Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Wat te doen in de buurt van Pompeii

Pompeii ligt op een zeer goede locatie, niet alleen om de archeologische vindplaats te bezoeken, maar ook om van de natuur en het landschap te genieten. Hier is een lijst van mijn favoriete plaatsen

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuten lezen

Wat te doen in de buurt van Pompeii

Uitzicht op Pompeii | iStock

Op iets meer dan 20 kilometer van Bella Napoli ligt Pompeii, de Romeinse stad die versteend is onder de lava van de Vesuvius. De strategische geografische ligging maakt het slechts een van de stops die je kunt maken tijdens een route door dit prachtige deel van Italië.

Als je je huiswerk al hebt gedaan door je excursie naar Pompeii en Napels vanuit Rome te boeken en tijd hebt om te plannen hoe je verder door het gebied wilt toeren, noteer dan de must-see plekken in de buurt van Pompeii en overweeg zelfs om een privérondleiding door Pompeii te boeken. Als je daarentegen liever vrij rondloopt, kun je je ticket naar Pompeii boeken en op je eigen tempo gaan.

1. Beklim de Vesuvius

Beklim de Vesuvius| ©_M_V_
Beklim de Vesuvius| ©_M_V_

De Vesuvius is ongetwijfeld de gevreesde hoofdrolspeler in de geschiedenis van Pompeii. Toen hij bijna 2000 jaar geleden uitbarstte, begroef hij de stad (en veel van haar inwoners). Je hebt verschillende opties, afhankelijk van of je vanuit Napels of Rome gaat. Dit zijn de belangrijkste:

Als je Pompeii hebt bezocht, kun je voor minder dan €3 met de bus naar de Vesuvius. Als je daar eenmaal bent en genoeg tijd en energie hebt, raad ik je 100% aan om de vulkaan te beklimmen. Je ziet de krater in al zijn pracht en krijgt het beste uitzicht over Pompeii en de omgeving.

Als je het meeste uit je bezoek wilt halen, aarzel dan niet om een wandeltocht op de Vesuvius te boeken vanuit Pompeii of je kunt ook een unieke ervaring beleven door een paardrijtocht op de Vesuvius te boeken met vervoer vanuit Pompeii.

Boek een excursie naar de Vesuvius vanuit Rome

2. Reis terug in de tijd in Herculaneum

Bezoek Herculaneum| ©Pablo Cabezos
Bezoek Herculaneum| ©Pablo Cabezos

Herculaneum, samen met Pompeii uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed, was een van de andere steden die ten prooi viel aan de lava van de Vesuvius. Als je er gemakkelijk wilt komen, heb je verschillende opties vanuit Napels:

Eenmaal daar zie je verschillende tempels, overblijfselen van de thermale baden ..... Over het algemeen kan worden gezegd dat deze stad nog beter bewaard is gebleven dan Pompeii, omdat sommige gebouwen hun twee hoogtes hebben weten te behouden. De hoogte van sommige zuilen die nog overeind staan is echt ongelooflijk.

Je zult ook mozaïeken zien en de overblijfselen van een stad die in haar tijd inwoners telde met een nog grotere koopkracht dan die van Pompeii. Je reis aanvullen met een privérondleiding door Pompeii is een geweldige optie, omdat het ook minder toeristisch is en het bezoek heel authentiek. In deze korte documentaire krijg je een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Excursie naar Herculaneum vanuit Napels.

3. Verdwalen in Napels

Ontdek de charme van Napels| ©Tom Podmore
Ontdek de charme van Napels| ©Tom Podmore

Napels is chaotisch, het is het hart van het meest traditionele Italië, de bakermat van de Italiaanse gastronomie en van de liefde voor het gezin en de "mamma". Het uitzicht op zee, de uitzonderlijke baai, het milde klimaat bijna het hele jaar door en de voortreffelijke pizza's maken het een van de meest bezochte steden in Italië. Als je in Rome bent, raad ik je aan om een excursie naar Napels en Pompeii te boeken of zelfs een tweedaagse trip naar Napels samen met andere steden zoals Pompeii, Capri en Sorrento en geniet van al haar charmes.

En natuurlijk, als je specifiek naar Pompeii bent geweest, aarzel dan niet om naar Napels te komen. Het ligt op iets meer dan 20 kilometer afstand en is met de trein in ongeveer 40 minuten te bereiken. Die kans mag je niet laten liggen.

Boek daar eenmaal aangekomen een rondleiding door Napels en bezoek alle must-sees: het ongelooflijke Piazza del Plebiscito en de beroemde Umberto I Gallery. En aarzel niet om jezelf te verliezen in de straten van Quartiere Spagnolo en de wijk Spaccanapoli om de ware essentie van Napels te ontdekken.

Boek een rondleiding door Napels

4. Beleef een paar dagen bioscoop op Capri

Laat je verblinden door Capri| ©Kim
Laat je verblinden door Capri| ©Kim

Het idyllische Capri, omspoeld door de Tyrreense Zee, is een kleurrijk eilandje vol leven dat je het Bella Vita op zijn best laat beleven. In de beroemde blauwe grot en de rots Faraglioni kun je je camera geen seconde wegleggen. Aarzel dus niet en boek een excursie. Hier zijn enkele suggesties:

Eenmaal daar mag je de kans niet missen om naar het stadsplein te gaan voor een aperitief onder de laatste zonnestralen van de dag. Je zult je voelen als een echte Italiaanse filmacteur of actrice. De luxueuze sfeer is helemaal filmachtig. En maak overdag van de gelegenheid gebruik om een boottocht te maken en te zwemmen in het kristalheldere water van de Tyrreense Zee. Een ideale manier om de buitenwereld te vergeten: Capri is een droom en je zult niet wakker willen worden!

Boek een excursie naar Capri vanuit Rome

5. Bezoek de Amalfikust

Geniet van het prachtige uitzicht op de Amalfikust vanuit Praiano| ©Gianfranco Vitolo
Geniet van het prachtige uitzicht op de Amalfikust vanuit Praiano| ©Gianfranco Vitolo

Badend in de Tyrreense Zee en midden in de Golf van Sorrento, ten zuiden van Napels, ligt de prachtige Amalfikust. Praiano en Ravello zijn slechts enkele van de wonderen die deze kust te bieden heeft.

Kleurrijke huisjes, terrassen met uitzicht op zee, charmante dorpjes... Een vakantie aan de Amalfikust is de kwintessens van het Italiaanse leven: de tijd staat hier stil en het lijkt alsof iedereen op vakantie is. Aperol in de hand, genieten van een goede pasta met mosselen en elke ochtend een duik nemen terwijl je de kleurrijke en smaakvolle kliffen bewondert.

Als je in Rome of Napels verblijft, heb je verschillende opties om er te komen:

En als je in Pompeii bent, kun je kiezen uit de volgende excursies:

Boek een excursie Amalfikust vanuit Rome