Routebeschrijving naar Miami vanuit Orlando

Als je een reis van Orlando naar Miami plant, moet je weten dat je allerlei opties hebt, maar ze hebben allemaal hun voor- en nadelen.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Routebeschrijving naar Miami vanuit Orlando

Orlando Airport |©Ivy Lin

Orlando en Miami zijn twee van de meest toeristische steden in Florida. De eerste staat bekend om zijn enorme en gevarieerde themaparken, de tweede om zijn stranden en zijn vrijetijds- en amusementsaanbod. Als je naar Florida reist, is het daarom aan te raden om van de gelegenheid gebruik te maken om beide regio's te leren kennen.

Er zijn verschillende manieren om van Orlando naar Miami te reizen. Ze hebben allemaal voor- en nadelen en zijn handiger of niet, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Als je al hebt genoten van de beste dingen om te doen in Orlando en de leuke en paradijselijke stad Miami wilt leren kennen, lees dan verder.

1. Hoe kom je er met de auto, de meest flexibele optie?

Auto's op de snelweg|©David LLoret Rojo
Auto's op de snelweg|©David LLoret Rojo

De meest flexibele manier om van Orlando naar Miami te reizen is zonder twijfel met de auto. Dit type reis is ideaal als je met het hele gezin reist. Zo kun je profiteren van bepaalde stops en genieten van de leukste plannen in Orlando met kinderen, zoals het bezoek aan het Kennedy Space Center, of de leukste plannen in Miami met kinderen.

Als je geen eigen auto hebt, kun je er een huren bij een van de vele autoverhuurbedrijven die er zijn. In feite is dit iets wat ik aanraad voor je hele reis, omdat je dan verschillende plaatsen kunt bezoeken en tijd kunt besparen met het openbaar vervoer.

Om met de auto van Orlando naar Miami te komen, moet je de Interstate I-4 East nemen in de richting van Florida's Turnpike South. Eenmaal op de Turnpike South neem je de afslag naar I-95 South, die je naar Miami brengt. De rit duurt meestal ongeveer 3 tot 4 uur, afhankelijk van het verkeer op dat moment.

Naast het feit dat het een zeer flexibele optie is, is de rit van Orlando naar Florida echt mooi. Als je van de stad wegrijdt, kom je in het hart van Central Florida, een gebied van grasland met weelderige bomen en vegetatie. Je ziet ook Lake Okeechobee, het grootste zoetwatermeer van Florida. Als je even wilt stoppen om je benen te strekken, doe dat dan hier en houd je camera bij de hand.

 • Prijs: Dit hangt af van het autoverhuurbedrijf dat je kiest, de huidige brandstofprijs of waar je vertrekt en waar je naartoe gaat. Maar over het algemeen variëren de kosten van 144 euro tot 164 euro.
 • Reistijd: Ongeveer 3 tot 4 uur, afhankelijk van het aantal stops dat je maakt.
 • Voordelen: Dit is de meest flexibele optie, je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt en de route nemen die je wilt.
 • Nadelen: Je kunt onderweg niet rusten en het kan moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden.

Bezoek aan het Kennedy Space Centre

2. Hoe kom je er met de bus, de meest gebruikelijke optie?

achterkant van de bus|©GojiMet86
achterkant van de bus|©GojiMet86

Hoewel reizen met de auto het meest flexibel is, zijn er ook een aantal nadelen. Tijdens de vakantie is het normaal om allerlei activiteiten en plannen te doen, dus vermoeidheid komt vaak voor. Daarom is het normaal dat je niet 3-4 uur wilt rijden. In dit geval raad ik je aan om de reis per bus te maken.

Er zijn verschillende maatschappijen die de service Orlando-Miami aanbieden. De bus vertrekt meestal vanaf het busstation van Orlando, dat in het centrum van de stad ligt. Hij volgt dan dezelfde route als de autoreis, langs Florida's Turnpike South. De bus zet je af in het centrum van Miami, waar het station ligt. Je kunt genieten van hetzelfde panoramische uitzicht als tijdens de autoreis, alleen hoef je je ogen niet op de weg te houden.

Omdat dit een middellangeafstandsreis is, bieden de meeste maatschappijen bussen met verstelbare stoelen en airconditioning voor een aangename ervaring. In sommige gevallen zijn er ook premium stoelen beschikbaar. Aan de andere kant, aangezien de reis ongeveer 4 tot 6 uur duurt, zijn er meestal bepaalde stops waar passagiers kunnen rusten. Deze zijn kort, dus het zal niet veel langer duren dan dat.

Mijn advies is om van je reis van Orlando naar Miami gebruik te maken om de Everglades te bezoeken, waar de beste airboat tours in Orlando plaatsvinden. Als je niet weet hoe je van Orlando naar de Everglades moet komen, zul je blij zijn om te weten dat je verschillende opties hebt.

 • Prijs: Tussen ongeveer 17 en 42 euro per ticket, afhankelijk van of je een premium zitplaats kiest of niet.
 • Reistijd: Ongeveer 4-6 uur, afhankelijk van verkeer, stops en gezelschap.
 • Voordelen: Je kunt genieten van het uitzicht en uitrusten tot je je bestemming bereikt.
 • Nadelen: Het is de langzaamste optie.

3. Hoe kom je er met de trein, de meest comfortabele optie?

treinen op het spoor|©Domingo Kauak
treinen op het spoor|©Domingo Kauak

De trein is ongetwijfeld een van de beste manieren om te reizen. Het is een comfortabele en snelle optie die allerlei diensten biedt. Momenteel is er slechts één trein die Orlando met Miami verbindt, hoewel Brightline naar verwachting een lijn zal lanceren die de twee steden verbindt.

Voorlopig is de enige beschikbare trein de Silver Service/Palmetto, geëxploiteerd door Amtrak. Deze trein vertrekt vanuit New York, maar maakt verschillende tussenstops tot in Miami, waaronder Orlando. Het is een dagelijkse dienst, dus het zou geen probleem moeten zijn om je aan de dienstregeling te houden.

Een van de grootste voordelen van deze optie is het comfort. De grote ramen in de wagons bieden een prachtig uitzicht op het landschap dat kenmerkend is voor dit gebied van Florida. Bovendien helpen de verstelbare stoelen je om uit te rusten en een dutje te doen als je dat wilt.

Natuurlijk rust het bedrijf zijn treinen uit met stopcontacten en Wi-Fi. In bepaalde gevallen zijn er ook multimedia-apparaten, zoals individuele schermen. Tot slot is er een cateringservice voor het geval je iets wilt drinken. Dus als je moe bent na het genieten van de beste dingen om te doen in Orlando, is dit je beste optie.

 • Prijs: Tussen 35 en 70 euro per ticket, afhankelijk van of je een premium zitplaats kiest of niet.
 • Reistijd: Ongeveer 5 uur of zo.
 • Voordelen: Het is de meest comfortabele manier om van Orlando naar Miami te reizen. Treinen bieden allerlei voorzieningen om de ervaring te verbeteren, zodat je kunt ontspannen of vermaakt worden tijdens de reis.
 • Nadelen: Er kunnen vertragingen zijn, dus houd hier rekening mee bij het boeken van activiteiten in Miami zodat je niet met je vingers in de boter valt.

4. Hoe kom je er met het vliegtuig, de snelste optie?

Uitzicht op het vliegtuig|©Dave Montiverdi
Uitzicht op het vliegtuig|©Dave Montiverdi

Als je tijd wilt besparen op je reis, is vliegen natuurlijk de handigste optie. Dit is nog noodzakelijker als je in 3 dagen of een andere korte periode naar Orlando reist. Op die manier kun je de tijd die je bespaart gebruiken voor andere activiteiten, zoals een van Orlando's beste rondleidingen of een bezoek aan een van Orlando's beste themaparken.

Er zijn twee opties om te vliegen vanaf Orlando. Een daarvan is Orlando International Airport, de belangrijkste luchthaven van de stad en daarom ook de grootste. Dit betekent dat het een grote verscheidenheid aan verbindingen en dienstregelingen biedt. Anderzijds is er ook Sanford International Airport, dat kleiner is dan het eerste. Het grote voordeel van Sanford International Airport is dat het vaak goedkopere vluchten heeft, omdat het wordt bediend door goedkope luchtvaartmaatschappijen.

Miami heeft ook meer dan één luchthaven. De belangrijkste luchthaven in de regio is Miami International Airport, een van de drukste dagelijkse luchthavens voor aankomst en vertrek in de Verenigde Staten. Het ligt in het noordwesten van de stad en is de belangrijkste luchthaven. Aan de andere kant is er ook Miami-Opa Locka Executive dat, hoewel het zich richt op zakenvluchten, goedkope vluchten aanbiedt.

De meest gebruikelijke route van Orlando naar Miami is die van Orlando International naar Miami International. De vliegtijd is meestal een uur en verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden deze verbinding aan, zoals American Airlines of Delta Air Lines. Mijn advies is om je vlucht van tevoren te kopen om goedkopere opties te vinden. Controleer ook de luchthaventransfers tussen de luchthaven en Miami voor je aankomst.

 • Prijs: Alles hangt af van hoe ver van tevoren je je tickets koopt, de luchtvaartmaatschappij die je kiest en het seizoen waarin je reist. Over het algemeen ligt de prijs tussen de 50 en 200 euro.
 • Reistijd: Ongeveer een uur.
 • Voordelen: Snelste manier om van Orlando naar Miami te reizen.
 • Nadelen: Het duurst van allemaal, tenzij je een goedkope vlucht kunt vinden.

Privé luchthaventransfers van en naar de luchthaven van Orlando

Andere transportmiddelen

Stationaire witte auto|©Christopher Piontek
Stationaire witte auto|©Christopher Piontek

De bovenstaande opties zijn de meest gebruikelijke. Er zijn echter nog andere alternatieven om van Orlando naar Miami te reizen. Een daarvan is per boot. Er zijn veel toeristische cruiseschepen die deze route afleggen. De overgrote meerderheid vertrekt vanuit de haven van Cape Canaveral, op ongeveer een uur rijden van Orlando.

Omdat het toeristencruises zijn, maken ze de reis niet rechtstreeks. Afhankelijk van de maatschappij die je kiest, maak je meer of minder stops in verschillende havens. Het kost je dus meerdere dagen om van Orlando naar Miami te komen. Het is dus geen optie om te overwegen als je weinig tijd hebt of binnen een paar uur in Miami moet zijn.

Het is een activiteit op zich, waarbij je kunt genieten van allerlei vrijetijds- en amusementsactiviteiten. Deze cruises hebben verschillende restaurants, zwembaden, entertainmentpersoneel, solariums en zelfs een bioscoop. Bovendien worden er excursies georganiseerd in de steden waar je doorheen vaart. Als je geïnteresseerd bent in deze optie, raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de beste cruises in Miami.

Een andere manier om van Orlando naar Miami te komen is door een georganiseerde excursie te nemen met een reisorganisatie. Deze omvatten, naast de transfer van de ene stad naar de andere, verschillende activiteiten voor elk wat wils.

We vergelijken de opties

mensen stappen op de bus|©Michael
mensen stappen op de bus|©Michael
 • Auto
 • De meest flexibele optie
 • Prijs: tussen 144 en 164 euro
 • Duur: ongeveer 3-4 uur
 • Bus
 • De meest gebruikelijke optie
 • Prijs: tussen 17 en 42 euro
 • Duur: ongeveer 4-6 uur
 • Trein
 • De meest comfortabele optie
 • Prijs: tussen 35 en 70 euro
 • Duur: ongeveer 5 uur
 • Vliegtuig
 • De snelste optie
 • Prijs: tussen 50 en 200 euro
 • Duur: een uur

Tips voor de reis tussen Orlando en Miami

blauwe trein|©Domingo Kauak
blauwe trein|©Domingo Kauak

Het belangrijkste bij het maken van een reis is organisatie. Daarom is het eerste wat je moet doen jezelf afvragen wat je prioriteiten zijn: geld besparen, tijd besparen, comfort, flexibiliteit... Afhankelijk van wat deze prioriteiten zijn, zal het ene of het andere type reis beter bij je passen. In die zin is het ook belangrijk dat je intensief op zoek gaat naar de beste maatschappijen in de sector, of het nu gaat om treinmaatschappijen, luchtvaartmaatschappijen of autoverhuurbedrijven.

Je moet je reisroute ook van tevoren plannen, zodat je je tickets van tevoren kunt kopen en goedkoper uit bent. Zoek uit wat de beste dingen zijn om te doen in Miami in die tijd van het jaar. Gidsen zoals 10 dingen om te zien en te doen in Miami in de zomer of 10 dingen om te zien en te doen in Miami in de winter zullen je goed van pas komen.

Als je kunt, maak dan een stop tijdens je reis en profiteer ervan om andere steden in dit gebied van Florida te bezoeken, zoals Kissimmee, Melbourne of Palm Bay. Op deze manier kun je een groter aantal plaatsen bezoeken en het meeste uit je reis halen.

Wanneer is de beste tijd om van Orlando naar Miami te gaan?

Vliegtuig in de lucht|©Tiago Antunes Sales
Vliegtuig in de lucht|©Tiago Antunes Sales

Het hangt allemaal af van je voorkeuren en smaak. Misschien geef je de voorkeur aan een koeler klimaat en rustigere plaatsen of misschien ben je meer geneigd tot feestelijke en levendige sferen. Naar mijn mening is de beste tijd om van Orlando naar Miami te gaan de lente of de herfst.

Tijdens deze maanden van het jaar zijn beide steden rustiger, omdat het dan geen hoogseizoen is. Je kunt dan veel activiteiten ondernemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de capaciteit van de attracties. Je kunt de steden ook in alle rust bezoeken, zonder last te hebben van vervelende menigtes. Omdat het geen hoogseizoen is, zijn de prijzen ook lager, dus je hebt een goedkopere reis.

Naast het bovenstaande hebben zowel Orlando als Miami een subtropisch klimaat, waardoor ze erg heet en vochtig zijn, vooral in de zomer. Als je in de lente of herfst gaat, geniet je van aangename temperaturen, zonder dat het te warm of te koud is. Zo kun je allerlei plannen maken, waarvan sommige in de zomermaanden onmogelijk zijn vanwege de temperaturen.

Wat betreft de evenementen die in beide steden worden gehouden, deze zijn regelmatig gedurende alle maanden van het jaar. Dus in welke tijd van het jaar je ook naar Orlando en Miami reist, je zult altijd het geluk hebben om een festival of evenement tegen te komen. In de lente is er bijvoorbeeld het Ultra Music Festival Miami en Carnival Miami. In Orlando wordt in deze maanden het Florida Film Festival gehouden of het Mayfest in Downtown Orlando.