met de kleintjes.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

10 Dingen om te Doen in Charlotte met Kinderen

Carowinds |©C. E. Beavers

Charlotte is een van de snelst groeiende steden in de Verenigde Staten van de afgelopen eeuw en dat komt omdat het een belangrijk financieel en cultureel knooppunt is geworden in de zuidelijke regio van het land. De stad heeft ook aan populariteit gewonnen als thuishaven van grote lokale sportfranchises en is een populaire bestemming voor gezinnen, dus er is ook voor de kleintjes wat te doen.

Enkele van de leukste dingen om te doen in Charlotte met kinderen zijn een bezoek aan het Sea Life Aquarium, plezier maken in de beroemde windtunnelattractie, op een speurtocht gaan, een waterervaring beleven in Jordan Lake, een bezoek brengen aan de wetenschappelijke thematentoonstellingen van Discovery Place, een bezoek brengen aan het pretpark Carowinds en een kijkje nemen in het poppen-, speelgoed- en miniatuurmuseum.

1. Bezoek het Sea Life Charlotte Aquarium

Zeedieren Charlotte|©thewestate
Zeedieren Charlotte|©thewestate

Het Sea Life Aquarium is een van de populairste attracties van Charlotte en ook een van de beste plekken in Charlotte om te bezoeken met kinderen of als gezin. Dit aquarium, dat wordt beschouwd als het grootste in North Carolina, biedt een unieke onderwaterreis die educatie, plezier en entertainment combineert in het hart van de stad.

Van tropische vissen tot zeeschildpadden in de tentoonstellingsvijvers, en tijdens de rondleiding kun je, tegen extra kosten, kiezen voor een lokale deskundige gids die je op een interactieve manier meer leert over de dieren hier. Kinderen kunnen tijdens de rondleiding ook meedoen aan quizzen om meer te leren over de oceanen en zeedieren te ontdekken.

Een van de hoogtepunten van Sea Life Charlotte is de onderwatertunnel, waar je door het onderwaterlandschap kunt lopen. Haaien, roggen en andere soorten zwemmen om je heen voor een interactieve en onvergetelijke ervaring.

Je kunt individuele tickets of groepstickets kopen en dag- of meerdaagse pakketten. Als je van plan bent om de stad met het hele gezin te bezoeken, kun je het beste groepstickets boeken. Daarmee bespaar je geld en profiteer je van een aantal voordelen, zoals voorrang bij binnenkomst zonder in de rij te hoeven staan en korting op eten en andere interne diensten.

Koop tickets voor een bezoek aan Sea Life Aquarium

2. Veel plezier in de Fly Charlotte Windtunnel

persoon in de windtunnel|©ARY-CAVE
persoon in de windtunnel|©ARY-CAVE

Een van de beste indoorervaringen die je in de stad kunt vinden is bij Fly Charlotte. Hier kun je genieten van de windtunnel, een attractie bestaande uit een simulator met vrije val die je een unieke dosis adrenaline geeft zonder al te ver van het historische centrum van deze bestemming af te dwalen.

De windtunnel van Fly Charlotte is ideaal voor het hele gezin en geeft je de kans om deel te nemen aan een onvergetelijk avontuur. Kinderen en volwassenen kunnen de sensatie van een onbeperkte vlucht ervaren in een gesimuleerde vrije val met parachute die in het eerste alternatief twee vluchten omvat, hoewel je ook voor meer tochten kunt kiezen.

Als je bang bent voor de betrouwbaarheid van deze attracties, houd er dan rekening mee dat de prijs van de ervaring inclusief veiligheidselementen is en dat je ook wordt begeleid door instructeurs. Ook de windtunnel biedt opties voor alle niveaus, van beginners tot experts, waardoor het voor iedereen een toegankelijke activiteit is.

Omdat dit alternatief binnen is, is het ook een uitstekende activiteit om met het gezin te doen tijdens de wintermaanden in Charlotte, die vaak erg koud zijn. Op deze manier is de windtunnel een alternatief voor de beste rondleidingen in de stad.

Vlieg in de windtunnel van Charlotte

3. Doe mee aan een interactieve speurtocht door Charlotte

ERFGOEDMUSEUM WELLS FARGO|©Shawn Smith
ERFGOEDMUSEUM WELLS FARGO|©Shawn Smith

Een speurtocht is een typische ervaring die nooit verveelt. In Charlotte kun je deelnemen aan een interactieve rondleiding die de uitdaging om een doel te bereiken combineert met de ontdekking van de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Deze alternatieven zijn ideaal voor het hele gezin.

Tijdens deze tour leer je meer over de geschiedenis van Charlotte terwijl je puzzels oplost en aanwijzingen volgt om verborgen schatten te ontdekken in de iconische bezienswaardigheden van de stad. Van parken tot historische gebouwen, de route brengt je onder andere naar de Nascar Hall of Fame, Discovery Place Science en het Wells Fargo Museum.

Deelname aan deze tour wekt niet alleen de avontuurlijke geest van de spelers, maar biedt ook een leuke en interactieve excursie, vooral voor de kleintjes, waardoor het een ideale keuze is als je van plan bent de stad met kinderen te bezoeken. Bovendien moedigen deze ervaringen ook de onderlinge relaties van de deelnemers aan, dus het is het ideale excuus om een activiteit te delen met alle gezinsleden.

Deze activiteiten zijn meestal in groepen van niet meer dan 10 personen en vinden overdag plaats, zodat je de nacht in Charlotte vrij hebt om je tour voort te zetten en andere bezienswaardigheden in de stad te bezoeken.

4. Ontdek Jordan Lake tijdens een wateravontuur.

Jordan Lake Zonsondergang|©Lyman Green
Jordan Lake Zonsondergang|©Lyman Green

Jordan Lake is een van de beroemdste plekken van Charlotte en een van de beste manieren om het te ontdekken is door te kiezen voor een wateractiviteit op de plek. Een van de populairste manieren is een ritje op een jetski, die je op eigen houtje kunt huren of kunt gebruiken als onderdeel van een begeleide ervaring.

Met deze ervaringen kun je de natuurlijke schoonheid van Jordan Lake ontdekken, dat een gebied van meer dan 600 vierkante kilometer beslaat en een prachtig landschap biedt, vooral bij zonsondergang. Hoewel de jetski's alleen bestuurd mogen worden door meerderjarigen, zijn ze uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen zodat ook kinderen erop kunnen rijden en kunnen genieten van een van de interessantste activiteiten in de stad.

Als je ervoor kiest om zelf jetski's te huren en rond Lake Jordan te rijden, kun je ook stops maken bij de omliggende pieren. Op sommige plaatsen kun je zelfs een picknick organiseren, een korte wandeling maken op de omliggende stranden of de plaatselijke vegetatie ontdekken, die erg veranderlijk is. Als je van plan bent om Charlotte in de kersttijd te bezoeken, kun je vanaf deze plek een panoramisch uitzicht op de decoratieve verlichting van de stad ontdekken.

5. Bezoek Discovery Place Wetenschapsthema's

Ontdek de wereld, Charlotte|©CreativeMornings Charlotte
Ontdek de wereld, Charlotte|©CreativeMornings Charlotte

Als je op zoek bent naar een van de beste musea van Charlotte, mag je Discovery Place Science niet missen. Deze wetenschapstentoonstelling boeit bezoekers van alle leeftijden, maar vooral de jongste bezoekers, omdat het een interactief circuit biedt met een verscheidenheid aan thematische tentoonstellingen die leuk zijn voor iedereen in het gezin.

De exposities in Discovery Place Science variëren van natuurkunde en biologie tot technologie en ecologie, waardoor bezoekers de kans krijgen om op verschillende manieren deel te nemen aan praktische activiteiten. Van gesimuleerde experimenten tot live demonstraties, dit museum biedt een andere kijk op wetenschap en nodigt je uit om het te ontdekken.

Het IMAX Dome Theatre is het grootste IMAX-theater in North Carolina, waar je tijdens je bezoek documentaires en thematische films kunt bekijken.

Bovendien ligt dit wetenschapsmuseum in het centrum van Charlotte, dus na een bezoek dat fascinerend zal zijn voor de kleintjes, kunnen volwassenen genieten van enkele van de beste rondleidingen van de stad die in Downtown beginnen, zoals spooktochten en rondleidingen door brouwerijen.

Boek een Brouwerij Tour

6. Bezoek het Schiele Museum, beroemd om zijn planetarium.

Schiele Museum of Natural History.|©wonkletron
Schiele Museum of Natural History.|©wonkletron

Het Schiele Museum is een van de interessantste musea van Charlotte en dat is grotendeels te danken aan het intrigerende planetarium, dat een perfecte keuze is voor een bezoek met de kleintjes tijdens je reis. Dit museum boeit bezoekers van alle leeftijden door wetenschappelijke verkenning te combineren met interactieve ervaringen die je een leukere benadering van de mysteries van het heelal laten ontdekken.

Een van de hoogtepunten van het Schiele Museum is ongetwijfeld het planetarium, waar je een reis door de geheimen van het heelal kunt maken. De meeslepende en educatieve projecties bieden kinderen een unieke kijk op de ruimte, die hun nieuwsgierigheid en bewondering voor astronomie zal wekken.

Naast het planetarium biedt het Schiele Museum een verscheidenheid aan tentoonstellingen, variërend van biologie tot paleontologie, die een compleet overzicht bieden voor het hele gezin en voor kinderen van alle leeftijden.

7. Bezoek pretpark Carowinds

Carowinds, Charlotte, Noord-Carolina.|©Inferno Insane
Carowinds, Charlotte, Noord-Carolina.|©Inferno Insane

Als je een van de epicentra van plezier in North Carolina wilt ontdekken en ook een van de beroemdste pretparken van Charlotte, dan mag je Carowinds niet missen. Met zijn unieke combinatie van duizelingwekkende achtbanen, live entertainment en een verscheidenheid aan adrenalinepompende attracties heeft dit park een reputatie opgebouwd als een van de spannendste ervaringen in de regio.

Carowinds onderscheidt zich door zijn verzameling achtbanen, variërend van de duizelingwekkende afdalingen van Fury 325 tot de wendingen van Afterburn. Adrenalinejunkies zullen hun paradijs vinden in deze zwaartekracht tartende, hartstochtelijke attracties.

Maar de pret houdt niet op bij de achtbanen, want Carowinds biedt een verscheidenheid aan gezinsattracties, waaronder draaimolens, themagebieden voor de kleintjes en waterattracties die ideaal zijn om de dag af te koelen, vooral als je een zomers bezoek aan Charlotte plant. Het park biedt ook live entertainment, met muzikale shows en animatiefiguren die het park tot leven brengen.

8. Ontdek de katachtigen van Tiger World Nature Reserve

Tiger World|©Scott Ritchie
Tiger World|©Scott Ritchie

Tiger World Nature Reserve in Charlotte is een reservaat dat een onvergetelijke ervaring biedt door de grootste katten ter wereld in hun natuurlijke habitat voor je te laten zien. Dit reservaat, dat gewijd is aan het behoud en de bescherming van verschillende soorten tijgers en andere grote katten, is een van de meest opmerkelijke in zijn soort in de Verenigde Staten.

In Tiger World kun je deze dieren bewonderen in een omgeving die hun natuurlijke omgeving nabootst. Van Siberische tijgers tot Afrikaanse leeuwen, je vindt een verscheidenheid aan soorten in deze ruimte die is ontworpen om de dieren comfort en welzijn te bieden.

Het reservaat richt zich niet alleen op het van dichtbij bekijken van de katachtigen, maar bevordert ook bewustwording en educatie over de zorg voor deze bedreigde diersoorten. Door middel van educatieve rondleidingen kunnen bezoekers van alle leeftijden leren over de inspanningen voor natuurbehoud, het belang van het behoud van natuurlijke habitats en hoe ze kunnen bijdragen aan de bescherming van deze bedreigde dieren.

9. Familiepret bij Urban Air Trampoline Park

Trampoline- en avonturenpark Urban Air|©Trampoline- en avonturenpark Urban Air
Trampoline- en avonturenpark Urban Air|©Trampoline- en avonturenpark Urban Air

In tegenstelling tot andere attracties in de stad die zich richten op een bepaalde leeftijdsgroep, is Urban Air Trampoline Park in Charlotte een plek die zich onderscheidt door onbeperkt plezier te bieden voor alle leeftijden. Dit trampolinepark is erg populair in North Carolina en is ook een van de meest bezochte pretparken door toeristen.

Urban Air Trampoline Park beschikt over verschillende springgebieden, van aaneengesloten trampolines tot trampolines van verschillende afmetingen, zodat bezoekers kunnen genieten van acrobatische sprongen. Daarnaast heeft het park extra activiteiten zoals een avonturenpark in de lucht, klimmuren en interactieve speelgebieden, waardoor een complete entertainmentervaring voor het hele gezin wordt geboden.

Wat Urban Air ook onderscheidt, is de focus op veiligheid. Het personeel van het park is verspreid over het complex en het naleven van de regels is een essentiële voorwaarde om op de speelplaats te mogen blijven. Daarnaast biedt het park speciale evenementen, waardoor het een veelzijdige bestemming is voor feesten en vakanties, wat je kunt ervaren als je van plan bent Charlotte te bezoeken tijdens Kerstmis of Oud en Nieuw.

10. Bezoek het North Carolina Museum van Poppen, Speelgoed en Miniaturen

Poppenhuis en museum|©UNC Libraries Commons
Poppenhuis en museum|©UNC Libraries Commons

Voor een nostalgische rondleiding waar ook kinderen dol op zullen zijn, mag je het North Carolina Doll, Toy and Miniature Museum in Charlotte niet missen, een bestemming die de verbeelding van bezoekers van alle leeftijden prikkelt. Dit museum viert de geschiedenis van het spelen en de evolutie van speelgoed en biedt een fascinerende kijk door de decennia heen van poppen en miniaturen.

In de tentoonstellingen ontdek je een collectie antieke poppen, klassiek speelgoed en gedetailleerde miniaturen uit verschillende tijdperken en culturen. Van gekostumeerde porseleinen poppen tot nauwkeurig nagebouwde modeltreinen die door nauwkeurig nagebouwde landschappen rijden, elke hoek van het museum vertelt een uniek verhaal over de evolutie van spelen in de loop der tijd in verschillende delen van de wereld.

Het North Carolina Museum of Dolls, Toys and Miniatures is niet alleen een reis naar het verleden, maar biedt bezoekers ook interactieve mogelijkheden om zich onder te dompelen in plezier en creativiteit. Workshops en hands-on activiteiten stellen kinderen en volwassenen in staat om hun verbeelding te verkennen terwijl ze zich verliezen in de magische wereld van speelgoed en miniaturen.