10 beste musea in Malaga

Malaga is een van de meest bezochte steden in Spanje, maar als er één ding is dat u niet mag missen, dan zijn het wel de musea. Hier zijn de beste.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

10 beste musea in Malaga

Malaga, Spanje | ©Elvis Bekmanis

Naast een aangenaam klimaat het hele jaar door, is Malaga in Spanje bekend als de stad van de musea, dankzij het feit dat er natuurlijk een grote verscheidenheid aan musea verspreid over het hele land is, dus dit is een uitstekend plan om op te nemen onder de activiteiten om te zien en te doen in Malaga.

Hoewel het moeilijk is om te kiezen welke echt de beste zijn omdat er ruimte is voor alle smaken en genoegens, zijn enkele van de meest gewaardeerde door toeristen opgenomen in deze lijst, die alles omvat van kunst en schilderkunst, tot volksgeschiedenis en Vlaamse cultuur.

1. Picasso Museum Malaga

Picasso Museum Malaga| ©Francisco Ovies
Picasso Museum Malaga| ©Francisco Ovies

Het is niet ongebruikelijk dat Malaga een museum heeft gewijd aan het leven en werk van Pablo Picasso, als het in deze stad was dat de kunstenaar werd geboren. Het is een ervaring voor echte kunstliefhebbers en voor degenen die het werk waarderen van deze man die zijn leven wijdde aan de kunst.

In het museum worden momenteel meer dan 40 schilderijen, bijna 50 tekeningen, ongeveer 40 grafische werken en ongeveer 17 beeldhouwwerken tentoongesteld. Daarnaast bezit het museum meer dan 200 werken, waarvan sommige van zichzelf zijn en andere van de Almine en Bernard Ruiz-Picasso Foundation for Art, voor een totaal van ongeveer 400 werken, allemaal van Picasso.

Een bezoek aan dit museum is een van de 10 beste activiteiten in Malaga omdat het u de belangrijkste aspecten leert kennen rond het leven en werk van Picasso in zijn artistiek belangrijkste jaren. Als je als familie of met vrienden gaat, is het een goede plek om op te nemen in je lijst van dingen die je moet doen.

Details van belang

 • Locatie: Het is gelegen in het Buenavista paleis aan de 8e straat. Als u in de buurt verblijft kunt u erheen lopen.
 • Prijs: De prijzen variëren van 7 tot 9 euro per persoon. Het ticket van 9 euro is het volledige ticket, terwijl het ticket van 7 euro het gereduceerde ticket is. Ik raad u aan om de prijzen van het Picasso Museum in Malaga te bekijken voor meer gedetailleerde informatie.
 • Openingstijden: Het varieert afhankelijk van de maanden van het jaar, soms is het van 10:00 tot 18:00 uur, van 10:00 tot 19:00 uur en van 10:00 tot 20:00 uur. In alle gevallen is het geopend van maandag tot en met zondag. Vergeet niet de openingstijden van het Picasso Museum in Malaga in detail te controleren voordat u het museum bezoekt.

Boek uw tickets voor het Picasso Museum in Malaga

2. Carmen Thyssen Museum Malaga

Carmen Thyssen Museum Malaga| ©Manuela M
Carmen Thyssen Museum Malaga| ©Manuela M

In dit museum worden verschillende soorten werken uit alle tijden belicht. Het is een van de beste musea om te bezoeken als u alles wilt weten over oude kunst. Veel opmerkelijke namen van kunst maken deel uit van het werk dat voortdurend in het museum wordt tentoongesteld.

Ook raad ik u aan om, voordat u deze plek bezoekt, de officiële website te raadplegen om meer te weten te komen over de nieuwste kunsttentoonstellingen, want het museum bestaat niet alleen uit vaste tentoonstellingen, maar ook uit tijdelijke die slechts voor een bepaalde tijd beschikbaar zijn.

Maar daar blijft het niet bij, want het museum biedt ook veel activiteiten aan voor toeristen, van rondleidingen tot lezingen en forums waar wordt gediscussieerd over de kunst en kunststromingen die in het museum worden gepresenteerd.

Interessante details

 • Locatie: Het bevindt zich op het Plaza Carmen Thyssen aan de Calle Compañía 10.
 • Prijs: Kaartjes kosten tussen de 6 en 10 euro, afhankelijk van het soort kaartje dat u kiest.
 • Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 20.00 uur. Op maandag is het gesloten voor het publiek.

Boek uw tickets voor het Museo Carmen Thyssen Málaga

3. Centrum voor hedendaagse kunst van Málaga

Hedendaags Kunstcentrum van Málaga| ©William Vierstra
Hedendaags Kunstcentrum van Málaga| ©William Vierstra

Dit is een van de meest ongelooflijke plaatsen om kunst van alle tijden en in alle mogelijke vormen te leren kennen. Het is een plek waar u veel meer leert kennen dan schilderijen en beeldhouwwerken. Ze bieden bezoekers ook verschillende rondleidingen aan door de kunstgalerijen.

Een van de dingen die ik het meest aanbeveel aan dit Art Centre is het grote aantal workshops dat het aanbiedt aan bezoekers. Je kunt er teken- en schilderlessen volgen. Wat de tentoonstellingen betreft, een van de beste dingen aan dit museum is dat u de gelegenheid hebt om zowel de vaste als de tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Er zijn voortdurend tijdelijke tentoonstellingen die het werk van verschillende kunstenaars laten zien. Om op de hoogte te blijven van alle aangeboden tentoonstellingen raad ik u aan de website te bezoeken voordat u het museum bezoekt, zodat u kunt zien welke activiteiten er op het moment van uw bezoek beschikbaar zijn.

Details van belang

 • Locatie: Het is gelegen aan de Alemania Straat in Málaga.
 • Prijs: De toegang is gratis.
 • Openingstijden: Afhankelijk van het seizoen. In de winter is het geopend van 9:00 tot 23:30 uur. In de zomer is het geopend van 9:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 21:30 uur. In beide gevallen geopend van dinsdag tot zondag. Op maandag gesloten.

4. Auto en Mode Museum

Auto en Mode Museum| ©Victor Guerrero
Auto en Mode Museum| ©Victor Guerrero

Dit is een van de meest indrukwekkende musea die u kunt bezoeken in Malaga omdat hier de beste collecties luxe kleding en kledij aller tijden zijn ondergebracht.

Hier kunt u een groot aantal collecties zien van de meest representatieve modemerken zoals Chanel, Dior of Prada, die ook verbonden zijn aan zeer beroemde persoonlijkheden.

Op het gebied van auto's ziet u een ongelooflijke collectie van zeer goed vervaardigde auto's ter ere van de grote autofabrikanten aller tijden. Een van de uitgangspunten van het museum is dat de evolutie van auto's nauw samenhangt met de evolutie van de mode, en deze relatie wordt te allen tijde aan het publiek gepresenteerd.

Bijzonderheden

 • Locatie: Het is gevestigd in het gebouw La Tabacalera aan de Avenida Sor Teresa Prat 15 in Málaga.
 • Prijs: Kaartjes kosten meestal tussen de 5 en 9 euro, afhankelijk van het gekozen type kaartje.
 • Openingstijden: Het is geopend van 10.00 tot 14.30 uur en van 16.00 tot 19.00 uur van maandag tot en met zondag. De kassa's zijn open tot een half uur voor sluitingstijd.

Reserveer uw tickets voor het automobiel- en modemuseum

5. Centre Pompidou Málaga

Centre Pompidou Malaga| ©Pepe Chocolate
Centre Pompidou Malaga| ©Pepe Chocolate

Dit is ongetwijfeld een van de meest avant-gardistische plaatsen die u kunt vinden in Malaga en dat komt omdat het een mix is van veel kleuren gerangschikt in een enorme kubus die op zijn beurt meerdere pleinen heeft in de hele structuur. Het architectonische ontwerp van dit museum is al een spektakel.

Het is niet minder dan het enige Pompidou buiten Frankrijk, dus het is een goede plek om te bezoeken als u in Malaga bent. Pompidou toont een avant-gardistische en moderne stijl van hedendaagse kunst die je alleen kunt zien door dit of haar hoofdvestiging in Frankrijk te bezoeken.

Wat betreft de tentoonstellingen, het is een zeer interactief museum dat altijd verandert, dus de tentoonstellingen veranderen altijd, waardoor toeristen de kans krijgen om bij elk bezoek een nieuw museum te leren kennen.

Bijzonderheden

 • Locatie: Het is gelegen tussen de pieren 1 en 2 van de haven van Malaga, een bevoorrechte locatie voor een middagbezoek.
 • Prijs: Voor een enkeltje betaal je tussen de 4 en 9 euro. Als u een gecombineerde ervaring van drie musea wilt, kunt u tot 16 euro betalen voor een individueel kaartje. Met deze pas heeft u toegang tot dit museum, het Picasso Geboortehuis en de Russische Kunstcollectie, om de drie musea compleet te maken. U kunt ook kiezen voor een groepsticket dat tussen 7 en 10 euro kost als het een open museum is, en tot 65 euro als het een gesloten museum is.
 • Openingstijden: woensdag t/m maandag tussen 9.30 en 20.00 uur. Op dinsdag gesloten.

6. Museum van volkskunst en -gebruiken

Museum van volkskunst en -gebruiken| ©Andressa M
Museum van volkskunst en -gebruiken| ©Andressa M

Als u graag de wortels van alles wilt weten of als u gewoon wat meer wilt weten over de geschiedenis van Spanje en hoe deze zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, mag u dit bezoek aan het Museum van Volkskunst en -gebruiken niet missen.

U ziet hier onder meer gereedschappen, gebruiksvoorwerpen en voorwerpen uit het dagelijks leven van de Spanjaarden in de afgelopen eeuwen, van de 16e tot de 19e eeuw. U ziet er ook beelden en beeldjes die laten zien hoe de mensen er in die eeuwen uitzagen.

Ook interessant in het museum is de grote collectie kleding uit die tijd, ongelooflijk goed bewaarde jurken, accessoires en allerlei soorten kleding, zowel van mensen met geld en macht, als van slaven en bedienden.

Wat de indeling van de tentoongestelde voorwerpen betreft, deze zijn verdeeld volgens het soort werk. Enkele voorbeelden van de zalen zijn: de bakkerij, de traditionele keuken, de landelijke eetzaal, de visruimte, naast andere zalen waar de voorwerpen zijn opgesteld.

Bijzonderheden

 • Locatie: Het is gelegen aan het Plaza Enrique García Herrera in het centrum van Málaga.
 • Prijs: Kinderen onder de 14 jaar mogen gratis naar binnen, terwijl volwassenen een vergoeding van ongeveer 2 tot 4 euro moeten betalen. U kunt ook een groepsbezoek plannen waarbij u maximaal 2 euro per persoon betaalt als de groep uit minstens 10 bezoekers bestaat.
 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

7. Nationaal Museum van Luchthavens, Navigatie en Luchtvervoer

Nationaal Museum van Luchthavens, Navigatie en Luchtvervoer| ©Juan Jesus otero
Nationaal Museum van Luchthavens, Navigatie en Luchtvervoer| ©Juan Jesus otero

Dit is een van de leukste bezoeken als het gaat om musea. Het is een ervaring die ik u aanraad met familie en vrienden, maar vooral met kinderen. Dit is een activiteit waar ze erg van genieten omdat ze leren terwijl ze plezier hebben.

Het museum geeft je de mogelijkheid om veel meer te doen dan alleen naar grote, iconische vliegtuigen te kijken. Je kunt naar binnen gaan en de vliegtuigen aanraken, de propellers bewegen en zien hoe de douanestations er in grootmoeders tijd uitzagen.

Al deze attracties worden gemengd met een ongelooflijk landschap en een verscheidenheid aan plaatsen om te zien en te fotograferen tijdens uw bezoek. Deze plek is dus perfect om te bezoeken tijdens elk moment van het jaar, maar ik raad je vooral aan om het op te nemen in je top 10 dingen om te doen in Málaga in de zomer.

Details van belang

 • Locatie: Het is gelegen aan het Plaza Pierre Georges Latécoère, direct naast het General Aviation gebouw.
 • Prijs: Zowel de entree als de parkeerservice zijn geheel gratis.
 • Openingstijden: Geopend van woensdag tot zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en op dinsdag van 10.00 tot 20.00 uur. Op maandag gesloten.

8. Museum van Málaga

Museum van Málaga| ©Liliana G
Museum van Málaga| ©Liliana G

Dit is ongetwijfeld het grootste museum in Málaga en is een van de plaatsen die u zeker moet bezoeken tijdens uw rondreis langs de meest interessante musea in de stad. Hier ziet u kunstwerken uit alle tijden, maar ook beeldhouwwerken en schilderijen van de meest bekende kunstenaars wereldwijd.

Een van de dingen die u het leukst zult vinden aan een bezoek aan dit museum is dat u er een interactieve ervaring kunt opdoen, dat wil zeggen dat het meer is dan alleen het bekijken van de kunstwerken. Een deskundige gids leert u alles wat u moet weten over elk van de werken in dit museum.

Als u met kinderen gaat, zullen zij zeker veel plezier beleven, omdat het museum er veel aan gelegen is de kleintjes wat bij te brengen over kunst, maar dan vanuit een veel leuker perspectief. Ze hebben meestal verschillende soorten activiteiten voor kinderen, van interactieve tentoonstellingen tot workshops en dergelijke.

Details van belang

 • Locatie: Het ligt aan het Aduana plein en je kunt er met het openbaar vervoer komen.
 • Prijs: In dit geval zijn kaartjes gratis voor EU-burgers, maar voor buitenlanders is de prijs ongeveer 1,5 euro.
 • Openingstijden: Geopend van dinsdag tot donderdag van 9.00 tot 21.00 uur. Op zon- en feestdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Gesloten op maandag, met uitzondering van de maandag voor een feestdag.

9. Interactief Muziekmuseum

Interactief Muziekmuseum| ©Lupe Montejo
Interactief Muziekmuseum| ©Lupe Montejo

Dit is een van de interessantste interactieve musea voor jong en oud. Binnen kunt u een groot aantal instrumenten bekijken in de verschillende tentoonstellingen die het museum aanbiedt. Maar u kunt ook genieten van verschillende tijdelijke tentoonstellingen die het uiterlijk voortdurend verversen.

Aangezien het een interactief museum is, krijgt u de kans om verschillende instrumenten te bespelen met de hulp van een virtuele leraar die de toeristen leert hoe ze elk van de instrumenten in deze ruimte moeten bespelen. U kunt ook een tentoonstelling van grote instrumenten bekijken.

Een van de beste dingen die je in dit museum kunt ervaren is de helende kracht van muziek. Als je met de kinderen gaat, krijgen ze de kans om elk van de tentoonstellingszalen te bezoeken en ze zullen zeker veel plezier beleven aan het oefenen met elk van de instrumenten die zijn opgesteld om te spelen, dus het is zeker een activiteit die ik zou opnemen in de lijst van dingen om te zien en te doen in Malaga met kinderen.

Details van belang

 • Locatie: Het is gevestigd in het Palacio Conde de las Navas in Calle Beatas, 15 in Málaga.
 • Prijs: Voor kinderen onder de 6 jaar is de entree gratis. Voor mensen ouder dan 65 jaar kan de entree maximaal 3 euro kosten, terwijl de algemene toegang ongeveer 5 euro per persoon kost.
 • Openingstijden: Het is geopend voor het publiek op maandag van 10:30 tot 16:00 uur. Het is ook geopend van dinsdag tot zondag van 10:30 tot 19:30 uur.

10. Museum van Flamencokunst

Museum van Flamencokunst Peña Juan Breva| ©Antonio J D
Museum van Flamencokunst Peña Juan Breva| ©Antonio J D

Het Museum voor Flamencokunst is een van de juweeltjes die u kunt bezoeken in de stad van de musea. U kunt in het museum genieten van verschillende activiteiten, van lezingen tot workshops en tijdelijke tentoonstellingen die u de evolutie van de flamenco door de tijd heen laten zien.

Binnen deze plek kun je verschillende elementen zien die te maken hebben met flamenco kunst, kostuums, instrumenten, soorten dansen en toques, onder andere bestemd om alles te laten zien wat de lokale artiesten nodig hebben om de beste flamenco shows in Malaga en Spanje op te voeren.

Als u dit museum wilt bezoeken tijdens uw reis naar Malaga, raad ik u aan eerst de website van de plaats te bekijken, zodat u kunt zien welke tentoonstellingen en workshops beschikbaar zijn voor de tijd van uw bezoek. U kunt het opnemen als een van de plaatsen om te bezoeken op uw lijst van dingen om 's avonds te zien en te doen in Málaga, gezien de ruime openingstijden.

Details van belang

 • Locatie: Het is gelegen aan de Calle Ramón Franquelo 4 in Málaga.
 • Prijs: De toegang tot het museum is gratis.
 • Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 23:00 uur.