10 Beste safari's in Orlando

Orlando is een paradijs voor alligators en krokodillen, en de beste manier om ze te zien is op safari. Maar dat is niet alles, de stad biedt spannende ervaringen voor natuurliefhebbers. Ontdek de details.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

10 minuten lezen

10 Beste safari's in Orlando

alligator|©Shannon O'Shea Wildlife Photography

Laat je adrenaline pompen met ontmoetingen met wilde dieren, een van de beste dingen om te zien en te doen in Orlando: safariavonturen. Van luchtboottochten die je meenemen naar de geheime hoeken van de Everglades tot het wonder van de Wild Florida Safari, waar lokale en exotische wilde dieren zich ontvouwen in een uitgestrekt reservaat, de ervaringen in de stad zullen je betoveren.

Ga op Lion Country Safari en ervaar de grootsheid van de Afrikaanse savanne, waar leeuwen, giraffen en olifanten in hun natuurlijke habitat rondlopen. Maak kennis met de opties die de stad te bieden heeft met hun prijzen, kortingsalternatieven, voordelen, nadelen en alles wat je moet weten om de activiteit te kiezen die bij je past.

1. Safari in Orlando

Neushoorns op safari|©DeBee1015
Neushoorns op safari|©DeBee1015

Florida biedt verschillende traditionele safari-opties, en zonder twijfel de meest comfortabele van allemaal is de Wild Florida Driving Safari in Orlando. Met bijna 69 hectare aan exotische en lokale wilde dieren om te verkennen vanuit het comfort van je auto, hoe is dit mogelijk?

Het is een moderne kijk op een rondleiding op eigen houtje, perfect voor gezinnen, groepen en vrienden. Dompel jezelf onder in een fascinerende tour van ongeveer 4 uur. Bekijk meer dan 150 diersoorten, van zebra's en antilopen tot lemuren en Amerikaanse bizons. Doorkruis de savanne, Aziatische jungles en Amerikaanse vlaktes en kom uiteindelijk aan in de Everglades. Verken het Gator Park, het exclusieve thuis van de alligators, en bewonder de wilde dieren van Florida.

Je hoeft je niet voor een hele dag in te pakken, want je geniet van de ervaring zonder je auto te verlaten. Wil je de ervaring nog een beetje intenser maken? Je kunt er ook voor kiezen om met de giraffen op de foto te gaan of ze te voeren vanaf een speciaal platform. Bij Wild Florida ligt het avontuur binnen handbereik, het enige wat je nodig hebt is je auto en de wil om op ontdekkingstocht te gaan!

Interessante details

 • Prijs: vanaf €30 per persoon.
 • Duur: ongeveer 3,5 - 4 uur.
 • Wat je moet weten: Tickets zijn per persoon, niet per auto. De maximumsnelheid in Wild Florida is 10 km/u. Het park is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 - 18:00 uur en het laatste voertuig kan een uur voor sluitingstijd naar binnen.
 • Wat de tour kan inhouden: De toegangsprijs is inclusief toegang tot Gator Park. Toegang tot Wild Florida in Orlando.
 • Voordelen: Je kunt op je eigen tempo genieten van de wilde dieren. In het park vind je ook een cadeauwinkel en cafés. Het ligt op ongeveer 45 minuten van Walt Disney World Resort.
 • Nadelen: Omdat dit een rondleiding op eigen gelegenheid is, kun je zelf bepalen welke informatie je over de dieren krijgt. De informatie wordt in het Engels gegeven.

Wild Florida Rijsafari in Orlando

2. Luchtbootsafari in Orlando

Evergladesafari|©Gerhard Stix
Evergladesafari|©Gerhard Stix

Ga op een spannend avontuur en verken de Central Florida Everglades met deze safari, een ervaring die ongetwijfeld een van de beste airboat tours in Orlando is.

Met bijna 2.000 hectare moerassen, moerassen, mangroven en rivieren. Dit beschermde gebied, vrij van huizen en andere constructies, geeft je het gevoel dat je midden in een natuurlijk paradijs bent. De natuur in de omgeving is enorm, vol met wilde dieren zoals krokodillen, alligators, herten, vossen, herten, zebra's, trekvogels en vele andere tropische soorten.

Van de beboste kustlijn tot het water van de Everglades, dompel je onder in de natuurlijke schoonheid terwijl je geniet van een authentieke barbecue, en leer zelfs de geheimen van de inheemse Miami indianen. Deze unieke ervaring zal onuitwisbare herinneringen achterlaten en wordt vaak bezocht door families en vrienden, maar ook door bedrijfsevenementen en enthousiaste toeristen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 34 € per persoon.
 • Duur: ongeveer 30 - 60 minuten.
 • Wat je moet weten: Je kunt deze safari op je route zetten van maandag tot en met zaterdag van 09:00 - 18:00 uur. Hoewel ze geen pendeldienst aanbieden, bieden ze meestal wel oplossingen om van Orlando naar de Everglades te komen, zodat je er gemakkelijker kunt komen.
 • Wat de tour kan inhouden: Expert gids service. Luchtboottocht. Reddingsvest. Gehoorbescherming. Airboat kapitein service. Toegang tot het Everglades Preserve. Toegang tot wildlife tentoonstellingen. Barbecue.
 • Voordelen: Vanaf de rit aan boord van de luchtboot zal het avontuur de harten van jong en oud veroveren. Daarna zijn de tentoonstellingen en de nabijheid van de wilde dieren de sensatie van de safari.
 • Nadelen: Foto's zijn niet inbegrepen. De rit is snel. Alleen beschikbaar in het Engels.

Luchtboottocht in Orlando

3. Safari leeuwenland

Safari leeuwenland|©Kristen
Safari leeuwenland|©Kristen

Lion Country Safari is een pareltje voor gezinnen en natuurliefhebbers in Orlando. Deze bestemming combineert twee parken in één en biedt je de mogelijkheid om je tocht te voet of vanuit je eigen auto te maken.

De 6,5 km lange rijsafari neemt je mee door 242 hectare terrein, waar meer dan 900 dieren vrij rondlopen. Het park is onderverdeeld in 7 zones, van de Pampa's tot de Serengeti-vlaktes. In elke zone kun je unieke diersoorten van dichtbij bekijken, waaronder Afrikaanse leeuwen in het Gorongosa-reservaat.

Giraffen, zebra's en neushoorns komen tot op enkele centimeters van je auto en herinneren je eraan dat je te gast bent in dit dierenrijk. Verken daarna te voet Safari World, het gebied dat je dit bezoek zal doen opschrijven als een van je dingen om te doen in Orlando met kinderen.

Hier kun je een schilderij maken met papegaaien, ara's en giraffen, dieren voeren, een praktische ervaring met geiten beleven en zelfs met flamingo's spelen. Daarnaast kunnen de kleintjes zich vermaken met activiteiten zoals een ritje op een trein, een boottochtje, een ritje op een dierencarrousel of van glijbanen glijden voor een leuk dagje uit in deze attractie die is inbegrepen in sommige sightseeingpassen van Orlando.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €48 per persoon.
 • Duur: met het ticket kun je één dag in het park blijven.
 • Wat je moet weten: je kunt je ticket 6 maanden gebruiken vanaf de aankoopdatum. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 09:30 - 16:30 uur.
 • Wat de tour kan inhouden: Toegang tot de Lion Country Safari faciliteiten. Toegang tot de Safari World Walk. Mechanische attracties zoals de dierencarrousel. Boottocht.
 • Voordelen: Lion Country Safari belooft een complete ervaring, waarbij het wonder van wilde dieren wordt gecombineerd met interactief plezier. Audiogidsservice wordt aangeboden in het Engels en Spaans. Picknickplaats beschikbaar, je kunt je eigen snacks meenemen, evenals cafés en restaurants.
 • Nadelen: Sommige attracties zoals het voeren van giraffen en de geitenervaring zijn tegen betaling.

Koop uw Orlando Explorer Pass

4. Gatorland rit

Gatorland|©Brian Marshall
Gatorland|©Brian Marshall

Dompel jezelf onder in de fascinerende ervaring van Gatorland, met een volledige dag toegang die je oog in oog brengt met duizenden alligators en krokodillen. Dit themapark en natuurreservaat van 44 hectare, met een geschiedenis van meer dan 70 jaar, is een juweeltje dat is opgenomen in de top toeristenpassen van de stad.

Verken de uitgeroepen**'Alligatorhoofdstad van de wereld**' en bewonder de krokodillen, slangen, capibara's, andere exoten zoals witte kaaimannen en enkele geredde en gehandicapte hagedissen zoals de kaakloze hagedis. De ritten in Gatorland behoren tot de beste tours in Orlando vanwege hun voortdurend vernieuwende aanpak en respect voor dieren, vooral reptielen.

Met toegang tot de vrij rondvliegende volière, de kinderboerderij en het kweekmoeras voor alligators biedt het park een authentieke verbinding met de natuur. Maar dat is nog niet alles, je kunt ook ziplinen over de alligators of op alligator-nacht gaan.

Mis de Gator Jumparoo show niet, waar krokodillen spectaculair springen om voedsel te halen, of de spannende 'Legends of the Swamp' show, waar experts in interactie met levende krokodillen hun verbazingwekkende overlevingskunsten demonstreren.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €32 per persoon.
 • Duur: 3 - 4 uur is de gebruikelijke bezoektijd in Gatorland.
 • Wat je moet weten: er is een restaurant en cafetaria op het terrein. De openingstijden van het park zijn van maandag tot en met zondag van 10:00 - 17:00 uur.
 • Wat de tour kan inhouden: Toegang tot Gatorland voor een hele dag. Ritje met de parktrein. Meet-A-Gator activiteit (ontmoet de hagedissen). Zipline.
 • Voordelen: Gatorland combineert de charme van het oude Florida met opwindend entertainment en belooft een dag vol spanning en ontdekkingen. Gatorpalooza, hun jaarlijkse alligator- en krokodillenfestival, is zelfs het enige park dat Gatorland heeft.
 • Nadelen: Sommige activiteiten, zoals het Gator Adventure (het voeren van de alligators) en de nachttour, zijn beschikbaar tegen een extra toeslag.

Kaartjes voor Gatorland in Orlando

5. Safari in Dierenrijk

Disney's Dierenrijk|©Tom B.
Disney's Dierenrijk|©Tom B.

Disney's Animal Kingdom biedt een gedeelte gewijd aan Avatar, beklimmingen van de Everest, raften op de rivier van het park, en de grootste attractie is de Kilimanjaro Safaris een ongeëvenaarde kans om in contact te komen met de natuur en de magie van het dierenleven te ontdekken in dit, een van Orlando's beste themaparken.

Deze ervaring dompelt je onder in het prachtige Harambe Wildlife Reserve, de thuisbasis van meer dan 30 diersoorten. Van neushoorns tot sierlijke flamingo's, dit gebied van 44 hectare is de thuisbasis van een verbazingwekkende verscheidenheid aan wilde dieren.

De excursie wordt uitgevoerd in speciale voertuigen die plaats bieden aan maximaal 32 personen en wordt bestuurd door een deskundige gids. Tijdens de expeditie van ongeveer 20 minuten verken je het reservaat terwijl je gids fascinerende feiten vertelt over dit gebied dat gewijd is aan Afrikaanse wilde dieren.

Interessante details

 • Prijs: Inbegrepen bij de toegangsprijs voor Animal Kingdom Park.
 • Duur: de safari duurt ongeveer 18 - 20 minuten.
 • Wat je moet weten: Het safarischema van het park is van maandag tot en met zondag tussen 08:00 - 16:45 uur. De safari wordt uitgevoerd in safaribusjes. De tour is geschikt voor alle leeftijden, maar het wordt aanbevolen om baby's tussen 0-24 maanden niet mee te nemen.
 • Wat de tour kan inhouden: Tour door het Afrika-gebied van Animal Kingdom. Deskundige gids en chauffeur.
 • Voordelen: Naast de live gidsenservice is er een audiogids in het Engels. Met je ticket kun je een aantal van de mooiste shows in Orlando combineren met de safaribeleving.
 • Nadelen: De tour is vrij kort, maar het werkt goed om een idee te krijgen van de aanwezige wilde dieren, plus je kunt de tour herhalen aangezien de toegangsprijs voor het park per dag is.

6. Boggy Creek Luchtboottocht

Boggy Kreek|©Barry Goble
Boggy Kreek|©Barry Goble

Laat je adrenaline pompen met een Boggy Creek luchtboottocht, waar de magie van de Everglades een spannende ervaring biedt, opgenomen in de topactiviteiten van Orlando.

In een van de 3 aangeboden ritopties duurt de safari ongeveer 30 minuten. Dompel jezelf onder in een van de meest ongerepte natuurgebieden van het land, nog onaangetast en vrij van menselijke invloed. Ervaar de sensatie bij snelheden van meer dan 70 km/u terwijl je het rijk van kaaimannen en hagedissen betreedt en met andere wilde dieren deelt.

Vertrek iedere 30-45 minuten en om je kansen op een ontmoeting met kaaimannen en krokodillen te vergroten, raad ik je aan om 's ochtends vroeg te vertrekken. Vergeet je camera niet, want de mangroven onthullen schildpadden, watervogels en Everglades cipressen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €38 per persoon.
 • Duur: 30 minuten.
 • Wat je moet weten: naast de basisactiviteiten kun je ook edelsteenwinning toevoegen.
 • Wat de tour kan omvatten: airboottocht. Deskundige gidsservice. Zwemvest. Oorbescherming. Bootkapitein service. Toegangsprijs voor Everglades Park. Lunch.
 • Voordelen: De tour geeft je een snelle blik op de mangroven en stelt je in staat om de soorten van het gebied in hun natuurlijke habitat te zien.
 • Nadelen: De gids is in het Engels. Er zijn geen aanvullende activiteiten inbegrepen.

Koop je Orlando Explorer Pass

Waarom zou je op safari gaan in Orlando?

Grijze olifant|©Harvey Sapir
Grijze olifant|©Harvey Sapir

Orlando is een entertainmentstad die wordt omringd door wilde dieren, vooral reptielen; en om zowel bezoekers als de lokale bevolking te plezieren, presenteren ze safari's van wereldklasse.

Je vindt er niet alleen de snelheid en adrenaline van draagvleugelboten en de diversiteit van Afrikaanse wilde dieren, maar ook de kans om in contact te komen met een grote verscheidenheid aan zeldzame reptielen in hun natuurlijke habitat. Van alligators in de Everglades tot albinokrokodillen, elke ervaring brengt je dicht bij fascinerende wezens. Perfect voor avonturiers en gezinnen.

Orlando safari tips

Dieren in het bos|©Jean van der Meulen
Dieren in het bos|©Jean van der Meulen
 • Openingstijden. Hoewel de reguliere openingstijden in de meeste parken tot 18:00 uur zijn, bieden ze vaak nachtritten aan, dus als je op zoek bent naar dingen om 's avonds te doen in Orlando kun je waarschijnlijk een safari boeken.
 • Taal. De officiële taal van de safari's is Engels, maar laten we eerlijk zijn, in Orlando spreken de meeste mensen Spaans, dus afhankelijk van de groepen is het mogelijk dat de ervaring in deze taal wordt aangeboden.
 • Beste tijd voor safari's. De aanwezigheid van wilde dieren in deze parken en reservaten is enorm, maar als je er vroeg in de ochtend of laat op de dag heen gaat, is de kans groot dat je een grotere verscheidenheid aan diersoorten ziet, omdat de dieren actiever worden in of uit hun rustgebied.
 • Huur een auto. De afstanden zijn aanzienlijk en de meest comfortabele manier om je te verplaatsen is in je eigen auto, die ook nodig zal zijn voor sommige safari-ervaringen, en over het algemeen zijn deze ervaringen niet inclusief vervoer, dus dit zal noodzakelijk zijn.
 • Huisdieren. Huisdieren zijn meestal niet toegestaan. Sommige bieden kennels te huur aan om je huisdier uit de buurt van de wilde dieren in het park te houden.
 • Kortingen. De meeste safari's zijn inbegrepen in kortingspassen. Hun aanbiedingen variëren van passen voor twee attracties naar keuze en de prijzen zijn lager dan wanneer je individueel tickets koopt. Als je het meeste uit je bezoek aan Orlando wilt halen voor minstens 3 dagen, raad ik je aan om een van deze passen te kopen.

Koop je Orlando Explorer Pass