10 Dingen om te doen in Charlotte met Kerstmis

Een groot deel van het jaar heerst er een levendige sfeer in Charlotte, maar met Kerstmis komt het echt tot leven, met een scala aan spannende evenementen en activiteiten voor bezoekers. Hier zijn enkele van de beste opties.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

10 Dingen om te doen in Charlotte met Kerstmis

Daniel Stowe Botanical Garden |©Szilvia Faczanyi

Charlotte is een cultureel baken in het zuidoosten van de Verenigde Staten en als belangrijkste stad van North Carolina is het een van de financiële epicentra van de staat, maar het is ook een bestemming die bijzonder oplicht tijdens de kerstavond, met veel typische evenementen, activiteiten en vieringen die de geest van deze plek en haar inwoners laten zien.

Enkele van de leukste dingen om te doen in Charlotte tijdens de kerstperiode zijn de Sea of Lights ontdekken in het Sea Life Aquarium, een Segwaytour maken langs de kerstversieringen rond de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de festiviteiten in de NASCAR Hall of Fame meemaken, een rondleiding krijgen in de Daniel Stowe Botanical Garden, wandelen over het lichtpad in Ballantyne's Backyard en de pittoreske wijk Fourth Ward verkennen.

1. Ontdek de Sea of Lights in Sea Life Charlotte Aquarium.

Sea Life Charlotte-Concord Aquarium|©Siavash Nasri
Sea Life Charlotte-Concord Aquarium|©Siavash Nasri

Als je tijdens de feestdagen een magische reis wilt maken, mag je de Sea of Lights in Sea Life Charlotte Aquarium niet missen. Deze speciale decoratie verandert het aquarium in een onderwateruniversum verlicht door duizenden fonkelende lichtjes, en neemt je mee naar een feestelijk spektakel dat ideaal is als je van plan bent de stad met kinderen te bezoeken.

De Sea of Lights is een unieke tentoonstelling die begint tijdens de eerste dagen van december en de bassins van de tentoongestelde voorwerpen verlicht met felle lampjes, waardoor een kleurrijk decor ontstaat. Bezoekers kunnen door de gangen van het aquarium wandelen om deze speciale decoratie te ontdekken die de dieren een heel ander decor geeft dan de rest van het jaar.

Sea Life Charlotte is een van de beroemdste aquaria van North Carolina en biedt veel meer dan seizoensdecoraties. Met een grote verscheidenheid aan zeedieren , variërend van tropische vissen tot mantaroggen, laat het aquarium de diversiteit van de onderwaterwereld zien. Het biedt ook interactieve tentoonstellingen en thematische educatieve displays.

Koop tickets voor een bezoek aan Sea Life Aquarium

2. Maak een Segway tour langs de kerstverlichting van de stad.

Segway kunstroute|©Judithsviews
Segway kunstroute|©Judithsviews

Een van de beste manieren om op een eenvoudige manier in de vakantiestemming van de stad te komen, is door te kiezen voor een Segway-tour langs de kerstverlichting van Charlotte. Deze ervaring geeft je de kans om de feestelijke hoekjes van deze bestemming te verkennen terwijl je comfortabel glijdt op een Segway, een van de populairste vervoersmiddelen die bezoekers gebruiken om door de straten van de stad te navigeren.

Tijdens de tour bezoek je iconische plekken die de kerstsfeer van de stad tijdens de feestdagen belichamen, zoals Romare Bearden Park, waar decoratieve verlichting het park in een gloeiende oase verandert. Daarnaast is het stadscentrum versierd met feestelijke decoraties, wat een ideale achtergrond creëert voor het maken van de beste foto's van je reis en het verkennen van de bruisende straten en pleinen.

Segway tours laten je de stad in kersttijd ervaren zonder een beat te missen. Van de dichte verlichting van de kerstboom op het City Square tot de twinkelende lichtjes die iconische gebouwen sieren, elke hoek van de stad wordt omgetoverd tot een spektakel dat je niet wilt missen tijdens je tour.

Ga mee met een Segway tour

3. Feest in de NASCAR Hall of Fame

nascar hall of fame|©nate.cho
nascar hall of fame|©nate.cho

Als je Kerstmis in Charlotte wilt vieren door het vakantiegevoel te combineren met een ervaring van eigen bodem, dan is een bezoek aan de NASCAR Hall of Fame een must. Deze iconische locatie, die de rijke geschiedenis en legendes van de autosport eert, transformeert in december met thematentoonstellingen die de essentie van het seizoen vastleggen.

Tijdens de feestdagen is de NASCAR Hall of Fame versierd met feestelijke decoraties en thematische tentoonstellingen die de band tussen racen en de stad benadrukken. De datum valt ook samen met het einde van het seizoen, dus je kunt tentoonstellingen bekijken die hulde brengen aan de hoogtepunten van het jaar in de categorie, waaronder de uitreiking van de meest opmerkelijke coureurs en teams.

De band van NASCAR met Charlotte is diep, want de stad wordt beschouwd als de geboorteplaats van de sport. De Hall of Fame brengt hulde aan de race-iconen en -legendes die de geschiedenis van de sport hebben helpen vormen, en de festiviteiten hier meemaken is een unieke kans voor raceliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een unieke relatie tussen sporttraditie en vakantievreugde.

4. Bezoek Charlotte Kerstdorp

Charlotte Kerstmis bij nacht|©Scott Hernandez
Charlotte Kerstmis bij nacht|©Scott Hernandez

Charlotte Christmas Village is in de eerste plaats een kerstmarkt die een niet te missen bestemming is tijdens kerstavond in de stad. Geïnspireerd door Europese kerstmarkten biedt de locatie, die een middeleeuws Fins dorp nabootst, bezoekers de kans om Kerstmis op een unieke manier te beleven, vooral als je van plan bent Charlotte met kinderen te bezoeken.

In Christmas Village kun je wandelen langs kraampjes versierd met feestelijke lichtjes en decoraties. Je ontdekt er een verscheidenheid aan handgemaakte goederen, unieke cadeaus en culinaire hoogstandjes die de diversiteit van het seizoen en de lokale sfeer weerspiegelen. Van handgemaakte ambachtelijke producten tot unieke kerstversieringen, de markt biedt een breed scala aan mogelijkheden om het perfecte cadeau te vinden of gewoon te genieten van de vakantiemagie.

De Charlotte Christmas Village ervaring gaat verder dan winkelen en omvat live entertainment, kerstliederen, familieactiviteiten en de mogelijkheid om te genieten van seizoensgebonden culinaire hoogstandjes. U kunt er rondhangen met familie of kinderen terwijl u kerstspecialiteiten proeft en geniet van geplande muzikale optredens en evenementen die uw bezoek een feestelijk tintje geven.

5. Bewonder de versieringen in de Daniel Stowe Botanical Gardens.

Botanische tuin Daniel Stowe|©Szilvia Faczanyi
Botanische tuin Daniel Stowe|©Szilvia Faczanyi

De Daniel Stowe Botanical Garden is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Charlotte en tijdens de kerstperiode vind je hier versieringen die de paden van het park omtoveren tot een spektakel van licht en kleur, waardoor een sfeer ontstaat die de feestelijke sfeer van de stad weerspiegelt.

Als je door de binnenpaden van de tuin loopt, zie je de lichtjes op de bomen en planten en de versieringen op de binnengebouwen. Elke hoek van het terrein wordt omgetoverd tot een spektakel van licht, in overeenstemming met een al lang bestaand lokaal gebruik om de skyline van Charlotte te veranderen in een groot oplichtend canvas.

Onder de wonderen die je langs de paden van het park vindt, zijn decoratieve installaties, lichtsculpturen en details die de natuurlijke schoonheid van de omgeving versterken. Van met lichtjes omzoomde paden tot feestelijke themagebieden, de Daniel Stowe Botanical Garden biedt de perfecte omgeving om te genieten van de vakantiestemming , omringd door de sereniteit van de natuur en om enkele van de beste foto's van je reis te maken.

6. Geniet van het evenement Kerstmis op de Speedway

Kerst op de Speedway|©pverdonk
Kerst op de Speedway|©pverdonk

Charlotte heeft een lange autotraditie, dus veel van de activiteiten, ongeacht de tijd van het jaar, draaien om het beroemde circuit van de stad. Kerstmis is geen uitzondering en op de vooravond kun je je onderdompelen in de vreugde van het seizoen door te genieten van het Christmas at the Speedway-evenement van de Speedway. Dit feest brengt de feeststemming naar het plaatselijke racecircuit en verandert de sfeer in een gloeiend universum van lichtjes.

Tijdens dit speciale evenement wordt de Charlotte Motor Speedway een must-see bestemming voor wie de spanning van het racen wil combineren met de magie van Kerstmis. Interactieve ervaringen zijn beschikbaar, want het evenement biedt een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin. Het circuit staat ook in het middelpunt van de festiviteiten, waaronder prijsuitreikingen en vertoningen van racewagens.

Naast de verlichte decoraties kunnen bezoekers genieten van live optredens, ontmoetingen met kerstfiguren en kinderactiviteiten, allemaal in de levendige omgeving van het circuit. Bezoekers kunnen ook kerstthema's ontdekken bij de kraampjes in de buurt, waar ze kunnen winkelen en seizoensgebonden gerechten kunnen proeven.

7. Wandel langs Ballantyne's Backyard Light Trail

BLAUWE LICHTEN|©Sherman Hayes
BLAUWE LICHTEN|©Sherman Hayes

Een ander epicentrum van kerstversieringen in Charlotte is te vinden in Ballantyne's Backyard. Dit verlichte pad verandert in december in een gloedvol tafereel en creëert een feestelijke sfeer die ontzag opwekt bij bezoekers van alle leeftijden. Langs het pad vind je de verlichte decoraties die Ballantyne's Backyard omtoveren tot een niet te missen vakantiebestemming.

Het pad van lichtjes benadrukt ook de schoonheid van de natuurlijke omgeving. Van verlichte bomen tot fonkelende lichttunnels, elke stap voert je door een spektakel dat bedoeld is om de sfeer van het seizoen te versterken. Je kunt deze plek bereiken met het openbaar vervoer in de stad of met de Charlotte Sightseeing Bus, die dit gebied op zijn route heeft.

Soms gedurende de hele maand december en op van tevoren afgesproken data omvat het Ballantyne 's Backyard lichtpad ook speciale evenementen, zoals live concerten of interactieve activiteiten, die het bezoek nog gedenkwaardiger maken.

Koop tickets voor de tourbus

8. Geniet van een Christmas Carol in Charlotte Theatre

speel|©University of Minnesota Morris
speel|©University of Minnesota Morris

Als je wilt genieten van een charmante stadstraditie op kerstavond, kun je naar het Charlotte Theater gaan om een kerstverhaal te horen vertellen. Dit evenement, dat al enkele jaren in december wordt gehouden, is een vertederende ervaring geworden die gezinnen en theaterbezoekers samenbrengt om de magie van het seizoen te vieren.

De viering van een kerstverhaal door het Charlotte Theatre biedt bezoekers de kans om te genieten van tijdloze klassiekers en verhalen vol feestelijke sfeer. Van eeuwenoude verhalen tot modernere bewerkingen, elke voorstelling neemt het publiek mee naar een magische wereld waar verbeelding centraal staat. Traditioneel maakt deze activiteit vaak deel uit van de beste vooravondtours van de stad.

De warme en gastvrije sfeer van het Charlotte Theater zorgt voor een unieke theaterervaring. Met feestelijke decoraties en details die de sfeer van het seizoen doen herleven, is elke voorstelling een niet te missen evenement. De optredens van de getalenteerde artiesten en de emotionele band die de verhalen opwekken in het publiek maken dit een speciale manier om Kerstmis te vieren op deze bestemming.

Het theatergebied is ook de thuisbasis van enkele van de beroemdste brouwerijen van Charlotte, waaronder Olde Mecklenburg Brewery en NoDa Brewing Company, dus je kunt deze theaterervaring combineren met een biertour, een van de populairste tours van de stad.

Doe mee aan een biertour

9. Beleef Kerstmis in Carowinds Amusement Park

Carowinds|©Szilvia Faczanyi
Carowinds|©Szilvia Faczanyi

Carowinds, een van de populairste themaparken van North Carolina, verandert tijdens de kerstdagen in een universum van fonkelende lichtjes, themadecoraties en gezinsvriendelijke activiteiten. Carowinds viert de feestdagen nu al een aantal jaar in stijl, waardoor het een niet te missen bestemming is voor wie de adrenalineverhogende attracties wil combineren met een unieke seizoenservaring.

Tijdens de kerstdagen is Carowinds gehuld in feestelijke kleuren en in het park vind je verlichte bomen, feestelijke decoraties en decoratieve details die de attracties omtoveren tot thema-ervaringen. De duizelingwekkende afdalingen van de achtbaan Fury 325 en de hectische wendingen van Afterburn stralen nog steeds hoog boven Carowinds, maar worden overschaduwd door de sfeer op de grond.

De attracties doen echter ook mee aan de viering met themaritten en speciaal entertainment. Van sierlijke achtbanen tot kerstshows in de gemeenschappelijke ruimten van het park die de ruimte vullen met feestelijke muziek, Carowinds is een ideale omgeving voor een bezoek met kinderen in Charlotte of voor een gezinservaring.

10. Bekijk de versierde huizen van Fourth Ward, de meest pittoreske wijk van Charlotte

Vrolijk kerstfeest|©Paul McRae (Delta Niner)
Vrolijk kerstfeest|©Paul McRae (Delta Niner)

Fourth Ward wordt beschouwd als de meest pittoreske buurt van Charlotte en tijdens de kerstperiode wordt het een feestelijk tafereel waar bewoners actief deelnemen aan het creëren van kerstversieringen in hun eigen huizen. Dit gebaar van het delen van vakantievreugde met de gemeenschap is een aloude traditie geworden in de Fourth Ward, waardoor kerstavond vooral beroemd is in deze hoek van de stad.

Als je tijdens de kerstdagen door de straten van de Fourth Ward loopt, kom je terecht in een wereld van twinkelende lichtjes, creatieve decoraties en de warme gloed van het seizoen. Veel inwoners doen hun uiterste best om hun huizen met kerstthema's te versieren, waardoor een parcours vol visuele verrassingen en in het oog springende details ontstaat. Wandelen door de Fourth Ward is dan ook een van de leukste dingen om 's avonds in Charlotte te doen.

De creativiteit en moeite die in de vakantiedecoraties in Fourth Ward zijn gestoken, weerspiegelen de feestelijke sfeer die in de buurt heerst. Van klassieke huizen versierd met twinkelende lichtjes tot thematische decoraties die feestelijke verhalen vertellen, elke hoek biedt een unieke ervaring die kerstavond deel laat uitmaken van een sprookje.

Deze wijk, gelegen ten noorden van de stad, is een must-see bestemming op Charlotte tours, dus je kunt hier komen met het plaatselijke openbaar vervoer, tourbussen of zelfs op eigen houtje met de mobiele app self-guided tours die populair zijn in deze bestemming.

Koop een rondleiding