Ourika dagtocht vanuit Marrakech

4.7
(379 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 9 uren
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 29 € 27
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Geniet van deze excursie naar de Ourika-vallei vanuit Marrakech, op 60 kilometer van deze Marokkaanse stad. Onder begeleiding van een deskundige gids wandelt u door de vallei waar de Ourika rivier doorheen stroomt en ziet u de beroemde watervallen van Setti Fatma, een bergdorpje waarvan de inwoners van Berberse afkomst zijn.

U kunt zelfs enkele Berberhuizen bezoeken, over de markt van Setti Fatma slenteren en een coöperatie van vrouwelijke producenten van arganolie bezoeken. De activiteit duurt ongeveer 7 tot 10 uur en er is ook een pendeldienst.

 • Ga op deze excursie naar de Ourika-vallei vanuit Marrakech, een plek voor liefhebbers van natuurtoerisme met veel Berbergeschiedenis.
 • Een professionele gids begeleidt u tijdens de tocht en u beschikt over een pendeldienst van en naar het hotel.
 • U bezoekt onder meer de watervallen van het dorp Setti Fatma en de vrouwencoöperatie die arganolie produceert.

Wat is inbegrepen

 • Excursie naar de Ourika-vallei vanuit Marrakech
 • Professionele gids
 • Vervoer van en naar

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Voor natuurliefhebbers is deze excursie naar de Ourika-vallei het ideale plan. Vanuit Marrakech, dat 60 kilometer ten noorden van de vallei ligt, gaat u met een professionele gids naar dit paradijs vol Berberse geschiedenis en vegetatie. De activiteit, die ongeveer 7 tot 10 uur duurt, is inclusief vervoer van en naar het hotel.

Tijdens het avontuur doet u verschillende activiteiten zoals het bekijken van de watervallen van Setti Fatma, het bergdorp waar bijna alle inwoners van Berberse afkomst zijn. U kunt ook een typisch huis van het dorp bezoeken, de markt en zelfs het werk zien van de vrouwencoöperatie die arganolie produceert.

De Ourika-vallei is een van de beste excursies om te doen in de regio Marrakech. Dit gebied wordt doorkruist door de Ourika rivier en is omgeven door het landschap van het Atlasgebergte. In tegenstelling tot het woestijnachtige en dorre deel van Marokko heeft Ourika rotsachtige en begroeide delen, wat het tot een bijzondere bestemming maakt.

Aarzel niet om af te koelen bij de waterval in het dorp Setti Fatma. Maak foto's en dompel u onder in het leven van de bewoners. Een typisch Berberhuis binnengaan is een hele belevenis, waarbij het meestal de vader van de familie is die u rondleidt en u een muntthee aanbie dt. Bij het verlaten van het huis proberen ze u vaak de kans te bieden om wat lokaal handwerk te kopen.

Reviews

4.7
· 379 Reviews
 • J
  Jacqueline
  5
  (0 Reviews)
  We hebben een geweldige tijd gehad. De gids maakte de reis super onderhoudend en zorgde ervoor dat we ons altijd thuis voelden. 100% aanbevolen
 • L
  Liana
  5
  (0 Reviews)
  De ervaring was ongeëvenaard, zowel de wandeling door de atlas als de stops onderweg die ons verschillende traditionele activiteiten lieten zien.
 • C
  Celine
  5
  (0 Reviews)
  Een aanrader, het was een prachtige dag en een hele gave ervaring.
 • E
  Elise
  5
  (0 Reviews)
  De chauffeur en gids waren uitzonderlijk. Zeer plezierig, aangenaam en behulpzaam.
 • Meer info

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid