Openingstijden Picasso Museum Malaga

Als er één plek is die je niet mag missen in Malaga is het Picasso Museum, er zijn zelfs twee plekken gewijd aan het leven van de kunstenaar. Maar hier ga ik je vertellen wanneer je dit museum moet bezoeken.

Andressa García

Andressa García

9 minuten lezen

Openingstijden Picasso Museum Malaga

Picasso Museum van Málaga | ©iDip

Het Picasso-museum is erg aantrekkelijk in Malaga omdat de prominente kunstenaar in deze stad werd geboren, dus het is niet ongebruikelijk dat er een museum speciaal aan zijn leven en werk is gewijd. Dus als er één activiteit is die je moet toevoegen aan je lijst met dingen die je moet zien en doen in Malaga, dan is dit het wel.

Het museum is het hele jaar door geopend, maar afhankelijk van het seizoen en de dagen dat je het museum wilt bezoeken, zul je op een bepaald tijdstip moeten gaan. Dit flexibele tijdschema is ideaal om dit museum op te nemen tussen de must-sees in de stad.

Algemene openingstijden van het Picasso Museum in Malaga

Picasso-museum in Malaga| ©Zlatko Unger
Picasso-museum in Malaga| ©Zlatko Unger

Als algemene regel geldt dat het Picasso Museum in Malaga elke dag om 10 uur open gaat, er is geen tijd van het jaar dat het iets later of iets eerder open gaat. De sluitingstijd daarentegen kan veranderen afhankelijk van de specifieke dag en ook afhankelijk van het seizoen van het jaar.

De openingstijden van het museum kunnen ook verschillen van die van andere ruimtes binnen het complex, zoals de bibliotheek, de winkel of de cafetaria. Het is ook belangrijk om te weten dat toegang tot elk van deze plekken wordt geaccepteerd tot een paar minuten voor sluitingstijd.

In het geval van het museum kun je tot 30 minuten voor sluitingstijd naar binnen en 10 minuten voor sluitingstijd kun je het terrein weer verlaten. De cafetaria, de winkel en de boekwinkel mogen tot 15 minuten voor sluitingstijd worden betreden.

Wat betreft de openingstijden van de bibliotheek moet je weten dat deze iets eerder opengaat dan het museum, rond 9.00 uur en sluit om 15.00 uur. Toegang tot deze plek is alleen op afspraak, dus voordat je besluit erheen te gaan, moet je een kaartje reserveren. De winkel en boekwinkel hebben dezelfde openingstijden als het museum, net als het café.

Boek je tickets voor het Picasso Museum in Malaga

Weekend openingstijden van het Picasso Museum in Malaga

Toegang tot het museum| ©Daniel Lobo
Toegang tot het museum| ©Daniel Lobo

In het weekend zet het museum zijn deuren wagenwijd open om alle bezoekers en toeristen te verwelkomen die ervan overtuigd zullen zijn dat dit een van de 10 beste musea in Malaga is.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, maakt dit museum geen onderscheid tussen zaterdag, zondag of welke dag van de werkweek dan ook. In het weekend werkt het volgens hetzelfde vaste schema als de rest van de dagen.

Waar je rekening mee moet houden als je het museum in het weekend wilt bezoeken, is het aantal mensen dat je naar binnen kunt krijgen. Over het algemeen is het in het weekend het drukst in het museum.

Als je het museum in het weekend wilt bezoeken, raad ik je aan om vroeg te komen zodat je tijdens de openingstijd naar binnen kunt om de hoeveelheid mensen te vermijden die na het middaguur het museum komen bezoeken.

Openingstijden van het Picasso Museum in Malaga

Picasso Museum in Malaga bij nacht| ©Alvaro Tapia
Picasso Museum in Malaga bij nacht| ©Alvaro Tapia

s Avonds is het Picasso-museum korte tijd geopend voor het publiek. Tussen juli en augustus worden de openingstijden verlengd tot 20:00 uur, dus in die tijd van het jaar is het een goed idee om het op te nemen in de lijst van dingen om 's avonds te doen in Málaga.

Tussen maart en juni en vervolgens tussen september en oktober zijn de openingstijden verlengd tot 19:00 uur. Tussen november en februari zijn de openingstijden slechts tot 18:00 uur.

Er is ook een andere manier om 's avonds van het museum te genieten en dat is door de verschillende voorstellingen bij te wonen die worden gepresenteerd in de ruimtes van het museum die daarvoor zijn gereserveerd. Er worden veel culturele activiteiten aangeboden op de website, dus voordat je gaat kun je kijken wat er allemaal wordt aangeboden.

Hoewel de tijden waarop de voorstellingen van de culturele agenda worden gepresenteerd variëren, beginnen ze meestal rond 20:00 uur. Over het algemeen zijn dit hedendaagse kunstpresentaties die het werk van Picasso belichten, en er zijn ook vaak klassieke muziekoptredens.

Tijdschema voor rondleidingen in het Picasso Museum in Malaga

Picasso-museum in Malaga| ©ForceMajeureMontenegro
Picasso-museum in Malaga| ©ForceMajeureMontenegro

Rondleidingen in het Picasso Museum zijn een van de must-visit voordelen van het Picasso Museum in Malaga. Er zijn twee soorten rondleidingen die je kunt doen en afhankelijk van de rondleiding is deze korter of langer.

Je kunt kiezen voor de express rondleidingen die ongeveer 30 minuten duren en beschikbaar zijn tijdens de reguliere openingstijden van het museum. Je kunt ze aanvragen bij de kassa zodra je aankomt. Voor deze rondleidingen hoef je niet te reserveren. Het belangrijkste voordeel is dat je alles over de plek te weten komt van een deskundige gids die je alles vertelt wat je moet weten over het museum en de tentoonstellingen erin.

Aan de andere kant heb je de optie om de volledige rondleiding te boeken, waarmee je de hele plek in ongeveer 50 minuten kunt bezoeken. Een van de voordelen van deze complete rondleiding is dat je hem van tevoren online kunt boeken. Als je bij de kassa aankomt, kun je het museum binnengaan en word je begeleid door een gids die je alles vertelt wat je moet weten over de tentoonstellingen.

Deze uitgebreide rondleiding wordt ook aangeboden tijdens dezelfde openingstijden als de dagelijkse openingstijden van het museum. Om van de geplande rondleiding te kunnen genieten, moet je echter minstens anderhalf uur voor sluitingstijd het museum binnengaan, zodat je zeker weet dat je de rondleiding op je gemak kunt meemaken.

Openingstijden van de speciale programma's in het Picasso Museum in Malaga

Picasso-museum in Malaga| ©Dave Pinter
Picasso-museum in Malaga| ©Dave Pinter

Het Picasso Museum biedt zijn bezoekers verschillende speciale programma's, waarvan sommige van culturele aard zijn, zoals een compendium van muzikale presentaties en kunstwerken. Er zijn ook educatieve programma's met kunstworkshops voor kinderen en volwassenen.

Als je het museum wilt bezoeken om van deze speciale programma's te genieten, raad ik je aan eerst de website te bezoeken om te zien wat deze programma's te bieden hebben.

De culturele programma's beginnen meestal elke dag om 20:00 uur. Soms beginnen de voorstellingen iets eerder en eindigen ze op hetzelfde tijdstip als het museum sluit. De sluitingstijd van het museum valt niet altijd samen met de presentatietijd van het culturele programma.

In het geval van workshops en andere educatieve programma's hebben ze vaak een iets flexibeler schema omdat ze speciaal bedoeld zijn om kinderen te vermaken, dus dit is een activiteit die je niet mag overslaan tussen de dingen die je kunt zien en doen in Malaga met kinderen. Het aanbod van workshops wordt voortdurend bijgewerkt op de website van het museum, maar het schema is over het algemeen tussen 9:00 en 14:00 uur.

Openingstijden van het Picasso Museum in Malaga in de zomer

Binnen in het museum| ©Francisco Ovies
Binnen in het museum| ©Francisco Ovies

De openingstijden van het museum kunnen veranderen afhankelijk van de tijd van het jaar. In het geval van het zomerseizoen, dat in Spanje van juni tot september duurt, heeft de ingang van het museum langere openingstijden. Dit is dus een goede activiteit om op te nemen in de top 10 dingen om te zien en te doen in Malaga in de zomer.

Tijdens de maand juni is het museum geopend voor het publiek van 10:00 tot 19:00 uur. Van juli tot augustus kun je het museum bezoeken van 10:00 tot 20:00 uur. Vanaf september worden de openingstijden elke dag verlengd tot 19:00 uur.

Hoewel de website van het museum geen exacte details geeft over de exacte openingstijden in de zomer, worden wel de werktijden voor elke maand van het jaar aangegeven.

Op welke dagen is het Picasso-museum in Malaga gesloten?

Picasso Museum in Malaga| ©Zappa
Picasso Museum in Malaga| ©Zappa

Het Picasso Museum werkt bijna het hele jaar door, inclusief weekenden en veel feestdagen. Er zijn echter een paar dagen in het jaar waarop het museum een pauze neemt en dan terugkeert om de beste tentoonstellingen te presenteren aan de vele bezoekers die elke dag naar het museum komen.

Elke 25 december, 1 en 6 januari zijn de deuren van het museum gesloten voor de feestdagen. In het geval van de kerstvakantie, 24 december, 31 december en 5 januari, zijn de openingstijden van 10:00 tot 15:00 uur.

Beste tijd en/of tijdstip om het Picasso Museum in Malaga te bezoeken

Kinderen in het museum| ©Daniel Lobo
Kinderen in het museum| ©Daniel Lobo

De beste tijd om het Picasso Museum te bezoeken is ongetwijfeld in het laagseizoen, wanneer het aantal bezoekers in Málaga aanzienlijk lager is dan op andere tijden van het jaar. Het laagseizoen loopt van oktober tot maart, dus dit is zowel een goede tijd om de stad te bezoeken als om naar het museum te gaan.

Een nadeel van een bezoek aan het museum in het laagseizoen is dat de tentoonstellingen wat kariger zijn, maar als je er nog nooit bent geweest en je wilt een aantal van de top 10 dingen om te doen in Malaga ervaren, dan is dit een goede optie om de museumstad te leren kennen.

Mijn ervaring is dat als je tijd hebt om het Picasso Museum op te nemen in je lijst van dingen om te doen in Malaga, je er zeker van moet zijn dat je tijd hebt om het te bezoeken, ongeacht de tijd van het jaar waarin je de stad bezoekt.

Dienstregeling vervoer naar het Picasso-museum in Malaga

Bus in Malaga| ©Haydn Blackey
Bus in Malaga| ©Haydn Blackey

Om bij het Picasso Museum te komen heb je verschillende opties, je kunt het openbaar vervoer gebruiken, een huurauto nemen of een taxi nemen. Als je met een huurauto of taxi reist, is de tijd die je kiest om het museum te bezoeken geen probleem. Als je echter met het openbaar vervoer reist, kan het anders lopen.

Met het openbaar vervoer kun je het museum op verschillende manieren bereiken. Er zijn bussen beschikbaar op de routes 14, 19, 3, 9, C2 en M110. Deze bussen hebben een handige dienstregeling waarmee je het museum kunt bezoeken, want ze rijden elke dag van 6:30 tot 23:00 uur.

Je kunt ook de trein nemen, waarvan de lijnen C1 en C2 je heel dicht bij het museum brengen. De trein heeft ook een zeer flexibele dienstregeling, hij rijdt bijna 24 uur per dag, want hij begint te rijden om 00:20 en stopt om 23:50, dat wil zeggen dat hij maar 30 minuten per dag stopt.

Een minder flexibele optie om het museum te bereiken wanneer je maar wilt is de metro, die van maandag tot en met vrijdag werkt van 8:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 15:00 uur. Op zondag is de metro gesloten. De lijn die je moet gebruiken om bij het museum te komen is nummer 1.

Als je naast het Picasso Museum van Málaga nog andere plaatsen wilt bezoeken, kun je ook de toeristenbus nemen die je heel dicht bij het museum brengt, maar ook dicht bij andere toeristische plaatsen die je kunt bezoeken.

Boek je ticket voor de toeristenbus in Malaga

Dienstregeling van de bezienswaardigheden in de buurt van het Picasso-museum in Malaga

Museum Revello De Toro| ©Gerof H
Museum Revello De Toro| ©Gerof H

Vlakbij het Picasso Museum in Malaga vind je een aantal attracties die je zeker leuk zult vinden in deze stad. Twee van hen zijn musea, het Museo Revello de Toro en het Museo de Málaga, opgenomen in de top 10 beste musea om te zien in deze stad.

De openingstijden om het Museo Revello te bezoeken zijn van 10:00 tot 20:00 van dinsdag tot zaterdag. Op zondag is het geopend van 10:00 tot 14:00 uur, terwijl het op maandag gesloten is.

In het geval van het Museum van Málaga is het van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur. Op zondag is het open van 9:00 tot 15:00 uur en op maandag is het gesloten. Een andere plek die je heel dicht bij het Picasso Museum kunt bezoeken is het Alcazaba, dat ook op maandag gesloten is; maar als je deze laatste plek wilt bezoeken, raad ik je aan om van tevoren de volledige openingstijden en prijzen te controleren.

Van dinsdag tot zaterdag is het geopend van 9:00 tot 18:00 uur. Op zon- en feestdagen is het geopend van 9:00 tot 15:00 uur. Op maandag is het gesloten, behalve op maandagen aan de vooravond van feestdagen, dan is het op dezelfde tijden geopend als op zondag.

Boek je bezoek aan La Alcazaba