Beste Airboat tours in Orlando

Orlando is wereldberoemd om zijn pretparken, maar het is ook een bestemming met veel natuurgebieden. Een van de manieren om deze gebieden te leren kennen is door middel van airbootexcursies, en hier zijn de beste alternatieven.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

Beste Airboat tours in Orlando

Bote en el muelle|©Jerome Cornier

Orlando is een van de entertainmenthoofdsteden van de wereld en een groot deel van haar bekendheid is te danken aan het feit dat hier enkele van 's werelds populairste themaparken liggen. Van Magic Kingdom tot Universal Studios, er zijn veel plaatsen die je kunt bezoeken tijdens je bezoek aan de stad, maar deze bestemming heeft ook een groot aanbod aan natuurgebieden die je kunt ontdekken tijdens verschillende excursies.

Enkele van de beste dingen om te doen in Orlando om de natuurgebieden te ontdekken zijn een airboat tour door het Everglades National Park, een tour door Wild Florida, een uitstapje naar Panama Beach City en een privétour door het kustgebied van de stad.

1. Everglades National Park luchtboottocht

rivier varen|©cool DARYSHOOT
rivier varen|©cool DARYSHOOT

Als je de natuurlijke wonderen van de Everglades wilt ervaren, is een van de beste manieren om dat te doen een airboat tour door het binnenland van het beschermde gebied. Deze ervaringen nemen je mee op een reis door een van de meest unieke en diverse ecosystemen ter wereld. Van de weelderige vegetatie tot de wilde dieren, elk moment op deze tour geeft je een authentieke band met de natuur.

De Everglades is beroemd om zijn biologische diversiteit en de airboat tour is de meest traditionele manier om deze unieke omgeving te verkennen. De Everglades, bekend als de rivier van gras, is een mozaïek van wetlands, mangroves en watermassa's die een thuis zijn voor een grote verscheidenheid aan soorten, van alligators tot tropische vogels en vissen, waardoor het een van de beste dingen is om te doen in Orlando.

Het Everglades Nature Park ligt aan de zuidkust van Florida, op ongeveer 3 uur rijden van Orlando, maar door zijn faam en natuurlijke schoonheid is het een van de meest bezochte bestemmingen in de staat. Je kunt ook het amfibieënreservaat bezoeken dat bekend staat als Alligator Oasis.

De airboat tour is veel meer dan alleen een avontuur; een bezoek aan de Everglades is een onderdompeling in de plaatselijke geschiedenis en cultuur. Terwijl je door het rustige water glijdt, vertellen deskundige plaatselijke gidsen verhalen en inzichten over het belang van dit ecosysteem voor de regio en de wereld. Je leert ook over de inspanningen voor natuurbehoud en de uitdagingen waar dit delicate evenwicht van de natuur voor staat.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 34 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 30 minuten, exclusief transfer.
 • Voordelen van deze excursies: je leert dit natuurparadijs kennen op een van de typische manieren, door door de wetlands te varen.
 • Nadelen van deze excursies: het park ligt op ongeveer 3 uur rijden van Orlando, dus deze ervaring is misschien niet te combineren met een kort verblijf in de stad.

Boek een airboat tour

2. Luchtboottocht door Wild Florida

Florida meer|©Natalya Nellis
Florida meer|©Natalya Nellis

Wild Florida is een van Florida's populairste natuurbestemmingen en het ontdekken van de diversiteit aan landschappen en wilde dieren op een airboat tour is een van de beste ervaringen die je in Orlando kunt hebben. Van serene wetlands tot weelderige bossen, elke draai van het amfibievoertuig leidt je naar unieke en fascinerende plekken.

Dit safaripark is de thuisbasis van een verscheidenheid aan ecosystemen, en tijdens je airboat tour krijg je de kans om de schoonheid van de wetlands te verkennen, waar weelderige vegetatie en rustig water een prachtige achtergrond vormen. Terwijl je door de waterwegen glijdt, ben je getuige van de grootsheid van de plaatselijke wilde dieren, waardoor het een van de leukste dingen is om te doen met kinderen in Orlando.

Een van de hoogtepunten van de tocht is de mogelijkheid om de dichte bossen rond de wetlands in te trekken. Deze bossen zijn de thuisbasis van een rijke biodiversiteit, van kleine wezens tot exotische planten, dus deze ervaringen behoren meestal tot de top safari-activiteiten in Orlando.

Als je van plan bent om Orlando in juni of tijdens de zomermaanden te bezoeken, zul je ook een aangenaam klimaat ervaren op de herschapen stranden in het safaripark.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 44 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je maakt kennis met een van de meest opmerkelijke natuurgebieden in Florida in een ervaring die geschikt is voor kinderen.
 • Nadelen van deze excursies: deze excursies bevatten niet veel vrije tijd om het gebied op eigen houtje te verkennen.

Boek een Wild Safari tour

3. Luchtboottocht door Panama City Beach

panama city strand|©Ordi
panama city strand|©Ordi

Ondanks dat het op enige afstand van Orlando ligt, biedt een airboat tour in Panama City Beach een ongeëvenaarde ervaring voor avontuur- en natuurliefhebbers. Hier kun je de moerassen en wetlands van de regio verkennen tijdens een avontuur dat je meeneemt door een waterwereld vol wonderen en verrassingen.

Panama City Beach is een natuurparadijs dat de mogelijkheid biedt om de sensatie van het hydrofoilen in een unieke omgeving te ervaren. In het serene water kun je genieten van de rijke diversiteit aan lokale wilde dieren, van alligators tot tropische vogels, terwijl je meer leert over de unieke ecologie van het gebied op een van de beste excursies van een hele dag vanuit Orlando.

De meeste airboat tours in Panama City Beach bieden pendeldiensten van en naar centrale locaties, waardoor de ervaring nog handiger en toegankelijker wordt. Hierdoor kun je van het avontuur genieten zonder je zorgen te maken over de vervoerslogistiek.

Houd er rekening mee dat Panama City Beach ongeveer 2,5 uur rijden is, dus als je een verblijf van 3 dagen in Orlando of zelfs minder plant, kan deze activiteit tijd wegnemen van de beste themaparken of andere attracties van de stad. In dit geval zou het ideaal zijn om een route te organiseren om je reistijd te optimaliseren.

Nuttige informatie

 • Prijs: vanaf ongeveer 32 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 45 minuten.
 • Voordelen van deze excursies: je maakt kennis met een paradijselijke maar weinig ontdekte plek aan de westkust van Florida.
 • Nadelen van deze excursies: de reis naar de bestemming kan een beetje vermoeiend zijn en kan je beïnvloeden voor de rest van de reis als je een kort verblijf in de stad plant.

4. Privé-luchtboottocht door het kustgebied van Orlando

Persoon op een boot op het strand|©Flickathe
Persoon op een boot op het strand|©Flickathe

Als je op zoek bent naar een exclusieve en persoonlijke ervaring, dan is een privé airboat tour van de waterkant van Orlando de perfecte optie. Tijdens deze tours kun je de wetlands en waterwegen op je eigen tempo verkennen, omringd door de natuurlijke schoonheid en wilde dieren die deze regio kenmerken.

Tijdens de privétours heb je de onverdeelde aandacht van een deskundige lokale gids die je vragen beantwoordt en gedetailleerde informatie geeft. Deze interactie zal je inzicht in de wetlands en hun belang voor het ecosysteem verdiepen. Het is ook ideaal als je met een groep reist en enkele van Orlando's beste stranden wilt zien, want je kunt zelf je stops kiezen.

De privé airboat tour neemt je mee door de veranderende landschappen en panoramische uitzichten van Orlando's kustgebied. Van overvliegende tropische vogels tot alligators die door het water glijden, elk moment van dit avontuur zal uniek en opwindend zijn.

Deze excursies zijn meestal inbegrepen in de Orlando Explorer Pass, dus je kunt ook tijd en geld besparen op deze activiteiten tijdens je reis door de stad. Bovendien Explorer Passes bevatten vaak optionele routes die u kunnen helpen bij het organiseren van uw tour.

Handige details

 • Prijs: vanaf 152 euro voor een airboat met plaats voor 6 personen.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze tours: je leert de waterwegen van Orlando op een efficiënte en leuke manier kennen, evenals de stranden van de stad.
 • Nadelen van deze tours: omvat geen bezoek aan Wild Safari of Everglades, twee van Florida's top sites en twee van de meest bekende bestemmingen voor dit type airboat tour.

Koop de Orlando Explorer Pass

5. Nachtelijke airboat tour vanuit Orlando

Panama City Beach, Florida.|©Nikki B
Panama City Beach, Florida.|©Nikki B

Als je de magie van de nacht op een andere manier wilt ervaren, kun je kiezen voor een nachtelijke airboat tour door Florida's wetlands en rivier kanalen. Tijdens dit avontuur ontdek je wilde dieren en de natuur in haar ware vorm terwijl je over de donkere en mysterieuze wateren glijdt.

Terwijl je de nacht in drijft, zie je het landschap veranderen terwijl de geluiden van de natuur tot leven komen. Van het gekwetter van watervogels tot de bewegingen van alligators op de oevers, elk moment van deze tour zal je toelaten om op een unieke manier contact te maken met je omgeving, in een van de beste dingen om 's nachts te doen in Orlando.

Deze tours laten je ook de geheimen van de nachtelijke hemel ontdekken. Met minimale lichtinval bezoek je bevoorrechte plaatsen om de heldere sterren te observeren. Vergeet je camera niet mee te nemen, want je kunt er de mooiste foto's van je reis mee maken.

Als je van plan bent om Orlando in de lente te bezoeken, kun je tijdens deze tochten ook enkele van de beste zonsondergangen van de stad zien, die meestal helder en schoon zijn dankzij het relatief droge weer in deze tijd van het jaar.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 44 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 1 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je krijgt een andere kant van de regio te zien tijdens een avontuurlijke nachtelijke ervaring.
 • Nadelen van deze excursies: sommige bezienswaardigheden op de excursie komen misschien niet volledig tot hun recht in het donker van de nacht.

Hoe boek je een airboat tour in Orlando?

mensen kijken naar de computer|©Darlene Alderson
mensen kijken naar de computer|©Darlene Alderson

Je kunt airboat tours in Orlando van tevoren online boeken of kopen als je eenmaal in de stad bent. Als je van plan bent om de stad tijdens het hoogseizoen te bezoeken, raad ik je aan om de ervaringen van tevoren te boeken, zodat je de tarieven kunt bevriezen, die vaak dynamisch zijn en stijgen voor last-minute boekingen, en je je plek op de airboat op de door jou gekozen datum kunt verzekeren.

Als je van tevoren boekt, kun je ook een route samenstellen die je tijd bespaart en waarmee je andere bezienswaardigheden in de stad kunt bezoeken, vooral als je een kort verblijf plant. Je kunt deze activiteiten combineren met een bezoek aan het pretpark Universal Studios of je kunt een Magic NBA-wedstrijd bijwonen.

Boek tickets voor Universal Studios

Wat zie ik tijdens dit soort tours?

Everglades|©Roberto xxx
Everglades|©Roberto xxx

Het antwoord hangt af van de tour die je kiest, maar over het algemeen krijg je een aantal natuurgebieden van Orlando en Florida te zien, zoals het Everglades Nature Park, het Wild Safari Reserve, Panama City Beach en de kustgebieden van de stad, die bekend staan om hun wetlands en rijke flora en fauna.

Als je van plan bent om meerdere dagen in de regio te blijven, kun je ook Miami bezoeken en de tour combineren met andere activiteiten in de buurt, zoals een tour naar het Kennedy Space Center, omdat de meeste airboatactiviteiten uitstapjes rond de stad omvatten.

Koop een tour naar het Kennedy Space Center

Tips voor een airboat tour in Orlando

airboat op het water|©Airboat Afrika
airboat op het water|©Airboat Afrika

Als je van plan bent om Orlando te bezoeken met kerst of tijdens een toeristisch hoogseizoen, raad ik je aan om je tours van tevoren te boeken. Hierdoor krijg je betere prijzen, omdat je het tarief kunt vastzetten op het moment van aankoop en ook de datum van je ervaring kunt vastleggen, wat je tijd bespaart en je de tijd geeft om een route te organiseren.

Orlando is een stad die veel alternatieven biedt en de meeste airboat tours omvatten uitstapjes buiten de stad, dus als je je tour wilt optimaliseren en het meeste wilt halen uit je tijd op deze bestemming, moet je een schema maken om deze ervaringen te combineren met andere traditionele activiteiten in de stad, zoals het bijwonen van een van Orlando's beroemde shows.

Houd er rekening mee dat de wegen in Florida veilig en toegankelijk zijn voor autoverkeer, dus als je het meeste uit je reistijd wilt halen en tegelijkertijd veel van de bezienswaardigheden rond de stad wilt leren kennen, kun je een auto huren en de bestemmingen in je eigen tempo ontdekken. Binnen de stad kun je kiezen voor privévervoer, wat heel gebruikelijk is en meestal bij hotels wordt aangeboden.

Waarom is het aan te raden om een airboat tour in Orlando te doen?

EvergladescSandeep Sajjala
EvergladescSandeep Sajjala

Orlando staat bekend om zijn themaparken, maar de stad heeft nog veel meer te bieden en de wetlands en waterwegen die je in de buitenwijken kunt verkennen zijn daar een goed voorbeeld van. Op deze plekken kun je het natuurlijke profiel van Florida ontdekken en deelnemen aan avontuurlijke ervaringen.

Bovendien zijn deze excursies het ideale excuus om buiten het hoofdcircuit van de stad te treden, dat de meest bezochte attracties in het stedelijk gebied omvat. Je kunt niet alleen prachtige landschappen ontdekken en meer te weten komen over de plaatselijke flora en fauna, maar ook in contact komen met dieren en de natuurlijke omgeving van de regio, wat ideaal is als je van plan bent Orlando met kinderen te bezoeken.

Tot slot, als je een 5-daags verblijf in Orlando plant of zelfs minder, en je hebt een lijst van activiteiten die de meest prominente attracties omvat, dan zal een georganiseerde airboat tour je toelaten om effectief en snel enkele van de meest pittoreske en interessante sites in de omgeving te leren kennen.