75 dingen om te doen in Charlotte

In Charlotte kun je genieten van musea, sportstadions, natuurparken, NASCAR-centra, een uitstekende keuken en nog veel meer.

Ana Caballero

Ana Caballero

40 minuten lezen

75 dingen om te doen in Charlotte

Vista de la ciudad de Charlotte | ©Joe Caltiere

Charlotte is de grootste stad in North Carolina en heeft veel te zien en te doen op haar uitgestrekte grondgebied. Er zijn bijvoorbeeld verschillende plekken waar je kunt ontspannen in de natuur, maar ook stadions en racebanen. Als je op zoek bent naar een combinatie van plezier, ontspanning en ontdekking tegelijk, dan is Charlotte misschien wel de plek voor jou.

En dat is nog niet alles, want Charlotte heeft uitstekende restaurants, pretparken, skydive-ervaringen, kajakken op de rivier en nog veel meer opties. Daarom nodig ik je uit om dit artikel te lezen waarin ik het heb over 75 dingen die je kunt zien en doen in Charlotte.

1. Tour door de grote stad Charlotte met een Segway

mensen op een Segway| ©Madrid Segway
mensen op een Segway| ©Madrid Segway

Voor veel mensen gaat er niets boven het verkennen van de grootste stad van North Carolina op een Segway, omdat je uit de eerste hand kunt genieten van het lokale weer en contact kunt maken met de lokale bevolking. Leuk weetje: sommige reizigers geloven dat je de magie van de stad verliest als je met een auto met airconditioning gaat. Wat denk jij?

Tijdens de meeste Segway tours in Charlotte word je begeleid door een plaatselijke bewoner of iemand die de stad echt kent, die je echte verhalen vertelt of actuele gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in de Queen City. Sommige tours komen onder andere langs het Levine Center of the Arts, het Bechtler Museum of Modern Art en het Gantt Center. Controleer in elk geval de beschikbare stops voordat je je tour boekt.

Boek een Segway tour door Charlotte City

2. Geniet van een historische tour langs wijken en musea.

Fontein in Charlotte| ©Szilvia Faczanyi
Fontein in Charlotte| ©Szilvia Faczanyi

Als je naar Charlotte gaat, mag je de wijken en musea met commentaar en geschiedenis niet missen. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding boeken door Uptown Charlotte, First Ward en South End. Elke plek heeft een uniek tintje waar je dol op zult zijn. South End zit vol met brouwerijen die je zeker moet zien als je van ambachtelijke dranken houdt.

Je moet ook weten dat sommige rondreispakketten je naar verschillende musea brengen, zoals Discovery Place, Imaginon, The Mint Museum en Levine Museum of The New South.

De musea zijn gevuld met geschiedenis, kunst en gebeurtenissen die het leven van Charlotte hebben gevormd. Aan deze ervaringen kun je een golfkar voor 7 personen toevoegen, ben je er klaar voor?

Boek een historische golftour

3. Ga op zoek naar verborgen schatten terwijl je meer leert over de kunst en cultuur van Charlotte.

Straatkunst| ©Szilvia Faczanyi
Straatkunst| ©Szilvia Faczanyi

De cultuur van Charlotte is enorm, maar er is een leuke manier om haar te leren kennen - door te zoeken naar verborgen schatten. Dat klopt, terwijl je op zoek gaat naar verborgen schatten in Charlotte, geven gidsen uitleg en vertellen ze verhalen vol kunst en cultuur.

Het doel is om de schatten van Charlotte op foto's te vinden, maar je hebt een andere rol en andere activiteiten dan de andere deelnemers. Je kunt ook in teamverband spelen of tegen alle deelnemers, zoals je zelf wilt.

Enkele van de plaatsen die je tijdens deze activiteit zult bezoeken zijn het Bechtler Museum of Modern Art, NASCAR Hall of Fame, Fourth Ward Park, Spectrum Center en Belk Theater at Blumenthal Performing Arts Center. Ga ook langs bij het Knight Theater in het Levine Center for the Arts voor een nog artistiekere Charlotte-ervaring.

4. Wandel door Charlotte met een fakkel terwijl je luistert naar griezelverhalen.

Donkere straat met LED-verlichting| ©M Fletcher
Donkere straat met LED-verlichting| ©M Fletcher

Er zijn veel interessante wandelingen in de Queen City en een daarvan is om door uptown Charlotte te wandelen terwijl je luistert naar verhalen over spanning en terreur in verband met de bezochte locaties.

Word je bang van wat je hoort? Misschien een beetje, want het zijn erg goede verhalen en de duistere context maakt de ervaring des te leuker.

Van de plaatsen die je kunt bezoeken als je zo'n tour boekt, raad ik Old Settlers Cemetery en verschillende spookhuizen in Charlotte aan. De begraafplaats is bijvoorbeeld omgeven door verschillende enge verhalen die je zullen verbazen en misschien een gevoel van angst zullen geven.

Boek een spooktour door Charlotte

5. Geniet van een privépicknick in het Queen City Park

Picknickdag| ©Deval Parikh
Picknickdag| ©Deval Parikh

Queen City Park biedt een ontspannen moment voor koppels of privégroepen. Ja, er zijn zeker rondleidingen die je meenemen door het First Ward Park terwijl een gids je verhalen over Charlotte vertelt. Maar het verschil tussen deze activiteit en andere rondleidingen in het park is dat je eindigt met een verfrissende picknick.

In het pakket voor deze activiteit zijn alle picknickbenodigdheden en het eten inbegrepen, dus je hoeft geen andere kosten te maken. Zoals je kunt zien, is dit een zeer aan te raden optie voor koppels. Je kunt echter ook met iemand meegaan die je wilt uitnodigen. Deze ervaring zal zeker in de smaak vallen bij jullie allebei.

6. Proef heerlijke ambachtelijke bieren uit Charlotte

Bier per glas| ©Leah Nahmias
Bier per glas| ©Leah Nahmias

Je mag een tour waarbij je 4 van de beste ambachtelijke brouwerijen van Charlotte bezoekt niet missen, namelijk Free Range Brewing, Midwood Smokehouse, Petty Thieves Brewing Co en Lower Left Brewing Co. En inderdaad, de tour is inclusief een voertuig met airconditioning, zodat je niet hoeft te zweten als je van brouwerij naar brouwerij gaat.

Aan de andere kant word je getrakteerd op een heerlijke barbecue bij Midwood Smokehouse. Dat eten is exclusief bereid voor bierliefhebbers, met ambachtelijke dranken erbij. Wie wil zich verdiepen in de wereld van Charlotte bier? Jij bent vast een van de grootste fans van deze heerlijke alcoholische drank.

Boek een rondleiding door een ambachtelijke brouwerij in Charlotte

7. Neem een bustour met gids door Charlotte

Bustour door Charlotte| ©Tim Butler Transport Photography
Bustour door Charlotte| ©Tim Butler Transport Photography

Neem een bus met vrienden en andere toeristen, want zo zit je koel en droog, wat erg belangrijk is als je op regenachtige dagen in Charlotte bent. Als het voertuig airconditioning heeft, is dat ook een pluspunt voor mensen die niet graag veel lopen op zonnige dagen.

Er zijn bussen die plaats bieden aan 13 passagiers, dus zelfs als je met je hele familie of een groep vrienden komt, past iedereen zonder problemen in hetzelfde voertuig.

Overigens bevat dit type bus een deskundige Charlotte-gids die je vertelt over de hoogtepunten van de stad en de plaatsen die je bezoekt, zoals de NASCAR Hall of Fame.

Boek een bustour met gids door Charlotte

8. Rijd met een sportmotor over het water van Jordan Lake.

mensen op een jetski| © Ludovic Gauthier
mensen op een jetski| © Ludovic Gauthier

Als je voor het eerst op een jetski wilt rijden, kan dat in North Carolina. Je kunt dit avontuur beleven net buiten Charlotte bij het Jordan Lake Reservoir, dat op ongeveer 2,5 uur van het centrum van Charlotte ligt.

Zonder twijfel is Jordan Lake een van de mooiste en ruimste stuwmeren die je in de Verenigde Staten kunt vinden. Daarom bieden sommige tours in de omgeving motortours aan van 1,5 uur, wat genoeg tijd is om de mooiste uitzichten van het stuwmeer te zien.

Deze tours bieden trouwens ook jetskilessen aan voordat je aan je tocht rond Jordan Lake begint.

9. Bezoek verschillende wijken van Charlotte in een kleine openluchtauto.

rode stationaire auto| ©Ride Now Motors
rode stationaire auto| ©Ride Now Motors

In deze geweldige stad kun je ook rondleidingen met een golfkar nemen om een beter gevoel te krijgen van de plaats, inclusief woonwijken waar je de stijl van de huizen in Charlotte kunt zien. En als je daar nog wat historisch materiaal aan toevoegt, leer je veel meer dan je voor mogelijk hield.

Rondleidingen bevatten soms ook stops bij verschillende standbeelden en historische monumenten in Charlotte. Plus, een bonus is dat dit soort tourpakketten meestal dekens bevatten voor de koude dagen van het jaar. Hoe dan ook, maak het jezelf gemakkelijk in de auto terwijl je luistert naar een lokale gids en geniet van de bezienswaardigheden zoals het Bank of America Stadium.

10. Ga indoor skydiven bij iFLY

jongens in blauwe en zwarte pakken parachutespringen binnen| ©Cedric Vanbellingen
jongens in blauwe en zwarte pakken parachutespringen binnen| ©Cedric Vanbellingen

Dit is een van de activiteiten die je niet mag missen als je naar Charlotte gaat. Het is een simulatie van parachutespringen bij iFLY. Daar voel je de adrenaline van een echte parachutesprong uit een vliegtuig, maar dit keer veilig (binnen) en met de hulp van een deskundige gids die je tijdens het hele leerproces helpt.

In een ultramoderne verticale windtunnel in het iFLY parachuteopleidingscentrum in Charlotte kun je de sprong uit een vliegtuig simuleren. Een deskundige gesimuleerde parachutegids helpt je de juiste lichaamshouding aan te leren terwijl je uit het vliegtuig valt.

Boek een indoor parachutesprong

11. Maak Instagram-foto's met deskundige gidsen en maak een ritje met de trein.

Hoog uitzicht over de stad| ©James Willamor
Hoog uitzicht over de stad| ©James Willamor

Bij deze activiteit maak je geen eenvoudige foto's, maar leert een gids je hoe je de instellingen op je persoonlijke camera gebruikt. Daarnaast zal de gids verschillende foto's maken met een professionele camera, die gebruikt zullen worden voor Instagram en andere sociale media.

Als je deze tour boekt, kun je Instagram-foto's maken in verschillende wijken of in het centrum van de stad. Dat wil zeggen, met achtergrondbeelden vol kleurrijke muurschilderingen of imposante gebouwen.

Een van de plekken die je zult bezoeken is de wijk North Davidson "NoDa", met geweldig eten, bier en muziekpodia zoals Neighborhood Theatre en The Evening Muse.

12. Verken Uptown Charlotte met een kaart en een zelfgestuurde audiotour

Fontein in het park| ©Szilvia Faczanyi
Fontein in het park| ©Szilvia Faczanyi

De technologie heeft zijn intrede gedaan in het toerisme in Charlotte, want je kunt nu de wijk Uptown te voet verkennen met een plattegrond en een zelfgestuurde audiotour. Hoe werkt deze tour? Je hoeft alleen maar een app op je telefoon te installeren die je door de tour leidt. De app bevat kaarten en audio, waaronder verhalen over de onafhankelijkheid van North Carolina en de geschiedenis van verschillende patriotten.

Houd er ook rekening mee dat je na betaling levenslang toegang hebt tot de tour. Houd er ook rekening mee dat deze tour een wandeltour is en dat je bij elke halte zoveel tijd hebt als je wilt. Stops zijn onder andere First Presbyterian Church of Charlotte, Thomas Polk Park, Old Settlers Cemetery, The Dunhill Hotel en The Green.

Boek een in kaart gebrachte en zelf begeleide wandeling

13. Luister naar echte spookverhalen uit de hele stad

Charlotte begraafplaats| ©Alex Briseño
Charlotte begraafplaats| ©Alex Briseño

Loop naar de overkant van de straat van de First Presbyterian Church in Charlotte en je ziet een oude begraafplaats waarvan wordt aangenomen dat er nog steeds geesten rondwaren. Tijdens je rondleiding vertellen gidsen je echte spookverhalen en feiten die voor gevoelige mensen verontrustend kunnen zijn.

Het Bootlegger House is een andere bezienswaardigheid en de gidsen vertellen je wat er is gebeurd in dit oude spookgebouw uit de jaren 1920. Je hoort ook echte verhalen over geesten die rondspoken in het McGlohon Theater op Spirit Square. Je komt zelfs langs enkele andere spookachtige plekken in Charlotte die je niet mag missen.

14. Ontmoet de exotische dieren in Zootastic Park

Ingang tot de dierentuin| ©jamia54
Ingang tot de dierentuin| ©jamia54

Er zijn exotische dieren in de wereld die je misschien niet kent, dus in Zootastic Park kun je ze van dichtbij bekijken en fotograferen. Prachtige dieren zoals lemuren, fennec vossen en giraffen zijn slechts enkele van de dieren die je persoonlijk te zien krijgt in deze grote dierentuin in Charlotte.

Misschien zie je ook wel een spectaculaire brulaap of een verscheidenheid aan prachtige leeuwen en tijgers, zoals de exotische Witte Leeuw. Er zijn zelfs momenten waarop je verschillende dieren kunt voeren. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten, en het beste is dat de activiteit geschikt is voor het hele gezin.

Bezoek de officiële website van Zootastic Park voor meer informatie.

15. Bekijk een evenement in het Levine Center for the Arts

mensen verzameld in één gebouw| ©wakeforestbiz
mensen verzameld in één gebouw| ©wakeforestbiz

Van klassieke concerten tot rock, pop en jazz. Dit culturele centrum in Charlotte biedt het hele jaar door een grote verscheidenheid aan evenementen, dus kijk op de kalender of er een activiteit is die je in het oog springt. Je moet weten dat er niet alleen muziek is, maar ook kunsttentoonstellingen of galerieën op verschillende tijdstippen van het jaar.

Je moet weten dat dit kunstcentrum bestaat uit verschillende ruimtes zoals het Bechtler Museum, Knight Auditorium, Gantt Centre en Mint Museum. Bovendien biedt elke ruimte belangrijke evenementen voor liefhebbers van kunst, geschiedenis en cultuur. Plan zeker een bezoek aan het Levine Center for the Arts wanneer je naar Charlotte reist.

Bezoek de website van het Levine Center for the Arts voor meer informatie over aankomende evenementen.

16. Kijk je ogen uit in de prachtige Daniel Stowe Botanical Garden.

De botanische tuin van Daniel Stowe| ©ann
De botanische tuin van Daniel Stowe| ©ann

De prachtige Daniel Stowe Botanical Garden biedt een verscheidenheid aan planten en bloemen over een oppervlakte van 380 hectare. Er zijn zelfs verschillende tuinen, bijvoorbeeld de Four Seasons Garden, waar je kunt genieten van kleurrijke en prachtige planten ongeacht het seizoen, herfst, lente, zomer of winter.

Deze tuin ligt op 41 minuten rijden van het centrum van Charlotte, om precies te zijn in Belmont, NC. Het is niet alleen een tuin voor volwassenen, maar je kunt hem ook bezoeken met je kinderen, want er zijn speelplekken voor hen. Op het terrein vind je zelfs de White Garden, die je kunt huren voor bruiloften vanwege de ongelooflijk romantische setting.

17. Luister naar livemuziek in The Fillmore Charlotte

live muziekband in concert| ©Mary Moline
live muziekband in concert| ©Mary Moline

Wil je geweldige livemuziek horen? The Fillmore Charlotte is een groot auditorium dat wordt gebruikt voor concerten van nationale en internationale artiesten en andere artistieke en culturele evenementen in de Queen City. Artiesten en bands als King Princess, COIN en The Weeknd hebben in deze zaal opgetreden.

Je moet ook weten dat er monologen, theater, dans en wedstrijden worden opgevoerd, dus de entertainmentopties zijn heel gevarieerd. The Fillmore Charlotte is een gebouw dat geïnspireerd is op het fantastische The Fillmore San Francisco.

Als je kaartjes wilt kopen voor een evenement, ga dan naar de officiële website.

18. Ga het Mint Museum binnen en bekijk de verschillende kunstwerken

Muntmuseum| ©Daniel X. O'Neil
Muntmuseum| ©Daniel X. O'Neil

Het Mint Museum is verdeeld in twee verschillende musea in één, Uptown en Randolph. Beide zijn musea voor kunst en cultuur. Het Mint Museum is zelfs het eerste kunstmuseum in North Carolina. Ik wil je ook graag laten weten dat het museum een van de grootste kunstcollecties van de Verenigde Staten heeft.

Aan de andere kant moet je weten dat het Mint Museum Uptown is gevestigd in het Levine Center for the Arts, maar het Mint Museum Randolph ligt aan Randolph Road. Hoewel het veel beter is om het Mint Museum persoonlijk te bezoeken, kun je ook genieten van een gratis virtuele rondleiding dankzij de Mint Docents, waar wacht je nog op?

Plan een bezoek aan het Mint Museum.

19. Laat je adrenaline pompen in het U.S. National Whitewater Centre.

BLAUWE BOOT MENSEN| ©Santos Torres
BLAUWE BOOT MENSEN| ©Santos Torres

Dit centrum biedt buitensportactiviteiten voor het hele gezin. De 1300 hectare bieden ruimte voor hardlopen, wandelen, klimmen, peddelen of fietsen in natuurlijke ruimtes die goed worden onderhouden door het personeel ter plaatse. Als je van sport houdt, is dit een paradijs om van te genieten met je familie of vrienden.

Niet alleen dat, maar je kunt ook een kunstmatige rivier vinden waar je kunt oefenen met kajakken met de hulp van een deskundige gids. En als je naar Whitewater National Centre gaat, vergeet dan niet de verschillende natuurlijke en openbare opties te bezoeken, zoals Whitewater Pisgah, Grayson of Santee.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie.

20. Beleef een spannende Escape Room in Charlotte

mensen die escape rooms doen| ©David Hofmann
mensen die escape rooms doen| ©David Hofmann

Er zijn verschillende Escape Room-opties in Charlotte, die leuk kunnen zijn voor meerdere mensen, dus als je met een groep vrienden gaat, des te beter. Ontdek de verrader door verschillende verborgen aanwijzingen en puzzels te vinden of op te lossen. Je moet ook weten dat kinderen mee kunnen doen onder begeleiding van een volwassene.

Controleer echter de toegestane leeftijden in de lijst met opties voordat je boekt. Normaal gesproken kunnen kinderen vanaf 13 jaar deelnemen. Je moet er ook rekening mee houden dat er verschillende thema's zijn, bijvoorbeeld het redden van een ontvoerd kind of het ontmaskeren van een moordenaar.

Bekijk deze lijst met Escape Rooms in Charlotte en kies degene die je het leukst vindt.

21. Engels studeren aan de Borealis Talenacademie

Mensen komen samen om Engels te studeren| ©Aulaingles.es
Mensen komen samen om Engels te studeren| ©Aulaingles.es

Als je Engels wilt studeren in de Verenigde Staten, is Borealis Language Academy een van de beste scholen in het land. Het is een taalacademie waar je Engels kunt leren in interactieve groepen, privélessen of persoonlijke lessen, jij beslist. De lesmethode van de interactieve groepen is bijvoorbeeld heel praktisch, met herhalende zinnen en grammaticatips.

Ook zijn er voor de groepslessen Engels verschillende niveaus, basic, intermediate, upper intermediate en advanced. De school geeft je een gratis test om erachter te komen welk niveau het beste bij je past. Daarnaast biedt deze school in Charlotte ook Spaanse lessen aan, zodat je een uitstekende tweetalige wordt.

22. Leer glasblazen bij Hot Glass Alley

gebroken glas| © Wilhelm Gunkel
gebroken glas| © Wilhelm Gunkel

Als je gepassioneerd bent door glaswerk, ook wel bekend als kristal, bezoek dan Hot Glass Alley, een plek waar je kunt zien hoe vaardige ambachtslieden glaswerken van hoge kwaliteit creëren. De galerie heeft ook altijd een aantal uitstekende glasstukken die je kunt kopen.

Als je echt geïnteresseerd bent in glasblazen, kun je je ook opgeven voor een les met deskundige glaskunstenaars. En in de winkel vind je interieurartikelen, vazen, presse-papiers, schalen, kandelaars en nog veel meer.

Als je in Charlotte bent, ga dan langs bij Hot Glass Alley.

23. Veel plezier in het pretpark Carowinds

Pretpark Carowinds| ©tarheelcamper
Pretpark Carowinds| ©tarheelcamper

Carowinds Amusement Park ligt ten zuiden van Charlotte en biedt een verscheidenheid aan attracties voor het hele gezin. Er zijn attracties voor kinderen en complexere attracties voor volwassenen, zoals grote achtbanen, glijbanen, valheuvels, electro-spin en nog veel meer.

Een van de leukste en griezeligste attracties is ongetwijfeld "Boo Blasters on Boo Hill". In dit spookhuis kun je zoveel mogelijk doelwitten aanvallen met een Boo Blaster; het doel is om de kwaadaardige Boocifer te vangen voordat de andere deelnemers komen.

Aan de andere kant moet je weten dat Carowinds verschillende waterattracties heeft, hutten te huur heeft, accommodatie en gastronomie van hoge kwaliteit. Als je graag een leuke tijd hebt met je gezin, kan Carowinds een uitstekende keuze zijn.

24. Bezoek het SEA LIFE Charlotte Aquarium

vissen in het water| ©Delbert Pagayona
vissen in het water| ©Delbert Pagayona

SEA LIFE Aquarium ligt bij Concord Mills Mall aan de rand van de stad, op 21 minuten rijden van het centrum van Charlotte. Je kunt er genieten van een ander soort dagje uit met je kinderen, want er is een tunnel waar je doorheen loopt en verschillende waterdieren kunt zien.

Ook zijn er indrukwekkende aquaria om van dichtbij te bekijken met een verscheidenheid aan diersoorten voor elk wat wils. Onder de dieren vind je onder andere octopussen, kwallen, zeeschildpadden, roggen en zeepaardjes. Breng zeker een bezoek aan SEA LIFE Charlotte als je verbazingwekkende waterdieren wilt zien.

25. Ga op zoek naar Nascar-producten in het Hendrick Motorsports Complex in Concord.

Rode auto van Nascar| ©George Kirkaldie
Rode auto van Nascar| ©George Kirkaldie

Sinds NASCAR-coureur Rick Hendrick de organisatie heeft opgericht, is het een van de meest bezochte locaties geworden door zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Je hoeft niet te betalen om het Hendrick Museum binnen te gaan, waar je echte NASCAR-raceauto's vindt en onvergetelijke foto's kunt maken.

Er is ook een speciaal gedeelte voor merchandise en souvenirs, dus je kunt een souvenir kopen en mee naar huis nemen. In het museum zijn ook verschillende trofeeën te zien die door de organisatie zijn gewonnen.

Bezoek de officiële website voor meer informatie.

26. Speel golf op de geweldige banen van Charlotte.

golfbal op de baan| © Steven Shircliff
golfbal op de baan| © Steven Shircliff

In Noord- en Zuid-Carolina zijn er ongeveer 900 golfbanen waar je golfcursussen kunt volgen of gewoon met je vrienden kunt golfen. Je kunt bijvoorbeeld golfen op Verdict Ridge Golf & Country Club, dat meer dan 500 hectare groot is en in de buurt van Charlotte ligt.

Een andere golfbaan die ik je aanraad is de Eagle Chase Golf Club, die professionele golfbanen biedt voor verschillende leeftijdsgroepen. Je kunt ook spelen bij Edgewater Golf Club, een van de beste golfbanen in South Carolina, relatief dicht bij de Queen City. Met andere woorden, er zijn genoeg mogelijkheden om de drukte van de stad te ontvluchten en een paar rondjes golf te spelen.

27. Maak een wandeling door Freedom Park

Fiets onderweg in het park| ©10 Million Views www.HarielXavierPhotography.com
Fiets onderweg in het park| ©10 Million Views www.HarielXavierPhotography.com

Op slechts 14 minuten van het bruisende centrum van Charlotte ligt Freedom Park, waar je rust kunt vinden om te mediteren, yoga te doen of een heerlijke picknick te delen met je gezin. In dit park vind je een schone en goed onderhouden natuurlijke omgeving om alleen of met anderen van te genieten.

Je kunt je volleybal meenemen en een tijdje spelen of kijken hoe je kinderen zich vermaken in de veilige kinderspeeltuinen. Een van de meest opvallende gebieden voor fotomomenten is de houten brug en de oude spoorweg. Er zijn ook stuwmeren met waterfonteinen voor geweldige selfies.

28. Vlieg met een helikopter over Charlotte

Blauwe helikopter in de lucht| © Gene Gallin
Blauwe helikopter in de lucht| © Gene Gallin

Naast de FBO van Concord Regional Airport aan de rand van Charlotte zit Heliventures, waar je een helikoptervlucht over Charlotte kunt boeken. Je kunt bijvoorbeeld over Uptown Charlotte, Charlotte Motor Speedway en Lake Norman vliegen. Deze tour heeft ook een betaalbare prijs voor 3 passagiers, dus je kunt twee familieleden of vrienden meenemen in één helikopter.

Wat je ook moet weten is dat de helikoptervlucht door Charlotte 30 minuten duurt. Houd er ook rekening mee dat je bij Heliventures ook een tour op maat kunt aanvragen, om over de gebieden te gaan die jij wilt. Er is zelfs een optie om video op te nemen en je helikoptertour te documenteren, maar je moet hen voor de vlucht informeren als je voor de opname wilt betalen.

Meld je aan voor een helikoptervlucht door Charlotte op hun officiële website.

29. Wandel door Tiger World om een verscheidenheid aan exotische katten in een natuurreservaat te zien.

katachtige in rust| © Jeffrey Eisen
katachtige in rust| © Jeffrey Eisen

In Tiger World kun je een verscheidenheid aan bedreigde katachtigen zien die worden verzorgd door experts en dierenartsen. Enkele van de indrukwekkende katten die je zult zien zijn Bengaalse tijgers, Afrikaanse leeuwen, jaguars, luipaarden en Afrikaanse servals. En terwijl je 's werelds verbazingwekkende katachtigen ziet, kun je luisteren naar leerzame feiten.

Houd er rekening mee dat je Tiger World Zoo kunt bezoeken met je familie of vrienden, inclusief kinderen. Als dat nog niet genoeg is, zie je in deze dierentuin ook andere dieren zoals olijfbavianen, lemuren, timbavati, bruine beren, leguanen, schildpadden, gele anaconda's en nog veel meer.

Ga naar de officiële website van Tiger World om een bezoek te plannen.

30. Bezoek de Motoring Hall of Fame in de koninginnestad

Autosporthal van de roem| ©Mark Evans
Autosporthal van de roem| ©Mark Evans

De NASCAR Hall of Fame in de Queen City is de thuisbasis van de North Carolina Motorsports Hall of Fame, die zich in het noorden van Charlotte bevindt. Het is de thuisbasis van een museum met een verscheidenheid aan raceauto's die de geschiedenis van de autosport in North Carolina hebben gemarkeerd.

Stock cars en raceauto's die racefans kunnen bekoren. Als je een leuke tijd wilt doorbrengen met het bekijken van spectaculaire auto's terwijl je meer leert over hun geschiedenis en die van de coureurs die ze gebruikten. Kortom, hier zie je de evolutie en geschiedenis van de autosport in North Carolina.

31. Ontspan met je gezin en kijk films in het Village Park.

Wit huis in een tuin| ©Caffe_Paradiso
Wit huis in een tuin| ©Caffe_Paradiso

Net buiten Charlotte, op 34 minuten rijden van het centrum, ligt Village Park, een perfecte plek om met het hele gezin films te kijken in de openlucht. Daarnaast heeft het park andere entertainmentopties zoals de Rotating Express Train, die is geïnspireerd op de CP Huntington locomotief en de Village Park Carousel, die 1800 lichtjes heeft.

Al met al een park dat je niet mag missen als je zomerse buitenactiviteiten wilt zien in het amfitheater. In het amfitheater worden liveconcerten gehouden en films en documentaires uitgezonden. Veel Charlotteanen komen naar Village Park om te genieten van de evenementen of om te picknicken op de groene plek.

32. Neem een snack in The Optimist Hall terwijl je geniet van de ouderwetse sfeer.

mensen met cocktails in de hand| © Helena Yankovska
mensen met cocktails in de hand| © Helena Yankovska

The Optimist Hall is een ruimte verdeeld in regionale en internationale eetkraampjes, ambachtelijke bieren, ijssalons, cadeauwinkels, snoepgoed, cocktails en nog veel meer. Bovendien heeft deze hal een retro design dat je zal opvallen als je van vintage houdt. Met andere woorden, het is een gastronomie- en tapasgalerie in Brevart St ontworpen in een oud gerestaureerd gebouw.

Onder de kraampjes in de hal vind je ook Billy Sunday, Bao and Broth, AVA, Archer Paper Goods, Botiwalla (Indian Street Grill), Collier, Boxcar Betty's, the Thrifty en Enat (Ethiopisch eetrestaurant).

Op de website van The Optimist Hall kun je alle informatie vinden en online winkelen.

33. Profiteer van de uitverkoop van Charlotte Premium Outlets.

Mannequins met kleding in de uitverkoop| © Artem Beliaikin
Mannequins met kleding in de uitverkoop| © Artem Beliaikin

Kijk naar de uitverkoopborden bij Charlotte Premium Outlets en winkel voor de beste mode, make-up, accessoires of levensmiddelen. Dit winkelcentrum ligt in New Fashion Way, NC, dus je kunt het niet missen als je een souvenir van de stad mee naar huis wilt nemen.

Coach, Michael Kors, Lucky Brand, Polo Ralph Lauren, Nike, Adidas en Aéropostal zijn slechts enkele van de kledingmerken die je in Charlotte Premium Outlets vindt. Er zijn ook eetgelegenheden, dus je kunt er urenlang windowshoppen of een heerlijk hapje eten.

34. Maak een rondleiding door First Ward Park

Eerste wijk park| ©George Weir
Eerste wijk park| ©George Weir

Tussen East 7th, 9th en Brevard Streets ligt een van de drukste stadsparken van Charlotte, First Ward Park. Hier kun je picknicken met je partner of vrienden, of gewoon een wandeling maken door de 4 hectare en genieten van prachtige uitzichten over de stad terwijl je foto's maakt.

Je moet ook weten dat het park verschillende plekken biedt waar kinderen zich kunnen vermaken, bijvoorbeeld de fonteinen die waterstralen spuiten en je ogen verfrissen; je kleintjes zullen er dol op zijn. Er is ook een oefenterrein in het park.

Ga voor meer informatie over het park en het exacte adres naar de Google Map.

35. Kom tot rust in een ontspannende spa in Charlotte

persoon die een massage krijgt| © Toa Heftiba
persoon die een massage krijgt| © Toa Heftiba

Als je hard hebt gewerkt en er even tussenuit wilt om te ontspannen, bezoek dan een spa in Charlotte. Hier zijn enkele van de beste spa's in de stad:

  • Toccare Day Spa Myers Park: Deze ontspannende spa ligt in de buurt van het centrum van Charlotte en biedt verschillende diensten, zoals biologische gezichtsbehandelingen, zachte elektrische stroombehandelingen en behandelingen met innovatieve apparaten of traditionele Chinese geneeskunde.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie.

  • Nature's Spa and Wellness: Deze spa ten zuiden van Charlotte biedt hoofdhuidbehandelingen, professionele massages, huidverjonging, oogontspanning en meer.

Bezoek hun officiële website voor meer informatie.

36. Woon het Carolina Renaissance Festival bij

mensen met zwaarden en vuur| ©Zaptomatic
mensen met zwaarden en vuur| ©Zaptomatic

Van ridders die vechten voor de koningin en botsende wapens tot de klanken van renaissancetrompetten, je kunt hiervan en van nog veel meer genieten op het Carolina Renaissance Festival. Het is een veelomvattend festival met entertainment voor het hele gezin.

Er zijn meestal meer dan 140 kraampjes op het festival, dus je kunt een souvenir mee naar huis nemen. Er zijn ook verschillende eetkraampjes met het beste vlees en stoofpotten, met veel lokale ingrediënten. Mis dit jaarlijkse festival in Charlotte tussen oktober en november niet. Het vindt alleen plaats op zaterdag en zondag.

37. Betreed het stadion Truist Field van de Charlotte Knights.

Stadion Truist Field| ©Jeffrey Hayes
Stadion Truist Field| ©Jeffrey Hayes

Vlakbij het Bank of America Stadium ligt het Truist Field van de Charlotte Knights. Het is een honkbalstadion en de thuisbasis van het NBA-team, Charlotte Knights. Van binnen heb je een prachtig uitzicht op de stad, bijvoorbeeld op de imposante hoge gebouwen of de zonsondergang.

Truist Field organiseert niet alleen honkbalwedstrijden, maar ook andere soorten evenementen, zoals concerten van beroemde artiesten. Dit is nog een excuus om het stadion te bezoeken en natuurlijk van de gelegenheid gebruik te maken om een selfie te nemen omringd door 10.200 mensen, want dit is de maximale capaciteit van het terrein.

38. Ga naar een historische en rustige plek zoals de Latta Plantation.

Latta Plantage| ©Karen D
Latta Plantage| ©Karen D

Leer meer over de vooroorlogse geschiedenis in de jaren 1800 op de Historic Latta Plantation. Je zult niet alleen de oude katoenplantage zien, maar ook het originele plantagehuis, compleet met historische details die je versteld zullen doen staan. Je vindt er zelfs boerderijdieren, een souvenirwinkel, tuinen en mensen gekleed in klederdracht op de 62 hectare.

Je moet ook weten dat er verschillende wandelpaden zijn waar je kunt wandelen terwijl je geniet van de opvallende natuurlijke bezienswaardigheden. Ongetwijfeld zul je het lawaai van de stad achter je laten als je deze historische katoenplantage betreedt. Tot slot moet je weten dat de site in Huntersville ligt, aan de noordelijke rand van Charlotte.

39. Neem de kinderen mee naar het planetarium van het Schiele Museum.

skelet van dinosaurus| © Jon Butterworth
skelet van dinosaurus| © Jon Butterworth

Er zijn activiteiten voor alle leeftijden in het Schiele Museum. Een speciale plek voor kinderen is echter het Planetarium, waar ze verschillende planeten en sterren van het heelal kunnen zien. Bovendien geven de museumgidsen kinderen educatieve rondleidingen. Misschien besluiten ze later om sterrenkunde te gaan studeren aan de universiteit.

In het museum vind je ook prehistorische dieren uit het Mesozoïcum, tentoonstellingen van wilde katachtigen van de planeet aarde en verschillende interactieve activiteiten. Af en toe zijn er lezingen of workshops om meer te leren over het heelal.

40. Ga op zoek naar modieuze kleding in SouthPark Mall.

Southpark winkelcentrum| ©James Willamor
Southpark winkelcentrum| ©James Willamor

Een ander winkelcentrum van Simon Group is een must als je een reiziger bent die graag kleding van over de hele wereld koopt. De SouthPark Mall in Charlotte biedt winkels van verschillende merken zoals Saint Laurent, Golden Goose, Louis Vuitton, Gucci en Burberry. Loop door de gangpaden van het winkelcentrum op zoek naar de uitverkoopborden en koop voordelig merkkleding.

In het winkelcentrum vind je niet alleen kledingwinkels, maar ook levensmiddelenwinkels en 1 supermarkt, bijvoorbeeld de supermarktketen Food Lion. Je vindt er ook de Tinder Box, een winkel gespecialiseerd in tabak van hoge kwaliteit.

41. Juich de Charlotte Hornets toe in het imposante Spectrum Center.

NBA-wedstrijd| ©KA Sports Photos
NBA-wedstrijd| ©KA Sports Photos

Het Spectrum Center is de thuisbasis van het NBA-team Charlotte Hornets, maar het is ook de arena waar een aantal concerten van nationale en internationale artiesten worden gehouden. In de loop van het jaar zijn er verschillende NBA-wedstrijden in de arena, dus kijk van tevoren op de officiële website van de Hornets.

Ga na het kijken van een leuke NBA-wedstrijd even langs bij het winkelcentrum Epicenter, dat vlak bij de arena ligt en een verscheidenheid aan eten en drinken biedt. En vergeet natuurlijk niet wat foto's te maken in het Spectrum Center om wat herinneringen aan je bezoek te bewaren.

42. Maak een uitstapje naar het Biltmore Estate

Mensen bij het gebouw met het blauwe dak| ©dustinphillips
Mensen bij het gebouw met het blauwe dak| ©dustinphillips

Biltmore Estate is het grootste landgoed in de Verenigde Staten met 8000 hectare grond. Bovendien heeft het terrein een prachtig uitzicht op de Blue Ridge Mountain, zodat je foto's kunt maken met je familie en in een luxe kamer kunt verblijven. Het terrein is zo groot dat het natuurlijke waterpartijen, tuinen en de meest bezochte wijnmakerij van het land biedt.

De officiële website biedt verschillende opties zoals excursies in de buitenlucht, familieplezier of eten en wijn. Biltmore Estate ligt in Asheville, op 2,5 uur van het centrum van Charlotte.

43. Proef de keuken van Charlotte in The Market at 7th Street

Mensen eten in het café| ©James Willamor
Mensen eten in het café| ©James Willamor

In The Market at 7th Street vind je de Charlotte keuken, ambachtelijke bieren en souvenirs. Het is een geweldige plek om je maag te vullen met eten van goede kwaliteit of om wat ambachtelijke souvenirs uit Charlotte te kopen. Het beste van alles is dat het in de buurt van First Ward en Fourth Ward ligt, dus er is geen excuus om er niet heen te gaan als je door de buurt toert.

Veel van de gerechten bevatten heerlijke lokale ingrediënten, zodat je een beter beeld krijgt van de keuken van Charlotte. Als je op zoek bent naar een ervaring met vrienden, raad ik je ook een bezoek aan de ambachtelijke bierbar of wijntent aan.

Bezoek de website van The Market at 7th Street voor meer informatie.

44. Bezoek Romare Bearden Park, een stadspark in Charlotte.

Romare Bearden Park| ©Ken Corsig
Romare Bearden Park| ©Ken Corsig

Uptown Charlotte is de thuisbasis van Romare Bearden Park, een klein stadspark met een adembenemend uitzicht over de stad en goed onderhouden groene ruimten. Het park is ook de thuisbasis van sculpturen en ruimtes met kleurrijke verlichting 's nachts. Als je 's avonds naar het park gaat, kun je de hoge gebouwen van Charlotte goed verlicht zien.

Een ander belangrijk aspect is dat het park wordt omringd door levensmiddelenwinkels, 3- en 4-sterrenhotels en overdekte parkeergelegenheid. Het honkbalstadion Truist Field ligt zelfs tegenover het park. Het is belangrijk om in de Residence Inn by Marriott Charlotte Uptown te verblijven, want sommige kamers bieden een adembenemend uitzicht op het park en Truist Field (vanaf de hoogste verdiepingen van het hotel).

Dit is het exacte adres van Romare Bearden Park.

45. Speel en lach met je kinderen in het Urban Air Trampoline Park.

Blauwe en gele trampolines| ©Urban Air Trampoline & Adventure Park
Blauwe en gele trampolines| ©Urban Air Trampoline & Adventure Park

In dit park vind je een verscheidenheid aan entertainmentopties voor de jongste leden van het gezin. Er zijn zelfs attracties voor kinderen van 7 jaar en jonger, dus deze plek mag je niet missen met je kinderen. En als je volwassen bent, heb je ook verschillende leuke opties, bijvoorbeeld rotsklimmen en virtual reality-ervaringen.

Enkele van de attracties zijn trampolines, trampolines, basketbal, waterloze kinderglijbanen en nog veel meer. Je kunt ter plekke ook een privéfeestje boeken en een onvergetelijke ervaring beleven met je geliefden.

Lees hier meer over tickets of boekingen.

46. Vind verschillende antiquiteiten bij The Depot

Antieke mokken| ©Milty Dotcom
Antieke mokken| ©Milty Dotcom

Als je van retro houdt, raad ik je een bezoek aan The Depot at Gibson Mill aan, een groot antiekcentrum in Concord, net buiten Charlotte. Je vindt er servies, tafels, kerstpoppen, uithangborden, opgezette dieren, meubels, lampen en nog veel meer.

Het Depot heeft ook een verscheidenheid aan antieke stoffen van hoge kwaliteit en met een unieke stijl, perfect om retrowoningen mee te versieren. Er is zeker een geweldige collectie antiek voor elke smaak. Zin om hier iets te kopen?

47. Breng wat tijd door met giraffen en andere dieren in de dierentuin van North Carolina.

Leeuw met zijn bek open en zijn tong uit| ©ucumari photography
Leeuw met zijn bek open en zijn tong uit| ©ucumari photography

Als je op zoek bent naar een leuke tijd in North Carolina met je gezin, dan is dit een plek die je moet bezoeken. Dit is de North Carolina Zoo, met een verscheidenheid aan dieren zoals nijlpaarden, giraffen, adra gazellen, olifanten, krokodillen, Amerikaanse bizons, poolvossen, enz.

En natuurlijk zijn er prachtige katachtigen zoals de wilde kat of de Afrikaanse leeuw. Je vindt er ook vogels zoals de kerkuil en de ransuil. Kortom, dieren die je misschien nog nooit in het echt hebt gezien, wachten op je in deze dierentuin.

Bekijk de prijs en openingstijden op hun officiële website.

48. Breng een bezoek aan het Carolinas Aviation Museum

Een deel van de binnenkant van een vliegtuig| ©M Fletcher
Een deel van de binnenkant van een vliegtuig| ©M Fletcher

Het Carolinas Aviation Museum in Charlotte biedt vliegervaringen van dichtbij. Je kunt bijvoorbeeld plaatsnemen achter het stuur van een Cessna 150 of de Wright Flyer Simulator. Je kunt ook de F-14 straaljager bekijken en historische feiten leren over de piloten die verschillende klassieke vliegtuigen vlogen.

Als je echt van vliegen houdt, kun je kiezen voor een carrière in de luchtvaart of bèta/techniek, dus er zijn geen grenzen aan hoe ver je met je dromen kunt gaan. Hoe dan ook, je kunt familierondleidingen of educatieve rondleidingen door het museum volgen, zodat je meer te weten komt over de vliegtuigen en piloten die luchtvaartgeschiedenis hebben geschreven.

49. Ontdek het verbazingwekkende leven en de nalatenschap van Billy Graham

Billy Graham Bibliotheek| ©jpellgen (@1179_jp)
Billy Graham Bibliotheek| ©jpellgen (@1179_jp)

Als je geïnteresseerd bent in historische feiten over de Amerikaanse christelijke leider en voorganger Billy Graham, kun je niet beter dan een bezoek brengen aan The Billy Graham Library. Deze bibliotheek bevat boeken van hemzelf en andere christelijke auteurs, waardoor het de perfecte plek is om God te ontmoeten door middel van verschillende overdenkingen.

De bibliotheek is een schuurachtig gebouw dat doet denken aan Billy Grahams vroege dagen als boer. Tijdens je rondleiding zie je de evolutie van deze succesvolle pastor die met zijn getuigenis de harten van veel mensen transformeerde. In totaal beslaat het terrein van de bibliotheek 40.000 vierkante meter.

50. Leer meer over historische bankzaken in het Wells Fargo Museum.

Wells Fargo Museum uithangbord| ©Chad Davis
Wells Fargo Museum uithangbord| ©Chad Davis

Economiestudenten, plaatselijke bewoners en toeristen zijn regelmatige bezoekers van het Wells Fargo Museum in Charlotte, een uitloper van het oorspronkelijke Wells Fargo Museum in San Francisco. Het is beslist een museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van het bankwezen.

Leer meer over de geschiedenis van de eerste goudkoorts in 1799 en andere belangrijke feiten die de loop van het bankwezen tot op de dag van vandaag hebben veranderd. Helaas is het niet meer open voor het publiek, maar je kunt de geschiedenis zien in een kleurrijke virtuele tour.

51. Ga naar de Music Hall Of Fame van North Carolina

Tentoonstelling muziekinstrumenten| ©Lynda The Grape
Tentoonstelling muziekinstrumenten| ©Lynda The Grape

Het muzikale erfgoed van Charlotte wordt geëerd door de NC Music Hall Of Fame. Hier vind je muziekgeschiedenis, afbeeldingen en video's van de artiesten die hun stempel hebben gedrukt op North Carolina.

Het museum ligt op slechts 35 minuten van het centrum van Charlotte, dus je kunt altijd langskomen als je in de stad bent. En het mooiste is dat de toegang gratis is en donaties worden geaccepteerd als je dat wilt.

Waar wacht je nog op? Bezoek de North Carolina Music Hall Of Fame en luister naar geweldige muziek van plaatselijke artiesten.

52. Bekijk verbazingwekkende vogels in het Carolina Raptor Center.

Exotische vogels| ©Karen D
Exotische vogels| ©Karen D

Het Carolina Raptor Center biedt een unieke ervaring dankzij de verschillende vogels. Je maakt er kennis met meer dan 30 soorten prachtige vogels en hoe ze zich gedragen in een aangename natuurlijke omgeving. Op weg naar het centrum kun je ook de Raptor Trail nemen, een pad van 3/4 mijl met vogels van over de hele wereld.

Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis en studenten krijgen korting op de entreeprijs. Met elke toegangsprijs help je bedreigde vogels te beschermen.

53. Maak je hoofd leeg met goede muziek in het Belk Theater

orkest op het podium| ©UNC Charlotte Official Flickr
orkest op het podium| ©UNC Charlotte Official Flickr

In het Belk Theater kun je genieten van klassieke muziek met een orkest tot rockmuziek, wat je maar wilt. Bovendien heeft het theater een eigentijds Europees ontwerp met een uitstekende akoestiek. De verste zitplaats van het podium is slechts 135 voet verwijderd, dus het hele publiek kan genieten van spectaculair geluid.

Andere evenementen die in het theater worden gehouden zijn conferenties en jaarlijkse bedrijfsbijeenkomsten. Een van de meest opvallende dingen aan dit theater zijn trouwens de 2400 gekleurde lampen in het auditorium. Hoe dan ook, bekijk de komende evenementen in het Belk Theater om je bezoek goed te plannen.

54. Geniet van prachtige uitzichten in Crowders Mountain State Park.

Luchtfoto van de rivier en kleurrijke bomen| ©NC.gov: Photos of NC
Luchtfoto van de rivier en kleurrijke bomen| ©NC.gov: Photos of NC

Geniet van de majesteit van de bergtoppen en wilde bloemen door lange wandeltochten te maken. Een van de activiteiten die je er kunt doen is wandelen, dus ga je gang en breng wat tijd door in de prachtige wildernis van Crowders Mountain State Park. En als je wilt, kun je deze activiteit samen met je huisdier doen.

Het park biedt ook de mogelijkheid om te picknicken- kun je je voorstellen hoe romantisch een picknick met de bergen en natuurlijke uitzichten kan zijn? Er zijn echter ook andere activiteiten die je er kunt doen. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je bijvoorbeeld gaan boulderen en rotsklimmen. Een andere activiteit is vissen, hoewel je dat alleen kunt doen op plaatsen die door het park zijn toegestaan.

Als je Crowders Mountain State Park wilt bezoeken, kijk dan op de officiële website.

55. Veel plezier met de kinderen in Mr. Putty Amusement Park

golfbaan in het park| ©The Putting Penguin
golfbaan in het park| ©The Putting Penguin

Dit park ligt in South Carolina, maar dat is niet zo erg, want het is maar 25 minuten rijden van het centrum van Charlotte. Het is ook een goed park om de kinderen mee naartoe te nemen, met een tokkelbaan, rotsklimmen, touwenparcours, midgetgolfbaan en bijlwerpen.

Maak je geen zorgen, je kunt sommige activiteiten ook samen met je kinderen doen, dus het hele gezin kan zich hier prima vermaken. Een andere kindvriendelijke attractie is The Spaceball, een mechanische attractie die je kleintje zal laten ronddraaien.

Ga naar de website van Mr Putty's Fun Park om online te reserveren.

56. Neem een souvenir mee naar huis van Sleepy Poet Antique Mall

Antieke vaas| ©Peter Siviglia
Antieke vaas| ©Peter Siviglia

Als je van vintage decor houdt, is dit misschien wel het leukste om te doen in Charlotte. De Sleepy Poet Antique Mall biedt retro-artikelen om je huis in te richten en te decoreren.

Denk je aan een themafeest? Op deze geweldige plek vind je vintage kleding uit de jaren 30, 40, 50, 60, 70 en 80, bijvoorbeeld hoeden, schoenen, T-shirts, broeken, rokken, jurken, enz. Je vindt niet altijd een winkel met zoveel retro-opties om uit te kiezen.

57. Verken de traditionele buitenwijk Fourth Ward

forth ward straat in puin| ©Nick DiFonzo
forth ward straat in puin| ©Nick DiFonzo

Bezoek een van de meest iconische buitenwijken van Charlotte, de Fourth Ward, met verschillende oude huizen en een geschiedenis die je moet kennen. De beste manier om dit te doen is door een wandeling te maken, die helemaal gratis is.

Deze buitenwijk is een mix van een moderne inrichting en een interessant verleden. Je zult er zeker van houden, dus vergeet niet om je hier te laten fotograferen zodat je een dierbare herinnering aan Fourth Ward overhoudt. Maak ook van de gelegenheid gebruik om het Overcarsh House, Old Settlers Cemetery en Fourth Ward Park te bezoeken.

Hier is het adres volgens Google Maps.

58. Geniet van wetenschap bij Discovery Place Science

ruimte bij Discovery Place Charlotte| ©M Fletcher
ruimte bij Discovery Place Charlotte| ©M Fletcher

Een activiteit waar het hele gezin van kan genieten, samen met de kleintjes, die een geweldige tijd zullen hebben met het ontdekken van alles wat wetenschap is. In Discovery Place Science vind je een verscheidenheid aan tentoonstellingen, simulaties, gezondheidszorgtechnologie, archeologie en nog veel meer.

Dit wetenschapsmuseum ligt in Charlotte's Freedom Park en is een van Charlotte 's favoriete plekken voor toeristen om te bezoeken, dus zorg ervoor dat je het meemaakt. Laat je verbeelding de vrije loop en leer over deze verbazingwekkende wereld.

59. Breng wat tijd door in het Bechtler Museum of Modern Art.

Bechtler Museum voor Moderne Kunst| ©Joseph
Bechtler Museum voor Moderne Kunst| ©Joseph

Ben je een kunstliefhebber? Dan is deze activiteit een van de beste opties voor jou. In het museum vind je interactieve ruimtes, educatieve programma's voor verschillende leeftijdsgroepen, live optredens en internationale kunsttentoonstellingen. Je kunt er ook Europese kunst, decoratieve kunst en keramiek bekijken.

Het is de moeite waard om te weten dat dit museum deel uitmaakt van The Mint Museum of Art, een vijf verdiepingen tellende faciliteit van 145.000 vierkante meter die inspirerende architectuur combineert met prachtige tentoonstellingen voor een unieke culturele en educatieve ervaring. Trouwens, als je de goedkoopste kaartjes wilt, koop ze dan online.

60. Eet heerlijk in Mert's Heart & Soul restaurant.

Joe Biden eet met vrienden| ©Joe Biden
Joe Biden eet met vrienden| ©Joe Biden

Na een wandeling door de stad is er niets beter dan genieten van de lokale keuken. Daarom raad ik Mert's Heart & Soul aan, een restaurant dat consequent wordt geprezen door culinaire experts, toeristen en Charlotteans. Mert's Heart & Soul heeft een gevarieerd menu met onder andere Mert's beroemde zalm, garnalen met grutten, gebarbecuede runderribbetjes, kip uit het zuiden en rode rijst uit Charleston.

Het biedt ook een grote verscheidenheid aan dranken, waaronder koffie, binnenlandse en geïmporteerde bieren en lokale wijnen. Er is ook een heerlijk kindermenu met onder andere kiphaasjes en gegrilde kaassandwiches. Natuurlijk mogen desserts zoals red velvet-, chocolade- en aardbeientaarten niet ontbreken.

61. Ruik andere rozen bij Glencairn Garden

Tuin met waterfontein| ©Mike Kalasnik
Tuin met waterfontein| ©Mike Kalasnik

De Glencairn Garden beslaat 11 hectare en ligt op 40 minuten van het centrum van Charlotte in Rock Hill, South Carolina.

Hoewel de tuin het hele jaar door een grote verscheidenheid aan bloemen heeft, ligt het bloeiseizoen tussen eind maart en begin april. In de tuin kun je azalea's, blauwe regen, kornoeljes, camelia's en vele andere plantensoorten ruiken.

Als je een tuinliefhebber bent of een ander soort tijd wilt doorbrengen, mag je deze plek niet missen.

62. Meng een dierentuinavontuur met Hollywood in Hollywild Animal Park.

v

Op een terrein van 100 hectare met een verscheidenheid aan natuurlijke en gesimuleerde ruimtes leven ongeveer 300 dieren. Velen van hen zijn bedreigd, anderen zijn Hollywoodsterren. Bovendien zijn sommigen van hen gedomesticeerd, maar anderen zetten hun leven in het wild voort.

Aan de andere kant moet je weten dat deze dierentuin in South Carolina ligt, op 1:40 uur van het centrum van Charlotte. Als je verschillende ZooperStars wilt ontmoeten, ga dan naar Hollywild Animal Park. Vergeet niet je camera mee te nemen om je herinneringen aan het park te bewaren.

63. Geniet van entertainment op zijn best bij Frankie's of Charlotte.

Geparkeerde botsauto's| ©Markus Spiske
Geparkeerde botsauto's| ©Markus Spiske

Frankie's biedt zonder twijfel entertainment voor alle leeftijden. Je vindt er verschillende videospel- en simulatiemachines. Bijvoorbeeld raceauto's, motoren en vechtspelletjes. Er zijn zelfs verschillende opties om te eten en te drinken met je familie of vrienden.

Je vindt er ook botsauto's, driftrijden, bowlen, mechanische schommels en nog veel meer. Een van de beste attracties is "Hologate", een virtual realitybaan waar je met een VR-bril op verschillende doelen moet schieten.

Bezoek Frankie's of Charlotte voor meer informatie.

64. Ga weg van de drukte van de stad en maak een tocht door Lake Norman in North Charlotte

Meer met uitzicht op de bomen| © Leslie Cross
Meer met uitzicht op de bomen| © Leslie Cross

Ook dit is een gezinsvriendelijke activiteit, want je kunt met je kinderen kajakken op Lake Norman terwijl je geniet van het ongelooflijke landschap van het gebied. Er is ook een Urban Air Trampoline and Adventure Park rond het meer waar je kinderen heerlijk kunnen rondspringen.

Lake Norman ligt op ongeveer 40 minuten van het centrum van Charlotte. In de omgeving vind je excursiebureaus die kajakken, zeilen of bootverhuur aanbieden.

65. Probeer ambachtelijk bier in de Olde Mecklenburg Brewery

Groep mensen drinkt bier| ©AIGA Charlotte
Groep mensen drinkt bier| ©AIGA Charlotte

De Olde Mecklenburg Brewery, een nationaal en internationaal bekende ambachtelijke brouwerij, ligt vlakbij het centrum van Charlotte. Hier vind je gastronomisch eten en een verscheidenheid aan bieren.

De brouwerij heeft ook een pub en biertuin van twee hectare, waar je de heerlijkste bieren kunt proeven, zoals het Mecktoberfest Märzen Lager, dat nu in blikjes verkrijgbaar is om mee naar huis te nemen.

Een ander iconisch drankje op de site is het bovengistende Altbier, dat donkerder is dan normaal.

66. Bewonder de futuristische fontein bij Metalmorphosis

Zilveren hoofdvormige structuur| ©Luis P
Zilveren hoofdvormige structuur| ©Luis P

In Charlotte ligt een 200 hectare groot kantorenpark op je te wachten. Ik heb het over het Whitehall Corporate Center, waar je kunt genieten van de nieuwe Metalmorphosis-sculptuur. Dit werk is gemaakt door de Tsjechische beeldhouwer David Cerny. Het interessante is niet alleen de sculptuur, maar ook de manier waarop je het zult zien, in het midden van een waterfontein.

Een ander aspect dat je ogen zal verrukken is de gechoreografeerde beweging van het beeld, een modern werk dat de verwachtingen van zowel de lokale bevolking als toeristen ver overtreft. Ga voor meer informatie over dit artistieke monument naar de officiële website.

67. Betreed Charlottes indrukwekkende Ovens Auditorium

Auditorium met mensen| ©Gaston Christian
Auditorium met mensen| ©Gaston Christian

Naast het Bojangles Coliseum ligt het Ovens Auditorium, een must-see als je wilt genieten van geweldige musicals, concerten, circusvoorstellingen of kinderevenementen. Het auditorium wordt overigens beheerd door de Charlotte Regional Visitors Authority en biedt plaats aan 2.455 mensen.

Sinds de opening in 1955 zijn er meer dan 7.500 evenementen geweest in dit auditorium, wat boekdelen spreekt over hoe belangrijk het is voor de stad Charlotte als het gaat om kunstactiviteiten. Ga naar deze website voor informatie over de komende evenementen in het auditorium.

68. Drink cocktails en eet een hapje in Camp North End.

Welkomsbord| ©505Design
Welkomsbord| ©505Design

Vlakbij het centrum van Charlotte ligt Camp North End, een centrum van 66 hectare waar je schilderijtentoonstellingen, livemuziek, cocktails en eetkraampjes kunt vinden. Alles waar je van houdt in binnen- en buitenruimtes, inclusief pubs en straatkunst.

Camp North End is ook de thuisbasis van technologiewinkels die energievernieuwing en zorg voor de planeet promoten. Het centrum biedt ook ruimtes waar je collega's kunt ontmoeten of gewoon je laptop tevoorschijn kunt halen en aan een comfortabele tafel kunt gaan werken. Kom snuffelen en winkelen voor technologie, kleding of eten op deze prachtige plek in de Queen City.

69. Geniet van de tentoonstellingen in het North Carolina Museum of Dolls, Toys and Miniatures

Poppen in een glazen vitrine| ©Agnieszka Rysio
Poppen in een glazen vitrine| ©Agnieszka Rysio

Dit museum in Spencer, NC biedt leuk speelgoed dat zowel volwassenen als kinderen kan bekoren. In het museum vind je oud en actueel speelgoed uit verschillende delen van de wereld en uit verschillende decennia van de geschiedenis. Misschien vind je wel speelgoed dat je je herinnert uit je kindertijd en jeugd.

Hier zie je het verschil in de kleding en het ontwerp van poppen uit jouw land in vergelijking met andere landen van de wereld. Miniaturen, Tikertoys, poppenhuizen, munitiegeweren, vliegtuigen en nog veel meer op één plek, het North Carolina Museum of Dolls, Toys and Miniatures. Zoek je favoriete speelgoed uit je kindertijd in hun grote collectie.

70. Bezoek de botanische tuinen van Charlotte aan de universiteit van North Carolina

Tuin met stenen boog| ©Chris Crews
Tuin met stenen boog| ©Chris Crews

Ten noordoosten van Charlotte ligt de University of North Carolina, waar je een aantal spectaculaire tuinen kunt verkennen en foto's kunt nemen met je gezin. Geïnteresseerde studenten en toeristen kunnen wandelen door de natuurlijke wandelpaden vol verschillende plantensoorten.

De botanische tuinen van UNC Charlotte hebben verschillende collecties, zoals de McMillan Greenhouse, die 4000 vierkante meter beslaat. Een andere collectie die je niet mag missen is de collectie vleesetende planten, met verschillende vleesetende Saracenia planten. Ze produceren een nectar die insecten aantrekt en ze vervolgens verteert.

71. Rijd op volle snelheid in een skelter

persoon die een skelter bestuurt| ©Aaron Levy
persoon die een skelter bestuurt| ©Aaron Levy

Net buiten Charlotte ligt K1 Speed, een kartracecentrum. Als je vanuit het centrum van Charlotte rijdt, ben je er in ongeveer 24 minuten. Als je in de Queen City woont of als je hier op vakantie gaat, raad ik je zeker aan om daar te gaan racen. Bovendien heeft het niet alleen racebanen, maar ook een Paddock Lounge om iets te eten en te drinken.

Je kunt er ook junior races kopen, zodat je kinderen kunnen leren racen met een goed team van professionals die elke beweging in de gaten houden. Je moet ook weten dat deze site ook reserveringen aanneemt voor verjaardagsfeestjes.

Koop races online op hun officiële website.

72. Verken de President James K. Polk State Historic Site. Polk State Historic Site

Houten huis| ©Robert English
Houten huis| ©Robert English

Van 1845 tot 1849 was James K. Polk de president van de Verenigde Staten, dus een bezoek aan de State Historic Site kan een interessante historische activiteit zijn voor studenten of geschiedenisliefhebbers in het algemeen. Je kunt er de lijst van tot slaaf gemaakte mensen uit die tijd bekijken en relevante informatie vinden over hoe je onderzoek kunt doen naar tot slaaf gemaakte mensen.

Je ziet er ook een verslag van de Afro-Amerikaanse Polks die in de Burgeroorlog vochten. Je ziet ook andere leuke feiten over president James en de Polks die tot slaaf gemaakt waren. Bezoek de President James K. Polk State Historic Site in het noordoosten van Charlotte. Polk State Historic Site in het noordoosten van Charlotte voor het volledige verhaal.

73. Maak een wandeling met Charlotte Liberty Walk

informatieplaquette| ©JuralMS
informatieplaquette| ©JuralMS

Voer deze interactieve kaart in om historische en patriottische feiten over Charlotte te leren door monumenten en borden in het centrum van Charlotte te volgen. Van het Battle of Charlotte Monument tot Queen's College en de Mecklenburg Resolution heb je 19 historische haltes.

Ik raad je aan om door het centrum te lopen en de kaart te volgen voor een spannende ervaring van de geschiedenis die Charlotte omringt. Een van de haltes is het standbeeld van koningin Charlotte, de vrouw naar wie de stad sinds 1768 is vernoemd.

74. Woon een evenement bij in het Visulite Theatre

Visuliet Theater| ©Robby Virus
Visuliet Theater| ©Robby Virus

Hoewel het een klein theater is voor 540 mensen, is het een uitstekende keuze voor symfonieorkest, rock, jazz, opera, theater, komedie en andere evenementen. Hier beleef je een intieme ervaring met je favoriete artiesten en bands. Bovendien zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden in de buurt van het theater, zodat je na het evenement een hapje kunt eten met je vrienden.

Het Visulite Theatre ligt vlak naast het centrum van Charlotte, dus je kunt ook in de buurt overnachten en de historische bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Bovendien treden in het Visulite Theatre verschillende lokale bands en theatergroepen op, waardoor het een geweldige plek is om meer te weten te komen over de cultuur van Charlotte.

Kijk hier voor informatie over komende evenementen in het Visulite Theatre.

75. Wandel door de prachtige Wing Haven Gardens

Wing Haven tuin| ©Huntley Paton
Wing Haven tuin| ©Huntley Paton

De Wing Haven Gardens bieden een diversiteit aan planten en een ideale omgeving voor een verscheidenheid aan vogels. Deze tuinen bestaan uit de Wing Haven Garden & Bird Sanctuary en de SEED Wildlife & Children's Garden, een onderzoekstuin waar kinderen kunnen leren over planten.

Elizabeth Lawrence House & Garden is een andere tuin op het terrein, een laboratorium waar elke dag van het jaar planten tot bloei komen. Kortom, al deze locaties vormen samen wat bekend staat als 'Wing Haven', een natuurlijke en inspirerende bestemming om te bezoeken als je van plan bent naar Charlotte te reizen.