Tickets kopen voor een honkbalwedstrijd in Toronto

Niet alleen de NBA en NHL worden vertegenwoordigd door Toronto, maar ook de MLB, die wordt beschouwd als de belangrijkste honkbalcompetitie ter wereld, met de populaire Blue Jays. Hier lees je hoe je aan kaartjes kunt komen om ze live te zien spelen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

Tickets kopen voor een honkbalwedstrijd in Toronto

Juego de beisbol |©Tommy Silver

De sportfaam van Toronto is vooral te danken aan de ijshockey- en basketbalteams, maar ook aan honkbal. De Blue Jays, die in de jaren 90 de World Series op hun naam schreven, zijn het enige team van Canada in de MLB, die wordt beschouwd als de beste honkbalcompetitie ter wereld, en ze spelen hun wedstrijden in het legendarische Rogers Centre.

Als je van plan bent om Toronto van maart tot september te bezoeken, kun je een MLB-wedstrijd van de Blue Jays bijwonen, maar in tegenstelling tot de NBA of NHL heb je bijna het hele jaar door de mogelijkheid om een wedstrijd bij te wonen, omdat de franchises ook voorjaars- en naseizoenswedstrijden spelen, dus je hebt genoeg mogelijkheden om deel te nemen aan een van de beste dingen om te doen in Toronto.

Hoe koop ik kaartjes voor een honkbalwedstrijd in Toronto?

vrouw op de computer|©Andrea Piacquadio
vrouw op de computer|©Andrea Piacquadio

Honkbal is een van de populairste sporten in Toronto, maar omdat het MLB- en playoffschema van de Blue Jays langer is dan dat van de NBA- en NHL-teams, is de kans groter dat je kaartjes kunt kopen om een wedstrijd live te zien dan bij andere sporten.

Tickets kopen op de officiële website van de Blue Jays

Net als alle andere sporten in de georganiseerde competitie bieden de honkbalfranchises, waaronder de Blue Jays, volledige seizoenkaarten te koop aan aan het begin van het seizoen. Omdat de teamactiviteiten in februari beginnen met de voorjaarstraining en in november eindigen met de wedstrijden in het naseizoen, zijn de meeste plaatsen al in januari uitverkocht, hoewel vrije plaatsen te koop worden aangeboden op de officiële website van de franchise.

Tickets kopen via online ticketplatforms

Als je geen tickets kunt krijgen op de officiële website van de Blue Jays of als je andere plaatsen wilt, is het beste alternatief om gebruik te maken van online ticketplatforms, die meestal de marketing van alle beschikbare tickets centraliseren. Daar kun je tickets vinden voor de verschillende secties van het Rogers Centre stadion en je kunt deze ervaring zelfs combineren met de beste tours door Toronto.

Koop tickets van geautoriseerde ticket reseller sites.

Dit is een riskantere optie en wordt vaak gebruikt als laatste redmiddel, omdat het de neiging heeft om duurdere tarieven te bieden en ook een reputatiecontrole van de verkoper en het gebruik van een beveiligd aankoopkanaal vereist. Het is echter een ideaal alternatief voor last-minute aankopen, voor het vinden van zitplaatsen voor een specifieke wedstrijd of voor het verkrijgen van aangrenzende zitplaatsen, wat nodig is als je van plan bent Toronto te bezoeken met kinderen of een gezin.

Tickets kopen bij de stadionkassa

In MLB is het, in tegenstelling tot de NBA en NHL, gemakkelijker om tickets te krijgen aan de stadionkassa voordat de wedstrijden beginnen, maar dat betekent niet dat het een handige optie is. Over het algemeen moet je in lange rijen wachten, waardoor je tijd verliest en niet de beste plaatsen krijgt. Bovendien stijgen de prijzen door last-minute aankopen en dynamische prijzen.

Koop tickets om de Blue Jays te zien

Hoeveel kosten kaartjes voor een honkbalwedstrijd in Toronto?

persoon die geld telt|©EVG Kowalievska
persoon die geld telt|©EVG Kowalievska

Zoals bij alle sporten hangt de prijs van kaartjes voor wedstrijden grotendeels af van de gekozen stadionlocaties, de tegenstander waartegen de franchise speelt en het niveau van de competitie, waarbij wedstrijden in de tweede ronde hoger geprijsd zijn dan wedstrijden in de eerste ronde. In het Roger Centre kun je echter al vanaf 80 euro tickets vinden om de Blue Jays live te zien.

Deze tickets, die het goedkoopst zijn, zijn beschikbaar voor de verst verwijderde sectoren van de diamond, de naam die bij honkbal aan het speelveld wordt gegeven. Op locaties dichter bij de slagmannen kunnen de prijzen echter oplopen tot 750 euro of zelfs meer, vooral in de VIP-secties van het Roger Centre.

Een alternatief om geld te besparen en betere zitplaatsen te krijgen tegen de beste prijs is om van tevoren kaarten te kopen, zelfs binnen het ene seizoen voor het volgende, want het is normaal dat Major League Baseball zitplaatsen voor het volgende jaar vanaf oktober in de verkoop gaan.

Boek tickets om een MLB-wedstrijd te bekijken

Welke soorten tickets zijn er beschikbaar? Zijn er tickets voor honkbalwedstrijden in Toronto zonder in de rij te staan?

Drukte in het stadion|©Tim Gouw
Drukte in het stadion|©Tim Gouw

De verschillende soorten tickets zijn afhankelijk van de locatie in het stadion. In het Roger Centre zijn er 5 sectoren, genaamd Cloud, Star, Hotel, Moon en Sun, waarbij de duurste kaartjes bij de eerste sector horen en de goedkoopste bij de laatste. De organisatie is echter complex, omdat de honkbaldiamant een heel specifiek formaat heeft dat prijssprongen genereert in nabijgelegen sectoren.

De enige kaartjes met wachtrijvrije toegang tot het stadion zijn die voor de VIP-sector, in alle andere gevallen moet je het bijbehorende tribunekaartje zoeken en in de rij gaan staan. Het toeristische hoogseizoen valt meestal samen met de volledige bezetting van het Roger Centre, dus als je van plan bent om Toronto in juli of tijdens de zomermaanden te bezoeken, zul je te maken krijgen met de drukte bij Blue Jays-wedstrijden.

Houd er rekening mee dat het raadzaam is om ten minste een uur voor de aftrap in het stadion te zijn om ongemak aan de poort te voorkomen en, nog belangrijker, om de enorme drukte bij deze evenementen het hoofd te bieden, vooral tijdens het hoogseizoen.

Koop tickets om de Blue Jays te zien

Zijn er tickets met een rondleiding door het stadion en is dat de moeite waard?

Rogers Centre en de Blue Jays|©Brian Pressey
Rogers Centre en de Blue Jays|©Brian Pressey

Net als andere stadions in de stad is het Rogers Centre op wedstrijddagen van de Blue Jays gesloten voor het grote publiek. Er zijn echter andere manieren om het stadion van binnen te bekijken, waaronder een rondleiding door het stadion voor een bedrag van ongeveer 20 euro per persoon.

Deze rondleiding omvat een rondleiding door de tribune, de kleedkamers en het speelveld, maar ook een blik op de geschiedenis van het stadion, dat naast de CN Tower aan Lake Ontario ligt en beroemd is vanwege de World Series van 1992 en 1993.

Je kunt het stadion ook van binnen bekijken tijdens de congressen die er vaak worden gehouden of zelfs tijdens een wedstrijd van de Argonauts, het Canadese footballteam van de stad. Af en toe kun je ook een NBA-wedstrijd zien als de Raptors hun thuisarena verplaatsen van het Air Canada Centre.

Zijn er kaartjes met korting voor een honkbalwedstrijd in Toronto? Hoe kom ik aan goedkope plaatsen?

mensen op de tribune|©Angelina Earley
mensen op de tribune|©Angelina Earley

Als algemene regel geldt dat MLB geen gereduceerde kaartjes aanbiedt en dat kaartjes voor wedstrijden niet zijn inbegrepen bij de Toronto CityPASS activiteiten, maar je kunt toch een paar strategieën volgen om goedkope kaartjes te bemachtigen.

Koop kaartjes voor boven- of zijzitplaatsen

Roger Centre Stadium, met een capaciteit van meer dan 40.000, biedt een verscheidenheid aan zitplaatsen, dus als je de wedstrijd graag buiten het veld volgt, kun je zitplaatsen bovenin of aan de zijkant vinden tegen voordelige prijzen. Daarnaast kun je misschien ook kaartjes krijgen voor locaties met verminderd zicht, zoals de gebieden bij de zuilen van het stadion.

Koop tickets voor wedstrijden waar minder vraag naar is

Als u de geest van een honkbalwedstrijd en de juichende menigte wilt ontdekken en niet geïnteresseerd bent in het bijwonen van een bepalende wedstrijd, dan kunt u goedkopere tickets krijgen door wedstrijden te kiezen waarin de Blue Jays het opnemen tegen niet-directe playoff-kandidaten uit de tweede ronde. Bij deze wedstrijden met minder vraag komen vaak goedkope plaatsen vrij.

Aan tickets komen voor doordeweekse wedstrijden

De grootste wedstrijden worden meestal op zaterdag en zondag gespeeld en dan is de toeloop het grootst, vooral als je Toronto in de zomer bezoekt. Als je echter de tijd hebt en doordeweekse wedstrijden kunt bijwonen, krijg je betere prijzen op locaties dicht bij de diamond.

Koop kaartjes voor feestdagen

Wedstrijden vallen niet altijd samen met feestdagen, maar als ze samenvallen met Thanksgiving, Kerstmis, de Dag van de Arbeid of nationale feestdagen, kun je betere prijzen krijgen, omdat ze meestal samenvallen met een daling in bezoekersaantallen en mensen de neiging hebben om voor activiteiten buiten de stad te kiezen.

Boek tickets om de Blue Jays te zien

Zijn er tickets met korting voor kinderen?

mensen met kinderen op de tribune|©Studio-Eleven
mensen met kinderen op de tribune|©Studio-Eleven

MLB-franchises, waaronder de Blue Jays, hebben bepaald dat kinderen onder de 3 jaar gratis naar binnen kunnen in stadions, zolang ze worden begeleid door een verantwoordelijke volwassene. Anders is er geen korting voor kinderen boven die leeftijd en gelden er vaste prijzen voor zitplaatsen.

Sommige touroperators begrijpen echter dat het bijwonen van een honkbalwedstrijd een van de beste dingen is om te doen met kinderen in Toronto en bieden voordelige gezinspakketten aan, die naast betere prijzen vaak aangrenzende zitplaatsen en in sommige gevallen zelfs maaltijdpakketten bevatten.

Sommige reisbureaus combineren kaartjes voor honkbalwedstrijden ook met kortingen op andere populaire activiteiten in de stad, zoals cruises op Lake Ontario of helikoptervluchten boven de lucht van Toronto.

Koop tickets voor een MLB-wedstrijd

Waarom is het de moeite waard om online kaarten te kopen in plaats van aan de kassa op de wedstrijddag?

Zittende vrouw met laptop|©Andrea Piacquadio
Zittende vrouw met laptop|©Andrea Piacquadio

In tegenstelling tot de Raptors in de NBA en de Maple Leafs in de NHL is het bij de Blue Jays en MLB mogelijk om voor de wedstrijden aan de kassa kaartjes te kopen, maar dit is een tijdrovend alternatief waardoor je gedwongen wordt om duurdere kaartjes te kopen omdat het last-minute boekingen zijn.

Daarom adviseer ik je om vooraf online tickets te boeken, waarmee je zowel geld als tijd bespaart. Dit is ideaal als je een kort verblijf in de stad plant en het meeste uit je bezoek wilt halen. Als dat het geval is, is hier een lijst met dingen die je kunt doen om Toronto in 3 dagen te leren kennen.

Koop kaartjes om de Blue Jays te zien

Hoeveel tijd heb je nodig om een honkbalwedstrijd in Toronto te zien?

honkbalstadion|©Angelina Earley
honkbalstadion|©Angelina Earley

Vanwege de dynamiek van het spel hebben honkbalwedstrijden geen vaste duur, hoewel een MLB-wedstrijd gemiddeld ongeveer 3 uur duurt. Deze tijd kan echter aanzienlijk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal gescoorde punten, de snelheid van het spel en de aanwezigheid van extra innings.

In de loop van het spel zijn er momenten die bijdragen aan de totale lengte. Time-outs tussen innings, wanneer teams van positie wisselen, kunnen enkele minuten aan de klok toevoegen. Daarnaast geven strategische time-outs spelers en coaches de kans om tactieken en strategieën te bespreken, waardoor de totale duur van het evenement wordt verlengd.

Fans genieten ook van de shows tussendoor, zoals optredens tussen innings, die een vleugje entertainment toevoegen aan de sportervaring. Deze korte momenten bevatten vaak wedstrijden en muzikale optredens, vooral als de wedstrijden 's avonds plaatsvinden in Toronto.

Woon een MLB-wedstrijd bij

Wat is de beste tijd om een honkbalwedstrijd bij te wonen in Toronto?

Toronto - centrum|©Daniel O'Brien
Toronto - centrum|©Daniel O'Brien

Het reguliere seizoen van de MLB loopt van maart of april tot oktober, hoewel de franchises meestal ook wedstrijden in het kader van de voorjaarstraining hebben, wat het equivalent is van een voorseizoen, en wedstrijden na het seizoen. In Toronto kun je dus van februari tot november naar een honkbalwedstrijd.

Als je van plan bent om Toronto in juli te bezoeken, kun je ook de populaire All Star Game bijwonen, een wedstrijd waarin de beste spelers van het jaar samenkomen en die een enorme aantrekkingskracht heeft op fans.

Tips voor het bekijken van een honkbalwedstrijd in Toronto

drukte op de tribunes|©Daniel Jiang
drukte op de tribunes|©Daniel Jiang

De wereld van MLB heeft zijn eigen regels en om optimaal van de show te kunnen genieten moet je bekend zijn met een paar concepten, dus hier zijn een paar tips om je ervaring te maximaliseren:

  • Ga niet naar een wedstrijd zonder de spelregels te begrijpen! Het doel van de sport is om punten te scoren door een bal te slaan die wordt gegooid door de werper van de tegenstander en tegen de klok in rond de honken te rennen. Het verdedigende team probeert te voorkomen dat slagmensen verder komen en scoren door middel van vangballen, strikeouts of door spelers van de honken te slaan. Een inning bestaat uit slagbeurten voor beide teams en de wedstrijd bestaat uit 9 innings. De winnaar is het team dat aan het eind van de innings de meeste punten heeft gescoord.
  • Geniet van de honkbalsfeer: Honkbal is een van de populairste sporten in Noord-Amerika en trekt daarom veel fans die een speciale warmte naar elke wedstrijd brengen. Als je de sportieve sfeer wilt opsnuiven, kun je meedoen met de chants, de kleuren van de franchise dragen en elke inning vieren.
  • Neemde tijd om naar het stadion te gaan: Honkbalwedstrijden zijn vaak erg druk, dus het kan een slecht idee zijn om op het laatste moment te komen. Dit ontneemt je de mogelijkheid om je te vergissen als je de verkeerde poort hebt in een stadion zo groot als het Roger Centre en het kan leiden tot onvergeeflijke vertragingen - niemand wil het entertainment voorafgaand aan de wedstrijd missen!