Beste dingen om te doen in Malaga

Malaga is een van de dichtstbevolkte steden van Andalusië en de levendige sfeer nodigt uit tot eindeloze activiteiten. Hier zijn enkele van de dingen die u hier kunt doen.

Andressa García

Andressa García

13 minuten lezen

Beste dingen om te doen in Malaga

Luchtfoto van Malaga | ©Martijn Vonk

Omdat het een kustgebied is, biedt Malaga u strandactiviteiten, exquise zeesmaken en watersporten. Maar deze stad is veel meer dan dat, het is ook een stad met een indrukwekkend nachtleven, dus de bars en nachtclubs nodigen u uit om te blijven en te genieten van goede muziek en wijnen.

Ik zal u enkele van de beste dingen vertellen om te doen in Malaga, die activiteiten heeft voor alle soorten bezoekers, u kunt zelfs ongelooflijke ervaringen opdoen met de kinderen als u met hen reist.

1. Wandel door het historische centrum van de stad met een gids

Malaga| ©F Delventhal
Malaga| ©F Delventhal

Malaga is een geweldige stad om te bezoeken en te wandelen door de straten en lanen, dus als er iets is wat u moet doen zodra u aankomt in deze stad, en na het maken van de transfer van Malaga airport, is om te genieten van elke historische en culturele hoek die het u kan laten zien. Ik raad je aan om een rondleiding te nemen met een expert die je alles vertelt wat je wilt weten over de stad.

Er zijn vele manieren waarop je zo'n tour kunt doen. Je kunt een snelle wandeling maken, of je hebt de mogelijkheid om de stad per fiets of segway te verkennen. Een andere optie, die volgens mij een van de leukste is, is een elektrische tuk tuk tour. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om door de stad te toeren.

Een deel van wat u zult zien tijdens dit type tour is het historische centrum van de stad, met structuren van groot toeristisch belang, zoals de kathedraal van La Manquita, de Universiteit van Malaga of zelfs het Picasso Museum, waarvan ik u overigens, voordat u het bezoekt, adviseer om de openingstijden en prijzen te kennen.

Daarnaast kunt u tours maken bij zonsondergang om het nachtleven van Malaga te leren kennen, evenals de meest verfrissende drankjes en de meest exquise tapas.

Boek uw tour door Malaga in het gezelschap van een gids

2. Neem de stads sightseeing bus met boot inbegrepen

Toeristische bus| ©City Sightseeing
Toeristische bus| ©City Sightseeing

De Malaga sightseeing bus is een uitstekende optie als u weinig tijd heeft om Malaga te bezoeken en u zoveel mogelijk plaatsen wilt zien. Als er één ding is dat ik leuk vind aan deze tour is dat je de mogelijkheid hebt om zowel op de bus als op de boot te stappen.

Behalve dat u over land de hele stad kunt zien, maakt u ook een interessante tocht door de baai, een activiteit die ik u aanraad in Malaga in november, wanneer de temperaturen veel aangenamer zijn. U kunt deze bus nemen door een kaartje te kopen en in te stappen op de tijd die u wilt binnen de dienstregeling van de bus, plus u kunt van de pas genieten voor de komende 24 uur vanaf het moment dat u de aankoop doet.

U kunt kiezen uit drie buslijnen, een rode, een groene en een blauwe. Elk van de lijnen brengt u heel dicht bij de verschillende bezienswaardigheden in de stad. U kunt in de bus blijven zitten zonder te stoppen en alleen luisteren naar het commentaar van de audiogids, of u kunt bij elke halte uitstappen om elke plaats van dichterbij te bekijken.

Ik hou van deze optie omdat het niet alleen geld bespaart, maar ook een flexibel ticket is waarmee u de stad in uw eigen tempo kunt verkennen, zonder druk, en van alle bezienswaardigheden kunt genieten zoals u wilt, van binnen of van buiten.

Boek uw ticket voor de toeristenbus van Málaga

3. Maak een boottocht in de baai van Malaga

Puerto Marina, Malaga| ©Jose A
Puerto Marina, Malaga| ©Jose A

Malaga, geclassificeerd als kustgebied, biedt meerdere opties om de stad per boot te bezoeken en vanaf de kust te bezichtigen. De boottocht in Malaga is beschikbaar op elk moment van de dag, dus je kunt deze tour doen bij zonsopgang, overdag of in de schemering om te genieten van hoe de zon ondergaat op de skyline van Malaga.

U kunt aan boord gaan van bootcruises, catamarans of zeilboten. Afhankelijk van de optie die u kiest, zijn dit tours die u privé kunt doen met alleen uw groep vrienden en familie, of u kunt de tour delen met andere toeristen die door de stad trekken.

Drankjes, maaltijden en snacks zijn meestal inbegrepen bij deze tochten. Afhankelijk van het tijdstip waarop je instapt, bieden sommige van deze tours een lunch of diner, dus het is een complete ervaring van zee, zon en het proeven van de meest exquise tapas en wijnen, een van de beste gastronomische tours in Malaga waardig.

Aan de andere kant bieden veel van deze tours je de mogelijkheid om bepaalde sporten te beoefenen zoals snorkelen en andere wateractiviteiten terwijl je aan boord van een boot reist. U kunt zelfs halve of hele dagen op excursie gaan als u een spannendere ervaring wilt dan slechts een paar uur aan boord.

Boek uw boottocht in de baai van Malaga

4. Ga peddelsurfen of doe een andere watersport

Peddelsurfen in Málaga| ©fran_laguna
Peddelsurfen in Málaga| ©fran_laguna

Het kustgebied biedt je veel wateractiviteiten om te beoefenen, dus je moet minstens 4 dagen naar Malaga gaan om een aantal van de leukste extreme sporten te beoefenen. Een van mijn favoriete sporten om te beoefenen in Malaga is paddle surfen, en er zijn veel tours die je aanbieden om waterroutes te doen om deze sport te beoefenen.

Als u verder wilt gaan met ongelooflijke ervaringen in de zee, kunt u gaan snorkelen. Deze activiteit is geweldig om te doen met de familie en met kinderen omdat ze graag willen weten hoe het zeeleven eruit ziet. In sommige gevallen is voor dit soort ervaringen een minimumleeftijd vereist, maar meestal kunnen kinderen meedoen.

Om verder te genieten van de zee, zijn er ook veel tours en excursies beschikbaar die u meenemen om te kajakken langs de kust, dit is een van de top 10 leukste activiteiten in Malaga om te doen met familie en vrienden. Tenslotte is parasailing een avontuur op grote hoogte.

Deze laatste ervaring is voor de dappersten, en als u een van die mensen bent die van extreme avonturen houdt, dan moet u dit zeker opnemen in de activiteiten om te doen in Malaga, u hoeft alleen maar op een cruiseschip te stappen dat deze optie aanbiedt en u kunt beginnen met vliegen door de lucht boven de zee en een ongelooflijk uitzicht over de stad hebben.

5. Bekijk flamenco shows in de tablaos

Kelipé Flamenco Kunstcentrum| ©Milan Mirkovic
Kelipé Flamenco Kunstcentrum| ©Milan Mirkovic

De flamenco show is een van de meest representatieve tradities van heel Spanje en als er een plaats is waar je van deze kunst kunt genieten dan is het wel in Andalusië, en vooral in Malaga. Dus als u op reis gaat voor tenminste één dag naar Malaga, moet u een tablao bezoeken en genieten van één van de beste flamenco shows in Malaga.

Als u deze culturele activiteit wilt doen, kunt u het op eigen houtje doen door 's avonds naar een flamenco tablao te gaan, om naast de show te genieten van voortreffelijke tapas en zoete wijnen van lokale productie. Maar als u niet weet welke plaatsen u moet bezoeken en hoe u van deze kunst kunt genieten, kunt u een rondleiding met gids huren.

In het algemeen nemen veel van de beste tours in Malaga U mee om te genieten van flamenco in de tablaos, ze bieden U veel meer dan de toegang tot elke plaats, ze bieden U ook drankjes en snacks, evenals het nauwkeurige commentaar van de gidsen die altijd attent zijn om U te laten zien wat de beste opties zijn voor drankjes en eten in de plaats waar ze heen gaan.

Dit is een show om als gezin van te genieten, wetende dat flamenco veel meer is dan alleen dansers. Het is een compleet podium dat zangers, gitaristen en kleurrijke kostuums mixt met castagnetten en andere typische elementen.

Boek uw bezoek aan de verschillende flamenco "tablaos"

6. Bezoek de Alcazaba en andere monumenten van Al-Andalus

Alcazaba, Malaga| ©manuelfloresv
Alcazaba, Malaga| ©manuelfloresv

Het Alcazaba is een van die plaatsen waar u de rijke culturele erfenis kunt waarderen die de Islamitische periode in Spanje heeft achtergelaten. Het is een fort met een ongelooflijk goed bewaard gebleven structuur dat de wacht houdt op de hellingen van de berg Gibralfaro. Op de top van deze berg kunt u ook het kasteel van Gibralfaro bezoeken.

Beide bouwwerken blijven iconen van de stad Malaga en zijn een must see, niet alleen voor geschiedenisliefhebbers, maar ook voor de toerist in het algemeen, die graag interessante plekken ontdekt. Voordat u het Alcazaba bezoekt, raad ik u aan om de openingstijden en ticketprijzen te controleren.

Als er één ding is waar u van zult houden als u naar het Gibralfaro kasteel gaat, is het ongelooflijke uitzicht dat u vanaf deze plek kunt genieten. Aangezien dit kasteel zich op de top van de berg bevindt, is het mogelijk om Malaga, dat ongetwijfeld een van de 10 beste steden van Andalusië is, vanuit een ander gezichtspunt te zien.

Maar dit zijn niet de enige Al-Andalus monumenten die u kunt zien in de stad Malaga, in feite zijn er veel structuren in deze stad die u herinneren aan dit islamitische verleden, niet alleen in Malaga, maar ook in heel Spanje, zoals de Romeinse brug, die u kunt opnemen in uw lijst van plaatsen om te bezoeken met uw familie.

Boek uw bezoek aan het Alcazaba

7. Bezoek de beste musea in Malaga

Toegang tot het Picasso Museum| ©Dr Bob Hall
Toegang tot het Picasso Museum| ©Dr Bob Hall

Malaga is een culturele stad bij uitstek, en het belang dat kunst heeft in deze stad is ongelooflijk, dat is waarom een van de bijnamen voor Malaga de stad van de musea is, omdat in deze plaats een aantal van de meest interessante en leuke om van te genieten met de familie in Spanje.

Onder de top 10 musea om te bezoeken in Malaga zijn die gewijd aan Pablo Picasso, aangezien dit zijn geboortestad is. U kunt ook het auto- en modemuseum bezoeken , het Centre Pompidou in Malaga, het enige buiten Frankrijk, en vele andere.

Dit is een van die activiteiten die u niet mag missen als u een liefhebber bent van kunst en cultuur. Andere interessante musea om te bezoeken in Malaga zijn: het Russisch Museum, het Wijnmuseum, het Glasmuseum, het Muziekmuseum en het Malaga Art Centre. In sommige daarvan kunt u zelfs deelnemen aan workshops en ze hebben meestal interactieve ruimtes.

Om ze allemaal te bezoeken moet je een reis naar Malaga maken van minstens 3 dagen, waarin je een groot deel van de reis wijdt aan het bezoeken van de musea. Maar als je weinig tijd hebt, raad ik je aan er tenminste een paar te bezoeken, en gebruik te maken van het feit dat de meeste musea goedkope, gereduceerde en soms gratis toegang bieden voor kinderen en senioren.

Boek uw bezoek aan de beste musea in Malaga

8. Maak een uitstapje naar de wijnhuizen en wijngaarden aan de rand van de stad

Wijngaarden in Malaga| ©Cayetano
Wijngaarden in Malaga| ©Cayetano

Aan de rand van de stad vindt u veel wijngaarden die u kunt bezoeken als u genoeg tijd heeft in de stad. Daarom is een van de activiteiten die ik u aanraad om in de zomer in Malaga te doen en als u een liefhebber bent van wijn en lekker eten, een goede rondleiding door de wijndorpen aan de rand van Malaga.

Marbella is een andere stad gelegen net buiten Malaga en is een wijngebied waar u ook kunt genieten van de verschillende soorten wijnen. Voordat je aan een avontuur naar deze stad begint, raad ik je aan te kijken hoe je vanuit Malaga in Marbella komt.

De lokale wijnen zijn van hoge kwaliteit en meestal behoorlijk zoet, dus je zult waarschijnlijk meer dan één glas willen proeven tijdens de tour. Ik hou van dit soort wijntours omdat je niet alleen de oudste en hoogste kwaliteit wijnen kunt proeven, maar ook de kans krijgt om te leren over het proces van wijn maken.

Als u de stad niet wilt verlaten om kennis te maken met de verschillende smaken wijnen die Malaga te bieden heeft, kunt u blijven en enkele van de meest bijzondere wijnhuizen in de stad bezoeken, of zelfs beginnen aan een wijn- en tapastour die u meeneemt naar de bars waar ze de beste lokale en verfrissende wijnen serveren.

Een van de must-visits die u niet mag missen is het Antigua Casa de Guardia, een wijnhuis dat rond 1840 is opgericht en sindsdien altijd in bedrijf is gebleven, zelfs in de moeilijkste momenten van de Spaanse geschiedenis. De wijnkaart biedt een grote verscheidenheid aan wijnen met verschillende rijpingstijden, waardoor het een van de beste plaatsen is om kwaliteitswijnen te proeven.

9. Maak een uitstapje naar Caminito del Rey

Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle
Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle

Dit is een van de meest indrukwekkende wandelroutes in Andalusië en werd ooit beschouwd als een van de gevaarlijkste routes ter wereld, maar is nu gereorganiseerd om het veel veiliger te maken.

Dit avontuur, dat wordt beschouwd als een van de beste excursies vanuit Malaga, ligt op een uur rijden van de stad, dus het is een goed alternatief als u een andere activiteit buiten de stad wilt doen.

U kunt tours vinden die u vanuit Malaga naar deze geweldige plek brengen, en u kunt zelfs het gezelschap hebben van een gids die u de weg wijst en alles wat u moet weten over deze route.

Wat u zeker de adem zal benemen tijdens de route is dat deze op een indrukwekkende hoogte boven de zeespiegel ligt. Het is een goede ervaring om op te nemen onder de activiteiten om te doen in Malaga in oktober.

Iets wat u moet weten voordat u aan dit avontuur begint, is dat u er helemaal zeker van moet zijn dat u de hele route kunt voltooien, want als u eenmaal begint met oversteken, kunt u niet meer terug omdat het pad één kant op is en als u de andere kant op gaat, kunt u er gewoonweg niet langs.

Boek uw excursie naar de Caminito del Rey vanuit Malaga

10. Ontspan in de baden van Hammam Al Ándalus

Hammam Al Ándalus| ©OneTwoTrip Travel Expert
Hammam Al Ándalus| ©OneTwoTrip Travel Expert

De baden van Hammam Al Á ndalus zijn een van die plaatsen van Islamitisch Spanje die nog steeds overeind staan en een gouden verleden van dit Islamitische tijdperk vertegenwoordigen. Dit is een van de meest interessante plaatsen om te zien en te bezoeken in Málaga in 1 dag. U wordt teruggevoerd in de tijd zodra u deze plek betreedt.

Om ze te bezoeken kun je op eigen houtje gaan en de tickets online boeken voor je reis, maar je kunt ook een rondleiding huren die je naar deze plek brengt in gezelschap van een deskundige gids die je alles leert over de islamitische cultuur en de Hammam baden.

Binnen kunt u tal van ontspannende activiteiten doen, zoals genieten van massages, deelnemen aan ontspanningsrituelen en ervaringen beleven die u weer in contact brengen met uw innerlijke natuur en vrede. Dit is een van die activiteiten die u losmaken van de rest van de wereld en die u het gevoel geven dat u maximaal geniet van uw reis en uw vakantie, in feite is het een ideale activiteit om te doen in Malaga in de winter.

Een van de diensten van de Arabische baden die mij het meest bevalt en waarvan ik zeker weet dat u dat ook zult doen, zijn de zogenaamde waterreizen, dat zijn ontspannende sessies waarin het water u van het begin tot het einde van de ervaring rust, kalmte en kalmte laat voelen.

Boek uw ticket voor Hammam Al-Andalus Baden

11. Bezoek de botanische tuin van La Concepción

Botanische tuin van La Concepción| ©Isa Ruiz
Botanische tuin van La Concepción| ©Isa Ruiz

De botanische tuin van La Concepción is een van die plaatsen die u onmogelijk kunt missen. Hij ligt in Malaga en biedt u een reis door alle plaatsen van de wereld door middel van planten. Hier kunt u de verschillende planten en bloemen ontdekken die in vele delen van de wereld voorkomen.

Bovendien kunt u deze tuin overdag bezoeken en van tevoren reserveren om wachtrijen te voorkomen, maar u heeft ook de mogelijkheid om het 's nachts te bezoeken, wat een goed plan is om op te nemen onder de dingen die u 's avonds in Málaga kunt zien en doen, in het bijzonder is het een activiteit die ik u aanraad om op te nemen in uw lijst van dingen die u in december in Málaga kunt doen, om te genieten van de lichten die de tuin verlichten.

Dit is een van de beste dingen om te doen in Malaga met kinderen en familie omdat het altijd interessant is om de flora te leren kennen die op veel plaatsen in de wereld te vinden is. Een ander ding dat je moet weten over deze botanische tuin is dat ze veel activiteiten hebben voor het hele gezin, daarom raad ik je aan om voor een bezoek de website te bezoeken om meer te weten te komen over de beschikbare activiteiten.

U kunt deze plek op eigen gelegenheid bezoeken met het openbaar vervoer, een taxi of een huurauto. U kunt ook de toeristenbus op de groene lijn nemen, die u rechtstreeks naar de tuin brengt. Een andere optie is het huren van een tour service met een ervaren gids die je rondleidt door de tuin en je alles vertelt wat je wilt weten over de tuin.

12. Maak een excursie naar Granada

Alhambra. Granada.| ©VALDITHRASH
Alhambra. Granada.| ©VALDITHRASH

Een geweldig plan om te doen als je in Malaga bent is om een excursie te maken naar een andere stad en/of plaats, en wat is een betere plek om te bezoeken dan Granada. Dit is een van de mooiste plaatsen om te bezoeken in Andalusië. Granada, met zijn beroemde Alhambra, is een van die bestemmingen die u niet mag missen tijdens een reis zo verrijkend als deze naar Malaga.

Er zijn verschillende interessante wijken te bezoeken in Granada, en u kunt zelfs wat tijd doorbrengen om de lokale gastronomie te leren kennen voordat u terugkeert naar Malaga. De andere optie is een rondleiding met gids.

Bij dit soort rondleidingen is de gids meestal de bestuurder van het voertuig, en in veel gevallen kunt u deze rondleidingen vinden in andere talen dan Spaans, voor het geval u de stad wilt bezoeken samen met vrienden of familieleden die de taal niet spreken.

Dit soort excursies naar Granada duren meestal de hele dag, dus ik raad u aan deze excursie alleen te doen als u langer dan een dag in Malaga verblijft, zodat u de tijd kunt gebruiken om deze stad in al haar pracht en praal te bezoeken en de verschillende sferen en kleuren te ervaren.