Shows in Orlando

Orlando is een van de entertainmenthoofdsteden van de Verenigde Staten en een van de redenen hiervoor zijn de ongelooflijke shows.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

7 minuten lezen

Shows in Orlando

WonderWorks - Orlando|©Diogo Mattos

Als je een bezoek aan Orlando plant en een alternatief wilt voor de themaparken en activiteiten, of als je gewoon op zoek bent naar een andere kant van het entertainmentaanbod hier, dan wil je misschien de shows bekijken.

Sommige shows in de stad worden beschouwd als klassiekers en staan al meerdere seizoenen op het programma. Een van de leukste dingen om te doen in Orlando zijn de shows, dus bekijk hier een paar van de beste!

Dinnershow inbegrepen bij Mango's Tropical Cafe

Mango's Tropisch Café|©0405 Photography
Mango's Tropisch Café|©0405 Photography

Een ticket boeken voor Mango's Tropical Cafe in Orlando is een ervaring die je onderdompelt in de levendige en kleurrijke sfeer van Latijnse muziek en cultuur, die erg populair is op deze bestemming. Deze show in het centrum van de stad voert je mee naar een wereld vol plezier, dans en exquise smaken.

Latijnse ritmes staan centraal en vullen de lucht terwijl je geniet van een diner dat authentieke Caribische gerechten combineert met internationale variëteiten. Van verse visgerechten tot sappig gegrild vlees, elke hap voert u mee naar Latijns-Amerika.

Maar wat Mango 's Tropical Cafe echt uniek maakt, is de liveshow van muziek, dans en acrobatiek. Professionele artiesten zullen je verbazen met hun talent en je meenemen op een reis langs verschillende Latijns-Amerikaanse muziekgenres, van salsa en merengue tot reggaeton en bachata.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 68 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Aanrader: je kunt het combineren met de themaparken Universal Studios en Magic Kingdom.
 • Nadelen van deze optie: het is niet geschikt voor kinderen, wat een probleem kan zijn als je van plan bent Orlando met je gezin te bezoeken.

Boek een diner en show bij Mango's Tropical Cafe

Disney on Ice Show in het Amway Center

Disney op het ijs|©Mike Overall
Disney op het ijs|©Mike Overall

De Disney On Ice show in het Amway Center in Orlando is een evenement dat de magie en opwinding van Disney naar het ijs brengt. Deze kunstschaatsshow combineert de schoonheid van ijsacrobatiek met Disney's meest geliefde personages en creëert zo een unieke ervaring als je van plan bent Orlando te bezoeken tijdens de kerst.

Tijdens de show brengen schaatsers iconische Disney-figuren tot leven terwijl ze over het ijs glijden in een ongelooflijke choreografie. Er zijn ook voorstellingen in nabijgelegen steden zoals Tampa en Miami, die je kunt ontdekken tijdens een dagexcursie vanuit Orlando. Het is ook mogelijk om kaartjes te boeken voor Disney On Ice in Texas.

De muziek en herkenbare Disney liedjes zijn een ander hoogtepunt van de show. Naast het kunstschaatsen en de muziek bevat de Disney On Ice show ook speciale effecten, lichtshows en adembenemende decors die een magische en meeslepende sfeer creëren.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 25 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Aanbeveling: je moet je kaartjes van tevoren reserveren, want het is een van de populairste shows in Orlando.

Boek tickets voor Disney On Ice in Texas

Improv Comedy Show in WonderWorks

Wonderworks|©VISIT FLORIDA
Wonderworks|©VISIT FLORIDA

De Outta Control Dinner Show is een vermakelijke en leuke ervaring die komedie en magie combineert in een interactieve omgeving. Deze show in WonderWorks, een van de beste themaparken van Orlando waar je online kaartjes voor kunt reserveren, belooft een avond vol lachsalvo's voor het hele gezin.

De show wordt gepresenteerd door een getalenteerd team van komieken en goochelaars die je zullen vermaken vanaf het moment dat je plaatsneemt. Met hun humor en magische vaardigheden zullen ze je verbazen met trucs en illusies die je logica zullen tarten en je sprakeloos zullen achterlaten.

Tijdens deze show kun je ook genieten van een diner met klassieke Amerikaanse gerechten, zodat iedereen aan tafel tevreden is terwijl je een geweldige tijd beleeft. En omdat het tot middernacht duurt, is het een van de beste nachtelijke activiteiten om te doen in Orlando.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 35 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Nadelen van deze optie: de line-up van komieken is dynamisch, dus je kunt niet van tevoren voorspellen welke komieken zullen optreden.

Boek uw tickets voor WonderWorks

Cirque Du Soleil Show: Drawn to Life

Cirque du Soleil: La Nouba|©Sheraton Orlando Downtown Hotel
Cirque du Soleil: La Nouba|©Sheraton Orlando Downtown Hotel

Cirque du Soleil is een van de meest bejubelde shows ter wereld en de show in Orlando, Drawn to Life, wordt beschouwd als een meesterwerk. Deze betoverende show combineert de magie van het circus met Disney-animatie en creëert een visueel verbluffende ervaring, vooral als je Orlando bezoekt met kinderen.

De artiesten van Cirque du Soleil nemen je mee op een onvergetelijke reis terwijl ze iconische Disney-figuren op een geheel nieuwe manier tot leven brengen. De combinatie van acrobatiek op hoog niveau, meeslepende muziek en verbluffende visuele effecten zal je de adem benemen.

Het verhaal van Drawn to Life volgt een jonge held op zoek naar zijn identiteit en zijn connectie met kunst. Naarmate het plot vordert, word je ondergedompeld in een reeks adembenemende acts die de zwaartekracht tarten en verblinden door hun schoonheid. Jongleurs, slangenmensen, trapezeartiesten en luchtartiesten zullen je aan je stoel gekluisterd houden.

Interessante details

Koop je kaartjes voor Cirque du Soleil

Middeleeuwse dinnershow in Orlando

Middeleeuwen|©Robby Gragg
Middeleeuwen|©Robby Gragg

Als je een unieke ervaring wilt meemaken die je meeneemt naar de tijd van ridders, steekspelen en de magie van de middeleeuwen, dan mag je de Medieval Times Dinner & Tournament show niet missen. Het is zonder twijfel een van de beste activiteiten in Orlando.

Je wordt er omringd door decoraties en kostuums die typerend zijn voor die periode, in een omgeving die een magische sfeer creëert waardoor je je onderdeel van de geschiedenis voelt. Je zult versteld staan van de demonstraties van vaardigheid en behendigheid tijdens gevechten en uitdagingen. Het hoogtepunt van de show is een steekspel te paard.

Eenmaal in de grote zaal krijg je een tafel toegewezen en kun je genieten van een feestmaal dat een koninklijk banket waardig is. Het diner bestaat uit klassieke gerechten uit die tijd, zoals gerookte varkensribbetjes, gebraden kip, tomatensoep, vers brood en andere lekkernijen. Alles wordt geserveerd zonder bestek, volgens de middeleeuwse traditie.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 64 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 3 uur.

Hoe boek je een show in Orlando?

meisje met een laptop op haar benen|©Yan Krukau
meisje met een laptop op haar benen|©Yan Krukau

Als je een voorstelling in de stad wilt bijwonen, kun je van tevoren online tickets boeken of ze aan de kassa kopen als je eenmaal in de stad bent.

De laatste optie is misschien niet handig als je van plan bent om Orlando in juni of tijdens de zomermaanden, wanneer het hoogseizoen is, te bezoeken.

Als je van tevoren online boekt, kun je ook de prijs van de tickets, die dynamisch zijn en afhankelijk van de vraag, bevriezen. Bovendien kunt u ook kortingen krijgen die u geld en tijd zullen besparen, aangezien veel van deze tickets wachtrijvrije toegang omvatten.

Wat ontdek ik bij een voorstelling in Orlando?

Meisje dat met bellen speelt|©Andy Todd
Meisje dat met bellen speelt|©Andy Todd

Het antwoord hangt af van de show die u van plan bent bij te wonen, maar over het algemeen maken ze allemaal deel uit van de entertainmentkalender van de stad en vallen ze op door hun decorontwerp, enscenering, speciale effecten en de kwaliteit van de acrobatiek, dans en muziek.

Als u naar de themashows gaat zoals Medieval Times Dinner & Tournament of uw Cirque du Soleil tickets koopt, kunt u ook twee van de grote verhalen ontdekken die de shows in de stad te bieden hebben.

Koop nu uw Cirque du Soleil tickets!

Tips om te genieten van een show in Orlando

Hard Rock Café|©DM PHOTOGRAPHY
Hard Rock Café|©DM PHOTOGRAPHY

Orlando is, ongeacht de tijd van het jaar waarin je van plan bent erheen te gaan, een van de meest bezochte steden in de Verenigde Staten, dus het succes van je reis zal afhangen van de organisatie. Daarom adviseer ik je, om van een show op deze bestemming te genieten, om je route te plannen en van tevoren te reserveren.

Houd er ook rekening mee dat al deze shows grote mensenmassa's aantrekken, vooral als je van plan bent om Orlando in december of tijdens de feestdagen te bezoeken, dus ik adviseer je om vroeg en met genoeg tijd om een goede plek te vinden bij de showlocatie aan te komen.

Bovendien bieden sommige attracties of shows activiteiten aan voorafgaand aan de show, zoals interactieve tentoonstellingen, dus als je vroeg bent kun je het meeste uit deze extra ervaringen halen.

Waarom zou je naar een show in Orlando gaan?

mensen lachen samen|©Melis Oğuz
mensen lachen samen|©Melis Oğuz

Orlando biedt een geweldig amusementscircuit met zijn pretparken, thema-activiteiten en etnische bars en restaurants, maar als je van de gebaande paden af wilt, kun je kiezen voor een show.

Ze zijn nog steeds in trek, maar minder populair dan andere aanbiedingen, dus je krijgt een alternatieve kant van het amusement in de stad te zien en misschien wel met minder toeristen.

Je krijgt ook de kans om een aantal van de meest getalenteerde artiesten van de stad te zien, of het nu gaat om comedyshows, kindershows waar de kleintjes dol op zullen zijn, of familieshows zoals Cirque du Soleil of Disney on Ice.