10 Dingen om te doen in Orlando in maart

Met de komst van de lente is maart een van de aangenaamste tijden om Orlando te bezoeken. Hier zijn de top 10 dingen om te doen in "The beautiful City".

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

10 Dingen om te doen in Orlando in maart

Persona con disfraz |©Craig Adderley

Er zijn het hele jaar door veel dingen te zien en te doen in Orlando. Deze geweldige stad, die bekend staat als de alligatorhoofdstad van de wereld of de geboorteplaats van de Backstreet Boys, heeft grote themaparken zoals Disney World, Gatorland of Universal Studios.

Tijdens de maand maart zijn er ook verschillende festivals die je verblijf nog leuker kunnen maken, van Mardi Gras tot St. Patrick's Day. Deze evenementen kunnen worden aangevuld met andere activiteiten zoals SeasWorld's Seven Seas food festival of de vuurvliegjes, lichtjes en kaarslichtshow.

1 Geniet van Saints Patrick's Day in Universal Studio

St. Patrick's Day wandelaars|©photocat001
St. Patrick's Day wandelaars|©photocat001

Als je rond deze tijd in Orlando bent, mag je de viering van de beroemde St. Patrick 's Day niet missen. Een aanrader is de Raglan Road Irish Pub in Disney Springs. Je vindt er Iers eten, dansen en Ierse muziek.

Aan de andere kant kun je Finnegan's Bar and Grill in Universal Studios bezoeken en een paar van hun broodjes proberen. Je hebt ook de mogelijkheid om een zeer traditionele Ierse whisky te proberen of souvenirs te kopen die gerelateerd zijn aan de viering van deze dag in Rosie's Irish Shop.

Koop je ticket voor Universal Studio Park

2. Beleef Mardi Gras op Marketplace

Mardi Gras Informatie|©Patrick
Mardi Gras Informatie|©Patrick

Als je wilt genieten van een groot feest in maart, dan viert de Avalon Part meerdere weken lang Mardi Gras. Dit populaire festival begint in februari en duurt tot maart, waardoor het een must is als je op zoek bent naar dingen om te doen in Orlando in de lente.

Deze viering biedt kleurrijke parades, concerten en shows, souvenirwinkels en internationaal eten. Dit festival is perfect voor het hele gezin, want er zijn activiteiten voor alle leeftijden.

3. Bezoek het Bloemen- en Tuinenfestival in Epcot

BLOEMEN EN TUINEN FESTIVAL IN EPCOT|©laukrume
BLOEMEN EN TUINEN FESTIVAL IN EPCOT|©laukrume

Als je tussen maart en mei naar Orlando reist en een fan bent van tuinieren en Disney figuren, dan mag je het International Flower and Garden Festival in Epcot niet missen.

Tijdens dit festival worden alle tuinen in het park geretoucheerd om de vorm van de figuren uit de Disney films aan te nemen. Tijdens de rondleiding kun je tientallen authentieke sculpturen zien die gemaakt zijn met bloemen en planten, allemaal met veel detail.

Het aanbod van dit festival houdt hier niet op: bezoekers kunnen genieten van verschillende muzikale shows van alle genres, kinderspelletjes en interactieve attracties voor alle doelgroepen.

Tot slot staan er ook rockconcerten op het programma in de Garden Rocks Concert Series. Deze vinden meestal plaats op doordeweekse dagen, van dinsdag tot donderdag in het America Gardens Theater.

4. Laat je verrassen door de lichtjes van het Lantaarn Jubileum

jubileum lantaarns|©Lisa Harding
jubileum lantaarns|©Lisa Harding

Een van de beste souvenirs die je kunt maken in Orlando is de Lantern Jubilee die begin maart wordt gehouden in Audubon Park.

Hoewel gezinsvriendelijk, is dit evenement een must-do als je met kinderen naar Orlando bent gereisd. Het leukste is om ze hun eigen kunstmatige vuurvliegjes met de hand te laten maken en ze rond te laten dragen.

5. Mis Mardi Gras niet in Universal Studios

Universal Orlando: Mardi Gras Parade|©Shay Tressa DeSimone
Universal Orlando: Mardi Gras Parade|©Shay Tressa DeSimone

Als je in maart naar Orlando reist, heb je de kans om een versie van het belangrijkste feest van een andere grote Amerikaanse stad mee te maken: New Orleans' Mardi Gras. Een van de beste themaparken van Orlando, Universal Studios, organiseert elk jaar in maart een reproductie van dit carnaval voor bezoekers.

Tijdens de Mardi Gras dagen wordt Universal Studios omgetoverd tot de straten van New Orleans, compleet met parades, Cajun eten en concerten.

Hoewel je overdag kunt gaan, raad ik je aan om het park 's avonds te bezoeken, want dan vinden de meeste activiteiten plaats. Om ervan te genieten hoef je alleen maar een kaartje voor het park te kopen, want Mardi Gras kost niets extra.

Koop je kaartje voor Universal Studio Park

6. Doe mee aan de Once Upon A Spring-viering

Once Upon A Toy - Disney Springs, Orlando Florida|©Larry Johnson JR
Once Upon A Toy - Disney Springs, Orlando Florida|©Larry Johnson JR

Het mooie weer in de lente zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar activiteiten in Orlando die buiten plaatsvinden. Hoewel er veel opties zijn, zijn enkele van de meest aan te bevelen activiteiten die plaatsvinden in het Gaylord Palms Resort als onderdeel van het Once Upon A Spring-evenement.

Dit resort, dat op slechts 20 minuten van Orlando ligt, organiseert de hele maand maart allerlei activiteiten in een unieke omgeving. Als je er zin in hebt, vind je er interactieve shows, schattenjachten en een buffet om Pasen te vieren.

Een van de leukste activiteiten, vooral voor kinderen, is de piraten escape room. Hoewel er meer van dit soort ervaringen zijn in Orlando zelf, maakt verkleden als boekanier het verschil.

Boek je escape room in Orlando

7. Woon de beurs van Central Florida bij

Beurs van Centraal Florida|©Kelly Verdeck
Beurs van Centraal Florida|©Kelly Verdeck

Op de evenementenkalender van Orlando tijdens de maand maart springt de Central Florida Fair eruit. Als je in de stad bent, raad ik je aan te komen kijken naar een evenement dat al sinds 1910 wordt gehouden en elk jaar meer dan 250.000 mensen trekt.

Deze beurs is een van de belangrijkste attracties voor iedereen die Orlando in de lente bezoekt en concurreert bijna met de beste stranden van de stad. De belangrijkste reden hiervoor is het grote aanbod aan entertainmentactiviteiten.

Het terrein staat vol met kraampjes waar je allerlei gerechten kunt proberen, zowel zoete als hartige. In sommige kraampjes is het ook mogelijk om de koks zelf het eten te zien bereiden.

Een ander sterk punt is de installatie van 3 verschillende podia waar tot 100 muziekgroepen kunnen optreden. Tot slot is het een vrij goedkoop evenement, met een toegangsprijs van ongeveer $12 voor volwassenen en slechts $7 voor kinderen.

8. Bezoek de kraampjes op het Florida Strawberry Festival

Florida Aardbeienfestival|©Lana Robbins
Florida Aardbeienfestival|©Lana Robbins

Hoewel het meestal geen deel uitmaakt van de beste dagtochten vanuit Orlando (zoals die naar Clearwater Beach), is er één moment om Plant City te bezoeken: begin maart voor het Florida Strawberry Festival, een evenement dat al bijna 100 jaar oud is.

Je vindt er niet alleen aardbeien en andere producten van boerderijen uit de buurt bij de kraampjes en uitstallingen, maar tegenwoordig is het festival een echte vlooienmarkt geworden, met kunst, handwerk en andere producten.

Als je de kans krijgt, is de beste dag om te gaan wanneer de jaarlijkse parade door de stad wordt gehouden. Meer dan 30.000 mensen komen samen om naar de deelnemers aan de parade en de begeleidende bands te kijken.

Er zijn meer dan alleen kraampjes op het terrein, dat toegankelijk is met een toegangsprijs van $10. Er vinden ook talloze concerten en shows plaats. Er vinden talloze concerten en shows plaats tijdens het festival.

Boek een excursie naar Clearwater Beach vanuit Orlando

9. Ervaar de sfeer van City Walk

stadswandeling|©LunchboxLarry
stadswandeling|©LunchboxLarry

De kans is groot dat als je een rondreis door Orlando hebt geboekt, je door het gebied bent gekomen dat bekend staat als City Walk. Dit is misschien wel het deel van de stad met het meeste nachtleven, met veel restaurants en pubs. In maart verveelvoudigt de sfeer met de komst van duizenden jongeren tijdens Spring Break.

Als je op zoek bent naar dingen om 's avonds te doen in Orlando, kun je dit gebied niet links laten liggen. Er worden bijna elke dag van de week verschillende activiteiten georganiseerd, dus je zult keuze te over hebben. Enkele van de hoogtepunten zijn

  • Saturday Night Show Car: talloze oldtimers komen samen in een feestelijke sfeer. Er is vaak live muziek en DJ's.
  • Sunset Live: Op vrijdag en zaterdag treden op het Promenade Plaza elke avond regionale bands op.
  • Markt op de Promenade bij Sunset Walk: Op zaterdagavond is er een markt met handwerk en andere producten.
  • Concerten in bars.
  • St. Patrick's Day Party: Zoek naar groene kleding en doe mee met het feest, dat zowel op straat als binnen in veel gelegenheden plaatsvindt.

Boek een rondleiding door Orlando

10. Zwem met zeekoeien en snorkel in Orlando

Discovery Cove - Sea World|©Lee
Discovery Cove - Sea World|©Lee

Hoewel deze activiteit bijna het hele jaar door kan worden gedaan, is het mogelijk dat als je niet houdt van de drukte in de themaparken, verergerd door de voorjaarsvakantie, er een moment komt waarop je zin hebt om de stad te verlaten en de natuur in te trekken.

Dit type excursie is ideaal om wat frisse lucht op te snuiven. Je krijgt niet alleen de Everglades te zien, maar je kunt ook verschillende avontuurlijke activiteiten doen, allemaal in een tropisch landschap in het midden van Florida.

Deze activiteit vindt meestal plaats op de Withlacoochee River en bestaat uit een tochtje met een luchtboot en een snorkelervaring op een plek waar meestal zeekoeien zitten.

Hoe is het weer in Orlando in maart?

Tuinen in Orlando|©Jeff Boyce
Tuinen in Orlando|©Jeff Boyce

Het weer is een van de belangrijkste factoren bij de beslissing om een stad als toerist te bezoeken, maar hier zullen we al je twijfels wegnemen zodat je aankomst in Orlando je niet verrast met een onbekend klimaat.

Tijdens de eerste weken van maart zal je het weer vrij aangenaam vinden. Overdag kun je het een beetje warm hebben en 's nachts misschien een beetje fris.

De rest van de maand zijn de temperaturen warmer, dus zonnebrandcrème wordt overdag sterk aanbevolen.