Hoe kijk je een Copa America 2024 wedstrijd in Charlotte

Charlotte is gastheer van een van de halve finales en de wedstrijd om de derde plaats. Hier lees je hoe je het toernooi in North Carolina kunt meemaken.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

7 minuten lezen

Hoe kijk je een Copa America 2024 wedstrijd in Charlotte

Bank of America Stadium, Charlotte, North Carolina | © John Jensen

Het Bank of America Stadium in Charlotte is een van de Copa America 2024-stadions met de grootste capaciteit en zal ook een belangrijke rol spelen in belangrijke stadia, omdat het gastheer is voor een van de halve finales en de wedstrijd om de derde plaats. In tegenstelling tot de andere stadions zullen er echter geen wedstrijden in de groepsfase plaatsvinden. Bekijk de tickets voor de Copa America wedstrijden waarvan je kunt genieten in North Carolina.

Hoeveel kosten de Copa America tickets in Charlotte en hoe kom je eraan?

Fans met tickets| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Fans met tickets| ©Joaquín Montaño – Midjourney

Op de website Hellotickets heb je de tickets voor de Copa America al beschikbaar. Je hoeft alleen maar het nationale team te kiezen dat je wilt zien en je hebt de tickets voor alle wedstrijden binnen handbereik. Je moet er rekening mee houden dat het verschil in prijs ligt in de fase van het toernooi, in de rivalen die tegenover je staan in elke wedstrijd en, vooral, in de locatie van de zitplaatsen in het stadion.

Wat dat laatste betreft, zijn de duurste kaartjes over het algemeen die aan de zijkanten van het veld, terwijl de kaartjes achterin of bovenin veel goedkoper zijn. [Hier vind je alle informatie over de 2024-editie van het toernooi](/verenigde-staten/miami/copa-america-schema-locaties-groepen /sc-3-5264) en hoe je een wedstrijd in Charlotte kunt bijwonen.

Hoe kom ik aan kaartjes voor Copa America 2024 in Charlotte?

De Copa America wordt gespeeld tussen 20 juni en 14 juli, wat samenvalt met het hoogseizoen in de VS, dus de beste optie om je plaatsen veilig te stellen is om zo ver mogelijk van tevoren Copa America tickets te kopen.

Copa America kaarten kopen

Wanneer zijn de wedstrijden van de Copa America 2024 in Charlotte?

Sfeer op de tribunes| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Sfeer op de tribunes| ©Joaquín Montaño – Midjourney

In tegenstelling tot de andere locaties van de Copa America 2024 zal het Bank of America Stadium in Charlotte geen groepswedstrijden spelen, maar wel een van de halve finales op 10 juli om 20.00 uur en de wedstrijd om de derde plaats op 13 juli om 20.00 uur.

Aan de andere kant wordt de wedstrijd om de derde plaats de voorlaatste wedstrijd van de Copa America 2024, omdat deze slechts één dag voor de finale wordt gespeeld, die op 14 juli in Miami wordt gespeeld en het einde van de competitie inluidt. Bij deze wedstrijd zal ook het winnende team worden gehuldigd en zullen de bronzen medailles worden uitgereikt aan de spelers en trainers.

Datum en tijd van de Copa America-wedstrijden in Charlotte

 • Wedstrijd 1
 • Halve finale
 • Nog te bepalen
 • 10 juli
 • 20.00 uur / GMT -4H
 • Tickets
 • Wedstrijd 2
 • Derde plaats
 • Nog te beslissen
 • 13 juli
 • 20.00 uur / GMT -4H
 • Tickets

Welke teams spelen de Copa America 2024 in Charlotte?

Speelveld| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Speelveld| ©Joaquín Montaño – Midjourney

In het Bank of America Stadium in Charlotte worden geen wedstrijden in de groepsfase gespeeld, dus het is onmogelijk om te bepalen welke teams er spelen. Maar volgens het schema van de Copa America 2024 wordt de halve finale op 10 juli gespeeld door de kwalificatieploegen van Groep C en Groep D uit de kwartfinales in Las Vegas en Glendale.

Onder de ploegen uit Groep C en Groep D die aan deze halve finale kunnen deelnemen zijn de Verenigde Staten, Uruguay, Brazilië, Colombia en Paraguay.

Daarnaast speelt de verliezer van deze wedstrijd om de derde plaats tegen de verliezer van de andere halve finale, die op 9 juli in New Jersey wordt gespeeld en waarin teams uit Groep A en Groep B, waaronder Argentinië en Mexico, zijn geloot.

Copa America kaarten kopen

In welk stadion wordt de Copa America 2024 gespeeld in Charlotte?

Luchtfoto van het stadion| ©James Willamor
Luchtfoto van het stadion| ©James Willamor

Charlotte organiseert de Copa America in het Bank of America Stadium, een stadion met een capaciteit van 75.000 plaatsen dat in 1996 werd geopend en een van de grootste plaatsen in de competitie is. Het is ook twee keer eerder gastheer geweest van de CONCACAF Gold Cup, in 2011 en 2015. Op dit moment is het nog niet bevestigd als een van de locaties voor het WK 2026 dat de Verenigde Staten samen met Mexico en Canada zullen organiseren.

Aan de andere kant is Bank of America Stadium de thuisbasis van de Carolina Panthers in de NFL en Charlotte FC sinds de franchise in 2022 werd toegelaten tot MLS. Het is dan ook een van de drukst bezochte stadions van de Copa America 2024 vanwege de toewijding aan teams uit de lokale competitie.

Wat zijn de beste locaties voor het Bank of America Stadium?

Het Bank of America Stadion is een van de grootste stadions van de Copa America en heeft twee verdiepingen. Houd er bij het kopen van je tickets voor de Copa America rekening mee dat het onderste gedeelte het dichtst bij het stadion ligt:

 • Het onderste gedeelte ligt het dichtst bij het veld en biedt de beste zitplaatsen, in de sectoren 101 tot 323. Deze zitplaatsen zijn meestal het duurst van alle traditionele zitplaatsen, de VIP-boxen en speciale services zoals eten en bar niet meegerekend.
 • De bovenste sectie van het stadion omvat de secties 501 tot 554 en heeft de verste zitplaatsen, die nog steeds een duidelijk zicht bieden. Deze plaatsen zijn meestal het goedkoopst en ook het talrijkst, dus dit is waar je de beste kans hebt om kaartjes te krijgen voor veel betaalbaardere prijzen, zelfs vlak voor de wedstrijd.

Hoe kom ik bij het Bank of America Stadium in Charlotte?

 • Met de bus... vanuit het centrum van Charlotte kun je er komen met de buslijnen 1, 2, 8, 18 en 34 voor een reistijd van ongeveer 40 minuten.
 • Met de auto... je kunt er komen via NC-16 N voor een rit van ongeveer 20 minuten naar de parkeerplaats van het stadion.

Tickets kopen voor de America's Cup

Tips voor het bijwonen van een America's Cup 2024-wedstrijd in Charlotte

Afbeelding van het stadion| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Afbeelding van het stadion| ©Joaquín Montaño – Midjourney

Charlotte zal geen wedstrijden uit de groepsfase organiseren in het Bank of America Stadium, maar wel een van de halve finales en de wedstrijd om de derde plaats, die de voorlaatste wedstrijd van de 2024-editie van de Copa America zal zijn. Twee wedstrijden die naar verwachting veel toeschouwers zullen trekken, dus ik raad je aan om je Copa America tickets zo vroeg mogelijk te kopen om je plaats bij het evenement veilig te stellen. Houd er rekening mee voordat je tot aankoop overgaat:

 • De America's Cup valt samen met de Amerikaanse zomer, wat ook het hoogseizoen is en wanneer je kunt deelnemen aan de beste activiteiten in Charlotte. Dit leidt onvermijdelijk tot een grotere toestroom van toeristen, dus als je van tevoren boekt, kun je betere prijzen krijgen dan wanneer je op het laatste moment gaat winkelen.
 • Als je een budget hebt, raad ik je aan om de zitplaatsen aan de zijlijn van Bank of America Stadium te kopen. Vanaf daar heb je een van de beste uitzichten over het stadion en zit je ook dichter bij de spelers dan vanaf de bovenste secties.
 • Als je geld wilt besparen, kun je kiezen voor de bovenste zitplaatsen of de zitplaatsen aan de achterkant van het stadion, achter de doelen. Omdat ze verder van het veld af staan of minder uitzicht hebben, zijn de prijzen meestal beter. Je vindt er ook een grotere capaciteit, dus je hebt misschien meer kans op kaartjes voor een wedstrijd.

Copa America kaarten kopen

Overweeg alternatieven in de buurt van de wedstrijden in het Bank of America Stadium

Mercedes Benz Stadion| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Mercedes Benz Stadion| ©Joaquín Montaño – Midjourney

Als je geen kaartjes kunt krijgen voor de halve finale of de derde plaats in het Bank of America Stadium, kun je kiezen voor alternatieven in de buurt, zoals de wedstrijden in het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta, dat op ongeveer 2,5 uur rijden van Charlotte ligt en een van de belangrijkste locaties voor de Copa America 2024 is. Er worden in totaal twee wedstrijden gespeeld, beide in de groepsfase:

 • De eerste zal de opening van het evenement markeren in de wedstrijd tussen Argentinië en Canadaça Deze wedstrijd wordt gespeeld op 20 juni om 20.00 uur oostkusttijd.
 • De wedstrijd in Groep C wordt gespeeld op 27 juni om 18.00 uur en brengt de Verenigde Staten tegen Panama. Deze wedstrijd markeert de presentatie van de gastheren op de tweede dag van de openingsronde en laat je ook de warmte van het thuispubliek ontdekken.

Copa America kaarten kopen

Andere dingen om te doen in Charlotte tijdens Copa America 2024

Skyline van Charlotte| ©Riction
Skyline van Charlotte| ©Riction

Van 20 juni tot 14 juli vindt de Copa America plaats. Als je van plan bent om Charlotte te bezoeken om een van de wedstrijden live te bekijken, kun je je reis combineren met een aantal van de beste tours van deze bestemming.

Een aantal van de beste dingen die je in de stad kunt doen naast Copa America-tickets zijn een spooktour door Charlotte kopen, een jetskitour op Jordan Lake maken, deelnemen aan een foto-op-tour en de stad per bus bekijken tijdens een schilderachtige bustour langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Houd er ook rekening mee dat de wedstrijden in het Bank of America Stadium vanaf 20.00 uur worden gespeeld, dus een wedstrijd bijwonen tijdens de Copa America is een van de beste dingen om 's avonds in Charlotte te doen.

Copa America kaarten kopen