Boottochten Malaga

Omdat Malaga een kustgebied is, biedt het ongelooflijke alternatieven om de kust te verkennen. Hier zijn een paar van de beste manieren om dat aan boord van een boot te doen.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

Boottochten Malaga

Malaga | ©Wolfgang Manousek

Malaga is een van de meest bezochte en drukste steden in Andalusië in Spanje, en het is ook een kustgebied, dus het is gebruikelijk om boten rond de kust te zien die een maritieme tour rond de stad aanbieden.

Of je nu dolfijnen wilt zien, de zonsondergang vanaf zee wilt zien of rond wilt varen in het kustgebied op een catamaran, dit is altijd een goede optie om op te nemen onder de dingen die je kunt zien en doen in Málaga, of je nu kiest voor privétours of gezamenlijke tours.

1. Privé zeiltocht langs de Costa del Sol

Zeilen in Malaga| ©Lily
Zeilen in Malaga| ©Lily

Dit is een tour die je meeneemt langs de Costa del Sol op een leuke en verbazingwekkende privécruise voor jou en je groep, waarbij je niet alleen de stad Malaga kunt zien, maar ook andere steden die dicht bij de kust liggen.

Je kunt vanaf zee plaatsen als Torremolinos, Fuengirola en Benalmadena zien. Als je geluk hebt en de zee het toelaat, kun je zelfs dolfijnen zien zwemmen in het gebied. Dit is een tocht die je graag zult doen met kinderen, met je gezin of zelfs met je partner.

Het is een van die tochten die je nooit zult vergeten vanwege de vele privileges die de zee je biedt om te bewonderen. Als je me vraagt naar het tijdschema voor deze tour, kan ik je vertellen dat dit een ervaring is die je naar eigen smaak kunt indelen. Maar ik verzeker je dat dit op elk moment een van de beste tochten in Malaga en omgeving is.

Je kunt de tocht regelen bij zonsopgang, zodat je de zonsopgang aan boord van een boot kunt meemaken. Je hebt ook de mogelijkheid om de tour overdag te doen om dolfijnen te zien of in de schemering om de zon onder te zien gaan aan de horizon met de zee op de achtergrond.

Interessante details

 • Prijs: Deze tour kost ongeveer 55 euro per persoon.
 • Duur: Het duurt ongeveer niet langer dan twee uur.
 • Vervoermiddel: Om bij de haven te komen moet je op eigen gelegenheid reizen. Eenmaal in de haven is het vervoermiddel een boot met alle comfort.
 • Voordelen van deze optie: Alle belastingen en kosten die nodig zijn voor deze ervaring zijn inbegrepen. Het is een privé-ervaring, wat betekent dat het alleen voor jou en je groep is.
 • Nadelen van deze optie: Vervoer van en naar de haven is niet inbegrepen. De ervaring kan worden geannuleerd op basis van weersomstandigheden en zonder voorafgaande kennisgeving. Niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Snacks zijn niet inbegrepen.

2. Dolfijn Sightseeing Boottour van Gibraltar

Sightseeing Boot Tour| ©Chas
Sightseeing Boot Tour| ©Chas

Een van de dingen die ik het leukst vind aan deze tour is hoe compleet hij is, omdat hij je niet alleen meeneemt op een boottocht, maar je ook meeneemt door de omgeving van Malaga met de bus. Het eerste wat je doet tijdens de tour is de toeristische attracties van Malaga bezoeken en dan naar de grens met Gibraltar gaan.

Op dit punt raad ik je aan om je documenten bij de hand te hebben zodat het niet te ingewikkeld wordt om de grens over te steken. Eenmaal in Gibraltar ga je verder met de toeristenbus van Malaga en toer je door de plaats tot je uiteindelijk bij de haven aankomt waar je de boot neemt om zeedieren te gaan bekijken.

Enkele van de soorten die je waarschijnlijk zult zien tijdens deze tour zijn dolfijnen. Je zult ook in staat zijn om te zien en te leren over het leven van de verschillende walvisachtigen die in het gebied leven. Omdat de excursie ongeveer een uur duurt, heb je alle tijd om Gibraltar daarna te verkennen.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 47 euro per persoon.
 • Duur: Deze complete tour kan ongeveer 8 tot 9 uur duren.
 • Vervoermiddel: Eerst is de ervaring op het land en met de bus, daarna ga je aan boord van een boot en reis je rond de baai aan boord.
 • Voordelen van deze optie: Vervoer is inbegrepen voor alle gebieden waar de excursie plaatsvindt. Er is een tweetalige Engels- en Spaanstalige gids aanwezig. Ook inbegrepen is de 90 minuten durende boottocht en wat vrije tijd in Gibraltar om uit te gaan.
 • Nadelen van deze optie: Drankjes en eten zijn niet inbegrepen bij dit type tour. Je kunt geen koffers of grote tassen meenemen. En als relevante informatie is het belangrijk om te weten dat je de dieren niet kunt voeren.

3. Catamaran cruise rond de baai

Catamaran cruise in Malaga| ©Tony Tomlin
Catamaran cruise in Malaga| ©Tony Tomlin

Dit is een van de meest complete boottochten die je kunt vinden in Malaga, en dat komt omdat je aan boord van een all-inclusive catamaran het hele gebied van de baai kunt rondvaren. In tegenstelling tot andere vergelijkbare tochten is de prijs van deze tocht ook inclusief eten en drinken aan boord.

Dit is een ervaring die je zowel op gedeelde als op privébasis kunt doen. Voor de privé-ervaring heb je ten minste 8 personen nodig die met je meereizen op een privécharter. Onderdeel van de activiteiten die worden aangeboden door deze catamaran cruise is de kajaktocht voor jou en alle mensen die met je meegaan.

Je kunt ook snorkelen in het gezelschap van een gids die je alles leert wat je moet weten om deze ervaring te beleven. Als er één ding is dat je niet mag missen als je aan boord bent, is het wel het bekijken van de zeefauna, als de zee dat toelaat. Daarnaast kun je betoverende landschappen zien in plaatsen zoals de baai van La Herradura of het voorgebergte Punta de la Mona.

Interessante details

 • Prijs: Je kunt deze ervaring beleven voor een prijs vanaf 112 euro per persoon.
 • Duur: De hele ervaring duurt ongeveer 4 uur.
 • Vervoermiddel: Om bij de haven te komen en aan boord te gaan moet je op eigen gelegenheid reizen. Eenmaal in de haven ga je aan boord van de catamaran en wordt de hele ervaring aan boord voltooid.
 • Voordelen van deze optie: Een volledige maaltijd is inbegrepen, of het nu ontbijt, lunch of diner is. Alle drankjes die je aan boord wilt hebben en snacks tijdens de tocht zijn ook inbegrepen. Kajak- en snorkeluitrusting is inbegrepen, evenals de begeleiding van een deskundige gids. Je kunt de privé-ervaring doen met een groep van niet minder dan acht personen.
 • Nadelen van deze optie: Vervoer van je hotel naar de haven is niet inbegrepen. Het weer moet goed zijn om de excursie te laten plaatsvinden, anders kan deze zonder voorafgaande kennisgeving worden geannuleerd. Er moet een minimum aantal passagiers aan boord zijn, anders wordt de excursie geannuleerd.

Boek je catamaran cruise in de baai

4. Catamaran tour bij zonsondergang met wijnproeverij

Zonsondergang in Malaga| ©Jonathan Pincas
Zonsondergang in Malaga| ©Jonathan Pincas

Als er iets is waarmee Spanje zich onderscheidt van andere landen, dan is het wel de onbetwistbare kwaliteit van de wijnen, en daarom ga je tijdens deze catamaran cruise van meer genieten dan je je kunt voorstellen. Tijdens de catamarantocht krijg je de kans om exquise zoete wijnen van de typisch Spaanse productie te proeven.

Je wordt ook begeleid door een deskundige gids die je niet alleen details vertelt over de dynamiek van de kust van Malaga, maar je ook alles vertelt wat je moet weten over de wijnen die in Spanje worden geproduceerd.

Tijdens de zonsondergang tour kun je de zon zien ondergaan boven de bergen aan de Costa del Sol. Een waar spektakel als je een liefhebber bent van natuur en prachtige uitzichten.

Dit is een wandeling die je niet alleen rust en kalmte zal brengen, maar die je ook zal achterlaten met prachtige ansichtkaarten om nooit te vergeten, dus het is een van de activiteiten die ik zou opnemen in de lijst van dingen die je 's avonds in Malaga kunt doen.

Details

 • Prijs: Deze tour kost ongeveer 12 euro per persoon.
 • Duur: Het duurt minstens anderhalf uur vanaf zonsondergang tot laat in de avond, wanneer de zon ondergaat.
 • Vervoermiddel: Je moet op eigen gelegenheid naar de haven gaan, maar eenmaal aangekomen maak je de tocht af met een catamaran en eindig je op dezelfde plek als waar je bent begonnen.
 • Voordelen van deze optie: Het glas wijn, de catamarantocht met de gids en de bemanning zijn inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: Maaltijden en andere drankjes zijn niet inbegrepen en je mag deze niet meenemen aan boord, hoewel je wel de mogelijkheid hebt om ze aan boord te kopen. Vervoer van je accommodatie naar de haven en terug is niet inbegrepen.

5. Boottocht en diner in de haven van Malaga

Haven van Malaga| ©Antonio
Haven van Malaga| ©Antonio

Dit programma is ideaal als je een ontspannende tijd wilt doorbrengen, weg van de drukte van de stad. Het is een tocht die begint in de haven van Malaga, waar je aan boord gaat van een catamaran die je langs de hele kustlijn brengt om de meest interessante plekken langs de kust te leren kennen.

Aan boord van deze catamaran beleef je ongelooflijke ervaringen, heb je de mogelijkheid om alcoholische of niet-alcoholische drankjes te drinken, afhankelijk van je smaak, geniet je van het prachtige uitzicht en kun je alle foto's maken die je maar wilt.

Als de catamarantocht voorbij is, nodigt het programma je uit om te stoppen bij de pier voor een lunch of diner, afhankelijk van het plan en de tijd die je hebt gekozen. De lunch is natuurlijk inbegrepen in de pakketprijs.

Interessante details

 • Prijs: De prijs is ongeveer 82 euro per persoon.
 • Duur: Dit plan duurt naar schatting ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: Je moet op eigen gelegenheid naar de pier komen, maar nadat je aan boord bent gegaan, vindt de rest van de ervaring plaats aan boord van de catamaran.
 • Voordelen van deze optie: Diner of lunch is inbegrepen, afhankelijk van je keuze. De bemanning van de boot is ook inbegrepen. De lunch voor en na de tocht is ook inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: Vervoer van je hotel naar de haven en terug is niet inbegrepen. Ook de gids aan boord is niet inbegrepen.

6. Kajakroute van de kliffen van Nerja en Maro

Kajakken in Malaga| ©María Lucía Rojas Morillo
Kajakken in Malaga| ©María Lucía Rojas Morillo

Tijdens deze kajakroute heb je het voorrecht om de indrukwekkende kliffen van Nerja en Maro vanuit Malaga te leren kennen. Je zult ook andere nabijgelegen plaatsen leren kennen die je zullen betoveren met hun indrukwekkende schoonheid, een aantal daarvan zijn: Cascada Doncella, Caleta de Maro strand, Maro kliffen en vele andere plaatsen die opvallen door hun prachtige landschap.

Als je een extreme avontuurlijke ervaring wilt beleven met vrienden of met je familie, dan is dit een activiteit die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Malaga. Het is belangrijk om te weten dat, hoewel dit een van de top 10 activiteiten is om te doen in Malaga, het geannuleerd kan worden vanwege het weer, en in dat geval krijg je je geld terug en wordt het avontuur geannuleerd.

Interessante details

 • Prijs: Ongeveer 30 euro per persoon.
 • Duur: De hele tocht duurt ongeveer tweeënhalf uur.
 • Vervoermiddel: Om bij de haven te komen om de kajaktocht te beginnen, moet je je op eigen gelegenheid verplaatsen met het openbaar vervoer of een huurauto. Zodra je in de kajak stapt, wordt de rest van de activiteit in dit vervoermiddel gedaan.
 • Voordelen van deze optie: Alle benodigdheden voor het kajakken zijn inbegrepen en de GoPro video- en fotoservice is ook inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: Vervoer van en naar je accommodatie is niet inbegrepen. Gebotteld water en verfrissingen tijdens de tocht zijn niet inbegrepen.

7. Peddelsurftocht langs de kliffen van Nerja en Maro met snorkelen

Snorkelen| ©chripell
Snorkelen| ©chripell

Verdergaand met de wateractiviteiten rond de kliffen van Nerja en Maro, is een andere ervaring die ik je aanraad om te doen deze peddelsurfroute in deze plaats. Het is een begeleide excursie met alle benodigdheden om deze sport te beoefenen en de begeleiding van een expert.

Gedurende tweeënhalf uur kun je een complete tocht maken langs de kliffen, waarbij je niet alleen het prachtige landschap ziet, maar ook een deel van de zeefauna als de oceaan dat toelaat.

Interessante details

 • Prijs: De prijs ligt meestal tussen de 20 en 24 euro per persoon, afhankelijk van het seizoen waarin de activiteit plaatsvindt.
 • Duur: Het kan ongeveer twee en een half uur duren, afhankelijk van de omstandigheden op zee en het aantal mensen dat deelneemt aan dit avontuur.
 • Vervoermiddel: Om bij de plek te komen waar de peddelsurfuitrusting vertrekt, moet je op eigen gelegenheid reizen. Eenmaal op de plek aangekomen, wordt de rest van de activiteit aan boord van de peddelsurfplank gedaan.
 • Voordelen van deze optie: De peddeluitrusting is inbegrepen, evenals een gids die je alles leert wat je moet weten over deze ervaring. Je hebt een ondersteuningsboot voor het geval er problemen zijn tijdens het peddelen. Je kunt gratis fotograferen.
 • Nadelen van deze optie: Versnaperingen zijn niet inbegrepen, evenmin als vervoer van en naar je accommodatie.

Duur van de boottochten in Malaga

Boottochten Malaga| ©David Denny
Boottochten Malaga| ©David Denny

Afhankelijk van het type ervaring dat u boekt, kan de tocht iets korter of langer duren. Er zijn boottochten die meestal een halve dag duren, terwijl andere ervaringen de hele dag duren. Er zijn ook tochten die tussen de twee en drie uur varen over de Costa del Sol bieden.

In alle gevallen hangt de duur af van de hoeveelheid activiteiten die je tijdens de tocht gaat doen, en ook van het tijdstip van de dag waarop je de excursie doet. Doe je een middag- of avondtour, dan duurt deze meestal niet langer dan drie uur, de tijd die het duurt voordat de zon ondergaat.

Als je een ochtendtour doet, duurt die meestal vier tot vijf uur, wat betekent dat je tegen de middag klaar bent met een goede lunch in de haven van de stad. Dit is een goed plan om te kiezen, vooral als je in het weekend reist.

Wat zie ik tijdens deze excursie?

Dolfijnen| ©Collecionista de instantes
Dolfijnen| ©Collecionista de instantes

Afhankelijk van het type excursie dat je boekt, kun je het een of het ander te zien krijgen. Over het algemeen kun je dolfijnen in het gebied zien zwemmen en heb je de mogelijkheid om de stad vanuit andere gezichtspunten te bekijken.

Als je een avond- of nachttour neemt, heb je de mogelijkheid om de zonsondergang te zien en hoe de zonsondergang dreigt in de stad Málaga. Zonder twijfel is dit een tour waar je veel ansichtkaarten aan overhoudt, ongeacht het tijdstip van de dag waarop je de excursie maakt.

Je moet ook weten dat de ervaring in de boot aanzienlijk kan veranderen, afhankelijk van het type ervaring dat je huurt. Als je voor een privétour gaat, kun je waarschijnlijk genieten van exquise wijnproeverijen en wijn- en sterke drankproeverijen.

Bij sommige van de beste excursies vanuit Malaga kun je watersporten beoefenen zoals snorkelen en zelfs parasailing. Elke boottocht is anders en biedt je een scala aan ervaringen om te beleven.

Waarom is het aan te raden om een boottocht langs de kust van Malaga te maken?

Dagtocht| ©Daniel Sancho
Dagtocht| ©Daniel Sancho

Zonder twijfel is het aan te raden om een dagtocht langs de Costa del Sol te maken om alles te leren kennen wat de kust te bieden heeft. Ik raad dit soort excursies aan omdat je samen met een deskundige gids ongelofelijke details van het toerisme in het gebied leert kennen, maar je zult ook altijd plezier hebben.

Je moet minstens één keer in je leven een boottocht maken, maar voordat je dat doet, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je niet bang bent voor boten. Ik raad je aan om Málaga vanaf de zee te zien, omdat het je een perspectief van veraf geeft van alles wat de stad je te laten zien heeft.

Deze tour is ook een goede ervaring om op te nemen onder de dingen om te zien en te doen in Malaga met kinderen omdat ze het altijd leuk vinden om de zee en de skyline van de stad vanuit een ander gezichtspunt te zien. Het is zeker een tour die je niet mag missen als je de stad van de musea bezoekt.