Beste quad tours op Mallorca

Als je van de gebaande paden af wilt in Mallorca en een avontuurlijke tocht wilt maken, dan kan een excursie met een ATV je een ongeëvenaarde ervaring bieden. Hier zijn de beste tochten om het eiland te ontdekken op een terreinwagen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

Beste quad tours op Mallorca

Mallorca | ©Werner Wilmes

Mallorca staat bekend om zijn stranden, feesten en de schoonheid van de hoofdroute door het historische centrum, het kasteel Bellver, de kathedraal en het koninklijk paleis Almudaina, maar het heeft ook natuurpaden en avontuurlijke circuits die kunnen worden verkend op quadtours, wat een van de beste activiteiten kan worden om te zien en te doen op Mallorca.

Met andere bezoekers of in privégroepen, op het strand of in de bergen, 's ochtends of bij zonsondergang, de opties om het eiland te verkennen op een ATV zijn zeer gevarieerd en hier zal ik je vertellen over de beste alternatieven, zodat je kunt ontdekken welke het meest geschikt is voor jouw reis, vooral als je van plan bent om Mallorca met kinderen te bezoeken.

1. Rijd door de Sierra de la Tramontana en Sant Elm op een avontuurlijke quadtour

Tramontana gebergte| ©Sergei Gussev
Tramontana gebergte| ©Sergei Gussev

De bergketen Sierra de la Tramontana verbergt de mediterrane landschappen van Mallorca en is ook het middelpunt onder de natuurlijke wonderen van het eiland. De beboste paden en kronkelende wegen blijven niet onopgemerkt door bezoekers en kunnen worden afgelegd op quad tijdens avontuurlijke tochten voor kleine groepen.

Tijdens deze tochten zul je ontdekken dat de Sierra de la Tramontana een van de ideale plekken is voor ATV's, maar ook om een aantal van de beste uitzichten van het eiland te krijgen, vooral als je van plan bent om Mallorca in de zomer te bezoeken. Tijdens deze avontuurlijke tour kun je rekenen op de hulp van een lokale gids en alle verplichte veiligheidselementen om te rijden.

Tijdens deze excursies kun je ook Sant Elm bezoeken , een dorp ingesloten tussen het strand en de bergen, dat een open uitzicht heeft op de Balearen en de Sierra de la Tramontana, evenals een directe verbinding met Sa Gran en Sa Petita, twee van de beste stranden van Mallorca. Sant Elm is het meest westelijke dorp van het eiland en ook een van de mooiste, die je tijdens deze excursies kunt ontdekken.

Houd er rekening mee dat je voor deze excursies meerderjarig moet zijn en een geldig rijbewijs moet hebben. Minderjarigen vanaf 10 jaar kunnen deelnemen als begeleiders.

Details

 • Prijs... Deze excursies kosten ongeveer 97 euro, inclusief instructie en de hulp van een deskundige lokale gids.
 • Duur... Ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze excursies... Een ideaal alternatief om de bergketens Tramontana en Sant Elm op een leuke manier te leren kennen.
 • Nadelen van deze excursies... Het is een fysiek veeleisende avontuurlijke tocht en daarom niet geschikt voor alle bezoekers.

Boek een ATV excursie in Mallorca

2. Verken Cala Millor tijdens een ATV-tour inclusief barbecue

Quad rijden in Cala Millor| ©demir Ay
Quad rijden in Cala Millor| ©demir Ay

Cala Millor was lange tijd een boerendorp met familiestranden totdat het werd ontdekt door het toerisme en vandaag de dag is het een van de meest bezochte plaatsen op Mallorca, hoewel het nog steeds zijn landelijke karakter heeft behouden. Deze excursies nemen je mee door de straten op een quad en over rotsachtige paden naar Rancho Grande, een van de bekendste themaparken van het eiland.

In Rancho Grande kun je genieten van een barbecue voordat je je off-road waagt op een zanderig off-roadpad, omringd door struikgewas en ruige paden. Deze adrenalineverhogende excursies nemen je mee door het platteland en naar het landelijke hart van Mallorca met de hulp van een lokale gids.

Deze tochten omvatten meestal de optie om te verblijven in Rancho Grande voor bezoekers die niet willen deelnemen aan de off-road ervaring en omvatten ook de reis naar het startpunt in Cala Millor, dat in een gebied dicht bij Manacor ligt, dus als je het meeste uit je reis wilt halen kun je deze excursies combineren met een bezoek aan het Rafael Nadal Museum.

Houd er rekening mee dat je meerderjarig moet zijn om de ATV's te besturen en dat je een geldig rijbewijs moet hebben.

Interessante details

 • Prijs... Deze tochten kosten ongeveer 160 euro, inclusief instructie, barbecue, toegang tot Rancho Grande en de hulp van een deskundige lokale gids.
 • Duur... Ongeveer 4 en een half uur.
 • Voordelen van deze tochten... Het is een complete off-road ervaring.
 • Nadelen van deze excursies... Alle bezoekers moeten meerderjarig zijn en een geldig rijbewijs hebben.

3. Ontdek El Arenal tijdens een avontuurlijke ATV-tour

Quad rijden in El Arenal| ©Andreas Trojak
Quad rijden in El Arenal| ©Andreas Trojak

Tijdens deze excursies kunt u El Arenal, in de baai van Mallorca, verkennen tijdens een avontuurlijke tocht op een quad die u door beboste en strandgebieden van het eiland voert terwijl u door wildernisgebieden, landwegen en onherbergzaam bergachtig terrein rijdt , omringd door oude boerderijen.

El Arenal is een van de beste gebieden van het eiland voor een avontuurlijke tocht of fietstocht en als u van plan bent om Mallorca in april of tijdens de lentemaanden te bezoeken, kunt u bloeiende landbouwgrond en een aantal van de meest opvallende natuurlijke landschappen van het eiland zien voor de beste foto's.

Over het algemeen heb je tijdens deze excursies vrije tijd om te zwemmen aan het strand en om op eigen houtje off-road gebieden te verkennen. Een lokale gids zal de hele tour bij je zijn.

Houd er rekening mee dat je meerderjarig moet zijn en een geldig rijbewijs moet hebben om aan deze excursie deel te nemen. Kinderen ouder dan 8 jaar zijn welkom als metgezel en komen in aanmerking voor gereduceerde tarieven.

Interessante details

 • Prijs... Deze excursies kosten ongeveer 95 euro, inclusief instructie en de hulp van een deskundige lokale gids.
 • Duur... Ongeveer 3,5 uur.
 • Voordelen van deze excursies... Het is een van de beste alternatieven om El Arenal te leren kennen in contact met de natuur en de landelijke paden.
 • Nadelen van deze excursies... Alle bezoekers moeten meerderjarig zijn en een geldig rijbewijs hebben.

Boek een fietstour in Mallorca

4. Bezoek de baai van Palma tijdens een ATV-excursie met snorkelervaring

Quad rijden in la palma| ©Mercedes Mehling
Quad rijden in la palma| ©Mercedes Mehling

Deze excursies bieden een tocht door de baai van Palma op een van de langste quadtochten, want over een afstand van 65 kilometer rijd je door El Arenal, Llucmajor, de berg Randa, Algaida, Sant Jordi, S'Aranjassa en Es Pillari. Tijdens de route doorkruis je geasfalteerde wegen, stenige paden en zandgronden totdat je Son Veri bereikt.

In het kustgebied van Son Veri kun je een duik nemen in de Middellandse Zee en snorkelen, van kliffen van meer dan 15 meter hoog duiken en de mooiste foto's van de baai maken. Deze excursies zijn het hele jaar door beschikbaar, want als je van plan bent om Mallorca in de winter te bezoeken, wordt het zwemmen in Son Veri vervangen door een excursie op een gesloten terrein.

Deze excursies duren ongeveer 3 uur, worden begeleid door een lokale gids en eindigen bij het beginpunt. Houd er rekening mee dat je meerderjarig moet zijn en een geldig rijbewijs moet hebben om aan deze excursies deel te nemen.

Interessante details

 • Prijs... Deze excursies kosten ongeveer 95 euro, inclusief instructie en begeleiding door een deskundige lokale gids.
 • Duur... Ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze excursies... Dit zijn de langeafstandsexcursies over geasfalteerde en stenige wegen.
 • Nadelen van deze excursies... Alle bezoekers moeten meerderjarig zijn en een geldig rijbewijs hebben.

Boek een boottocht met snorkelervaring

5. Beleef de zonsondergang op Mallorca tijdens een ATV-tocht

Uitzichtspunt Malgrats| ©smir_001
Uitzichtspunt Malgrats| ©smir_001

Op Mallorca, aan de kust van de Middellandse Zee, heb je toegang tot enkele van de beste zonsondergangen van Spanje. Tijdens deze excursies rijd je langs de westkust van het eiland langs zeegezichten, bergen en landelijke dorpjes tot je het uitkijkpunt Malgrats bereikt, waar je de zonsondergang kunt bekijken.

In het westen van Mallorca maak je ook kennis met de typische flora en fauna van het gebied en geniet je van een aperitief terwijl je baadt in de zonsondergangen van het eiland. De ongeveer 4 uur durende tour eindigt in Santa Ponsa, waar je je quadtour kunt combineren met een boottocht of een snorkelervaring.

Houd er rekening mee dat je ten minste 18 jaar oud moet zijn en een geldig rijbewijs moet hebben om aan deze tours deel te nemen. Bij deze tochten kan een franchisevergoeding voor het gebruik van de ATV's in rekening worden gebracht.

Details

 • Prijs... Deze tochten kosten ongeveer 109 euro, inclusief instructie en de hulp van een deskundige lokale gids.
 • Duur... Ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze excursies... Een van de beste opties om te genieten van de zonsondergang op Mallorca.
 • Nadelen van deze excursies... Alle bezoekers moeten meerderjarig zijn en een geldig rijbewijs hebben.

Hoe boek ik een ATV excursie in Mallorca?

Boek online| ©Porapak Apichodilok
Boek online| ©Porapak Apichodilok

Je kunt quad tours in Mallorca van tevoren online boeken of de tour boeken als je eenmaal in de stad bent, hoewel ik je adviseer om van tevoren te boeken als je van plan bent om in augustus of tijdens het hoogseizoen naar Mallorca te reizen om vertragingen en prijsstijgingen als gevolg van last-minute boekingen te voorkomen.

Houd er ook rekening mee dat quadtours meestal in kleine groepen van niet meer dan vijf personen en met de hulp van een lokale gids zijn, dus ze kunnen snel uitverkocht zijn, vooral tijdens de zomermaanden of het hoogseizoen.

Hoe lang duurt een ATV-tour op Mallorca?

Analoge klok rond| ©Sonja Langford
Analoge klok rond| ©Sonja Langford

De duur hangt af van de excursie, maar gemiddeld duren ze tussen de 3 en 4 uur, zelfs degenen die bestaan uit een tour door de Sierra de la Tramontana bergketen of degenen die een bezoek aan de dorpen van de baai van Mallorca bevatten.

Als je van plan bent om maar een paar dagen op het eiland te blijven, kun je kiezen voor kortere tochten. Als dit het geval is, is hier een lijst met activiteiten die je kunt doen tijdens een 3-daags verblijf op Mallorca.

Wat zie ik tijdens een ATV-tour op Mallorca?

Cala Millor| ©rbjag71
Cala Millor| ©rbjag71

Tijdens deze excursies kun je de belangrijkste bezienswaardigheden van het bergachtige gebied van Mallorca ontdekken, zoals de Sierra de la Tramontana en het dorp Sant Elm. Je kunt ook Cala Millor, het themapark Rancho Grande en enkele landelijke wegen in het binnenland van het eiland ontdekken .

Als je kiest voor de tochten rond de baai van Mallorca ontdek je El Arenal, Llucmajor, de berg Randa, Algaida, Sant Jordi, S'Aranjassa, Es Pillari en Son Veri. Langs de hele baai kun je asfalt, zand, stranden en bossen doorkruisen en ook genieten van een van de beste zonsondergangen van Spanje in Santa Ponsa.

De quadtochten zijn voornamelijk gericht op de zuidelijke en westelijke gebieden van Mallorca, weg van het hoofdcircuit van het eiland dat, buiten Palma, is gecentreerd in Alcúdia en omgeving.

Tips voor een ATV-tour op Mallorca

Groepsreis| ©Judit Fosh
Groepsreis| ©Judit Fosh

Als je van plan bent om Mallorca met kerst of in het hoogseizoen te bezoeken, raad ik je aan om je excursies van tevoren te boeken om vertragingen en prijsstijgingen door last-minute boekingen te voorkomen. Als je in een groep reist en van tevoren boekt, kun je ook alle quad bikes meenemen op de excursie met je groep, waardoor de ervaring een privétour wordt.

Houd er rekening mee dat je voor het besturen van de ATV's een geldig rijbewijs moet hebben en ouder moet zijn dan 18 jaar, dat sommige aanbieders van toertochten geen kinderen onder de tien jaar als passagier accepteren en dat ze een eigen risico van maximaal 1500 euro kunnen vragen om materiële schade te dekken en een aansprakelijkheidsverzekering kunnen afsluiten.

Als je besluit om een ATV-excursie te maken op Mallorca en je bent van plan om maar een paar dagen op het eiland te blijven, raad ik je aan om een route uit te stippelen om het meeste uit je bezoek te halen en te genieten van een aantal van de beste activiteiten op Mallorca.

Hoeveel kost een ATV excursie in Mallorca?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

De goedkoopste excursies zijn die met een tour door El Arenal of de baai van Mallorca en kosten ongeveer 95 euro, inclusief instructie, veiligheidsuitrusting en de hulp van een deskundige lokale gids. Tours in de Sierra de la Tramontana en Sant Elm behoren ook tot de voordeligste met een geschatte prijs van 97 euro.

De duurste excursies zijn die met een rondleiding in Cala Millor en het themapark Rancho Grande, voor ongeveer 160 euro, hoewel deze tours, naast een lokale gids en veiligheidselementen, ook een gastronomische rondleiding door Mallorca bevatten, met een gratis barbecue of vegetarisch menu tijdens de excursie.

Houd er ook rekening mee dat sommige reisaanbieders een eigen risico van maximaal 1500 euro kunnen vragen voor het behoud van mogelijke materiële schade en voor het afsluiten van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Waarom is het aan te raden om mee te gaan op een ATV-excursie in Mallorca?

Quad tour| ©Thomas Belcron
Quad tour| ©Thomas Belcron

Een quadtour kan de leukste optie zijn om het bergachtige gebied van Mallorca te leren kennen en ook een van de snelste alternatieven om de dorpen van de baai van Palma te leren kennen, in plaats van gebruik te maken van de toeristenbussen van het eiland.

Deze excursies stellen je ook in staat om buiten het hoofdcircuit van Mallorca te treden en enkele plaatsen te leren kennen die ver weg liggen van Palma of de baai van Alcúdia, zoals Sant Elm, de berg Randa, Algaida en Son Veri, waar je ook enkele van de beste stranden van het eiland kunt bezoeken, kunt zwemmen, van een klif kunt springen en van een snorkelervaring kunt genieten.