10 Dingen om te doen in Orlando met kinderen

Orlando is een stad die wereldwijd bekend staat om zijn themaparken, waardoor het een van de beste bestemmingen is voor reizen met kinderen.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

10 Dingen om te doen in Orlando met kinderen

Welcome to Universal Orlando Resort|©Marc Stampfli

Reizen met kinderen is vaak lastig. Kinderen vinden niet dezelfde dingen leuk als volwassenen, dus ze vervelen zich vaak tussen de sightseeingtours en musea door. Deze stad in Florida is echter een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen.

Onder de leukste dingen om te doen in Orlando, zijn er een aantal leuke dingen om te doen voor kinderen. Dus als je een gezinsreis naar de stad plant, raad ik je aan om verder te lezen om alle aangeboden activiteiten te ontdekken. Van allerlei themaparken tot krokodillenritten en een bezoek aan een van de beste ruimtecentra ter wereld.

1. Ga op avontuur met je favoriete personages in Universal Orlando Resort

Universal Studio - Orlando|©Amarildo Souza
Universal Studio - Orlando|©Amarildo Souza

Universal Orlando Resort bestaat uit twee themaparken: Universal Studios Florida en Islands of Adventure. Beide bieden verschillende, maar even bevredigende en leuke ervaringen voor de jongste leden van het gezin. Het is het grootste pretpark ter wereld, dus ik raad je aan om een of meer dagen uit te trekken voor een bezoek.

Dit pretpark is ideaal voor de jongste filmfans, want de attracties zijn geïnspireerd op de grote hits van het witte doek. In het gedeelte dat overeenkomt met Universal Studios Florida kunnen kinderen bijvoorbeeld unieke momenten beleven die gebaseerd zijn op grote saga's zoals Harry Potter of Transformers. Aan de andere kant krijgen ze bij Islands of Adventure de kans om zich als Spider-Man te voelen of het universum van Jurassic Park binnen te gaan.

Als jij en je gezin fans zijn van de wereld die is gecreëerd door J. K. Rowling, dan kun je het gebied Wizarding World of Harry Potter ervaren, dat beide delen van Universal Orlando doorkruist. Natuurlijk vind je naast de attracties ook accommodatie, souvenirwinkels en eetgelegenheden op het terrein.

Boek je gecombineerde tickets voor Universal Studios park

2. Breng een dag door tussen de krokodillen in Gatorland

Kind bovenop krokodil|©Richard Harris
Kind bovenop krokodil|©Richard Harris

In dit geval wil ik je een van de beste activiteiten in Orlando aanraden, een gezinsactiviteit die met dieren te maken heeft. Ik ga de reptielenwereld in om je te vertellen over het zogenaamde 'Crocodile Kingdom': Gatorland. Dit themapark biedt een compleet andere en originele ervaring dan wat je gewend bent.

Van de activiteiten die de plek biedt, wil ik graag de uitkijktoren benadrukken, waar je samen met je gezin kunt zien hoe krokodillen zich gedragen in hun natuurlijke omgeving, iets wat je zeker sprakeloos zal maken. Aan de andere kant kun je van alles leren over de verzorging van reptielen door middel van verschillende interactieve activiteiten.

Boek uw tickets voor Gatorland

3. Klim in bomen bij Orlando Tree Trek Adventure Park

Avonturenpark Orlando Tree Trek|©Scott Thomas
Avonturenpark Orlando Tree Trek|©Scott Thomas

Kinderen hebben veel energie, wat betekent dat ze zich snel vervelen als ze op reis zijn. Als je wilt dat ze zich uitleven, raad ik een bezoek aan het Orlando Tree Trek Adventure Park aan. In dit avonturenpark voelen de kleintjes zich voor een dag Tarzan.

Het park heeft alle typische avonturenparkattracties, maar dan op grote schaal: tokkelbanen, hangbruggen, boomcircuits, Tibetaanse bruggen en netten. Als je kinderen van verschillende leeftijden hebt, maak je dan geen zorgen, het Orlando Tree Trek Adventure Park heeft verschillende moeilijkheidsgraden zodat alle kinderen hun plek voor plezier kunnen vinden.

Boek tickets voor Tree Trek Avonturenpark

4. Haal de artistieke kant van de kleintjes naar boven bij de Crayola Experience

Kleurpotloden in Orlando|©JetDr757
Kleurpotloden in Orlando|©JetDr757

Ik heb activiteiten aanbevolen die te maken hebben met de onderwaterwereld, wetenschap en avontuur... Nu is het mijn beurt om de kleine kunstenaars in het gezin de ruimte te geven. De Crayola Experience is zonder twijfel een plek waar kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Van schilderen met laserlicht tot het maken van hun eigen gepersonaliseerde krijtje, alles is mogelijk in dit creatieve centrum. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgen ze ook nog de kans om in verschillende attracties te rijden die te maken hebben met de wereld van het schilderen.

Vergeet niet om voor je vertrekt even langs te gaan bij de Crayola Experience winkel, waar je een souvenir van de ervaring mee naar huis kunt nemen of benodigdheden voor de kinderen kunt kopen om hun artistieke kant te blijven ontdekken als je terugkomt van je reis.

Boek tickets voor de Crayola Experience

5. Maak een tochtje met een luchtboot door de wetlands van Orlando

Everglades|©Sandeep Sajjala
Everglades|©Sandeep Sajjala

Orlando is een stad die bekend staat om zijn pretparken, maar ik moet je vertellen dat er zoveel meer is in Orlando dan de indrukwekkende achtbanen. Een van de beste activiteiten die je met kinderen kunt doen tijdens je reis naar deze stad in Florida is een tochtje met een airboat. Ik raad deze activiteit vooral aan als een van de beste dingen om te zien en te doen in Orlando in de lente.

Het is een 30 minuten durende ervaring die jou en iedereen met jou in verrukking zal brengen. Onderweg rijd je door de cipresmoerassen die kenmerkend zijn voor dit gebied. Je maakt ook kennis met de plaatselijke fauna, variërend van vogels tot reptielen en vossen.

De activiteit omvat ook toegang tot de Alligator Oasis, een plek waar je alligators in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Tijdens de hele tour word je begeleid door een deskundige gids, die je de feiten en bijzonderheden van het Everglades-gebied uitlegt. Als je vanuit Orlando komt, kijk dan hoe je vanuit Orlando naar de Everglades komt.

Dit is zeker een van de beste airboat tours in Orlando.

Boek je airboat tour in Orlando

6. Wees een astronaut voor een dag in het Kennedy Space Center

Kennedy Ruimtevaartcentrum|©dfinos
Kennedy Ruimtevaartcentrum|©dfinos

Als je kinderen ervan dromen om astronaut te zijn, is dit zeker de plek om te bezoeken. Jij en de rest van de volwassenen zullen ook enorm genieten van deze activiteit. Het Kennedy Space Center is de plek die werd gebouwd voor de lancering van de Saturnus V raket. Met je bezoek kun je je een dag lang onderdeel van NASA voelen.

Tot de aangeboden activiteiten behoren een bezoek aan de lanceerplatforms en verschillende rakettentoonstellingen. Je kunt ook kiezen voor de Space Pass Plus, waarmee je toegang krijgt tot het assemblagegebouw. Als je vanuit Orlando komt, kun je kiezen voor een pas met vervoer heen en terug.

Om al deze redenen is deze activiteit een van de beste rondleidingen naar het Kennedy Space Center vanuit Orlando.

Boek je Kennedy Space Center tour

7. Verwar je zintuigen in het Museum of Illusions in Orlando

Orlando museum van illusies|©photographynatalia
Orlando museum van illusies|©photographynatalia

Verwar je zintuigen in het Orlando Museum of Illusions, een geweldige plek voor zowel volwassenen als kinderen. Een van de grote voordelen van deze attractie is dat het een maximale capaciteit heeft van 20 personen, zodat je de drukte en wachtrijen kunt vermijden.

De plek heeft meer dan 50 tentoonstellingen waar je al je zintuigen bij zult betrekken. Je kunt de 'omgekeerde kamer' binnengaan , door de roterende tunnel lopen of piepklein worden in de Ames-kamer en de 'anti-zwaartekracht'-kamers ervaren.

Reserveer je kaartjes voor het Museum of Illusions

8. Zoet je smaakpapillen in de Chocolade Koninkrijk Fabriek

Chocolade Koninkrijk Orlando Florida|©MisterQque
Chocolade Koninkrijk Orlando Florida|©MisterQque

Natuurlijk moest ik in deze lijst van de leukste dingen om te doen met kinderen een plekje vrijmaken voor gastronomie. De Chocolate Kingdom Factory is de ideale plek voor liefhebbers van dit wereldwijd geliefde eten. De ervaring duurt ongeveer 24 minuten, waarin je verschillende soorten chocolade kunt proeven.

Je komt ook alles te weten over hoe het wordt gemaakt en ziet van dichtbij het ingewikkelde proces dat de cacaoboon verandert in een heerlijke chocoladereep. Bovendien kun je tegen betaling je eigen reep maken. Een professionele gids begeleidt je tijdens de rondleiding en legt je alles uit wat je nog niet wist over deze zoete lekkernij.

Boek een rondleiding door de Chocolade Koninkrijk Fabriek

9. Vervul je droom om te vliegen in Orlando's windtunnel

iFly Orlando, FL|©ARY-CAVE
iFly Orlando, FL|©ARY-CAVE

Fantaseren de kinderen thuis over vliegen? Dit is de perfecte kans om ze te laten ervaren hoe het is. De iFLY Orlando activiteit duurt ongeveer een uur en een kwartier. Het heeft het grote voordeel dat het in kleine groepen wordt gedaan, wat de ervaring aanzienlijk verbetert.

Het omvat twee vluchten in een windtunnel, waarvoor je van tevoren een briefing krijgt van een instructeur. Natuurlijk zorgt de plek voor alle benodigde uitrusting en veiligheidsmaatregelen.

In de tunnel bereiken de windvlagen een snelheid tussen 209 en 281 kilometer per uur, dus je zult een geweldige adrenalinestoot voelen. Haal je avontuurlijke kant naar boven en doe wat stunts tijdens de vlucht. Na afloop zie je het resultaat op de foto's, die je als souvenir mee naar huis kunt nemen.

Boek de windtunnel ervaring

10. Geniet van de magie die Drawn to Life Cirque du Soleil te bieden heeft

Cirque du Soleil|©zoovroo
Cirque du Soleil|©zoovroo

Als er twee namen zijn die al tientallen jaren de hoofdrol spelen in de kindertijd van elk kind, dan zijn het Disney en Cirque du Soleil wel. In deze ervaring slaan ze de handen ineen om de show Drawn to Life te creëren, die 1 uur en 30 minuten duurt. Gedurende deze tijd word je ondergedompeld in een wereld vol magie en fantasie onder leiding van dansers, acrobaten en Russische schommels.

Terwijl je kijkt naar de illusoire choreografieën van de show, zorgt de typische muziek van Disney-films voor de soundtrack. Dit is een ervaring waar kinderen dol op zullen zijn en die jou en de rest van de volwassenen mee terug neemt naar hun kindertijd en hun meest onschuldige kant naar boven haalt.

De show vertelt het leven van Julie, de hoofdpersoon van dit verhaal, die anderhalf uur lang haar toekomst uitstippelt met behulp van een magisch potlood. Als je een auto hebt gehuurd om je door Orlando te verplaatsen, zul je blij zijn om te weten dat het ticket inclusief gratis parkeren in Disney Springs is. Naar mijn mening is dit een van de beste shows in Orlando.

Boek je tickets voor Drawn to Life Cirque du Soleil

11. Glijd van de hoogste glijbanen van Orlando in Aquatica Park

Aquatica Orlando|©Júlia Falcão
Aquatica Orlando|©Júlia Falcão

Als je in de zomer naar Orlando gaat en plannen wilt vinden die passen bij de hoge temperaturen, is dit een van de beste. Het waterpark Aquatica in Orlando is de thuisbasis van de hoogste glijbanen in de regio. Er zijn veel attracties die je in de faciliteiten kunt vinden, zoals de Riptide Race of de Walkabout Waters.

Naast de waterattracties kun je in dit park ook dieren uit de onderwaterwereld zien, zoals dolfijnen. Aquatica wordt door USA Today beschouwd als een van de beste buitenwaterparken in de Verenigde Staten.

Boek uw tickets voor Aquatica Water Park

12. Stap in Walt Disney World

Walt Disney Wereld|©MattfromPA
Walt Disney Wereld|©MattfromPA

Een van de grote namen op deze lijst van de beste dingen om te zien en te doen met kinderen in Orlando is een ander themapark. Geen wonder, want deze stad in Florida wordt beschouwd als de pretparkhoofdstad van de wereld. Omdat we allemaal zijn opgegroeid met Disney-films, zullen zowel jij en de rest van de volwassenen in huis als de kleintjes genieten van de ervaring.

Er zijn verschillende parken die samen het complex vormen, waarbij het Magic Kingdom opvalt, waar je het kasteel van Assepoester levensgroot kunt zien. Naast deze klassieke animatiefilm zie je ook attracties die gebaseerd zijn op grote saga's, zoals Pirates of the Caribbean.

Alsof dat nog niet genoeg is, biedt Walt Disney World niet alleen entertainment en adrenaline, maar ook een culturele ervaring in de faciliteiten, omdat het gebieden heeft gewijd aan veel van de landen die deel uitmaken van de wereld. Denk je dat alles wat ik je heb verteld genoeg is? Nou, er is nog meer. Walt Disney World heeft ook een dierenpark: Disney's Animal Kingdom.

Over dieren gesproken, als je thuis een dierenvriend bent, raad ik je aan om van je bezoek aan de stad gebruik te maken om een van de beste safari's in Orlando te maken.

Boek een safari in Orlando

13. Bouw je eigen bouwwerken bij Legoland Florida Resort

LEGOLAND FLORIDA|©Destinations in Florida Travel
LEGOLAND FLORIDA|©Destinations in Florida Travel

Bijna elk, zo niet elk kind ter wereld heeft wel eens met Lego gespeeld. Dat maakt het pretpark Legoland Florida Resort zo speciaal. In tegenstelling tot wat kinderen thuis gewend zijn, kunnen ze het in Legoland Florida Resort groots aanpakken.

Het LEGO universum in Orlando biedt allerlei ervaringen voor zowel de kleintjes als de volwassenen in huis. Je kunt een aantal van 's werelds beroemdste steden nagebouwd zien met LEGO-steentjes, maar ook ritjes maken met uitzicht op adembenemende landschappen. Natuurlijk kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen bouwwerken maken. Ze kunnen zelfs met auto's van LEGO racen.

14. Breng de dag door tussen de orka's en dolfijnen in SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando|©Lasith Adhikari
SeaWorld Orlando|©Lasith Adhikari

Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om nog een van de beste themaparken in Orlando aan te bevelen : SeaWorld Orlando. Het is een themapark, maar in tegenstelling tot de vorige is dit een maritiem park. Het is zonder twijfel een unieke ervaring die plezier combineert met leren.

De kleintjes kunnen verschillende shows zien, evenals een aantal van de meest majestueuze dieren uit de onderwaterwereld, zoals orka's of dolfijnen. Je kunt ook een boottochtje maken met het gezin en genieten van een uniek moment van ontspanning. Aan de andere kant, als je liever een beetje adrenaline hebt, raad ik je een van de achtbanen van het park aan.

15. Verras jezelf met de grappigste kant van de wetenschap in het Orlando Science Center

Orlando Science Center evenement|©Orlando Science Center (Meetings and Events)
Orlando Science Center evenement|©Orlando Science Center (Meetings and Events)

Wie zegt dat Orlando alleen maar draait om plezier en avontuur? Als je de kleintjes thuis wat meer geïnteresseerd wilt krijgen in wetenschap, is een geweldige manier om dit te doen door ze mee te nemen naar het Orlando Science Center. Door de verschillende activiteiten die dit interactieve museum biedt, ontdekken kinderen de wetenschap op zijn leukst.

Je kunt het planetarium bezoeken, waar je de kans krijgt om verschillende films over de ruimte te bekijken, maar ook live shows waarin je het heelal van dichtbij ontdekt. Er zijn ook live experimenten waaraan kinderen kunnen deelnemen. Natuurlijk heeft het museum een groot aantal tentoonstellingen over alle gebieden van de wetenschap.