San Siro Stadium Tour in Milaan

Bezoek de thuisbasis van A.C. Milan en F.C. Inter met een rondleiding. Het artikel verzamelt alle informatie die je moet weten

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minuten lezen

San Siro Stadium Tour in Milaan

San Siro Stadion in Milaan | ©Marco Assini

San Siro is een symbool van Milaan, net als de Duomo, het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci of het kasteel Sforzesco. De Lombardische stad is de enige in Europa die kan bogen op twee Champions League kampioensteams, een ongelooflijk record!

Het stadion binnengaan is zonder twijfel een van de essentiële dingen om te zien en te doen in Milaan. Hebben we je overtuigd? Goed! Lees verder om erachter te komen hoe je het meeste uit je bezoek haalt met een rondleiding door het San Siro stadion.

De beste optie

Milaan San Siro Stadion Tour

Doe de San Siro stadiontour in Milaan en sla de rijen bij de ingang over.

Bezoek de thuisbasis van AC Milan en Inter, loop door de tribunes, de spelerstunnel en stap op het gras dat getuige is geweest van de grootste glorie van beide clubs. Je kunt ook het San Siro museum bezoeken

.

Dankzij deze rondleiding door het San Siro stadion kun je de legendarische thuisbasis van de twee grote voetbalteams van Milaan, AC en Inter, betreden. Deze rondleiding op eigen gelegenheid brengt je van de kleedkamers van de spelers naar het veld, van het uitzicht vanaf de tribunes naar de prestaties in het San Siro Museum, waar je ook meer te weten komt over de geschiedenis van de clubs.

Als een van de meest bezochte voetbalstadions in Europa, raad ik je aan je tour van tevoren online te boeken om de lange rijen bij de kassa te vermijden.

Aanrader als... Je van plan bent om het indrukwekkende San Siro stadion te bezoeken om de grote overwinningen van de Milanese voetbalteams te herdenken en wat meer te weten te komen over de geschiedenis.

Hoe ziet de San Siro tour eruit?

Binnen in het stadion| ©Stefano Brivio
Binnen in het stadion| ©Stefano Brivio

Het bezoek aan het stadion van A.C. Milan en F.C. Inter begint bij het San Siro Museum. Deze ruimte verzamelt memorabilia en "relikwieën" van de twee teams die een fundamentele rol speelden (en nog steeds spelen) in de Europese sport.

Het is niet erg gebruikelijk dat twee giganten als Milan en Inter een stadion delen, hoewel het in Italië heel gewoon is. Daarom richt het stadionmuseum zich niet op één van de twee, maar op de prestaties binnen de muren. Je vindt er oude truien en wedstrijdballen, oude foto's, trofeeën en nog veel meer.

Een van de meest bijzondere memorabilia is het Milanese Inter United shirt. Al in de jaren 1920 had het fascistische regime enkele teams in enkele grote steden samengevoegd om de invloedssfeer te vergroten en het management te verbeteren. Milaan was (bijna) immuun voor dit fenomeen, maar het idee dook weer op in de jaren 1980. Er werden een paar vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en na deze wedstrijden werd het idee definitief verlaten.

Ondanks de kleine omvang trekt het San Siro Museum 25.000 toeristen per maand - niet slecht, toch? Daarna ga je naar de kleedkamers en dan het veld op. Een unieke sensatie die de rillingen over je rug zal doen lopen.

 • Prijs: rond de €30, maar jongeren onder de 15 betalen slechts €25.
 • Duur: ongeveer 1 uur

Boek de San Siro tour

Hoe boek je de tour door San Siro

Stadion Tribunes| ©Daniel
Stadion Tribunes| ©Daniel

Het beste advies bij het boeken van de eenvoudige tour is om te vertrouwen op de officiële kanalen. Op de website van Hellotickets kun je deze ervaring op een heel eenvoudige manier en voor slechts 30 euro boeken.

Het kopen van een ticket is heel eenvoudig: selecteer de datum, geef het aantal tickets aan en voer de betaling uit. Deze rondleidingen vinden elke dag plaats, maar er zijn uitzonderingen.

Op wedstrijddagen of in het geval van concerten (heel gebruikelijk in de zomer) is de opening korter of gaan de rondleidingen niet door. Met je digitale tickets kun je het stadion direct betreden op de dag die je hebt geselecteerd in je boeking zonder te hoeven wachten in de rij bij de kassa.

Boek de San Siro tour

Is het aan te raden om kinderen mee te nemen op een tour door San Siro?

Genieten van een wedstrijd in het stadion| ©tutu
Genieten van een wedstrijd in het stadion| ©tutu

Natuurlijk! Als je kinderen van voetbal houden, is het de moeite waard om ze mee te nemen, al is het alleen maar om op het veld te komen. Als je denkt dat ze te jong zijn en niet ver kunnen lopen, zijn er twee dingen waar je rekening mee moet houden: de reis gaat met de bus en als je het niet wilt riskeren, kies dan voor de kortste tour.

Boek de San Siro tour

Hoe kom ik bij het San Siro stadion?

Met de bus naar het stadion| ©Matthias Muehlbradt
Met de bus naar het stadion| ©Matthias Muehlbradt

Het legendarische Milanese stadion ligt in de gelijknamige wijk. Het is een groen gebied dat goed verbonden is met de rest van de stad omdat het de thuisbasis is van twee historische Italiaanse voetbalclubs - A.C. Milan en Inter - en het Hippodrome del Gallope. Om hier te komen kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Metro. De dichtstbijzijnde halte is San Siro Stadio en ligt op lijn 5 (paars). Als je in de buurt van een halte op lijn 1 verblijft en niet wilt overstappen, kun je uitstappen bij Lotto. Let op, lijn 1 splitst zich in tweeën. Als je in de buurt van Piazza del Duomo of een ander punt in de oude stad verblijft, moet je op de trein stappen naar Rho Fieramilano. Eenmaal aangekomen bij Lotto moet je ongeveer 15/20 minuten lopen om aan de voet van de Giuseppe Meazza te komen.
 • Met de bus. Lijn 49 verbindt het treinstation San Cristoforo (in het zuiden van de stad) met de wijk San Siro. De dichtstbijzijnde haltes zijn Piazza Axum en San Siro Stadio M5.
 • Tram. Er zijn twee lijnen die Milaan met het stadion verbinden: 16 en 49. In het eerste geval komen de voertuigen langs verschillende punten in het centrum (Corso di Porta Romana, Missori, Duomo, Cordusio, enz.) en moet je uitstappen bij de laatste halte: San Siro Stadio M5. De tweede lijn is langer, maar ook in dit geval moet je uitstappen bij Piazza Axum of San Siro Stadio M5. Voor meer informatie kun je de officiële website van het plaatselijke vervoersbedrijf raadplegen.

Boek de San Siro tour

Waar kan ik parkeren in de buurt van het San Siro Stadion?

Buiten het stadion| ©Daniel
Buiten het stadion| ©Daniel

Als je een auto hebt gehuurd of je eigen auto hebt, kun je het Giuseppe Meazza Stadion bereiken met je eigen vervoermiddel. In de onderstaande lijst vind je de meest aan te raden opties:

 • Parcheggio ATM Cassiodoro in Viale Cassiodoro 9. Vanaf 1,5 € per uur
 • Parcheggio Lampugnano in Via Natta. Tot 5 uur is het uurtarief 1,5 €.
 • San Siro Parkeergarage. Het ligt een paar meter van Piazza de Angeli. U kunt uw auto hier achterlaten en vervolgens één halte de metro nemen.
 • San Siro Parkeergarage in Piazzale Lorenzo Lotto

Omdat je een auto hebt, kun je van de gelegenheid gebruik maken om de omgeving van Milaan te ontdekken. Op korte afstand van de stad liggen historische steden en dorpen zoals Vigevano, Grazzano Visconti, Pavia en Monza. Een andere aanrader is het Comomeer, vooral als je de Lombardijstad in de lente bezoekt.

Boek de San Siro tour

Waar kun je eten in de buurt van het San Siro stadion?

Eten bij restaurant La Barchetta| ©Matteo Fiorino
Eten bij restaurant La Barchetta| ©Matteo Fiorino

Rond het stadion vind je een aantal straattrucks waar je snacks of fingerfood kunt eten. Ze zijn echter vaker aanwezig op wedstrijddagen en misschien vind je er een paar (of helemaal geen) als je het stadion bezoekt.

In ieder geval hoef je niet terug naar het centrum, de San Siro wijk heeft genoeg bars en restaurants van goede kwaliteit. Lees verder voor een korte lijst met de beste:

 • Chiringuito San Siro, een must voor elke voetbalfan. Het ligt op slechts een paar meter van het Giuseppe Meazza onder een paar lommerrijke bomen die een beetje verlichting bieden als je de stad in de zomer bezoekt. Je kunt er een aperitief drinken met uitzicht op een van de meest legendarische stadions ter wereld (Piazzale dello Sport).
 • La Barchetta, een visrestaurant met verse ingrediënten en seizoensgebonden gerechten. Probeer hun huisgemaakte pasta en desserts (Via Federico Tesio 15).
 • Old Tenconi, een historisch Milanees café. Het serveert al sinds 1970 warme gerechten en bier en heeft uitstekende beoordelingen op TripAdvisor. De ideale plek om voetbalwedstrijden en andere grote sportevenementen te bekijken (Via Federico Tesio 15).
 • America Graffiti, een hamburgertent die knipoogt naar het Amerika van de jaren 1950. Profiteer van je bezoek aan de Giuseppe Meazza voor wat sappige varkensribbetjes (Via Achille 4).
 • Osteria Ippodromo, een restaurant gespecialiseerd in de Sardijnse keuken. Het is een informeel etablissement met een gevarieerd menu met pastagerechten met zeevruchten en gegrilde vis en vlees (Via Novara 127).

Boek de San Siro tour

Is het Giuseppe Meazza stadion een bezoek waard?

Binnen in de kleedkamer| ©Daniel
Binnen in de kleedkamer| ©Daniel

Als je van voetbal houdt, is San Siro een must-see. Met zijn 75.817 zitplaatsen is het het grootste stadion van Italië en op zijn grasmat hebben al kampioenen van deze discipline gespeeld. Spelers van het kaliber Ronaldo, Christian Vieri, Andriy Shevchenko, Javier Zanetti en Paolo Maldini hebben hier allemaal gespeeld.

Het is ook het toneel geweest van internationale competities zoals de Champions League en van twee wereldkampioenschappen, een Europees kampioenschap en de finales van andere trofeeën. De Giuseppe Meazza is gerenoveerd voor 2016; in dit jaar streden Real Madrid en Atlético de Madrid om de "Orejona" in de Milanese weide.

Het is ook van architectonisch belang. Toen het op 19 september 1926 werd ingehuldigd, zag het er heel anders uit dan het stadion dat we nu kennen.

In de loop der jaren is het veranderd en de meest opvallende verbouwing werd uitgevoerd ter gelegenheid van de wereldkampioenschappen voetbal in 1990.

Aan het einde van de jaren 1980 kreeg San Siro de iconische cilindrische torens met spiraalvormige helling, volledige dekking en de iconische rode vakwerkstructuur.

Boek een rondleiding door San Siro