11 dingen om ‘s avonds in Malaga te doen

Als Malaga al een stad is om verliefd op te worden, is het maken van plannen 's nachts iets waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele opties

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

11 dingen om ‘s avonds in Malaga te doen

La Malagueta | ©Jose Antonio Rodríguez

Een van de beste dingen aan het nachtleven van Malaga is de grote verscheidenheid aan dingen die je 's avonds kunt doen. In tegenstelling tot andere steden die je ineens alleen maar baropties geven, biedt Malaga een breder scala aan uitgaansmogelijkheden.

Uiteraard is uitgaan 's nachts een van die dingen die je niet mag missen in Malaga, ongeacht hoe lang je in de stad verblijft. Van flamenco soirées tot kroegentochten, je zult zeker genieten van een avondje uit in deze historische maar kosmopolitische stad.

1. Mis een pure flamenco show in Malaga niet!

Flamenco Tablao Alegria| ©Lena Isabella
Flamenco Tablao Alegria| ©Lena Isabella

Een van de dingen die je 's avonds niet mag missen in Malaga is zonder twijfel de flamencoavondshow. De tablao's zijn het meest gewilde alternatief in de stad en ik raad je aan om kaartjes te reserveren voor een flamenco show in de Tablao Alegria in Malaga, gelegen aan de Paseo del Muelle Uno, een culturele en gastronomische plek waar je kunt genieten van onvergetelijke flamenco optredens met ritmes zoals soleás, bulerías en fandangos, met zang, gitaar en traditionele dansen.

Je kunt ook genieten van een typisch gerecht uit Malaga met je favoriete drankje. Ik raad je echter niet aan om je kinderen mee te nemen naar dit soort voorstellingen.

Details van belang

 • Locatie: C. Vélez Málaga, 6, Málaga.
 • Prijs: Ongeveer 25 euro per persoon.
 • Tijdschema: De show begint meestal om 18.00 uur.

Boek tickets voor een flamencoshow

2. Doe een nachtelijke wijn- en tapastour

Tapas- en wijnavond| ©Pepe Marina
Tapas- en wijnavond| ©Pepe Marina

Dit is ongetwijfeld een van de beste avondplannen, een rondleiding door experts op het gebied van wijn. Tijdens deze tour bezoek je de beste wijn- en tapasgelegenheden in de stad Málaga.

Dit wordt beschouwd als een van de beste gastronomische tours in Malaga, want naast het kennen van het nachtleven van de plaats, kun je de meest exotische tapas proeven die deze stad dicht bij de Middellandse Zee je biedt. Gedurende 3,5 uur kun je genieten van de culturele en muzikale sfeer van het nachtleven van Málaga, plus de hele tour wordt te voet gedaan, zodat je zonder wroeging kunt genieten van het eten en drinken, want na afloop kun je die calorieën kwijt terwijl je door de populairste wijken van Málaga loopt.

Een van de beste dingen die deze nachtelijke en gastronomische tour je biedt, is dat je de beste smaken van de traditionele Spaanse keuken kunt proeven, evenals verschillende soorten Iberisch gezouten vlees dat je naar meer zal laten verlangen. De zoete wijnen zijn van een ander niveau.

Details

 • Locatie: Van Marqués de Larios Street naar Plaza de La Merced.
 • Prijs: Deze tour kost ongeveer 74 euro per persoon.
 • Tijdschema: De tour duurt ongeveer 3 en een half uur en vindt 's avonds plaats, met een onderling overeengekomen tijdschema.

Boek een privétour door Málaga

3. Doe een Kroegentocht langs de beste bars van de stad

Kroegentocht Malaga| ©Andreas Mordhorst
Kroegentocht Malaga| ©Andreas Mordhorst

Als je wilt genieten van de beste bars in de stad, dan is dit de tour voor jou. Tijdens deze tour krijg je de kans om de meest ongelooflijke plekken in Malaga te leren kennen. Een rondleiding met een expert uit de omgeving die je niet alleen de beste plekken om cocktails te drinken laat zien, maar je ook wat geschiedenis van de stad vertelt en je de exotische smaken van de cocktailbar van Malaga laat proeven.

Dit is zeker een van de beste tours in Malaga en is iets voor jou als je met vrienden reist of als je nieuwe mensen wilt ontmoeten. De toegang tot de verschillende clubs is inbegrepen, evenals de hoeveelheid drankjes die je wilt drinken. Het is een 3 tot 5 uur durende tour met veel plezier.

Details

 • Locatie: De tour gaat van Plaza La Merced naar Plaza de La Constitución, waar zich een aantal van de beste bars in de omgeving bevinden.
 • Prijs: Deze ervaring kost ongeveer 17 euro per persoon.
 • Tijd: Het duurt ongeveer 3 tot 5 uur en begint meestal op het door de gids gekozen tijdstip.

Geniet van een kroegentocht door Málaga

4. Ontspan in de Arabische baden

Arabische baden| ©www.twin-loc.fr
Arabische baden| ©www.twin-loc.fr

Wat is een beter plan dan jezelf verwennen met een spasessie in de Hammam Al Ándalus Arabische baden. Een ontspannende sessie van ongeveer 1 uur 30 minuten, waarin je geniet van een behandeling die erop gericht is je lichaam en geest te revitaliseren met therapeutische jacuzzi's en drie zwembaden met water van verschillende temperaturen, warm, warm en koud.

Om je ervaring zo goed mogelijk te maken, krijg je bovendien een traditionele Kessa-massage met druivenolie en proef je een thee die al je zintuigen zal prikkelen. Doe nieuwe energie op met deze ontspannende ervaring in de Hammam Al Ándalus Arabische baden!

Boek een Arabische badsessie

5. Bezoek een van de drukste pleinen van het stadscentrum

Overnachting in Malaga| ©Images by Brian
Overnachting in Malaga| ©Images by Brian

Plaza Mitjana en Uncibay zijn twee van de drukste pleinen in het centrum van Málaga en zijn zonder twijfel de nachtclubs die je niet wilt missen tijdens je rondreis door de stad. Op het eerste plein vind je de beste pubs van Málaga, dus het is een goed gebied om het nachtleven ten volle te beleven.

Ook in Mitjana vind je ongelooflijke aanbiedingen in de verschillende pubs, vooral als je de plaats bezoekt in de vroege avond en late namiddag, dus het is een goede plek om je rondreis door het nachtleven van Málaga te beginnen.

Zodra je Mitjana verlaat, is het Uncibay plein een uitstekende optie om de nacht voort te zetten en dat komt omdat je verschillende emblematische plaatsen van de stad kunt zien met de unieke sfeer die de nacht met zich meebrengt. Cafés zijn schaars in de plaats, hoewel je er verschillende voorstellen kunt vinden die je in een aantal ervan zullen doen verblijven. Wat je kunt zien op Plaza Uncibay is de kathedraal van Málaga.

Details van belang

 • Locatie: Beide liggen heel dicht bij elkaar. Ze liggen in het centrum van Málaga.
 • Prijs: Deze wandeling is gratis, hoewel je wel moet betalen voor de toegang tot elk van de pubs.
 • Tijdschema: Je kunt deze activiteit van 's middags tot 's avonds doen.

6. Mis de stad niet vanaf de uitzichtpunten en terrassen

Uitkijkpunt van Málaga| ©Leo V
Uitkijkpunt van Málaga| ©Leo V

Als je op zoek bent naar een veel rustiger plan waarbij je de skyline van de stad Málaga kunt zien terwijl je een paar drankjes drinkt en geniet van een tapa of twee, dan raad ik je aan om de beste terrassen van de stad te bezoeken. Deze plekken zijn speciaal ontworpen om de toerist een veel comfortabeler, weidser en rustiger uitzicht te bieden op een stad die 's nachts zo hectisch is.

Als je de stad in het zomerseizoen bezoekt, is het een goed idee om wat frisse lucht op te snuiven. Als je in de winter op doorreis bent, raad ik je aan om jassen en jacks mee te nemen zodat de kou van de nacht je avond niet bederft; maar vergeet niet om het mee te tellen als een van de 10 beste dingen om te doen in Malaga in de winter.

Er zijn uitkijkpunten die midden in het centrum van Malaga liggen en je een heel mooi uitzicht over de stad geven. Er zijn ook verder weg gelegen uitkijkpunten waar je de stad van buitenaf kunt bekijken, meer als een toeschouwer dan als een hoofdrolspeler in de nacht van Malaga. Een van de plekken die ik het mooist vind om van het uitzicht te genieten, is zonder twijfel het uitkijkpunt van het Gibralfaro kasteel, omdat het je een compleet uitzicht over de stad geeft en een van de meest emblematische plekken is om te bezoeken.

Details van belang

 • Locatie: Sommige uitkijkpunten liggen in het centrum en andere verder weg van de drukte van de stad.
 • Prijs: Sommige van de beste uitkijkpunten in het centrum zijn betalend en de prijs is afhankelijk van de entreeprijs die elk commercieel etablissement rekent. Het uitkijkpunt Gibralfaro heeft een toegangsprijs die varieert van 2,5 tot 5 euro per persoon.
 • Openingstijden: De uitkijkpunten zijn de hele dag en nacht geopend, dus het is geen probleem om ervan te genieten.

7. Geniet van een diner in La Malagueta

Rond La Malagueta| ©KAMO KAMOEIRAS
Rond La Malagueta| ©KAMO KAMOEIRAS

La Malagueta is misschien wel de meest emblematische wijk van Málaga, dus het is een must om te bezoeken, vooral 's avonds. In deze plaats kun je genieten van een atomisch nachtleven dat je meeneemt naar de smaken, geuren en populaire routines van de nacht in Málaga.

Een bezoek aan deze plek is een goed plan, of je nu met vrienden of met je familie gaat, en het is zelfs een goed idee om deze wandeling te maken als je mensen gaat ontmoeten. Dit is de meest trendy plek, waar jonge mensen elkaar ontmoeten en waar uitgaan om plezier te maken niet erg moeilijk is.

Je vindt hier veel pubs, maar ook zeer exclusieve bars en vooral heel lekker eten. In La Malagueta vind je restaurants van uitstekende kwaliteit die zowel traditionele Spaanse gerechten als een gevarieerd internationaal en mediterraan menu bieden.

Interessante details

 • Locatie: Het ligt direct naast de pier, dus het zal niet al te moeilijk zijn om deze plek te vinden.
 • Prijs: De prijzen in de verschillende pubs kunnen variëren afhankelijk van het soort eten en cocktails dat ze verkopen en ook afhankelijk van de dag van de kalender. Elke pub heeft zijn eigen toegangsprijs en in elke pub varieert het menu meestal in prijs.
 • Openingstijden: La Malagueta leeft 's nachts, dus je kunt zo laat blijven als je wilt.

8. Maak een kosmopolitische tocht langs de kust in El Palo en Pedregalejo

Pedregalejo| ©yomismo31
Pedregalejo| ©yomismo31

Een van de wandelingen die ik zeker leuk en aan te raden vind, is een wandeling door de wijken El Palo en Pedregalejo. Tegenwoordig zijn dit referentiepunten geworden voor het kosmopolitische leven in Malaga. Op deze plekken kun je de meest exquise Spaanse en mediterrane gerechten vinden. Je hebt er ook de mogelijkheid om te genieten van verschillende pubs en bars gewijd aan het plezier van toeristen en de lokale bevolking. Over het algemeen serveren deze plaatsen de beste Europese cocktails.

Als je geen bars of pubs wilt bezoeken, maar op zoek bent naar een rustige wandeling met het gezin, dan is de kust een goede plek om dat te doen. Er zijn genoeg buitenactiviteiten, zelfs 's nachts, die je kunt doen in Pedregalejo of El Palo, en je kunt ze gemakkelijk beschouwen als onderdeel van de top 10 beste activiteiten in Malaga.

Een van de beste dingen aan deze twee steden is dat er altijd wel een feest of iets leuks te doen is op elke hoek, dus als je op zoek bent naar plezier, dan is dit het juiste plan voor jou.

Details van interesses

 • Locatie: Gelegen vlakbij La Malagueta, ook in het kustgebied.
 • Prijs: De toegangsprijzen in de nachtclubs van beide plaatsen kunnen variëren. De prijzen op het menu kunnen ook per plaats verschillen.
 • Tijd: Je kunt deze activiteit aan het begin van de middag beginnen, zodat je de zonsondergang aan de kust kunt zien.

9. Geniet van een nachtwandeling naar de botanische tuin van La Concepción

Botanische tuin van La Concepción| ©Liam Con
Botanische tuin van La Concepción| ©Liam Con

Een van de mooiste plekken om 's avonds te bezoeken is de botanische tuin. Als je op je lijst van dingen om te zien en te doen in Malaga op zoek bent naar een plek die rustig is, weg van de drukte van de bars en feestplannen, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Botanische Tuin die een spectaculaire nachtwandeling biedt.

Een deskundige gids neemt je mee door de tuin en laat je alle planten zien die hier bewaard zijn gebleven, waaronder prehistorische soorten en andere soorten vreemde planten. Je krijgt ook de kans om de lichtshow te zien die constant aan is in de tuin.

Dit bezoek kan het grootste deel van het jaar worden gedaan, hoewel er een seizoen is waarin dit soort nachtelijke rondleidingen niet worden gedaan en dat is in het winterseizoen. In elk geval is dit een goede plek om met iedereen te bezoeken. Je kunt deze activiteit zelfs opnemen in je lijst van dingen om te doen in Malaga met kinderen.

Details

 • Locatie: Het is 15 minuten lopen vanaf lijn 2 van het openbaar vervoer. Het ligt op de weg naar de Botanische Tuin.
 • Prijs: De entreeprijs per persoon ligt tussen de 3 en 5 euro. Groepen van 20 tot 30 personen betalen tussen de 2 en 4 euro per persoon. In de winter is de toegang op zondag gratis.
 • Openingstijden: Van april tot september geopend van 9.30 tot 20.30 uur. Van oktober tot maart van 9.30 tot 17.30 uur. De nachtrondleidingen vinden plaats tussen 17.30 en 20.00 uur en duren een uur.

10. Bezoek de baden van Carmen

Baden van Carmen| ©Maria Jose Martínez
Baden van Carmen| ©Maria Jose Martínez

Baños del Carmen is een van de meest emblematische en historische plaatsen in Malaga. Ze werden geopend voor het publiek in het eerste decennium van de 20e eeuw en zijn sindsdien een ontmoetingsplaats bij uitstek geworden voor zowel de lokale bevolking als bezoekers. Het zijn terrassen aan de kust die een bevoorrecht uitzicht bieden over de stad en de zee.

Binnen kun je niet alleen genieten van een geweldig uitzicht, maar ook traditionele Spaanse en mediterrane gerechten proeven en enkele van de best smakende wijnen van de stad proeven.

Het is een goed plan voor de avond. In feite kun je er al in de avonduren terecht, zodat je kunt genieten van de zonsondergang en de zonsondergang van de stad. Naast de strandsfeer, het aangename klimaat en het briesje dat je op deze terrassen kunt voelen, zijn ook de voordelen van het kiezen van dit plan om de eerste uren van de nacht door te brengen weg van de drukte van de stad, bovenal is het ideaal om op te nemen in de 10 beste dingen om te doen in Malaga in de zomer.

Details van belang

 • Locatie: Het ligt aan het strand van Pedregalejo, direct aan de kust.
 • Prijs: De toegang tot de baden is helemaal gratis, hoewel sommige restaurants in de omgeving wel entree vragen om van het uitzicht en het menu te kunnen genieten.
 • Openingstijden: Je kunt hier terecht van laat in de middag tot laat in de avond.

11. Mis een wijnervaring in het Antigua Casa de Guardia niet

Casa de Guardia| ©Omenthethomen
Casa de Guardia| ©Omenthethomen

Hier kun je enkele van de beste wijnen van Spanje proeven. Als er iets is dat je in deze stad kunt proeven, dan is het wel de grote verscheidenheid aan zoete wijnen. Daarom is deze plek een van de must-visits tijdens je rondreis door Málaga.

Een van de beste eigenschappen van het Antigua Casa de Guardia is dat de geschiedenis meer dan 175 jaar teruggaat. De wijnen die hier worden aangeboden, worden gerijpt volgens processen die door de jaren heen zijn beproefd. Dit is een ervaring om met z'n tweeën, met vrienden of met het gezin van te genieten.

Als je deze plek bezoekt, krijg je de kans om ten minste vijf soorten wijnen van verschillende rijpingsjaren, maar allemaal van dezelfde kwaliteit, te proeven. De aandacht binnen is iets wat je niet over het hoofd kunt zien, en vanaf het moment dat je aankomt heb je het gevoel dat je bij de familie hoort en bovendien zullen de mensen die hier de leiding hebben je de beste wijncreaties die ze binnen hebben laten zien en laten proeven.

Interessante details

 • Locatie: Gelegen aan Alameda Principal 18 in Malaga.
 • Prijs: De toegang is gratis, maar je moet wel betalen voor je drankjes in het restaurant.
 • Openingstijden: Geopend van maandag tot donderdag van 10.00 tot 22.00 uur en van vrijdag tot zaterdag van 10.00 tot 22.45 uur. Op zondag is het geopend van 11.00 tot 15.00 uur.