Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Dagtrips en Excursies vanuit Marrakesh

Marrakech heeft veel te bieden, maar maak niet de fout de omgeving te vergeten: hier volgen enkele excursies die de moeite waard zijn.

Ana Caballero

Ana Caballero

16 minuten lezen

Dagtrips en Excursies vanuit Marrakesh

Bay Palace | ©Niel Taelman

Marrakech heeft veel plaatsen om te ontdekken en van te genieten, maar om u onder te dompelen in het Marokkaanse leven en om een idee te krijgen van de natuur en het landschap van het land wanneer u terugkeert van uw reis, is het raadzaam om de stad uit te gaan en op excursie te gaan.

1. Wandeling door de Medina met lokale gids

Zonsondergang over Medina
Zonsondergang over Medina

De Medina van Marrakech is het centrale deel van de stad waar het sociale, economische en commerciële leven zich afspeelt. Het is omgeven door lange lemen muren, bestaat uit smalle, drukke steegjes en staat op de Werelderfgoedlijst. Met deze beschrijving is het gemakkelijk te raden dat een rondleiding door dit gebied een must is tijdens uw reis om de belangrijkste hoekjes van het huidige Marrakech te leren kennen.

De belangrijkste waarde van deze rondleiding door de Medina in het Engels ligt niet in de punten die u gaat bezoeken, maar in de oriëntatie van de lokale gids die de groep tijdens de rondleiding begeleidt. Hun ervaring en kennis van Marrakech en haar manier van leven is een attractie waartoe u op eigen houtje geen toegang hebt. De tocht is te voet en duurt ongeveer vier uur.

Routebeschrijving van de wandeling door de Medina

 • Het Bahia Paleis: het staat ook bekend als "Het Paleis van de Schone" en het belangrijkste kenmerk is dat elke centimeter ervan is versierd en bedekt met schilderijen of kostbare houtsoorten. Het is gebouwd in de 19e eeuw en zit vol labyrinten en pleinen met fruitbomen.
 • De Saadische graven zijn een reeks kamers rond een kleine tuin. Het was het werk van de Sa'did Sultan Ahmed el-Mansour, die het bouwde om zichzelf en zijn naasten te begraven. Het werd ommuurd door de Alawieten en herontdekt in 1917.
 • De minaret van de Kutubía: het is die hoge "toren" die u vanuit het centrum van Marrakech kunt zien, verscholen tussen palmbomen en begroeiing. Van daaruit klinkt vijf keer per dag de stem van de muezzin. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en is meer dan 70 meter hoog.
 • Het Yamaa el-Fna plein: het is het centrale punt van Marrakech en het leven dat het hele jaar door het plein overspoelt is een constant spektakel. Vergeet niet naar enkele van de terrassen in de omgeving te gaan om het plein van bovenaf te bekijken.
 • De souk: de kraampjes langs de medina staan bekend als de souk. Hier vindt u allerlei soorten handwerk en kruiden.

Boek een rondleiding door Marrakech

2. Excursie naar het Atlasgebergte en de drie valleien met kameeltocht

Wandelen in de woestijn
Wandelen in de woestijn

Kameelrijden is een must tijdens een reis naar Marokko; er zijn immers niet veel landen waar je van een kameelrit kunt genieten en je moet er het beste van maken. Deze tocht omvat de kamelentrekking voor een deel van de reis en ook een bezoek aan het Atlasgebergte en de drie valleien van de regio: de Ourika-vallei (een van de beroemdste), de Asni-vallei en de Oukaimeden-vallei.

Wat deze tour inhoudt

Het Atlasgebergte wordt omringd door Berberdorpen en biedt natuurliefhebbers buitengewone dorre landschappen die op sommige plaatsen met groene scheuten zijn bezaaid. Een van de belangrijkste attracties van deze tocht is juist het visuele spektakel waarvan men tijdens de tocht kan genieten, maar dat is niet het enige.

Tijdens de hele tocht geniet u van de uitleg van een deskundige gids, die, vooral wanneer hij ingaat op de levenswijze van de Berbers, net zo boeiend kan zijn als het landschap, zodat u van uw reis terugkeert met een veel realistischer beeld van het leven in Marokko.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • Transfer in voertuig met airconditioning
 • Professionele gids
 • Water en koffie of thee
 • Lunch in een Berberdorp
 • Kameelrit
 • Advies van een professionele gids
 • Ophalen en afzetten bij uw hotel of riad in Marrakech

Boek de beste kameeltochten in Marrakech

3. Historische rondleiding door Marrakech met bezoek aan de geheime tuin

De Geheime Tuin| ©Mike Finn
De Geheime Tuin| ©Mike Finn

Tijdens deze vier uur durende historische rondleiding door Marrakech in het Engels neemt een plaatselijke gids u mee naar de historische plekken van de stad, waaronder de Geheime Tuin (een van mijn favoriete plekken). Als u deze tour boekt, ontmoet u uw gids en de rest van de groep op het ontmoetingspunt en van daaruit bezoekt u niet alleen de belangrijkste punten van de Medina, maar ook de Joodse wijk Mellah en het uitzichtpunt Kutubia.

Deze tour zal u bevallen als u tijdens uw bezoek aan Marrakech van plan bent de Geheime Tuin te zien (iets wat u niet mag missen want het is een van de mooiste plekken van de stad). Tijdens de tour zult u niet alleen de bezienswaardigheden zien, maar ook de stad en haar gebruiken in hun context kunnen plaatsen, iets wat u zeer interessant zult vinden in een multiculturele plaats als Marokko. Aarzel niet om uw gids om aanbevelingen te vragen over waar u kunt eten of tips om te onderhandelen in de souk.

Boek een rondleiding door Marrakech

4. Excursie naar Ouarzazate en Kasbah Ait Ben Haddou

Vestingwerken van Ouarzazate| ©Valdiney Pimenta
Vestingwerken van Ouarzazate| ©Valdiney Pimenta

Ouarzazate, bekend als "de poort naar de Sahara-woestijn", is een stad op 200 km van Marrakech die wordt omringd door versterkte ruimtes van Berberse oorsprong, bekend als kasbahs. Als dit u niets zegt, de namen van films opgenomen in dit kleidorp, Ait Ban Haddou, zoals: The Mummy, Star Wars, Laurence of Arabia, Gladiator of Alexander the Great.

De rondleiding, beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Arabisch, duurt ongeveer twaalf uur (de site ligt op ongeveer 4,5 uur van Marrakech) en u kunt tegen betaling een gids en een lunch huren.

Boek de beste excursies vanuit Marrakech

5. Gastronomische rondleiding door Marrakech

Genieten van de kleine geneugten van Marokko
Genieten van de kleine geneugten van Marokko

Eten is een van de grote attracties van deze stad, maar hoewel het misschien anders lijkt, is het niet altijd gemakkelijk om goed eten te vinden tijdens uw bezoek. Dus als u graag nieuwe dingen probeert en met smaken experimenteert, raad ik u deze gastronomische rondleiding aan om de plaatselijke specialiteiten te leren kennen. Doe dit aan het begin van uw reis, het zal zeer nuttig zijn om restaurants en gerechten te kiezen in de volgende dagen.

Het belangrijkste dat u moet weten als u geïnteresseerd bent in Marokkaans eten in het algemeen en eten uit Marrakech in het bijzonder, is dat in deze cultuur eten en drinken niet slechts een formaliteit is, maar een manier van leven, een manier om gewoonten te delen en te socialiseren. Tijdens deze rondleiding zal de gids u niet alleen enkele proeverijen aanbieden (denk eraan dat u niet gaat zitten om te eten, maar dat het de bedoeling is dat u verschillende voedingsmiddelen en smaken proeft), maar u ook de ware betekenis van de Marokkaanse culinaire cultuur en typische gerechten leren kennen.

Typische gerechten van Marrakech

 • Marokkaanse salade
 • Tajines (vlees en groenten gestoofd en gekruid)
 • Couscous
 • Mechoui (zachtgekookt lamsvlees)
 • Tanjia (lamsstoofpot met kruiden en gekonfijte citroenen en urenlang gekookt)
 • Kaab el-ghazal (croissants gevuld met amandelspijs en op smaak gebracht met oranjebloesemwater)

6. Gereduceerde excursie naar het Atlasgebergte en de drie valleien met een kamelentocht.

Uitzicht op het Atlasgebergte| ©Med EDDARAMI
Uitzicht op het Atlasgebergte| ©Med EDDARAMI

Deze andere optie is iets korter (7 uur in plaats van negen) maar omvat ook de kameeltocht, het vervoer vanaf het hotel en de gids. Afgezien van de tijd, is het belangrijkste verschil misschien dat het zich meer richt op de omliggende Berberdorpen en dat de route door de omliggende valleien iets anders is.

De lunch bij deze variant van de tocht is niet inbegrepen (zes euro extra), maar wel een stop bij de watervallen om te genieten van het uitzicht van bovenaf en vrije tijd voor een korte wandeling in de omliggende Imlil-vallei. De ervaring van de traditionele lunch en het genot van thee bij een Berberfamilie zijn momenten die u zich even levendig zult herinneren als de landschappen die u in de loop van de dag zult bezoeken.

Ana's Reistip

Als water niet bij uw tocht is inbegrepen, neem dan altijd een fles mee. Er zullen onderweg niet veel mogelijkheden zijn om drinkwater te vinden.

7. Excursie naar het Atlasgebergte en de Agafay-woestijn met kameeltocht

Zonsondergang in de Agafay-woestijn
Zonsondergang in de Agafay-woestijn

De belangrijkste attractie van deze excursie, eveneens met een vergelijkbare route, is een diepgaander bezoek aan de Agafay-woestijn, een woestijn in de buurt van Marrakech (zeer populair voor kameelritten zoals die welke in de tour zijn inbegrepen), waar de planten groeien die Arganolie produceren (als u de gelegenheid hebt, raad ik u aan een flesje te kopen, want in andere landen is het meestal duurder en niet altijd even zuiver).

De prijs van de tocht is ook inclusief drankjes, gids, vervoer vanaf het hotel, kamelentocht en, tegen een toeslag van 6 euro, lunch.

Routebeschrijving

 • De Agafay woestijn
 • Het Atlasgebergte
 • De Atlas watervallen
 • De vallei van Imlil
 • De vallei van Asni
 • De vallei van Amizmiz
 • Berberdorpen
 • Naqab waterval

8. Privé tour van de Medina kraampjes

Wandelen door de Medina van Marrakech| ©Juan Antonio Segal
Wandelen door de Medina van Marrakech| ©Juan Antonio Segal

Deze privérondleiding langs de kraampjes in de Medina richt zich vooral op de kraampjes en de souk en de ambachten en artikelen die bij elk kraampje te koop zijn: aardewerk, schilderijen, leer, thee, tapijten, kleding, sieraden, specerijen, enz. Drie uur is echter een lange wandeling en u zult ook andere, minder commerciële delen van de Medina zien en vooral tijd hebben om met uw plaatselijke gids te praten over de meest interessante aspecten van het leven in de stad.

U ontmoet uw gids op het Jamaa el-Fna plein (het plein is het centrum van de hele stad en is onmogelijk te missen). Als je je afvraagt wat de beste dag is om deze tour te boeken, laat me je vertellen dat het niet uitmaakt: het centrum van Marrakech is een constant weekend. De tour duurt ongeveer drie uur en is een privé tour, dus de gids zal zich op u en uw reisgenoten richten.

Waarom ik deze tour leuk vind

Het hart van Marrakech ligt ongetwijfeld in de soek en de kraampjes met specerijen, voedsel, leer, handwerk, cosmetica en nog veel meer. Slenteren door de soek is je op elke hoek vergapen, niet omdat je per se op zoek bent naar iets, maar omdat je voelt dat er duizenden voorwerpen op zoek zijn naar jou om je hun verhaal te vertellen.

Elk kruid heeft een doel, elke ambachtsman heeft zijn techniek, elke schilder heeft zijn favoriete hoekje van de stad en elke kleur heeft zijn betekenis. Daarom was mijn favoriete rondleiding in Marrakech die waarbij ik in de Medina ging "winkelen".

Een advies! Afdingen is een kunst in Marrakech, dus laat u niet meeslepen door de hoge prijzen of de beweringen van de winkeliers.

9. Privé dagtocht door Marrakech

Slenteren over de markten
Slenteren over de markten

Toeristen zullen merken dat dit voor hen de beste optie is. Bij deze privérondleiding door Marrakech is de gids exclusief voor één reiziger en zijn of haar reisgenoten en niet voor een georganiseerde groep.

Het is de meest complete manier om de stad Marrakech te leren kennen, want naast de persoonlijke aandacht is het een van de langste tours: van 7 tot 9 uur toeren door de stad en haar bezienswaardigheden.

Wat deze tour inhoudt

Door de lengte van de tocht kunnen verschillende aspecten aan bod komen. Er is een deel van de tour dat gericht is op het meer "traditionele" toerisme; dat wil zeggen, u bezoekt de belangrijkste monumenten van de stad en u leert over hun geschiedenis en de reden voor hun belang (let op: de toegangsprijzen voor deze monumenten zijn niet inbegrepen in de prijs van het bezoek).

Daarna neemt de gids u mee langs de verschillende kraampjes in de soek, waar u met de handelaren en ambachtslieden kunt praten en meer te weten kunt komen over hun beroep en levenswijze. Ten slotte zal de gids tijdens de hele rondleiding ook vertellen over de Arabische cultuur en traditie, waardoor de reiziger dichter bij het land en zijn gewoonten kan komen.

Routebeschrijving

 • Ben Youssef Moskee
 • De koepel van Almoravid
 • Het plein van Jamaa el-Fna
 • De Saadische graven
 • De Joodse wijk
 • Het Bahia Palace
 • De Kutubia minaret

10. Excursie naar de Ourika vallei

Rust, kalmte en prachtig uitzicht op de Ourika vallei| ©puffin11k
Rust, kalmte en prachtig uitzicht op de Ourika vallei| ©puffin11k

De Ourika-vallei is een van de mooiste gebieden van Marokko, zowel vanwege de aantrekkelijkheid van het landschap als vanwege de rust en kalmte die er heerst. Als u op zoek bent naar een excursie waarbij u zich kunt losmaken en in uw eigen tempo kunt gaan en iets meer te weten kunt komen over de manier van leven van de plaatselijke bevolking, is dit een van uw beste opties.

Tijdens uw bezoek aan de Ourika vallei maakt u een groepswandeling door de mooiste gebieden van de regio, waarna u het dorp op uw gemak kunt verkennen. De lunch is niet inbegrepen, evenmin als de lokale gids (hoewel u zijn diensten kunt inhuren voor drie euro extra); de tour bestaat uit een transfer van uw hotel in Marrakech in een voertuig met airconditioning en een capaciteit voor ongeveer 15 personen.

11. Excursie naar de watervallen van Ouzoud

Uitzicht op de watervallen van Ouzoud
Uitzicht op de watervallen van Ouzoud

De Ouzoud watervallen zijn een van de langste dagtochten (in totaal ongeveer 10 uur). Het landschap ligt op ongeveer drie uur rijden van Marrakech, maar het spektakel dat u bij aankomst te zien krijgt, is de moeite waard. In een landschap van dorre heuvels zijn dit de hoogste watervallen van Noord-Afrika en tijdens deze excursie kunt u eromheen wandelen, ontspannen aan de oevers van de watervallen of de apen bekijken die in het gebied leven.

De watervallen van Ouzoud zijn een van de belangrijkste bergattracties van Marokko, en met dit plan kunt u ze in uw eigen tempo verkennen. Het begin- en eindpunt is uw hotel in Marrakech en u kunt uw eigen lunch meenemen (ik raad het u aan) of iets kopen in de plaatselijke cafés.

12. Excursie naar Essaouira

De haven van Essaouira| ©Jean-Marc Astesana
De haven van Essaouira| ©Jean-Marc Astesana

Essaouira is een vissersdorp ver van het berglandschap en de woestijnen, maar is toch een van de populairste excursies vanuit Marrakech. Deze stad, bekend als de "Parel van de Atlantische Oceaan", is ideaal voor een dagje uit de drukte van Marrakech, om de uitstekende vis te proeven en, als u langer dan een dag blijft, om een van de vele wandelroutes te nemen die hier vertrekken.

Als u meer wilt weten over deze excursie, kunt u dit andere artikel op Essaouira Dagtrips vanuit Marrakesh.

Organiseer uw reis vanuit Marrakech

Detail van de decoratie van de Saadians Tombs.| ©David Stanley
Detail van de decoratie van de Saadians Tombs.| ©David Stanley

Hoe te reserveren

De methode om elke rondreis in Marrakech online te boeken is dezelfde. Wanneer u uw plaats boekt, moet u de dag kiezen waarop u de tour wilt doen; aangezien het volledige dagtours zijn, is de vertrektijd altijd vroeg in de ochtend (tussen 7 en 9 uur, afhankelijk van de afstand van het te bezoeken gebied.

Zodra u uw reservering heeft gemaakt, ontvangt u een e-mail waarin u wordt gevraagd naar uw contactgegevens en het adres van het hotel waar u verblijft als de tour een hotel pick-up optie heeft. Zodra u deze gegevens heeft verstrekt, krijgt u de informatie over de ophaaltijd of het ontmoetingspunt. Bij veel van deze tours is een gratis annulering inbegrepen, maar dit moet altijd minstens 24 uur van tevoren.

Beste data

Tours vertrekken gewoonlijk elke dag van de week, hoewel dit afhangt van de capaciteit en de beschikbare chauffeurs. Het weer in Marokko is altijd hetzelfde (warm en regenvrij), wat betekent dat ongeacht uw reisdata de meeste tours beschikbaar zullen zijn.

Aangezien de capaciteit van deze tochten altijd beperkt is tot de capaciteit van het transportvoertuig, hoeft u zich ook geen zorgen te maken of u het beter in het weekend of op een doordeweekse dag kunt doen.

Excursies vanuit Marrakech met kinderen

De meeste te bezoeken plaatsen liggen vrij ver van Marrakech, en voor kleine kinderen kan de reis vermoeiend zijn, evenals de wandelingen op de plaats van bestemming. Bij het boeken kunt u wel vragen of de excursie geschikt is voor kinderen, want voor sommige, zoals Essaouira, geldt een uitzondering.

Fysieke conditie vereist

U hoeft niet het uithoudingsvermogen van een atleet te hebben om dit soort excursies te doen, maar de meeste omvatten wandelen of klimmen (in gebieden zoals de watervallen van Ouzoud mist u belangrijke bezienswaardigheden als u die overslaat), of ze nu in groepsverband of individueel zijn. Bij gezondheidsproblemen, rugklachten of beperkte mobiliteit kunt u beter kiezen voor meer toegankelijke tochten.

Wat meenemen

Het is heel belangrijk om bij de reservering te controleren of de lunch al dan niet bij de prijs is inbegrepen (soms is dat niet het geval, maar u kunt het tegen een extra toeslag krijgen en ik raad het u aan als u wilt genieten van een typische maaltijd bij een Berberfamilie). De excursies duren een hele dag en het kan zijn dat u onderweg uw energie moet aanvullen, dus ook al is de lunch inbegrepen, ik raad u aan altijd een snack mee te nemen.

Sommige gebieden zijn ook ideaal om te picknicken, hoewel er genoeg plaatselijke cafés of restaurants zijn waar u iets kunt eten, dus houd daar rekening mee bij het maken van uw keuze. Water is ook belangrijk - in een groot deel van Marokko is water niet drinkbaar, dus als dat niet bij de rondreis is inbegrepen, vergeet dan niet een fles in uw rugzak mee te nemen.

Wat meenemen

Naast water en voedsel indien nodig, kan het geen kwaad om uw camera in te pakken (u zult prachtige landschappen zien) met voldoende batterijduur (de tocht duurt een hele dag) en wat entertainment als de reis naar uw bestemming lang duurt.

Zorg voor comfortabele kleding, waaronder sportschoenen en zomerkleding (de temperaturen zijn hoog in Marokko, maar u hebt een vest of jas nodig om u tijdens de reis te bedekken, want de meeste voertuigen hebben airconditioning).

Kameelritten

Sommige van deze excursies omvatten kameelritten; dit kan een zeer aangename ervaring zijn, maar sommige mensen zijn bang om te rijden of houden gewoon niet van het idee. Mis hierdoor geen tour.

De kamelen reizen in een karavaan, meestal geleid door een Berberse gids die de tocht te voet aflegt; u kunt desgewenst naast hem lopen. Als de kameelrit u daarentegen aanspreekt, kunt u in dit artikel meer lezen over de mogelijkheden.

Stoppen met winkelen

Hoewel niet altijd geadverteerd, hebben veel van deze routes verschillende stops onderweg; sommige zijn gewoon om van het landschap te genieten, maar andere zijn bedoeld om u de plaatselijke winkels te laten bezoeken en natuurlijk om te winkelen.

U hoeft dit niet te doen en u hoeft ook geen fooi te geven aan degenen die u de ins en outs van het maken van lokale producten laten zien, maar in gevallen zoals de reis naar de Agafay-woestijn waar Arganolie wordt gemaakt, kan het de moeite waard zijn omdat u er iets lagere prijzen vindt dan in het centrum van Marrakech. Wees in ieder geval voorbereid op deze stops, want ze kunnen een beetje vervelend zijn, maar ze zijn onvermijdelijk.

Ana's Reistip

Deze excursies kunnen wandelen en klimmen omvatten; u hoeft geen goede lichamelijke conditie te hebben, maar ze zijn niet geschikt voor mensen met rug- of gezondheidsproblemen.

Praktische informatie over rondleidingen in Marrakech

Jamaa el-Fna plein| ©Ritzo ten Cate
Jamaa el-Fna plein| ©Ritzo ten Cate

Pas op voor onofficiële gidsen in de Medina

Het is gebruikelijk dat de plaatselijke bevolking (vaak kinderen) op u afkomt als u door de souk loopt en u vraagt om u "rond te leiden" in ruil voor een fooi. Dit zijn geen gespecialiseerde gidsen en het enige wat ze doen is u meenemen op een wandeling door de soek zonder iets uit te leggen.

Soms kan het zelfs een beetje riskant zijn omdat de "tour" ver van het veilige toeristische gebied ligt. Wees u hiervan bewust en wees op uw hoede voor dergelijke voorstellen (better safe than sorry) en boek uw tour vooraf om teleurstelling of misleiding te voorkomen.

Zorg ervoor dat wat u wordt aangeboden in de tour is inbegrepen

Iets wat hiermee samenhangt, maar wat ook kan gebeuren, is dat u tijdens bezoeken aan bepaalde souk kraampjes of restaurants bepaalde producten aangeboden krijgt en denkt dat het geschenken zijn die bij de rondleiding zijn inbegrepen, terwijl ze in feite verwachten dat u er aan het eind voor betaalt.

Om verwarring en onbeleefdheid in de omgang met de plaatselijke bevolking te voorkomen, maar ook om verrassingen te vermijden, kunt u er het beste voor zorgen dat u weet wat bij de rondleiding is inbegrepen en in geval van twijfel uw gids vriendelijk vragen. In ieder geval weet u na een rondleiding door de stad veel beter hoe u zich in deze situaties moet gedragen.

Haal het meeste uit uw rondleiding

Maak gebruik van de gelegenheid die de rondleiding biedt om uw gids alle vragen te stellen die u heeft; of u al dan niet verplicht bent muntthee aan te nemen als u die wordt aangeboden, hoe u zich het beste kunt kleden, hoe u de plaatselijke bevolking moet begroeten, hoe u zich moet gedragen op heilige plaatsen, enz.

Over foto's

In Marokko kun je alles zo exotisch vinden dat het gebruikelijk is om duizend-en-één foto's te willen maken. Bij monumenten zullen er geen problemen zijn, maar als je foto's gaat maken van mensen of ambachtelijke producten , vraag dan vooraf toestemming.

Ana's Reistip

Wees op uw hoede voor de plaatselijke bevolking die u in de souk tegemoet komt en u een rondleiding op eigen houtje aanbiedt.

Als je geïnteresseerd bent in rondleidingen en excursies in Marrakech, ben je ook geïnteresseerd in

Kameeltocht in de woestijn| ©Yeo Khee
Kameeltocht in de woestijn| ©Yeo Khee

Het beste aan rondleidingen door steden, althans voor mij, is de mogelijkheid om je een paar uur lang als een plaatselijke bewoner te voelen en niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden te zien, maar ook de informatie te krijgen om ze te begrijpen en in hun context te plaatsen. Als u op zoek bent naar een soortgelijk gevoel, raad ik u aan te kiezen voor een kamelentocht waarbij u in contact komt met de Berbers die in dorpen in de woestijn wonen. Hier kunt u mijn gids lezen over Kameelrijden en Tickets.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de beste excursie vanuit Marrakech?

  Als u Marrakech voor een week of twee bezoekt, en u wilt wat tijd weg van de drukke straten, is onze aanbeveling dat u op de 3-daagse tour naar Merzouga en Erg Chebbi gaat. het geeft u de beste waarde voor uw geld, u zult genieten van een unieke woestijn ervaring en langs een oase, UNESCO werelderfgoed, Berber kampen, de Todra Gorges, het Atlas gebergte, en andere punten van belang in het gebied.

 • Waarom is Ouzoud zo beroemd?

  De watervallen van Ouzoud zijn een populaire toeristische attractie, vooral dankzij de plaatselijke apenfauna en het spectaculaire uitzicht. U kunt ook een duik nemen in de rivier en daarom kiezen veel bezoekers van Marrakech voor een dagtocht naar Ouzoud om even te ontsnappen aan de hitte van de stad.

 • Wat is er te zien in Ourika Valley?

  De Ourika vallei is een favoriete plek voor bezoekers. De reis omhoog vanuit Marrakech naar de vallei is gevuld met prachtige uitzichten op het Atlasgebergte en de kronkelende wegen en dorpen, en eenmaal daar kunt u een rustige dag bij de rivier beleven en authentiek lam en groente tajine lunchen op een van de rivieroevers die u zult vinden. Als u dapper bent, kunt u ook naar de beroemde watervallen klimmen, maar zorg dan wel voor de juiste schoenen.