12 dingen om te doen in Malaga met kinderen

Malaga bezoeken met kinderen kan een uitdaging zijn, maar ik verzeker je dat de stad je een groot aantal gezinsplannen biedt waar je dol op zult zijn.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

12 dingen om te doen in Malaga met kinderen

Kathedraal van Málaga | ©Emilio

Van fietstochten tot het vinden en ontdekken van het interieur van de mooiste paleizen en monumenten van Málaga Al Andalus, deze stad biedt een eindeloos aantal plannen waar kinderen dol op zullen zijn.

Hier zijn een aantal ideeën waaruit je kunt kiezen en je zult je realiseren dat met kinderen gaan zeker een van de beste dingen is die je kunt zien en doen in Málaga, vooral als je ze leuke en familiale momenten wilt bezorgen.

1. Klimmen naar het Alcazaba en het Gibralfaro kasteel

Uitzicht op het Alcazaba en het Romeinse theater| ©Johannes Schwanbeck
Uitzicht op het Alcazaba en het Romeinse theater| ©Johannes Schwanbeck

Het Alcazaba en het Kasteel van Gibralfaro zijn interessante monumenten om te bezoeken in de stad Málaga, en vooral als je ze met kinderen bezoekt, zijn het ongelooflijke plekken waar ze dol op zullen zijn. Iets waar je gebruik van kunt maken tijdens je bezoek aan deze monumenten in Al Andalus is de geënsceneerde rondleiding voor kinderen.

Je kunt het Alcazaba en het Gibralfaro kasteel op eigen houtje bezoeken, of je kunt een rondleiding nemen die je door elk van de monumenten leidt en je meer leert over de geschiedenis en cultuur die binnenin bewaard wordt.

Om deze magische plek met kinderen te bezoeken, raad ik je aan om dit te doen op dagen dat de lift naar het Alcazaba werkt, anders zul je naar het Gibralfaro Kasteel moeten lopen.

Interessante details

 • Prijs: Kaartjes kosten tussen de 3 en 8 euro per persoon, afhankelijk van het soort kaartje dat je wilt kopen. Ik raad je aan om van tevoren de details van de prijzen te controleren om de plek te betreden.
 • Hoe er te komen: Om er te komen kun je het openbaar vervoer gebruiken of je eigen of gehuurde auto. Dan kun je de lift nemen of een busroute die je heel dicht bij het Alcazaba brengt. Je kunt ook naar de top van de berg Gibralfaro lopen.
 • Openingstijden: Van 9.00 tot 18.00 of 20.00 uur, afhankelijk van de tijd van het jaar. Voor meer informatie raad ik je aan om meer te lezen over de openingstijden van het Alcazaba.

Boek je bezoek aan het Alcazaba

2. Bezoek de Schatgrot

Strand in El Rincon de La Victoria| ©Cayetano
Strand in El Rincon de La Victoria| ©Cayetano

Op ongeveer 15 kilometer van de stad Malaga ligt het pittoreske dorpje El Rincon de la Victoria. Hier vind je een van de drie zeegrotten die over de hele wereld bekend zijn. De andere twee grotten bevinden zich in Azië en Midden-Amerika.

Deze grot in El Rincón de la Victoria is zeker een aanrader voor iedereen die Malaga bezoekt. Een van de dingen die ik het meest wil noemen over deze plek is het interessante contrast tussen geschiedenis, cultuur en populaire legendes, want er wordt gezegd dat er binnenin een verborgen schat wordt bewaard.

Het is ongetwijfeld een van de beste activiteiten in Malaga om te doen met kinderen, niet alleen omdat ze de kans krijgen om een interessante archeologische site te zien, maar ook omdat ze een ongelooflijk avontuur beleven terwijl ze door de nauwe ruimte van de grot lopen en de vormen zien die het water door de millennia heen heeft gemaakt.

Binnenin de grot zijn er verschillende paden, meren en gangen die je van de grootste naar de kleinste ruimtes in de grot brengen. Zeker een ervaring voor het hele gezin.

Interessante details

 • Prijs: Kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Van 4 tot 14 jaar betalen ongeveer 2,75 euro, evenals gepensioneerden en 65-plussers. Volwassenen van 15 tot 64 jaar betalen ongeveer 4,65 euro voor de entree.
 • Hoe kom je er: Gelegen aan de Avenida Picasso in Rincon de la Victoria.
 • Openingstijden: In de winter is het 's ochtends geopend van 10.00 tot 13.00 uur en 's middags van 15.00 tot 17.00 uur. In de zomer zijn de openingstijden van 10.30 tot 13.00 uur en dan 's middags van 16.30 tot 19.00 uur.

3. Opstappen in de toeristenbus door de hele stad

Toeristische bus| ©City Sightseeing
Toeristische bus| ©City Sightseeing

De toeristenbus van Malaga is een van die activiteiten die je niet mag missen als je met kinderen gaat. Het is een leuke en voordelige manier om te genieten van de verschillende interessante plaatsen die je kunt bezoeken in Malaga. Tijdens deze tour krijg je de kans om elke plaats te leren kennen voor een zeer lage prijs.

Je moet er rekening mee houden dat de tour geen kaartjes voor de attracties bevat, maar het voordeel is dat je zo vaak als je wilt op en af kunt stappen, maar slechts één kaartje hoeft te betalen. Kinderen zijn dol op deze rit omdat ze alle bezienswaardigheden vanaf de bovenkant van de bus kunnen zien.

Interessante details

 • Prijs: Het ticket kost tussen de 25 en 49 euro, afhankelijk van het soort ticket dat je wilt kopen, met ritten, zonder ritten, of hoe lang het ticket geldig is, 24 of 48 uur.
 • Hoe kom je er: Je kunt op elk station op de bus stappen om de hele route te rijden.
 • Dienstregeling: Over het algemeen is er een route die van 11:00 tot 18:00 uur rijdt, hoewel dit grotendeels van de lijn afhangt. De frequentie kan ook veranderen.

Boek je sightseeing bustour door de stad

4. Maak een wandeling in het dorp Nerja

Nerja, Málaga| ©lhourahane
Nerja, Málaga| ©lhourahane

De stad Nerja is ideaal als je met kinderen gaat, het is zelfs een van de beste steden in Malaga om met je gezin naartoe te gaan. Nerja is een kustplaats vol stranden en interessante plekken om te bezoeken, zoals het Balcon de Europa of de grotten van Nerja.

Wat je ook kunt doen tijdens deze reis naar Nerja is omhoog gaan naar de rivier de Chillar, hoewel ik je aanraad om deze activiteit te doen als je met kinderen ouder dan 6 jaar gaat om te genieten van de wandeling en het panoramische uitzicht. Nerja ligt ongeveer 55 kilometer ten oosten van Malaga, dus met een huurauto ben je er in ongeveer 30 minuten via de snelweg.

Als je de reis naar de rivier de Chillar niet wilt of kunt maken, kun je veel andere activiteiten doen in deze nabijgelegen stad in Malaga, van het bezoeken van stranden tot kajakken van Malaga naar Nerja, in een van de beste kajaktochten die je vanuit de stad kunt maken.

Interessante details

 • Prijs: De prijs om dit gebied te bezoeken hangt af van of je het op eigen houtje doet of met een rondleiding. In het laatste geval kan het tussen de 40 en 50 euro per persoon kosten.
 • Hoe kom je er: Je kunt per bus, trein of huurauto reizen.
 • Tijdschema: Als je op eigen gelegenheid gaat, raad ik je aan vroeg in de ochtend naar Nerja te vertrekken. Als je met een rondleiding meegaat, hangt het tijdschema af van het afgesproken schema.

Boek je excursie naar Nerja en Frigiliana

5. Maak een excursie naar het dorp Acebuchal

Excursie in Acebuchal| ©El Coleccionista de Instantes
Excursie in Acebuchal| ©El Coleccionista de Instantes

Ik vind het leuk om deze plek op te nemen bij de activiteiten om te doen met kinderen, maar het is ook een van de beste excursies vanuit Malaga omdat het een tour is waarbij je een dorp gaat zien dat zo'n 50 jaar verlaten was. Tegenwoordig is het gerestaureerd en functioneert het als een ongelooflijke toeristische plek.

Het is een soort spookstad die ideaal is om met kinderen te bezoeken, want hoewel het een afgelegen plek is met weinig huizen, zijn de meeste te huur tijdens de vakantieperiodes. Maar het maakt niet uit wanneer je gaat, het is altijd een interessante plek om te bezoeken.

Kinderen leren graag over de legendes die het dorp omringen en vinden het vooral leuk om te zien hoe de verschillende huizen zo dicht op elkaar staan, net als in andere witgekalkte dorpjes in Europa.

Interessante details

 • Prijs: De toegang tot de site is gratis, maar als je in een van de gehuurde huizen wilt verblijven, moet je rechtstreeks contact opnemen met de eigenaren van het pand om de huurprijs te weten te komen.
 • Hoe er te komen: Dit dorp ligt in de stad Cómpeta en het is niet echt makkelijk om er te komen. Omdat het tussen de bergen ligt, kan het op het eerste gezicht een beetje moeilijk zijn om het te vinden. De beste manier om er te komen is met een huurauto.
 • Openingstijden: Het dorp is op alle uren open, maar ik raad je aan om dit gebied overdag te bezoeken, en als je er 's ochtends kunt zijn, des te beter.

6. Wandeling langs de Caminito del Rey

Caminito del Rey, Málaga| ©Frayle
Caminito del Rey, Málaga| ©Frayle

Vroeger werd het beschouwd als de gevaarlijkste wandelroute ter wereld, maar tegenwoordig is het een van de meest bezochte door toeristen uit heel Europa. Het is versterkt met veiligheidsmaatregelen en er zijn meerdere excursies die je naar deze plek brengen.

Het is ongetwijfeld een van de beste opties om plezier te hebben met kinderen die van extreme avonturen houden. Hoewel het een redelijk veilige route is, vinden kinderen het leuk om de adrenaline te voelen als ze het pad tot het einde toe afleggen. Ik raad deze wandeling aan als je reist met kinderen ouder dan 6 jaar.

Als je eenmaal aan de Caminito del Rey begint, moet je hem afmaken, je kunt niet meer terug. Ik raad je aan om onderweg wat te eten mee te nemen, want het kan 3 tot 4 uur duren om deze route te voltooien, dus het is belangrijk om voldoende water en eten mee te nemen.

Interessante details

 • Prijs: Je kunt als toerist naar binnen gaan en een algemene toegangsprijs van ongeveer 10 euro betalen. Je kunt ook kiezen voor een officiële rondleiding, die ongeveer 18 euro per persoon kan kosten. Als je een complete tour van Malaga naar de Caminito del Rey wilt doen, betaal je ongeveer 60 euro per persoon.
 • Hoe kom je er: Een van de beste manieren om bij de Caminito del Rey te komen is met de trein vanuit Malaga, die je naar het station El Chorro brengt, vlakbij de ingang van de Caminito del Rey.
 • Openingstijden: Het gaat meestal open om 9:00 en sluit om 15:30 of 17:20, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Boek je excursie naar de Caminito del Rey vanuit Malaga

7. Ga naar het luchtvaartmuseum

Luchtvaart Museum| ©Rafa Sanchez
Luchtvaart Museum| ©Rafa Sanchez

Als je op zoek bent naar een interactieve en participerende activiteit voor de kinderen om zich te vermaken vanaf het moment dat ze aankomen tot ze weer vertrekken, dan is het Luchtvaartmuseum de plek om te bezoeken. Een van de beste eigenschappen van dit museum is dat het vlak naast het vliegveld ligt.

Als je tijdens je vakantie geen tijd hebt om het museum te bezoeken, kun je dat doen voordat je op je vlucht terug naar huis stapt. Het staat in de top 10 van musea in Malaga en dat komt omdat het een open en interactieve ruimte is waar kinderen veel kunnen leren over vliegtuigen en hun geschiedenis.

In het museum krijg je de kans om uit te vinden hoe het was om aan boord te gaan van de vliegtuigen uit de tijd van je grootouders. Ze kunnen ook aan boord gaan van een echt vliegtuig dat nu deel uitmaakt van de historische vliegtuigen. Je kunt de propellers bewegen en nog veel meer leuke dingen doen. Het is ook een plek waar je verschillende buitenruimtes kunt vinden om te picknicken.

Interessante details

 • Prijs: De toegang is gratis voor iedereen.
 • Hoe er te komen: Om er te komen kun je de trein nemen en uitstappen bij het station van de luchthaven, waar je ongeveer 10 minuten moet lopen tot je bij het museum bent. Je kunt er ook met de bus komen, met lijn A van de EMT, in dat geval moet je bij de laatste halte uitstappen.
 • Openingstijden: De openingstijden zijn van 10.00 tot 20.00 uur op dinsdag en van 10.00 tot 14.00 uur van woensdag tot zaterdag.

8. Instrumenten bespelen in het Muziekmuseum

Muziekmuseum in Málaga| ©IES Profesor Juan Bautista
Muziekmuseum in Málaga| ©IES Profesor Juan Bautista

Het Muziekmuseum is een van die plekken die kinderen graag zullen bezoeken omdat het een interactieve plek is waar je de kans krijgt om elk van de instrumenten te leren kennen en bovenal kunnen ze er zelf mee aan de slag, omdat ze de kans krijgen om elk van de instrumenten in het museum te bespelen.

Bovenal is het een interactieve plek, waar ruimte is voor het hele gezin en waar je je fantasie de vrije loop kunt laten en kunt ontdekken of jij of de kinderen muzikale talenten hebben. Je kunt leren over de verschillende muzieknoten en natuurlijk kun je niet weggaan zonder wat muziekgeschiedenis te hebben geleerd in het museum.

Interessante details

 • Prijs: Kinderen kunnen gratis naar binnen, terwijl kaartjes voor de rest van de mensen tussen de 3 en 5 euro per persoon kosten.
 • Hoe er te komen: Als je met de auto komt, kun je parkeren in de buurt van het Alcazaba. Als je met het openbaar vervoer reist, moet je uitstappen bij station Paseo del Parque of Calle Victoria van de EMT. Met de trein is de dichtstbijzijnde halte Malaga Centro Alameda. En tot slot heb je de mogelijkheid om de toeristenbus te nemen die op honderd meter van het museum stopt bij de halte Plaza La Merced op de rode lijn.
 • Openingstijden: Geopend van dinsdag tot zondag van 10.30 tot 18.30 uur.

9. Ga naar de botanische tuin van La Concepción

Botanische tuin van La Concepción| ©Isa Ruiz
Botanische tuin van La Concepción| ©Isa Ruiz

De botanische tuin van La Concepción brengt een groot aantal soorten samen waarvan de natuurlijke habitat zich in verschillende delen van de wereld bevindt. Deze botanische tuin is tot laat in de avond geopend voor het publiek en biedt verschillende activiteiten waar je gebruik van kunt maken tijdens je bezoek, als een van de beste dingen om 's avonds te doen in Malaga.

Als je in het december seizoen naar Malaga reist, raad ik je aan om naar de Botanische Tuin te gaan en de lichtshow elke avond niet te missen. Binnen zijn de planten gerangschikt volgens het klimaat waartoe ze behoren, dus het is een echt voedende ervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

Interessante details

 • Prijs: Kaartjes voor algemene toegang kosten 5,20 euro, terwijl kaartjes met korting rond de 3,40 euro kosten.
 • Hoe er te komen: Je kunt er met het openbaar vervoer komen, met lijn 2 van de EMT. Je kunt er ook met de eigen auto komen, of met de toeristenbus van de stad, die je vlakbij brengt als je de groene lijn neemt.
 • Openingstijden: Van april tot september is het geopend van 9.30 tot 20.30 uur. Van oktober tot maart is het geopend van 9.30 tot 17.30 uur. Op 24 en 31 december is het geopend van 9.30 tot 15.00 uur.

10. Een bezoek aan het Battery Park in Torremolinos

Batterij Park in Torremolinos| ©Santiago Abella
Batterij Park in Torremolinos| ©Santiago Abella

Dit is een goed park voor kinderen, en eigenlijk voor het hele gezin. Een van de dingen die ik het leukst vind aan deze plek is dat er verschillende ruimtes zijn voor kinderen van alle leeftijden, in de buitenlucht en met de nodige veiligheidsmaatregelen om ongelukken te voorkomen.

Aan de andere kant heeft het Parque de la Batería verschillende plekken in het park die geschikt zijn om te picknicken en te genieten van familiemomenten. Er zijn andere gebieden om te fietsen en er is zelfs een kunstmatig meer, waar in het weekend boten kunnen worden gehuurd om te zeilen.

Het is een goede plek om met het gezin te bezoeken en de kinderen mee te nemen, vooral in het zomerseizoen wanneer de temperatuur veel warmer is en het weer aangenamer. Het is centraal gelegen in Torremolinos, dus als je besluit om een paar dagen in de stad te blijven, is dit een goede optie om te bezoeken wanneer je maar kunt.

Interessante details

 • Prijs: De toegang tot het park is gratis.
 • Hoe er te komen: Een van de beste manieren om er te komen is met de trein, want er is een halte direct naast het park, Montemar Alto genaamd. Als je met de auto gaat, gehuurd of je eigen auto, kun je parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen.
 • Openingstijden: Het park is elke dag geopend van 8.00 tot 15.30 uur.