Routebeschrijving naar Everglades vanuit Orlando

Als je een reis van Orlando naar Everglades plant, bekijk dan de verschillende opties om de optie te kiezen die het beste bij je past.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Routebeschrijving naar Everglades vanuit Orlando

Orlando Sunset |©John von Haussen

De Everglades is een van Florida's meest gewilde natuurgebieden voor toeristen. Hetzelfde geldt voor Orlando, dat wordt beschouwd als de pretparkhoofdstad van de wereld.

De combinatie van natuur en ontspanning die beide plaatsen bieden, maakt deze excursie tot een van de beste dingen om te doen in Orlando. Als je erover denkt om het te doen, laat ik je in dit artikel de verschillende opties zien die je hebt omvan Orlando naar de Everglades te reizen. Daarnaast vertel ik je welke de beste is in elk geval, de geschatte kosten van de reis voor elk van hen en enkele tips voor je reis.

1. Hoe kom je van Orlando naar Everglades met een georganiseerde excursie?

EVERGLADES|©ssrosenbaum
EVERGLADES|©ssrosenbaum

Als je de ervaring naar een hoger niveau wilt tillen en er alles uit wilt halen, raad ik je aan om de beste Everglades tours vanuit Miami te bekijken.

Het grote voordeel van deze optie is het feit dat je vervoer inbegrepen en georganiseerd is, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Dit type tour dompelt je onder in hetculturele en landschappelijke erfgoed van het gebied en vult de route aan met verschillende activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een airboottocht maken in de Everglades vanuit Orlando of, als je de mogelijkheid hebt om naar het zuiden te gaan, een tour maken door Miami met een cruise en airboottocht inbegrepen.

Interessante details

 • Prijs: varieert afhankelijk van of je in het hoog- of laagseizoen reist, welke maatschappij je kiest en of je je ticket op korte of lange termijn boekt. Om je een idee te geven, de bus van Orlando naar Miami kan tussen de 17 en 42 euro kosten.
 • Reistijd: Tussen 4 en 6 uur.
 • Voordelen: Je kunt genieten van het landschap of onderweg uitrusten.
 • Nadelen: Er is geen directe verbinding van Orlando naar de Everglades, dus je zult moeten overstappen.

Boek een airboottocht in de Everglades vanuit Orlando

2. Hoe kom je er met de bus, de meest gebruikelijke optie?

mensen die de bus instappen|©Frank
mensen die de bus instappen|©Frank

Als je wilt genieten van het landschap in zijn volle pracht zonder je ogen op de weg te houden, is een bus misschien wel de beste optie voor jou. Het is ook waar dat het een langere reis is dan met de auto, dus het is handiger als je in 7 dagen naar Orlando gaat of over een langere of kortere periode.

Er zijn verschillende busmaatschappijen die deze reis aanbieden, omdat het een veel gebruikte route is. De duur van de reis is tussen de 4 en 6 uur. Alles hangt af van het verkeer op het moment van de dag en de stops langs de route.

Wat de dienstregeling betreft, bieden bedrijven meestal verschillende opties gedurende de dag. Het grote nadeel van deze optie is dat er geenrechtstreekse busverbinding is van het ene punt naar het andere. Dit is alleen mogelijk als je een tour boekt bij een reisorganisatie. Anders moet je minstens twee bussen nemen om je bestemming te bereiken. De beste optie is om met de bus naar Miami te gaan en, eenmaal in de stad, nog een bus te nemen naar de Everglades.

3. Hoe kom je er met de auto, de meest flexibele optie?

auto's op de snelweg|©Comiccreator24
auto's op de snelweg|©Comiccreator24

De meest flexibele manier om van Orlando naar de Everglades te komen is met de auto. Als je geen eigen auto hebt, raad ik je aan er een te huren zodat je de rest van je reisdagen vrij kunt rondrijden.

De rijtijd van het ene punt naar het andere is ongeveer 3-4 uur, afhankelijk van waar je vertrekt in Orlando en waar je naartoe gaat in de Everglades. Er zijntwee routes om in de wetlands van Florida te komen. De eerste optie brengt je naar de Everglades via Florida's Turnpike richting US-41, bekend als Alligator Alley.

Dit is de beste manier om het hart van de Everglades te bereiken en het is een zeer veelzijdige route omdat er verschillende afslagen in de stad zijn voor Florida's Turnpike. De tweede route neemt je mee langsde oostkust van Florida via I-95 richting US-1. Onderweg kom je door steden als Miami en Homestead, waar je kunt stoppen om even de benen te strekken. Met deze tweede optie kun je gebieden van de Everglades bereiken, zoals Biscayne National Park of Everglades National Park.

Wat is de beste van de twee routes?

Wat betreft welke route mooier is, beide bieden spectaculaire panoramische uitzichten, hoewel ze totaal van elkaar verschillen. Terwijl de eerste wordt gekenmerkt door moerasgebieden en wilde dieren, wordt de tweede gedomineerd door de oceaan en de stranden van steden als Miami.

Mijn aanbeveling is dat je, naast je eigen smaak en prioriteiten, ook kijkt naar het real-time verkeer in elk van deze steden. Als je met het hele gezin reist, controleer dan wat de beste plannen zijn in Orlando met kinderen en omgeving en kies op basis daarvan de ene of de andere route om het meeste uit de reis te halen.

Interessante details

 • Prijs: De prijs hangt af van het verkeer, de huidige brandstofprijzen, of het voertuig benzine of diesel gebruikt, de tarieven van het bedrijf waarbij je de auto huurt en de route die je kiest. Over het algemeen kan de prijs variëren van ongeveer 144 euro tot ongeveer 164 euro, exclusief autoverhuur.
 • Reistijd: Tussen 3 en 4 uur, zonder rekening te houden met de stops die je maakt.
 • Voordelen: Je kunt je volledig flexibel door de Everglades verplaatsen en zoveel stops maken als je wilt.
 • Nadelen: Dit is een zeer vermoeiende optie, omdat je meerdere uren moet rijden. Bovendien moet je je zorgen maken over het parkeren.

4. Hoe kom je er met de trein, de handigste optie?

gele trein|©Buddahbless
gele trein|©Buddahbless

Net als bij de busroute is er geen rechtstreekse treinverbinding van Orlando City naar de Everglades. Je moet dus een trein naar Miami nemen en van daaruit met de auto of bus naar de wetlands van Florida gaan.

Momenteel rijdt er één trein op deze route: de Amtrak Silver Service, die er iets minder dan 6 uur over doet. Er zijn echter plannen om een nieuwe treinlijn te openen van Orlando naar Miami, die naar verwachting inde zomer van 2023 operationeel zal zijn. Dit is de Brightline-lijn en er wordt verwacht dat je dezelfde reis in slechts 4 uur kunt maken.

In dat geval is dit zonder twijfel je beste optie. Hoe dan ook, de realiteit is dat reizen per trein eenzeer comfortabele ervaring is die kan worden gerekend tot de beste dingen om te doen in Orlando. Je kunt niet alleen genieten van het rijke landschap van dit gebied in Florida, maar je hebt ook bepaalde diensten tot je beschikking.

Deze treinen hebben bijvoorbeeld meestal verstelbare stoelen, stopcontacten, cateringdiensten of schermen met multimedia-inhoud. De totale duur van Orlando naar de Everglades met deze optie is meestalongeveer 5 uur, afhankelijk van welke trein je kiest. Om je een idee te geven, de reis van Miami naar de Everglades duurt meestal ongeveer een uur. Mijn aanbeveling is dat je gebruik maakt van je stop in Miami om een aantal van de beste dingen te zien en te doen in Miami.

Interessante details

 • Prijs: Afhankelijk van de klasse waarin je reist, hoe ver van tevoren je je ticket koopt of de maatschappij die je kiest, maar het is meestal tussen de 35 en 70 euro per persoon.
 • Reistijd: Ongeveer 5 tot 7 uur.
 • Voordelen: Dit is een zeer comfortabele optie waarbij je van het landschap kunt genieten, iets kunt drinken, een film kunt kijken of gewoon kunt slapen.
 • Nadelen: Er is geen directe route van Orlando naar de Everglades met de trein. Je zult met de trein van Orlando naar Miami moeten reizen en vanuit Miami een auto of bus nemen naar de Everglades.

5. Met het vliegtuig, de snelste optie

Vliegtuig in de lucht|©Anthony Dolce
Vliegtuig in de lucht|©Anthony Dolce

Als je op zoek bent naar een snelle optie, kun je ongetwijfeld het beste per vliegtuig van Orlando naar de Everglades reizen. Op deze manier kost het je heel weinig tijd om op je bestemming te komen en je kunt van deze tijdsbesparing profiteren om andere activiteiten in de stad te doen.

Daarom vind ik het de beste optie voor 3-daagse reizen naar Orlando of andere korte periodes wanneer je het meeste uit je tijd moet halen. Net als bij trein- en busreizen zijner geen rechtstreekse vliegroutes van Orlando naar de Everglades. Je moet dus naar Miami vliegen, wat ongeveer een uur duurt. Vanaf daar kun je een huurauto of bus nemen naar de Everglades.

Een van de grote voordelen van deze optie, naast de snelheid die het biedt, is dat de vluchten tussen Orlando en Miami zeer frequent zijn. Deze route is een van de populairste in Florida, dus er zijn meerdere vluchten per dag en veel luchtvaartmaatschappijen vliegen tussen de twee steden.

Interessante details

 • Prijs: Alles varieert, afhankelijk van hoe ver van tevoren je je ticket koopt, het tijdstip van de dag waarop je reist en de luchtvaartmaatschappij die je kiest. Over het algemeen liggen de kosten van een vlucht tussen Orlando en Miami tussen de ¤50 en ¤200.
 • Reistijd: Ongeveer tweeënhalf uur.
 • Voordelen: Het is de snelste optie.
 • Nadelen: Er is geen directe vliegroute van Orlando naar de Everglades.

Privé transfers van en naar de luchthaven van Orlando

Andere opties om van Orlando naar de Everglades te komen

Everglades Orlando|©Joseluz R, Delgado
Everglades Orlando|©Joseluz R, Delgado

Naast alle opties die ik je heb laten zien om van Orlando naar de Everglades te komen, kun je er ook voor kiezen om een georganiseerde tour te boeken waarbij je heen en terug reist tussen de twee bestemmingen. De Everglades is een van Florida's grootste natuurlijke attracties en is erg in trek bij toeristen.

Veel toeristen in Orlando nemen een bezoek aan de Everglades op in hun reisroute. Je zult dus geen moeite hebben om bedrijven te vinden die georganiseerde tours aanbieden. Afhankelijk van het bedrijf reis je per bus, minibus of trein naar de Everglades. Sommige bieden zelfs een ophaalservice van het hotel. Daarnaast omvatten deze excursies ook verschillende activiteiten, zoals een boottocht, een airboat tour door de Everglades of een culturele tour door Miami.

We vergelijken de opties

busstation|©Frank
busstation|©Frank
 • Auto
 • De meest flexibele optie
 • Prijs: tussen 144 en 164 euro
 • Duur: ongeveer 3-4 uur
 • Bus
 • De meest gebruikelijke optie
 • Prijs: tussen 17 en 42 euro
 • Duur: ongeveer 4-6 uur
 • Trein
 • De meest comfortabele optie
 • Prijs: tussen 35 en 70 euro
 • Duur: ongeveer 5-7 uur
 • Vliegtuig
 • De snelste optie
 • Prijs: tussen 50 en 200 euro
 • Duur: ongeveer twee en een half uur

Tips voor de reis tussen Orlando en Everglades

man met jas bij de bus|©Andrea Piacquadio
man met jas bij de bus|©Andrea Piacquadio

Het eerste en meest voor de hand liggende advies is ervoor te zorgen dat je het juiste vervoersmiddel kiest. Afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden is er altijd wel een die het beste bij je past. Als je bijvoorbeeld met kinderen reist, raad ik je aan om met de auto te reizen.

Daarnaast, als je met de auto gaat, controleer dan het actuele verkeer op elke route, zodat je geen tijd hoeft te verspillen met ongewenste files. Natuurlijkis het bij het controleren ook belangrijk om de weersverwachting in de Everglades voor die dag te controleren. Je wilt niet dat de ervaring wordt bedorven door een onweersbui of zinderende hitte. Voor mij is het belangrijkste op deze en alle andere reizen planning.

Maak een reisschema met deze en andere dingen, zoals de stops die je gaat maken. Als je bijvoorbeeld met de auto, trein of bus gaat en door Miami rijdt, kun je een van de beste rondleidingen nemen in Miami's South Beach of een van de beste cruises in Miami maken.