Hoe kom je in Marbella vanuit Malaga

Met de bus, als onderdeel van een rondleiding of met een eigen auto, de reis van Malaga naar Marbella is eenvoudig en kort. Ik laat je de beste manieren zien om te reizen.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

Hoe kom je in Marbella vanuit Malaga

Marbella | ©Hernán Piñera

Marbella ligt op amper een uur rijden van Malaga, dus er zijn veel manieren om hier te komen. Als je hier bent , is dat omdat je al een plan hebt om naar Marbella te gaan en je weet dat het een van de beste dingen is om te zien en te doen in of in de buurt van Malaga, dus laat me je de beste opties laten zien die je hebt.

Ik zal je de opties laten zien die je hebt om er op eigen houtje heen te gaan en ook om een tour met gids te huren vanuit Malaga naar deze naburige stad. De prijzen, voordelen, nadelen en inbegrepen diensten kunnen per optie verschillen.

1. De beste manier om er te komen: Hele dagexcursie van Malaga naar Marbella

Van Malaga naar Marbella| ©Fredrik Rubensson
Van Malaga naar Marbella| ©Fredrik Rubensson

Tijdens deze volledige dagexcursie vertrek je vanuit Malaga samen met je gids en de groep mensen die zich voor de excursie hebben opgegeven. Dit is een van de beste excursies vanuit Malaga, omdat het ook een transfer per privébus omvat en je wordt begeleid door iemand die je alles vertelt wat je moet weten over de route die je gaat nemen.

De tour omvat niet alleen een bezoek aan Marbella, maar ook aan het witte dorp Mijas, een van de beste dorpen in Malaga, en ook aan Puerto Banus, een van de meest emblematische en luxueuze havens in Spanje. Aan het einde van de tour maak je een wandeling langs de Golden Mile, een plek waar veel kunstenaars hun zomers doorbrengen.

Dit is een van de beste dingen om te doen vanuit Malaga, want niet alleen zijn er veel diensten inbegrepen in de prijs van het pakket, maar het geeft je ook de kans om de meest interessante plaatsen in Marbella en omgeving te leren kennen. Je kunt zelfs een fietstour door Marbella maken zodra je aankomt.

Interessante details

 • Prijs: Een tour als deze kost ongeveer 34 euro per persoon. Kinderen kunnen in sommige gevallen een gereduceerde prijs krijgen.
 • Duur: Het duurt meestal tussen 5 en 12 uur, afhankelijk van de tijd die de groep besteedt aan elk van de bezienswaardigheden in de regio.
 • Voordelen: Je hebt een gids tot je beschikking die je alles leert wat je wilt weten. Er wordt een gratis drankje aangeboden. Je hoeft je ticket niet uit te printen, je kunt het elektronisch meenemen.
 • Nadelen: Het is geen privétour die je alleen met je familie en vrienden kunt delen. Er moet een minimum aantal mensen aan de tour deelnemen. Er zijn geen maaltijden of verfrissingen inbegrepen tijdens de tour.

Boek een excursie naar Marbella en Mijas

2. Bezoek Marbella op een privé excursie vanuit Málaga

Strand van Marbella| ©Damien Ramos
Strand van Marbella| ©Damien Ramos

Dit is mijn volgende favoriete manier om naar Marbella te gaan vanuit Malaga, omdat het een rondleiding is , maar alleen voor jouw groep. Deze prive-tour is een halve dag tour en brengt jou en je groep in prive-vervoer naar Marbella stad als onderdeel van een van de top tien dingen om te doen in en rond Malaga.

Tijdens de tour zul je een aantal van de meest ongelooflijke plekken in Marbella bezoeken, en het beste van alles is dat deze tour ongeveer vijf uur duurt en zowel jij als je groep worden begeleid door een gids die alle vragen zal beantwoorden die je hebt over elk van de plekken die je zult bezoeken.

Maar daarnaast heb je ook vrije tijd om de stad op eigen houtje te ontdekken. De gids geeft je een aantal opties en aanbevelingen om te winkelen en zelfs om te dineren in de stad Marbella, maar je kunt het ook op eigen houtje doen. Als de tour voorbij is, word je samen met de rest van je groep teruggebracht naar je accommodatie.

Interessante details

 • Prijs: Het kost ongeveer 260 euro per groep, hoewel deze prijs kan variëren afhankelijk van de grootte van de groep.
 • Duur: Het duurt meestal ongeveer 5 uur om de hele tour te voltooien.
 • Voordelen: Je hebt de hele tour een gids die al je vragen zal beantwoorden. Je krijgt vervoer van en naar je accommodatie in Marbella. Inclusief transfer en privétour alleen voor jouw groep. Het voertuig is aangepast aan het aantal personen en kan van één persoon tot 8 personen.
 • Nadelen: Drankjes en maaltijden zijn niet inbegrepen. Het weer moet goed zijn om de excursie te laten plaatsvinden.

Boek een excursie naar Marbella en Mijas

3. Privé en luxe transfer van Málaga naar Marbella

Straten van Marbella.| ©xiquinhosilva
Straten van Marbella.| ©xiquinhosilva

Een beetje buiten de gebaande paden gaan met de beste Málaga tours en pakketreizen, een van de beste manieren om op eigen houtje naar Marbella te gaan is het huren van een luxe privé transfer service. Met deze optie kun je in Malaga in een luxe auto stappen en binnen een uur ben je in Marbella.

Het is een ideale optie voor koppels of selecte groepen die ervoor kiezen om met elkaar te delen in plaats van met andere mensen. Bij deze privétransfer haalt de chauffeur, wiens vergoeding bij de prijs is inbegrepen, je op bij je accommodatie en brengt je rechtstreeks naar Marbella.

Een van deze privétransfers brengt je van de luchthaven van Malaga naar de stad Marbella.

Eenmaal in Marbella zet de chauffeur je af op de plek die je hebt aangegeven. Meestal is er één stuk bagage per persoon inbegrepen tijdens de reis. Het is belangrijk om te weten dat deze transfer geen pakketreis is, dus het omvat geen entreegelden voor een plaats, alleen de transfer van de ene plaats naar de andere.

Details van belang

 • Prijs: Je kunt voor deze service ongeveer 68 euro per persoon betalen.
 • Duur: De transfer van Malaga naar Marbella op deze manier duurt ongeveer 1 uur.
 • Voordelen: Je wordt begeleid door een chauffeur die je rechtstreeks naar de plaats brengt waar je heen wilt. Het is een privé service voor jou en je groep. Eén stuk bagage per persoon is inbegrepen. Kinderzitjes zijn beschikbaar op aanvraag.
 • Nadelen: Entreegelden voor toeristische bezienswaardigheden, eten en drinken zijn niet inbegrepen.

Boek een excursie naar Marbella en Mijas

4. Van Malaga naar Marbella met privé auto

Op weg naar Marbella| ©Kris Lucius
Op weg naar Marbella| ©Kris Lucius

Dit is een geweldige manier om van Malaga naar Marbella te komen, omdat je het op je gemak kunt doen en in de tijd die je wilt. Of je nu je eigen auto hebt of er een moet huren om de reis te maken, deze manier van reizen is ideaal voor mensen die privacy en bewegingsvrijheid willen.

Reizen met een eigen auto kan tussen de 40 minuten en een uur duren. Hoe lang het duurt , hangt af van de route die je kiest, of je de voorkeur geeft aan de langere route zonder tol of de kortere route met tol.

Een van de verschillen tussen de twee is dat de tolroute 20 minuten van je reistijd afsnoept, maar dat je ongeveer 7 euro moet betalen.

Hoe je moet parkeren in Marbella hangt af van de tijd van het jaar. Als je in het hoogseizoen gaat, zul je waarschijnlijk moeite hebben om een parkeerplaats te vinden. Daarom raad ik je aan om deze reis vroeg in de ochtend te maken, zodat je een parkeerplaats kunt vinden in de parkeergarages in Marbella.

Interessante details

 • Prijs: De prijs voor het huren van een auto in Malaga varieert van 10 tot 70 euro per dag, afhankelijk van het aantal personen.
 • Duur: Het duurt ongeveer een uur om van Malaga naar Marbella te rijden.
 • Voordelen: Je gaat alleen met je groep, zonder dat je de ervaring met iemand anders hoeft te delen. Je zult geen problemen hebben om van de ene plaats naar de andere te komen in Malaga of Marbella. Je kunt vertrekken op het tijdstip dat jij wilt en aankomen bij je accommodatie op het tijdstip dat jij wilt.
 • Nadelen: Soms is het moeilijk om een parkeerplaats te vinden.

5. Met de taxi van Malaga naar Marbella

Taxi in Marbella| ©Danny Foster
Taxi in Marbella| ©Danny Foster

Ik zou zeggen dat dit een van de duurste opties is om van Malaga naar Marbella te reizen. Om deze reis per taxi te maken, moet je een tarief betalen dat afhankelijk is van verschillende factoren: de afgelegde afstand, de tijd die je wilt reizen en ook de grootte van de auto.

Een taxitarief in Malaga kan variëren tussen 60 en 90 euro, afhankelijk van de kenmerken die ik eerder heb uitgelegd.

Maar het is zeker een voordelige optie omdat je dan alleen hoeft te zorgen dat je op de plek bent waar je de taxi neemt en vervolgens aan de chauffeur kunt uitleggen waar je heen wilt. De chauffeur neemt deze kosten voor zijn rekening omdat ze bij de prijs van de dienst zijn inbegrepen.

Interessante details

 • Prijs: Tussen 60 en 90 euro per transfer, prijs kan veranderen afhankelijk van de hoeveelheid bagage en personen, evenals de afstand.
 • Duur: Het kan ongeveer 1 uur duren om van Malaga naar Marbella te komen.
 • Voordelen: Je hoeft je geen zorgen te maken over tol of gemeentelijke belastingen. De chauffeur brengt je waar je heen wilt en haalt je op waar je heen moet. Je bespaart jezelf het energieverlies van alleen rijden.
 • Nadelen: De taxi doet één transfer van het ene punt naar het andere, en als je nog een transfer wilt, moet je meer betalen. De prijs varieert afhankelijk van het gebied, de hoeveelheid bagage en het aantal personen in de taxi.

6. Carpoolen van Malaga naar Marbella

Marbella| ©hophnung
Marbella| ©hophnung

Dit is een populaire optie voor jongeren of mensen die met vrienden reizen. Het houdt in dat je betaalt voor een plaats in een privéauto om van de ene plaats naar de andere te komen. Dit is een voordeel omdat je aanzienlijk minder geld kunt betalen om dezelfde reis te voltooien.

Tijdens deze rit ontmoet je nieuwe mensen en het beste van op deze manier reizen is dat je veel geld bespaart. Een van de grootste nadelen van op deze manier reizen is dat je minder vrijheid hebt tijdens de reis en dat je waarschijnlijk licht moet reizen om voor deze optie te kiezen.

In Malaga zijn er twee opties voor autodelen. De ene is om te reizen in een auto die je dan overhandigt aan een andere persoon die dezelfde auto huurt, op het moment dat je aankomt op je bestemming. En de andere optie is om de gratis zitplaatsen in de auto die je hebt gehuurd aan te bieden, of om een van de mensen te zijn die deze zitplaatsen huurt om voor een lagere prijs te reizen.

Interessante details

 • Prijs: Het huren van een plaats in de auto kan rond de 15 euro kosten, hoewel er bedrijven zijn die een symbolische betaling van slechts 1 euro vragen.
 • Duur: Van Malaga naar Marbella duurt het ongeveer 1 uur.
 • Voordelen: Je bespaart veel geld vergeleken met het huren van een privé-auto of het nemen van een taxi. Je ontmoet nieuwe vrienden onderweg. Als jij de auto huurt, kun je de kosten van benzine en belasting delen.
 • Nadelen: Het is alleen maar een transfer van de ene plaats naar de andere, en daarna moet je op eigen gelegenheid overstappen. Je verliest bepaalde vrijheden tijdens de reis, zoals niet kunnen beslissen of en wanneer je stopt. Je kunt geen overtollige bagage meenemen.

7. Met de bus van Malaga naar Marbella

Bus in Marbella| ©Jorge Castro Ruso
Bus in Marbella| ©Jorge Castro Ruso

Dit is de meest gebruikelijke optie om van Malaga naar Marbella te reizen. De busroute duurt iets langer dan een uur en het opstappunt ligt naast het treinstation van Malaga. Deze busroute is een van de beste opties als je licht reist.

Je kunt ook een bus nemen naar Marbella vanaf Malaga Airport.

Afhankelijk van waar je vandaan naar Marbella reist, zal je busticket iets meer of iets minder kosten. Als je vanuit de stad Malaga reist, kan het kaartje rond de 7 euro kosten.

Als je vanaf het vliegveld reist, betaal je iets minder, ongeveer 6,5 euro, en de reisduur is hetzelfde vanaf beide punten. Als je een premium service wilt, waarbij je toegang hebt tot wifi en andere voorzieningen tijdens de reis, dan kunnen de kosten van de transfer rond de 8,5 euro per persoon liggen.

Handige details

 • Prijs: Het kan tussen de €6,5 en €8,5 kosten, afhankelijk van de plaats van vertrek en het type reis dat je kiest, single of premium.
 • Duur: Met de bus kan de reis ongeveer een uur duren.
 • Voordelen: Het is een voordelige service met alle nodige reiscomfort. Het biedt een complete reis van de stad Málaga naar Marbella. Je kunt rekenen op wifi-service aan boord voor een iets hogere prijs.
 • Nadelen: Je kunt niet te veel bagage meenemen. Je hebt geen directe transfer van en naar je accommodatie.

Andere vervoersmiddelen

Marbella| ©Konrad Hädener
Marbella| ©Konrad Hädener

De transportmethodes van Malaga naar Marbella zijn de methodes die ik hierboven heb beschreven. Bijvoorbeeld, hoewel de trein een goede vorm van transport is vanuit veel plaatsen in Spanje, is dit niet het geval vanuit Malaga naar Marbella, omdat het dichtstbijzijnde treinstation naar Marbella het Maria Zambrano station in Malaga is.

Dus om met de trein van een andere plaats in Spanje naar Marbella te reizen, moet je op dit station in Malaga blijven en vanaf daar de bus nemen naar Marbella. Aan de andere kant, als je met de veerboot wilt gaan, is er geen jachthaven die Malaga met Marbella verbindt. De enige optie in dit geval is om met een van de boottochten in Malaga te reizen, of met een catamaran of zeilboot langs de Costa del Sol.

Een route die je kunt doen als je de fysieke condities hebt en je echt een andere ervaring wilt hebben, is de fietsroute. Deze tocht is ideaal als je wilt genieten van een goede route om alle natuur die je onderweg tegenkomt te leren kennen. De route om het te doen is de Paseo Marítimo Rey de España.

Op de fiets van Malaga naar Marbella duurt ongeveer drieënhalf tot vier uur. Dit is zeker een van de beste fietsroutes die je kunt doen, maar je moet wel rekening houden met je fysieke conditie om je aan deze route van iets meer dan 63 kilometer te wagen.

Boek een excursie naar Marbella en Mijas

Vergelijking van route-opties van Malaga naar Marbella

 • Excursie van een hele dag
 • Prijs: Ongeveer 34 euro.
 • Duur: Tussen 5 en 12 uur: Tussen 5 en 12 uur.
 • Grootste voordeel: Begeleide tour met transfer vanaf het hotel en terug.
 • Grootste nadeel: Gedeelde tour met andere mensen. Vaste tijd.
 • Privétour van een halve dag
 • Prijs: Ongeveer 260 euro per groep.
 • Duur: Ongeveer 5 uur.
 • Grootste voordeel: Het is een tour alleen voor jouw reisgezelschap.
 • Grootste nadeel: Er zijn geen maaltijden en drankjes inbegrepen.
 • Privé en luxe transfer
 • Prijs: Ongeveer 65 euro per persoon
 • Duur: De transfer duurt ongeveer een uur.
 • Grootste voordeel: Alleen voor jou en je groep.
 • Grootste nadeel: De prijs is inclusief één stuk bagage per persoon.
 • Eigen auto
 • Prijs: Een auto huren kost tussen de 10 en 70 euro per dag.
 • Duur: Je doet er ongeveer een uur over om er te komen.
 • Grootste voordeel: Je kunt op eigen houtje naar de plekken gaan die je wilt.
 • Grootste nadeel: Belastingen zijn niet inbegrepen.
 • Taxi
 • Prijs: De prijs van een taxi kan variëren tussen 60 en 90 euro per persoon.
 • Duur: De reis kan ongeveer een uur duren.
 • Grootste voordeel: Ze brengen je van je accommodatie naar waar je ook heen wilt.
 • Grootste nadeel: De prijs is afhankelijk van het aantal personen.
 • Auto delen
 • Prijs: Ongeveer 15 euro per persoon.
 • Duur: Ongeveer een uur rijden.
 • Grootste voordeel: Je geeft minder geld uit aan vervoer.
 • Grootste nadeel: Je kunt lichte bagage meenemen.
 • Bus:
 • Prijs: Vanaf 6,50 euro per persoon.
 • Reistijd: Ongeveer een uur.
 • Grootste voordeel: Je bespaart genoeg geld op de reis.
 • Grootste nadeel: Je moet met lichte bagage reizen.

Tips voor de reis tussen Malaga en Marbella

Marbella| ©Konrad Hädener
Marbella| ©Konrad Hädener
 • Welke manier je ook kiest om Marbella te bezoeken, het belangrijkste is om van tevoren al het vervoer te reserveren, vooral in het hoogseizoen, want een reis naar Marbella is een van de leukste dingen om te doen in Malaga in de zomer.
 • Kies het type vervoer op basis van het aantal personen en de bagage die je meeneemt.
 • Als je deze bestemming wilt opnemen in de lijst van leukste dingen om te doen in Malaga met kinderen, probeer dan voldoende snacks mee te nemen voor onderweg, vooral als je met de bus reist.