10 Dingen om te doen in Orlando in de lente

De lente biedt het beste weer voor sightseeing in Orlando en is ook een van de minst drukke periodes van het jaar, zodat je de belangrijkste attracties op een meer ontspannen en rustige manier kunt ontdekken.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

11 minuten lezen

10 Dingen om te doen in Orlando in de lente

Estatua de micky mouse |© kaleb tapp

Als je een reis naar Orlando aan het plannen bent en je wilt liever ontsnappen aan de zinderende hitte, koude temperaturen en grote mensenmassa's, dan moet je overwegen om de stad in de lente te bezoeken, wat een van de ideale seizoenen is om een van de entertainmenthoofdsteden van Amerika te ervaren.

Enkele van de beste dingen die je in de lente in Orlando kunt doen, zijn Universal Studios bezoeken bij koeler weer, genieten van het Epcot Garden Festival, een safaritour en een hovercrafttour maken bij warmer weer, een rondleiding door het Everglades National Park en de seizoensfinale van de NBA meemaken door een Magic-wedstrijd bij te wonen.

1. Bezoek Universal Studios bij weinig toeristen

Universal Orlando|©Shay Tressa DeSimone
Universal Orlando|©Shay Tressa DeSimone

Als je van plan bent Universal Studios Orlando te bezoeken en de drukte wilt vermijden, zijn maart en april een uitstekende optie.

In deze periode is de drukte meestal lager dan in de zomermaanden en schoolvakanties. Een van de voordelen van een bezoek aan het park wanneer de drukte laag is, is dat je kunt genieten van een meer ontspannen, niet-overvolle ervaring.

De wachttijden bij de attracties zijn over het algemeen korter, waardoor je het meeste uit je dag kunt halen en kunt genieten van alle spannende attracties die Universal Studios te bieden heeft. Naast de attracties heb je inUniversal Studios Orlando ook de mogelijkheid om de themagebieden op je gemak te verkennen.

Je kunt door Diagon Alley wandelen in The Wizarding World of Harry Potter of in de wereld van de superhelden stappen in Marvel Super Hero Island zonder dat je te maken krijgt met lange rijen of overweldigende drukte. Een ander voordeel van een bezoek aan Universal Studios in maart en april is datje kunt genieten van het warme en aangename lenteweer in Florida. De temperaturen zijn over het algemeen milder en er is minder kans op hevige regen, waardoor je optimaal kunt genieten van je bezoek aan het park.

Boek tickets voor Universal Studios

2. Woon een Magic-wedstrijd bij tijdens de NBA play-offs

Magic vs Rockets|©Javier Godinez
Magic vs Rockets|©Javier Godinez

Voor een typische Orlando ervaring mag je een NBA wedstrijd met de Magic, de lokale franchise die een van de cheerleaders van de competitie is, niet missen. Als je ook van plan bent om Orlando in maart of tijdens de lentemaanden te bezoeken, kun je de beslissende wedstrijden van het reguliere seizoen, dat meestal in april eindigt, meepikken.

De Magic spelen hun thuiswedstrijden in het Amway Center, een multifunctionele arena die elke wedstrijd wordt aangekleed om het basketbalteam van de stad, dat een van de luidruchtigste toeschouwers in de competitie heeft, te verwelkomen. Tijdens de wedstrijden kun je ook de rustshows bijwonen en genieten van het eten in de zaal.

Houd er rekening mee dat het niet eenvoudig is om aan NBA-tickets te komen en nog minder tijdens de play-offs, dus als je van plan bent om een Magic-wedstrijd bij te wonen, raad ik je aan om je te haasten om plaatsen te bemachtigen voor je bezoek.

Vergeet niet dat als je van plan bent om Orlando in juni te bezoeken tijdens de late lente en het team zich kwalificeert voor de playoffs, je ook de playoffs kunt bijwonen, wat de spannendste tijd in de NBA is.

Boek tickets om de Magic in de NBA te zien

3. Maak een safaritour door Orlando

Dierenrijk|©Wally Gobetz
Dierenrijk|©Wally Gobetz

Als je van plan bent om Orlando in april of tijdens de lentemaanden te bezoeken en op zoek bent naar een spannend avontuur, dan is een safaritour een geweldig alternatief.

Een van de beste opties in de omgeving is Wild Florida, een bestemming die je onderdompelt in de schoonheid en diversiteit van Florida's wilde dieren. Tijdens een safaritocht in Wild Florida krijg je de kans om de wetlands en moerassen van de regio te verkennen. Aan boord van een boot of terreinwagen kun je denatuurlijke habitat van alligators, zilverreigers en zeearenden betreden. Het is een unieke ervaring om de inheemse flora en fauna van dichtbij te zien in hun natuurlijke omgeving op een van Orlando's beste safaritochten.

De lente is een ideale tijd om deze tour te doen omdat het weer rustig en aangenaam is in Orlando. De temperaturen zijn warm maar niet te heet, zodat je zonder zorgen kunt genieten van het buitenleven.

Een safaritocht in de lente geeft je ook de kans om meer te leren over natuurbehoud en zorg voor lokale ecosystemen. De deskundige gidsen van Wild Florida geven je waardevolle informatie over het belang van het beschermen en behouden van wilde dieren en hun habitat.

Geniet van een safaritocht in Orlando

4. Geniet van Epcot Internationaal Bloemen & Tuinen Festival

Epcot Internationaal Bloemen & Tuinen Festival|©Craig Miles
Epcot Internationaal Bloemen & Tuinen Festival|©Craig Miles

Het Epcot International Flower & Garden Festival is een van de meest verwachte evenementen in Walt Disney World en biedt een magische ervaring.

Tijdens dit festival, dat meestal opent tijdens de eerste week van maart, wordt Epcot omgetoverd tot een spektakel van kleur en bloemengeuren, met thematuinen en uitgebreide topiaries die Disney-figuren uitbeelden. Een van de hoogtepunten van het festival zijn de prachtige bloementuinen en displays. Je kunt door de verschillende themapaviljoens wandelen ende zorgvuldig aangelegde tuinen bewonderen, gevuld met weelderige bloemen en exotische planten.

Elke tuin vertelt een verhaal en neemt je mee naar een wereld vol fantasie en betovering. Daarnaast biedt het Epcot International Flower & Garden Festival ook een grote verscheidenheid aan interactieve en educatieve activiteiten. Je kunt deelnemen aantuindemonstraties, landscapingtechnieken leren en praktische tips krijgen om thuis je eigen planten te kweken. Je kunt ook een rondleiding over het terrein krijgen.

Tijdens het festival kun je genieten van een selectie thematische hapjes en drankjes, waaronder snacks en op de natuur geïnspireerde gerechten. Tot slot kun je ook proeven van wijnen en ambachtelijke bieren uit verschillende regio's van de wereld, wat je ervaring in een van de beste themaparken van Orlando nog zal verbeteren.

5. Tour Everglades National Park

Everglades Orlando|©Joseluz R, Delgado
Everglades Orlando|©Joseluz R, Delgado

Een rondleiding door het Everglades National Park neemt je mee naar een verbazingwekkende en unieke natuurlijke wereld. Dit uitgestrekte ecosysteem van moerassen en mangroves in Zuid-Florida herbergt een grote diversiteit aan wilde dieren en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring, vooral in de lente wanneer de vegetatie op haar mooist is.

In de Everglades kun je een doolhof van paden en kanalen bezoeken die zich over de hele lengte van het park uitstrekken. Of je nu per kajak of boot de ingewikkelde waterwegen verkent, je wordt ondergedompeld in een sereen en rustig landschap.

De dichte begroeiing en de geluiden van wilde dieren omringen je en geven je een gevoel van verbondenheid met de natuur. In hetEverglades National Park kun je exotische vogels spotten, zoals reigers, visarenden en roze flamingo's. Je hebt ook de gelegenheid om een aantal van deze vogels te zien.

Je krijgt ook de kans om alligators en schildpadden in hun natuurlijke habitat te observeren. Als je voor de nachttour kiest, hoor je het geluid van kikkers en krekels terwijl je de gloeiende ogen van dieren ontdekt die uit de duisternis turen ineen magisch moment dat je verbindt met de natuur op haar meest primaire niveau.

Boek een tocht per luchtboot in het Everglades National Park

6. Beleef het Orlando International Fringe Theatre Festival

Orlando Fringe Lokale Artiesten Teaser Show|©Orlando Fringe
Orlando Fringe Lokale Artiesten Teaser Show|©Orlando Fringe

Het Orlando International Fringe Theatre Festival is een evenement dat je niet mag missen als je een theaterliefhebber bent en van plan bent om Orlando in mei te bezoeken.

Tijdens dit festival komen artiesten van over de hele wereld samen om een grote verscheidenheid aan onafhankelijke en experimentele theatershows te presenteren. Een van de meest opwindende aspecten van het Fringe Festival is de diversiteit van het artistieke aanbod. Je vindt er alles van traditionele toneelstukken totdans, muziek, komedie en zelfs improvisatievoorstellingen.

De sfeer van het festival is levendig en feestelijk. De locaties liggen verspreid over de stad, van conventionele theaters tot alternatieve ruimtes en geïmproviseerde zalen. Bovendien biedt het evenement voorstellingen voor de kleintjes, waardoor het een van de beste dingen is om te doen in Orlando met kinderen.

Wat het Orlando International Fringe Theatre Festival zo bijzonder maakt, is de inclusieve geest en de interactie tussen artiesten en publiek. Daarnaast organiseert het festival ook workshops en evenementen om leren en actieve deelname aan te moedigen.

7. Maak een hovercraft tour in het beste weer

draagvleugelboot op het water|©Airboat Afrika
draagvleugelboot op het water|©Airboat Afrika

Voor een leuke ervaring in Orlando dit voorjaar kun je een hovercraft tour maken bij het beste weer. Tijdens deze activiteit kun je genieten van de schoonheid van de moerassen van Florida in al hun pracht.

Met aangename temperaturen en een heldere hemel begin je aan een avontuur vol plezier en natuurlijke wonderen. De lente brengt ook activiteit voor wilde dieren, dus je kunt trekvogels spotten als ze halt houden in de moerassen van Florida. Van reigers tot visarenden en flamingo's, deze exemplaren makenje excursie nog mysterieuzer.

Je kunt ook alligators tegenkomen die op de oevers liggen te zonnen of schildpadden die uit het water gluren. Tijdens dehovercraft tour in Orlando neemt je deskundige gids je mee door ingewikkelde waterwegen en natuurlijke habitats. Je leert over de fascinerende geschiedenis en ecologie van de regio, terwijl je geniet van de snelheid en 360° bochten.

Doe mee aan een hovercraft tour in Orlando

8. Vier de komst van de lente tijdens het Spring Fiesta in the Park festival

Bloemen en tuinen in Epcot|©Brian Carey
Bloemen en tuinen in Epcot|©Brian Carey

Orlando's Spring Fiesta in the Park is een jaarlijks evenement dat de zintuigen betovert en vreugde brengt aan bewoners en bezoekers van de stad.

Gedurende twee opeenvolgende dagen in maart wordt Lake Eola Park omgetoverd tot het decor voor een bruisend festival dat de komst van de lente viert. De sfeer op dit evenement is magisch. Het park is uitgedost in een kleurenpalet van seizoensbloemen en feestelijke decoraties.

Live muziek zweeft door de lucht en creëert een vrolijke en energieke sfeer die uitnodigt om te dansen en van elk moment te genieten. Tijdens deLente Fiesta in het Park kun je de ambachtelijke kraampjes en rommelmarkten van getalenteerde lokale kunstenaars en handwerklieden verkennen. Van handgemaakte sieraden tot originele kunstwerken, er is voor elk wat wils.

Daarnaast kunnen kinderen genieten van interactieve spelletjes, springkussens en spannende attracties, terwijl volwassenen kunnen ontspannen op het gazon en genieten van livemuziek. Het evenement biedt optredens van lokaal talent en dansdemonstraties, en er is ook een herfsteditie die je kunt ontdekken als je van plan bent Orlando in november te bezoeken.

9. Bezoek de Econlockhatchee rivier tijdens een kajaktocht

Kajakken op de Econlockhatchee|©Katie
Kajakken op de Econlockhatchee|©Katie

Een bezoek aan de Econlockhatchee River tijdens een kajaktocht in het voorjaar is een boeiende ervaring die je onderdompelt in de natuurlijke schoonheid van Florida. Hier ontdek je sereen water, weelderige vegetatie en perfect weer tussen maart en juni van elk jaar.

Hier krijg je de kans om een grote verscheidenheid aan wilde dieren te spotten. Van watervogels tot schildpadden en otters, de Econlockhatchee herbergt een overvloed aan fascinerende diersoorten en enkele van de beste stranden van Orlando.

Op de rivier hoor je vogelgezang en zie je ze over het water glijden, vooral als je van plan bent om 's avonds laat te gaan, in wat een van de beste overnachtingsactiviteiten in Orlando is.

Naast de landschappelijke schoonheid biedt de Econlockhatchee ook momenten van rust en vrede. Het geluid van kabbelend water en zachte briesjes omhullen je met een gevoel van sereniteit. Als je een completere optie wilt, kun je naast kajakken ook kiezen voor een hovercrafttour.

10. Ontdek het beste uitzicht over de stad vanuit het reuzenrad in Icon Park.

Icon Park|©Victor Walters
Icon Park|©Victor Walters

Tijdens de lentemaanden biedt het reuzenrad van Icon Park een nog fascinerendere ervaring om het beste uitzicht over de stad te ontdekken.

Als de dagen lengen en de natuur ontwaakt, krijgt het stadsbeeld een nieuwe levendigheid en vanaf de top van het reuzenrad kun je de stad zien transformeren met de komst van bloemen en de parken vullen met kleur terwijl je geniet van een van de beste dingen om te doen in Orlando.

Bovendien komt de stad in de lente tot leven met festivals en evenementen die de straten vullen met energie en kleur. Vanuit het reuzenrad ontdek je de tenten en versierde kraampjes, livemuziek en entertainment die de stad in deze tijd van het jaar doordringen.

De combinatie van stadspanorama's en de feestelijke sfeer creëert een unieke en opwindende ervaring voor alle bezoekers. Elke rit in het reuzenrad tijdens de lente is als een magische reis door de kleuren en geuren van het seizoen. Het panoramische uitzicht vanuit de attractieIcon Park tijdens de lentemaanden is een echte traktatie voor de zintuigen en een ervaring die je niet mag missen, vooral als je de skyline van Orlando wilt ontdekken tijdens het droge seizoen.

Temperaturen in Orlando in de lente

Disney Springs, Orlando.|©Mario Gonzalez Leyva
Disney Springs, Orlando.|©Mario Gonzalez Leyva

De temperaturen in Orlando in de lente zijn aangenaam en trekken veel bezoekers aan die de kou van de winter willen ontvluchten. Met de komst van de lente varieert de gemiddelde temperatuur van 20° tot 28°.

Dit seizoen is perfect om de themaparken te verkennen, te genieten van buitenactiviteiten of rondleidingen door de stad. Zonnige dagen nodigen uit voor een wandeling door de tuinen en parken van de stad, zoals het prachtige Lake Eola Park. Bovendien kun je dankzij de gematigde temperaturen genieten van de waterattracties zonder de overweldigende hitte van Orlando in juli of tijdens de zomermaanden te voelen.

Boek een rondleiding in Orlando

Orlando's toeristische drukte in de lente

Toeristische drukte in Orlando|©Margalit Francus
Toeristische drukte in Orlando|©Margalit Francus

De lente is een drukke tijd voor toeristen in Orlando. Veel bezoekers van over de hele wereld kiezen dit seizoen om te genieten van het aangename weer en om de themaparken van de stad te verkennen, hoewel de explosie van bezoekers grotendeels vanaf mei plaatsvindt, waardoor maart en april een van de beste periodes zijn om de stad op een rustig tempo te verkennen.

Het toeristische voorjaarsseizoen is ook het gevolg van schoolvakanties en festivals zoals Pasen en Spring Break. Veel mensen profiteren van deze vrije dagen om naar Orlando te reizen en optimaal te genieten van de attracties en het entertainment dat de stad te bieden heeft, dus als je deze feestdagen vermijdt, kun je de drukte vermijden.

Prijzen in Orlando in de lente

Universal's Cabana Bay|©SNOW OPERADORA
Universal's Cabana Bay|©SNOW OPERADORA

De prijzen in Orlando in het voorjaar variëren vaak door de toestroom van toeristen en de vraag naar accommodatie, kaartjes voor pretparken en andere diensten.

Houd er rekening mee dat tijdens schoolvakanties en feestdagen zoals Pasen en Spring Break de prijzen waarschijnlijk hoger zijn door de grote vraag, maar buiten deze piekdata kun je deals en kortingen vinden. Over het algemeen biedt Orlando een breed scala aan opties voor alle budgetten, van luxe hotels en resorts tot budgetaccommodaties, restaurants en winkels voor alle smaken en budgetten. Met een beetje planning kun je in de lente genieten van alles wat de stad te bieden heeftzonder al te veel in te leveren op je budget, zelfs als je van plan bent om Orlando in 3 dagen te bezoeken of voor een korter verblijf.

Wat moet je meenemen voor een voorjaarsbezoek aan Orlando?

Man met twee koffers in zijn handen|©ConvertKit
Man met twee koffers in zijn handen|©ConvertKit

In de lente is het weer in Orlando lekker droog, dus ik raad je aan om het volgende in je koffer te stoppen:

  • Lichtgewicht T-shirts
  • Lichtgewicht broeken
  • Comfortabele schoenen
  • Lichtgewicht jas
  • Zwemkleding
  • Zonnebrandcrème
  • Zonnebril
  • Strandschoenen