Madrid Luchthaventransfers

Als je in Madrid landt, zijn hier de verschillende manieren om bij je hotel in het centrum van de stad te komen

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Madrid Luchthaventransfers

Vliegtuig geland op luchthaven Adolfo Suárez-Barajas | ©Miguel Ángel Sanz

Vervoer van en naar Barajas airport naar elk punt in het stadscentrum (op ongeveer 15 km afstand) is eenvoudig, maar je hebt verschillende opties om uit te kiezen en je moet ze allemaal kennen.

Transfer vanaf de luchthaven

Prive-transfer Madrid van luchthaven naar hotel

Reis comfortabel van het vliegveld naar je accommodatie in Madrid.

Huur deze privétransfer, zodat je aankomst in Madrid zorgeloos verloopt. Er staat een chauffeur klaar om jou en je gezelschap naar je hotel in het centrum van Madrid te brengen.

Huur een privétransfer van Barajas airport naar je hotel of accommodatie in Madrid. Reis comfortabel, zonder zorgen, alleen of met je groep.

Deze deur-tot-deur service is 24 uur per dag beschikbaar. Een chauffeur wacht u op bij de vertrekhal en brengt u in een voertuig met airconditioning naar uw bestemming.

Aanbevolen als... u uw leven wilt vereenvoudigen en ervoor wilt zorgen dat u snel en comfortabel uitrust na uw vlucht.

Transfer naar de luchthaven

Prive-transfer van hotel naar luchthaven in Madrid

Ga op tijd en zorgeloos van je accommodatie in Madrid naar het vliegveld.

Reis van je hotel in het centrum van Madrid rechtstreeks naar het vliegveld met je reisgenoten. Een chauffeur haalt je op tijd op zodat het reizen zonder stress verloopt.

Kom comfortabel en zonder haast aan op Barajas airport door deze privétransfer te huren vanaf uw hotel of accommodatie in het centrum. Een professionele chauffeur haalt je ongeveer twee en een half uur voor je vlucht op, zodat je zonder haast aan boord van je vlucht kunt gaan.

Je reist comfortabel in een voertuig met airconditioning en je hoeft je zelfs niet bezig te houden met bagage.

Aanbevolen als... je er zeker van wilt zijn dat je op tijd op de luchthaven bent en je vlucht haalt, zonder gedoe en zonder stress.

De beste transfers tussen de luchthaven Madrid Barajas en het stadscentrum

Terminal luchthaven Adolfo Suárez-Barajas| ©Jorge Láscar
Terminal luchthaven Adolfo Suárez-Barajas| ©Jorge Láscar

Als je je aankomst wilt vereenvoudigen, raad ik je de privéophaaldienst van deur tot deur op de luchthaven aan.

Privetransfer van het vliegveld van Madrid naar het centrum van Madrid - Vanaf 99€

Privévervoer| ©Dan Gold
Privévervoer| ©Dan Gold

Het woord "privé" brengt vaak het bijvoeglijk naamwoord "duur" met zich mee en daarom hebben we vaak de neiging om het over het hoofd te zien als het gaat om een reis waarbij we geld opzij willen leggen om de stad waar we aankomen te leren kennen. In het geval van Madrid is de prijs voor het huren van een privétransfer van het vliegveld naar het centrum van de stad, die je ophaalt op het vliegveld en naar je hotel brengt, echter heel redelijk: vanaf 128, als je van tevoren boekt. De uiteindelijke prijs hangt echter af van het aantal mensen dat gebruik maakt van de service: je kunt een gedeelde transfer aanvragen of een voertuig voor jou en de mensen die met je meereizen.

De transfer werkt op een eenvoudige manier: wanneer je online boekt, geef je de gegevens van je hotel of accommodatie in Madrid op en de gegevens van je vlucht (de chauffeur kent je aankomsthal al). De chauffeur ontmoet u en uw groep in de terminal, zoekt uit of uw vlucht vertraging heeft en wacht tot 45 minuten na de geplande tijd op u.

Voordelen van een privé transfer

 • Je hebt genoeg ruimte voor je bagage (als je speciale bagage hebt, laat het ons dan weten).
 • Het is kinderwagenvriendelijk
 • Meer gemak, "deur tot deur" service
 • Betrouwbare chauffeurs die Engels en Spaans spreken
 • Communicatie met het bedrijf 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 • Gratis annulering van de service met een opzegtermijn van één dag
 • Voertuig met airconditioning (iets wat je zult waarderen als je in de zomer reist)

Boek je transfer van Madrid luchthaven naar Madrid centrum

Privetransfer van het centrum van Madrid naar het vliegveld

Luchtfoto van een deel van het centrum van Madrid| ©Ángela Ojeda Heyper
Luchtfoto van een deel van het centrum van Madrid| ©Ángela Ojeda Heyper

De transferdienst is ook beschikbaar tegen dezelfde prijs als je deze op je terugreis wilt boeken om vanaf je accommodatie naar het vliegveld te gaan. De voorwaarden zijn hetzelfde en waar je rekening mee moet houden is dat de ophaaltijd altijd drie uur voor het vertrek van je vlucht wordt vastgesteld om rekening te houden met mogelijke onvoorziene gebeurtenissen, inchecktijd, verkeer, etc.

Op het moment van boeken moet je de gegevens van je hotel doorgeven zodat de chauffeur je kan ophalen en hiermee ben je klaar om je reis naar Madrid op de meest comfortabele manier af te sluiten.

Boek uw transfer van het stadscentrum naar Madrid Luchthaven

Andere opties: openbaar vervoer, taxi of VTC

Terminal 2 taxistandplaats| ©Ricardo Ricote Rodríguez
Terminal 2 taxistandplaats| ©Ricardo Ricote Rodríguez

De luchthaven van Madrid heeft vier terminals: terminals 1, 2 en 3 aan de ene kant en terminal 4 aan de andere. De metro en busdiensten rijden naar beide terminals en het lokale treinnetwerk heeft een halte bij terminal 4 (voor andere soorten vervoer zijn er diensten in alle terminals).

Metro

Metrolijn 4 heeft een halte bij Terminal 4 en nog een halte bij Terminal 1, 2 en 3. Waar je rekening mee moet houden is dat je in Madrid een kaart nodig hebt om met de metro te kunnen rijden (deze kaart werkt ook voor intercitybussen).

Voorstadstreinen

Het netwerk van voorstadstreinen in Madrid is geïntegreerd in de metro. De lijn die vertrekt vanaf terminal vier van de luchthaven Barajas verbindt met centrale stations zoals Nuevos Ministerios, Atocha (treinstation) of Méndez Álvaro (busstation in Madrid). De laatste voorstedelijke trein vertrekt rond 23.30 uur en de dienst is iets sneller dan de metro; met een frequentie van ongeveer 15 minuten kun je in 40 minuten in het centrum zijn.

Bus

Je hebt twee opties: de intercitybussen die via het vliegveld rijden (lijnen 101 en 200) of de bus die je rechtstreeks naar het centrum brengt en stopt bij de Cibeles-fontein en het Atocha-station (beide centrale punten). Als je de stad niet kent, raad ik je aan de laatste optie te kiezen.

Taxi of VTC

Taxi's in Madrid die van het vliegveld naar het centrum gaan of vice versa hebben een vaste prijs van 30 euro per rit (er kan iets meer gevraagd worden als er een nachttarief is, maar de officiële prijzen zouden in de taxi aangegeven moeten worden). Een andere wijdverspreide optie in Madrid zijn de VTC. Met de apps Uber of Cabify kun je er een aanvragen als je aankomt op het vliegveld en het tarief is meestal iets goedkoper dan een taxi (de app laat je zien wanneer je je bestemming invoert en je kunt beslissen of je de rit accepteert of annuleert).

ANA'S TRAVELLER TIP

Als de taxichauffeur je een toeslag vraagt voor je bagage, houd er dan rekening mee dat dit niet wettelijk is, omdat de prijzen onafhankelijk van de bagage worden gereguleerd.

Handige tips voor aankomst op de luchthaven van Madrid

Terminal 4| ©Pablo
Terminal 4| ©Pablo

Welke optie je ook kiest, het belangrijkste is dat je het beslist zodra je uit het vliegtuig stapt om geen tijd te verspillen aan onnodige ritten. De luchthaven van Madrid is vrij groot, dus het zal even duren om de luchthaven uit te komen; als je een ophaalservice hebt geboekt, hoef je je geen zorgen te maken, want de chauffeur houdt hier rekening mee. Zodra je je bagage van de band hebt gehaald, kom je aan bij de vertrekgate vanwaar je de straat op kunt.

Als je iets wilt eten of drinken voor je terugreis, zijn er genoeg restaurants beschikbaar, zowel voor als na het instappen. Houd er wel rekening mee dat de prijzen op de luchthaven veel hoger zullen zijn. In de directe omgeving is het nergens de moeite waard om uit eten te gaan.

Als je tussen de terminals moet reizen, hoef je geen gebruik te maken van de metro: er is een gratis minibus die de terminals met elkaar verbindt. Hij rijdt elke 40 minuten en je kunt de exacte locatie vragen bij een van de informatiepunten op de luchthaven. Hij is ook 's nachts beschikbaar.

Om je tijdens je reis door Madrid te verplaatsen, kun je het beste de metro nemen als je in het centrum verblijft: hij is snel, goedkoop en werkt goed. Sluit ook lopen van het ene gebied naar het andere niet uit: hoewel de stad groot is, zijn veel delen van het centrum te voet bereikbaar en het is altijd beter om een stad te voet te leren kennen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de veiligheid: Madrid is een zeer veilige stad.

Boek je transfer van Madrid luchthaven naar het centrum van de stad

Overige informatie over Madrid luchthaven

Startbaan Adolfo Suárez-Barajas Luchthaven| ©Ricardo Ricote Rodríguez
Startbaan Adolfo Suárez-Barajas Luchthaven| ©Ricardo Ricote Rodríguez

Nu heb je al je vragen beantwoord over hoe je van het vliegveld van Madrid naar het centrum kunt komen, maar er zijn misschien nog een paar dingen die je moet weten over het vliegveld als je er wat tijd doorbrengt voordat je terugvlucht vertrekt.

 • WIFI-verbinding is beschikbaar. Dit kan zowel handig zijn in de dode uren van het wachten tijdens je terugvlucht als wanneer je onderweg je mobiele telefoon moet aanzetten om een VTC te bellen of om contact op te nemen met de eigenaar van je accommodatie om hem te vertellen dat je onderweg bent.
 • Er zijn geen rookruimtes. Zodra je door de beveiliging bent, zijn er geen rookzones buiten, dus wees je hiervan bewust. Je mag ook geen elektronische sigaretten gebruiken.
 • Er zijn geen omroepberichten. Als je vlucht vertraagd is of je gate is gewijzigd, moet je naar de schermen op de luchthaven kijken, omdat ze niet noodzakelijkerwijs aankondigen dat je aan boord gaat of niet.
 • De luchthaven is 24 uur per dag open. Dit is handig als je vlucht vroeg vertrekt en je op tijd wilt aankomen. Hoewel de eetgelegenheden pas 's ochtends opengaan, zijn er wel automaten waar je koffie of een snack kunt krijgen.
 • Je moet op je tijd letten. Ik raad niet aan om net op tijd aan te komen voor je vlucht; je zou hem wel eens kunnen missen. De luchthaven van Madrid is erg groot en, afhankelijk van van welke gate je vlucht vertrekt, kan het wel een half uur duren om van de boarding gate naar de luchthaven te komen.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Eenmaal in Madrid zijn er talloze dingen die je kunt doen. Bekijk deze artikelen voor meer informatie over een aantal van hen: