Prijzen Alcazaba in Malaga

Het Alcazaba in Malaga is ongetwijfeld een monument dat herinnert aan de Islamitische periode in Spanje. Ik laat je alle prijzen en aanbiedingen zien waarvan je kunt profiteren om het te bezoeken.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

Prijzen Alcazaba in Malaga

De Alcazaba van Málaga | ©Kristoffer Trolle

Van gratis toegang op een dag van de week tot tickets met korting, je hebt vele kostenopties om het Alcazaba binnen te gaan, waardoor het een uitstekend plan is om op te nemen in je lijst van dingen om te zien en te doen in Málaga.

Het betreden van het Alcazaba van Malaga is het beste wanneer je meer dan één dag hebt om de stad te bezoeken, want dan heb je niet alleen de mogelijkheid om deze plek te bezoeken, maar ook het grote Gibralfaro kasteel dat op de top van de gelijknamige berg ligt.

Hoeveel kosten kaartjes voor het Alcazaba van Málaga?

Het Alcazaba| ©F Delventhal
Het Alcazaba| ©F Delventhal

De algemene toegang tot het Alcazaba heeft een standaardprijs gedurende het hele jaar en ligt over het algemeen rond de 3,50 euro. Je moet weten dat binnen het complex waar het Alcazaba zich bevindt ook het Gibralfaro kasteel te vinden is, dus als je elk van de monumenten apart wilt bezoeken, moet je voor elk ongeveer 3,50 euro betalen.

Hoewel ze zich op dezelfde plaats bevinden, liggen beide ver genoeg uit elkaar dat je een individuele toegangsprijs moet betalen om ze te zien. Het Alcazaba ligt aan de voet van de berg. Om terug te komen op de algemene toegangsprijzen, moet je weten dat deze toegangsprijzen gelden voor het grote publiek.

Ongeacht de datum waarop je wilt gaan of het tijdstip, over het algemeen kosten deze kaartjes altijd rond de 3,50 euro. Deze prijs is inclusief uw eigen rondleiding door alle faciliteiten, waarbij u tijdens uw bezoek altijd de regels moet respecteren.

Tickets kunnen ook worden gekocht voor groepen van meer dan 10 personen. Als je het Alcazaba met je familie of vrienden wilt bezoeken, kun je dat doen door iets minder per kaartje te betalen. Voor groepen van minstens 10 personen kan dit ticket ongeveer 2,50 euro per persoon kosten.

Boek uw bezoek aan het Alcazaba

Ticketprijzen voor het Alcazaba van Málaga aan de kassa

Alcazaba| ©Alf Melin
Alcazaba| ©Alf Melin

Hoewel er bepaalde manieren zijn waarop je online tickets voor deze plek kunt kopen, moet je over het algemeen de tickets voornamelijk aan de kassa betalen.

Met betrekking tot de betaalmethoden, zult u te weten komen wanneer u bij de kassa aankomt, welke soorten betalingen zij accepteren om uw ticket te kopen. Het is belangrijk om te weten dat u om uw kaartje aan het loket te kopen, ongeveer 20 tot 30 minuten voor het tijdstip waarop u met de rondleiding wilt beginnen, aanwezig moet zijn.

Aangezien dit de belangrijkste manier is om tickets te kopen, zijn er meestal veel mensen ter plaatse, die wachten om hun ticket te nemen en aan de tour te beginnen. In zekere zin is het fysieke ticket voordelig, want je krijgt een leuk aandenken aan je bezoek aan de plaats.

Net als bij individuele kaartjes, moeten kaartjes voor grote groepen van meer dan 10 personen aan de kassa worden gekocht om de korting te krijgen, en ook hier raad ik je aan om minstens 20 tot 30 minuten voor de rondleiding die je verwacht te gaan doen ter plaatse te zijn.

Ticketprijzen voor het Alcazaba van Málaga voor kinderen

Het Alcazaba| ©Nirgal Ksi
Het Alcazaba| ©Nirgal Ksi

Het Alcazaba is toegankelijk voor het grote publiek, maar in het geval van kinderen, in tegenstelling tot andere musea en andere plaatsen van toeristisch, historisch en cultureel belang in Spanje en specifiek in Málaga, zijn de kaartjes meestal hetzelfde geprijsd als die voor volwassenen.

Zo moeten kinderen een volledige toegangsprijs van 3,5 dollar per stuk betalen. Op die manier weet u dat u, om met kinderen naar binnen te gaan, de toegangsprijs voor hen moet tellen, tegen de volle prijs.

De prijs voor scholen kan een beetje variëren, omdat er een speciale rondleiding wordt aangeboden, gedramatiseerd of met de speciale creatie van bepaalde gymkhanas die de kinderen zullen motiveren om meer details te willen weten van het verhaal dat binnenin het Alcazaba wordt verteld. In die zin kunnen kaartjes voor elk kind tussen 6 en 8 euro bedragen.

Prijs van gecombineerde tickets voor het Alcazaba van Malaga en het Gibralfaro kasteel

Alcazaba| ©Fernando Ceballos
Alcazaba| ©Fernando Ceballos

Zoals je weet, zijn zowel het Gibralfaro Kasteel als het Alcazaba monumenten die zich binnen hetzelfde complex op de berg van Gibralfaro bevinden, maar het zijn geen monumenten die zo dicht bij elkaar liggen dat een bezoek aan de ene een bezoek aan de andere is.

Om te beginnen moet u weten dat u voor een bezoek aan beide musea 3 tot 3 en een half uur nodig hebt, omdat u in elk van beide gemakkelijk anderhalf uur kunt besteden aan een rondleiding door elke ruimte binnenin. In elk geval, als je er de tijd voor hebt, is het een goede rondleiding om een hele dag of minstens een halve dag te zien.

Als u beide sites tegelijk wilt bezoeken, hebt u twee opties. De ene is individueel tickets kopen en individueel genieten van het Gibralfaro kasteel en het Alcazaba.

De andere optie is om een combinatieticket te kopen voor de volledige rondleiding door beide monumenten, die je aan de kassa kunt kopen op de dag dat je gaat. In het laatste geval kost het algemene toegangskaartje ongeveer 5,50 euro per persoon. Als u met een groep van meer dan 10 personen gaat, betaalt u minstens 4 euro per kaartje.

Is het gratis om het Alcazaba in Málaga binnen te gaan en is het de moeite waard?

Alcazaba| ©Gerben Jacobs
Alcazaba| ©Gerben Jacobs

Net als veel van de top 10 musea in Málaga, zoals het Carmen Thyssen Museum, is het Alcazaba een van die musea waar je een paar momenten gratis toegang hebt. Dit is zeer interessant om te weten voor het geval uw reis naar Malaga samenvalt met de gratis dag van het museum.

Gratis toegang voor het grote publiek is elke zondag mogelijk, een dag van de week die over het algemeen door de andere musea wordt gekozen om gratis bezoeken aan te bieden. Voor zowel het Alcazaba als het Gibralfaro kasteel begint de gratis toegang op zondag om 14:00 uur.

Er is geen gratis toegang op basis van leeftijd of handicap, dus wanneer je naar het Alcazaba of het Gibralfaro kasteel gaat, moet je ofwel de volledige toegangsprijs betalen of een gereduceerde, al naar gelang het geval.

Boek uw tickets voor het Museo Carmen Thyssen

Wie mag het Alcazaba gratis bezoeken?

Uitzicht op het Alcazaba en het Romeinse theater| ©Johannes Schwanbeck
Uitzicht op het Alcazaba en het Romeinse theater| ©Johannes Schwanbeck

Wanneer het monument gratis toegankelijk is, hebben alle bezoekers gegarandeerd toegang, zonder uitzondering. Zoals u weet, moeten alle mensen die deze plaats willen bezoeken buiten de zondag, de dag waarop de gratis toegang wordt geactiveerd, betalen.

Het is belangrijk dat u, voordat u gratis naar het Alcazaba gaat, rekening houdt met het aantal mensen dat gewoonlijk deze monumenten bezoekt door gebruik te maken van het gratis uur, dus ik raad u aan minstens twee uur voor sluitingstijd te gaan, om maximaal te kunnen genieten van het bezoek aan beide plaatsen.

Verlaagde tarieven voor toegang tot het Alcazaba van Málaga

Alcazaba| ©Herbert Frank
Alcazaba| ©Herbert Frank

Omdat er geen gratis toegang is voor welk publiek dan ook in het Alcazaba, bieden ze wel tickets met korting aan, wat betekent dat ze een lagere prijs vragen dan de algemene toegang als je voldoet aan de voorwaarden die bij de kassa worden gevraagd.

Tickets met korting gelden alleen voor studenten, mensen met een handicap van minstens 33%, 65-plussers, gepensioneerden en werklozen. Vult u geen van deze plaatsen in, dan moet u de volledige toegangsprijs betalen.

De ticketkorting bedraagt meer dan 50% van de normale ticketprijs, waarbij de prijs voor gereduceerde tickets ongeveer 1,50 Euro bedraagt. Deze ticketkortingen gelden elke dag van de week, ook op feestdagen wanneer de locatie open is voor het publiek.

Hoeveel kost de entree als je een rondleiding door het Alcazaba van Málaga wilt toevoegen?

Alcazaba, Málaga| ©laredawg
Alcazaba, Málaga| ©laredawg

Rondleidingen in het Alcazaba zijn het geld meer dan waard, vooral omdat dit type rondleiding je een veel dieper inzicht geeft in de rijke geschiedenis en cultuur die achter deze muren schuilgaat. Of je de rondleiding nu wel of niet meeneemt, dit is een tour die wordt beschouwd als een van de beste excursies in Malaga vanwege de historische en culturele bijdrage.

U kunt kiezen uit verschillende soorten rondleidingen als u wilt genieten van een bezoek aan de monumenten zonder details te missen. De rondleidingen zijn ingedeeld in: klassieke rondleidingen, privé rondleidingen, schoolrondleidingen en gratis rondleidingen.

Natuurlijk heeft elk zijn eigen prijslijst en tijdschema. Ik zal je iets meer vertellen over hun prijzen, als je meer informatie wilt over de openingstijden van het Alcazaba, raad ik je aan hier meer over te lezen.

Klassieke tour

In het geval van de eerste optie, de klassieke rondleiding, is het een rondleiding met de experts van de plaats die je alles zullen vertellen wat je moet weten over het Alcazaba en zijn geschiedenis. Je zult ook in staat zijn om te delen met andere toeristen die in het gebied zijn om dit paar monumenten van dichterbij te bekijken.

Dit is een tour die je alleen kunt doen, met je familie of met je vrienden, ook dit soort tours zijn activiteiten die je kunt doen in Malaga met kinderen. Het is voor iedereen toegankelijk. Wat betreft de prijs, deze kan variëren tussen de 4 en 10 euro, afhankelijk van de conditie van elke bezoeker.

Van maandag tot zaterdag moeten kinderen van 4 tot 15 jaar ongeveer 4 euro betalen om van de rondleiding met entree te genieten, terwijl studenten ongeveer 5 euro betalen en de rest van het volwassen publiek minstens 6 euro moet betalen om binnen te komen.

Op zondag gaan de prijzen iets omhoog, waarbij de prijs van de rondleiding inclusief entree voor kinderen tussen 4 en 15 jaar ongeveer 6 euro bedraagt. Studenten moeten ongeveer 8 euro betalen en de rest van het publiek dat een rondleiding wil, moet minstens 10 euro per persoon betalen.

Privé-rondleiding

In het geval van de privérondleiding veranderen de voorwaarden een beetje omdat het een rondleiding is die gericht is op groepen mensen, familie of vrienden die samen reizen. Als dit het geval is, dan is dit het beste alternatief, waarbij je een gezamenlijk ticket betaalt en geniet van een gepersonaliseerde en volledig privé rondleiding door het hele Alcazaba complex.

In dit geval kunnen de prijzen variëren naargelang de grootte van de groep, onderverdeeld in drie prijzen: één voor kleine groepen, één voor middelgrote groepen en één voor grote groepen.

Als je met een kleine groep familie en vrienden gaat, betaal je ongeveer 85 euro per groep. Er moeten tussen de één en vier personen aanwezig zijn, niet meer dan dat. Ben je met een groep tussen de 5 en 12 personen, dan kost de rondleiding inclusief entree 130 euro per groep.

Voor grotere groepen van 13 tot 25 personen, dan is de entree plus rondleiding per groep 185 euro. In alle gevallen duurt de rondleiding één tot anderhalf uur.

Rondleiding voor scholen

Deze is speciaal gericht op groepen kinderen en scholieren, dus het is niet het soort rondleiding dat toegankelijk is voor toeristen. Maar ik zal uitleggen hoe het werkt. Bij dit type schooltour moet je tussen de 6 en 10 euro per leerling betalen.

In dit geval hangt de betaling niet alleen af van het aantal leerlingen, maar ook van het soort rondleiding. Er zijn drie manieren om het Alcazaba te bezoeken tijdens deze schoolrondleidingen. Een daarvan is met gedramatiseerde bezoeken, een andere is een historische en culturele rondleiding en het derde type is met gymkhanas inbegrepen.

Elk van de verschillende manieren om de site te bezoeken is beschikbaar voor bepaalde leeftijdsgroepen. Maar in ieder geval variëren de prijzen van elk van de praktijken afhankelijk van het aantal kinderen in elke groep. De historische en culturele bezoeken kosten ongeveer 6 euro voor meer dan 50 leerlingen en ongeveer 8 euro voor minder dan 50 leerlingen.

De gedramatiseerde bezoeken kosten minstens 8 euro per kind voor groepen van 50 of meer kinderen, en 10 euro per kind voor groepen van minder dan 50 kinderen. De gymkana's hebben dezelfde prijs als de culturele bezoeken.

Toegangsprijzen voor het Alcazaba van Málaga in het hoogseizoen vs. het laagseizoen

Plaza de Armas, Het Alcazaba| ©Paul VanDerWerf
Plaza de Armas, Het Alcazaba| ©Paul VanDerWerf

De prijzen zijn altijd hetzelfde in elk seizoen van het jaar. In het Alcazaba is er geen prijsverschil omdat het monument wordt bezocht in het drukste seizoen van het jaar in de tijd dat de stad verlaten is.

Dit is een groot voordeel omdat het betekent dat het altijd een goede optie zal zijn om op te nemen in je top 10 dingen om te doen in Málaga, zonder na te denken of het een goedkopere of duurdere activiteit zal zijn dan op andere momenten.

Hoe kun je besparen bij een bezoek aan het Alcazaba van Málaga?

Binnen in het Alcazaba van Málaga| ©Nick Kenrick
Binnen in het Alcazaba van Málaga| ©Nick Kenrick

Een van de beste manieren om te besparen op een bezoek aan het Alcazaba is zonder twijfel om op zondag te gaan wanneer de toegang gratis is, maar dit heeft zijn nadelen en dat is dat je nog steeds moet betalen voor een rondleiding als je wilt dat iemand anders je alles uitlegt over de plek die je bezoekt.

Als u besluit een rondleiding te volgen, raad ik u aan de gedeelde tour te kiezen in plaats van de privé tour, omdat u dan in principe dezelfde ervaring opdoet, behalve dat u deze tour kunt delen met andere mensen buiten uw tourgroep. En zonder twijfel zijn de besparingen opmerkelijk, aangezien de algemene prijs van een normale rondleiding 10 euro bedraagt.

Wat u ook moet weten is dat u, om bij het Alcazaba te komen, een toeristische buskaart voor Malaga kunt kopen, die u naar enkele van de belangrijkste plaatsen in de stad brengt, waaronder dit paar monumenten. Ik raad u aan om informatie te zoeken over deze toeristenbus die u geld zal besparen op uw bezoek aan de stad en het Alcazaba.

Boek uw toeristische bustour in Malaga

Kan ik gratis toegang krijgen tot het Alcazaba van Málaga met een toeristenkaart van de stad?

Alcazaba van Málaga| ©Herbert Frank
Alcazaba van Málaga| ©Herbert Frank

MalagaPass is de kaart waarmee u verschillende hoeken en iconische plaatsen in de stad kunt verkennen, en natuurlijk mogen het Alcazaba en het Gibralfaro Kasteel niet ontbreken.

Een van de voordelen die deze kaart u biedt is de mogelijkheid om hem vooraf te kopen en te activeren wanneer u maar wilt. Het Alcazaba, het Gibralfaro kasteel, het Romeinse theater en vele andere iconische bouwwerken van Malaga, zowel uit het moderne als het Islamitische Spanje, zijn slechts enkele van de interessante plaatsen om te bezoeken.

Wanneer u deze kaart koopt, krijgt u gratis toegang tot alle plaatsen die ik hierboven heb genoemd en ook tot vele andere die in de lijst van plaatsen op de kaart zijn vermeld. U krijgt ook een expliciete kaart van elk van de te bezoeken plaatsen en een aanzienlijke korting in de plaatsen en etablissementen die met de MálagaPass sticker zijn aangeduid.