Malaga Hop on Hop off Bus tours

Er is een geweldige manier om Malaga te leren kennen en dat is met een bustour. Ik vertel je alles wat je moet weten om van deze tour te genieten.

Andressa García

Andressa García

10 minuten lezen

Malaga Hop on Hop off Bus tours

Malaga Toeristische Bus | ©City Sightseeing

Tijdens een goede toeristische bustour in Malaga kunt U alle emblematische plaatsen van de stad van dichtbij leren kennen. Over het algemeen kunt u met deze bus meerdere stops maken, om elke plaats te leren kennen.

Of u nu musea wilt bezoeken, de Botanische Tuin wilt zien, het Alcazaba wilt bezoeken of zelfs het strand La Malagueta, de toeristenbus is altijd een goede optie om dit te doen en op te nemen onder de dingen te zien en te doen in Málaga, of u nu kiest voor privé of gemeenschappelijke ritten.

De beste toeristenbussen in de stad

Toeristenbus Malaga| ©City Sightseeing
Toeristenbus Malaga| ©City Sightseeing

Als het gaat om toeristische bussen in Malaga, is de optie die u zult vinden City Sightseeing, een toeristische pas om de stad en haar meest emblematische plaatsen te leren kennen aan boord van een bus.

Deze bus brengt U verder dan het typische strandlandschap, hierin leert U andere plaatsen kennen zoals enkele van de beste musea in Malaga, de arena, het Gibralfaro kasteel, de botanische tuin en andere ongelooflijke en charmante plaatsen.

Het is voordelig omdat u voor weinig geld de mogelijkheid heeft om minstens 24 uur, dus een hele dag, van de service te genieten. U kunt ervoor kiezen om overdag een paar uur te reizen, elke halte af te leggen of in de bus te blijven en alle bezienswaardigheden van veraf te bekijken.

Dit is een geweldig alternatief als u voor korte tijd naar Malaga gaat of als u voor de eerste keer gaat. In deze bus ziet u alleen de meest emblematische bezienswaardigheden, zodat u Malaga niet verlaat met de gedachte dat u meer plaatsen heeft gemist om te bezoeken. Als u daarentegen al vele malen in de stad bent geweest, dan is deze bus een goed alternatief om die bezoeken te voltooien die u nog niet eerder heeft kunnen doen.

Een van de leukste dingen van deze bus is de cabrioletvorm, waardoor u op het dak van de bus kunt stappen en van daaruit niet alleen kunt genieten van de monumenten en bezienswaardigheden, maar ook van het briesje dat in bijna elk jaargetijde aangenaam is.

Boek uw ticket om op de toeristenbus in Malaga te stappen

Toeristische busroutes in Málaga

Auto en Mode Museum| ©Victor Guerrero
Auto en Mode Museum| ©Victor Guerrero

In het geval van de toeristische busroutes heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen een van de drie routes of om ze alle drie op verschillende tijdstippen van de dag te doen. Elk van de routes brengt u naar verschillende en interessante plaatsen, dus het is zeker een van de top 10 activiteiten om te doen in Malaga tijdens uw vakantie.

Rode route

De rode route is het meest gebruikt en drukst bezocht omdat het je naar de haven van Málaga stad brengt waar je veel cafés en bars kunt zien die recht tegenover de zee liggen, dus als je een toeristische route wilt volgen om de meest actieve en bruisende kant van de stad te zien, is dit zeker de route die ik je aanraad om te kiezen.

Een van de meest interessante plekken die je op deze route zult zien is het Alcazaba, een ommuurde stad die dateert uit de islamitische periode in Spanje. Dit is een van de bezienswaardigheden die het meest door toeristen wordt bezocht. Voordat u het Alcazaba bezoekt, raad ik u aan de prijzen en openingstijden te controleren.

Als dat nog niet genoeg is, kunt u ook de beroemde kubus bezoeken waarin zich het Centre Pompidou bevindt, een van de tien beste musea die u kunt bezoeken in de stad der musea. En als u nog meer avontuur wilt, kunt u deze rode route nemen naar het strand van Malagueta, een spectaculair stadsstrand dat een levendige feestsfeer biedt en een goede plek om uit te rusten na zoveel plaatsen.

U kunt ook de arena bezoeken, een van de meest iconische gebouwen van de stad Malaga. Ongeacht uw gevoelens over stierengevechten, de Plaza de Toros is zeker een iconische plek die de Spaansheid vertegenwoordigt.

Blauwe route

De blauwe route is kort, en brengt u naar een aantal zeer interessante plaatsen, waaronder het museum voor mode en motorvoertuigen. De halte die je naar deze plek brengt, zet je er recht voor af. Ook dit museum moet u gezien hebben, vooral als u een liefhebber bent van de geschiedenis van auto's en natuurlijk van de vooruitgang van de mode.

Binnen deze plaats heeft u de kans om de mooiste modellen van auto's ooit geassembleerd te zien, en krijgt u ook een thuis voor de meest verfijnde ontwerpen van de mode en de meest erkende merken in de wereld, onder enkele van de bedrijven die u kunt vinden in dit museum zijn Dior, Chanel en Prada.

U kunt ook plaatsen bezoeken als het Centrum voor Hedendaagse Kunst, de Plaza de la Marina en de Paseo del Parque. Deze route deelt enkele haltes met de rode route, maar de meeste haltes kunnen alleen worden bezocht via de rode route.

Groene route

Deze is bijna net zo lang als de rode route en een van de leukste plekken om te bezoeken als je erop stapt is de Jardin Botanico de la Concepcion. Binnen deze plek zult u versteld staan van het grote aantal planten en bloemen die in dit omheinde gebied worden gehouden.

De meeste soorten die aan het publiek worden getoond komen uit de hele wereld, waardoor het een zeer diverse botanische tuin is, die een bezoek met de kinderen of met het gezin waard is, om een andere dag door te brengen met het waarderen van de kleuren van de natuur.

Een van de kenmerken van de groene route is dat hij u meeneemt naar de rand van de stad, zodat u Malaga vanuit een ander gezichtspunt leert kennen, met een veel rustigere en duidelijkere route.

U kunt de Paseo del Parque, het San José Park en Casabermeja bezoeken. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen natuurlijke charme. De laatste is een Spaans dorp in de provincie Malaga dat zich onderscheidt door het grote aantal bergen rondom en het dorpslandschap, een zeer goede plek om uw hoofd leeg te maken en waarvan u kunt genieten met de toeristenbus.

Voordelen van het gebruik van de toeristenbus

Bushalte| ©tigercub66
Bushalte| ©tigercub66

Het gebruik van de toeristenbus brengt u meer voordelen dan nadelen. De belangrijkste van deze voordelen is dat deze bus u naar meerdere plaatsen in de provincie Malaga brengt, terwijl u slechts een minimaal bedrag betaalt.

Dit is een van de beste tours van Malaga omdat je een audiogids in acht talen tot je beschikking hebt, dus als je met andere vrienden gaat die geen Spaans spreken, kunnen zij ook van de trip genieten.

Het is een 30-stops tour waar u kunt uitstappen wanneer u wilt en voor zo lang als u wilt, omdat deze toeristische bus werkt om een complete stadstour ervaring te bieden, die niet alleen gebaseerd is op zien en beschouwen, maar ook op het bezoeken van elk van deze plaatsen.

Het ticket om op deze bus te stappen kan zowel uitgeprint als online worden gekocht, dus ideaal om tijd te besparen. Annulering is ook gratis, dus als je niet van de tour kunt genieten op het moment dat je het ticket hebt gekocht, kun je zonder problemen annuleren.

Je kunt kiezen uit drie routes die je van de ene kant naar de andere kant van de stad brengen. Het ticket heeft een duur van 24 uur, maar is 12 maanden geldig, wat betekent dat je al die tijd hebt om het te gebruiken wanneer je maar wilt.

Tijdens de tour leer je niet alleen de meest interessante plekken van Málaga kennen, maar ook alle cultuur, geschiedenis en interessante feiten over de stad.

Hoe lang duurt de complete tour met de toeristenbus?

Alcazaba| ©Fabio Cecchin
Alcazaba| ©Fabio Cecchin

Als je de hele tour wilt doen, de drie lijnen van de bus meegerekend, dan kun je tot drie en een half uur in deze bus doorbrengen om elk van de te zien plaatsen te leren kennen. Maar het hangt allemaal af van de hoeveelheid tijd die je aan elke plaats besteedt.

Als het gewoon toeren en sightseeing is, dan is dit de volledige duur, waarbij de langste route, de rode route, ongeveer een uur en 20 minuten duurt. De groene en blauwe route duren elk ongeveer 60 minuten.

Als u bij elke plaats of ten minste bij één ervan wilt uitstappen, kan de route veel langer duren dan normaal. Wat betreft de frequentie van elke bus op elke route, hangt alles af van het tijdstip waarop elke bus vertrekt.

De route met de laagste frequentie is in ieder geval de rode route, met een frequentie tussen 15 en 40 minuten van de ene bus naar de andere. De blauwe route heeft een frequentie van minstens 60 minuten van de ene bus op de andere. En de groene route is de route met de laagste frequentie, met een duur van ongeveer 75 minuten van de ene bus naar de andere.

Wat krijg ik te zien van de toeristenbus?

Kasteel Gibralfaro| ©Mark P
Kasteel Gibralfaro| ©Mark P

Malaga is een ongelooflijk complete stad, die verder gaat dan het typische kustgebied dat u alleen stranden biedt en niets anders. Aan boord van deze toeristenbus komt u te weten hoe de echte stad Malaga is en hoe het levensritme werkt. Van de niet te missen stranden tot de meer kosmopolitische en culturele gebieden, dit is een stad waar u van gaat houden.

Als u op de bus stapt, kunt u zien hoe divers de stad als toeristische bestemming is. Enkele van de plaatsen die u kunt zien, waar u kunt uitstappen of tenminste kunt luisteren naar het commentaar van de audiogids worden hieronder beschreven.

Bullring

Als u op de rode lijn stapt, krijgt u de kans om heel dicht bij het Plaza de Toros te komen, een plek die u zeker moet bezoeken omdat het wordt beschouwd als een van de belangrijkste symbolen van de stad. De geschiedenis en wat deze plek vertegenwoordigt voor de inwoners van Málaga is iets wat u niet mag missen als u naar de stad gaat en op de toeristenbus stapt.

Je hebt kaartjes nodig om de arena van binnen te bezoeken, dus om die te krijgen heb je twee opties, of je koopt ze online of je gaat rechtstreeks naar het loket van de plaats. Als u tijdens het beursseizoen in Málaga gaat, krijgt u waarschijnlijk de kans om een stierenvechtshow te zien, als u van stierenvechten houdt.

Kasteel Gibralfaro

Kasteel Gibralfaro heeft meer dan alleen geschiedenis, het is een fort dat dateert uit de Islamitische periode in Spanje. De islamitische wortels zijn goed bewaard gebleven en vandaag de dag is het een van de gebieden die u moet bezoeken om de Spaanse volkscultuur van binnenuit te leren kennen.

Deze ommuurde plaats ligt op de top van de gelijknamige heuvel, tegenover de stad, en is in zekere zin een grote uitkijktoren van zowel de stad aan haar voeten als de zee aan de andere kant. Het is een bijzondere plek om de imposante stad Malaga te bewonderen en ook om mooie ansichtkaarten van de open zee te hebben.

Boek uw bezoek aan La Alcazaba en Kasteel Gibralfaro

La Farola Promenade

Tussen La Malagueta en de haven ligt de Paseo de la Farola, een plek die een laan nabootst die eindigt bij de grote vuurtoren die aan het eind staat. Dit is een nogal pittoreske en toeristische plek die u moet opnemen in uw lijst van dingen die u 's avonds in Malaga kunt doen, wanneer de temperatuur wat daalt en de lichten de plek verlichten.

De promenade is ongeveer 670 meter lang, wat een comfortabele afstand is om te wandelen op een zonnige en koele avond met familie en vrienden. U zult genieten van het stedelijke contrast met de palmbomen die typisch zijn voor de kustomgeving.

Het strand van La Malagueta

Dit is een van de plekken waar ik het meest van hou, omdat het een stadsstrand is, dat heel dicht bij de stad Malaga zelf ligt, meer bepaald in de wijk La Malagueta. Het is een donker zandstrand dat ik je aanraad te bezoeken als je je energie hebt uitgeput van een lange tocht door de stad.

Playa La Malagueta is een goede plek om de stress achter u te laten en een paar drankjes of een hapje te eten voordat u uw weg vervolgt naar het hotel waar u verblijft of naar een bar om van het nachtleven van Málaga te genieten.

Hoeveel kost een toeristisch busticket?

Geld in Euro's| ©Pixabay
Geld in Euro's| ©Pixabay

Afhankelijk van waar u uw kaartje koopt, betaalt u een hogere of lagere prijs, maar over het algemeen kost het kaartje om van deze tour te genieten ongeveer 25 euro per persoon. Er zijn geen tickets die u voor minder geld kunt kopen wegens invaliditeit of ouderdom.

Gereduceerde tickets zijn beschikbaar voor kinderen. Voor kinderen vanaf 13 jaar moet de volle prijs voor volwassenen worden betaald. Kinderen tussen vier en twaalf jaar krijgen toegang met een kaartje dat ongeveer 13 euro kost.

Baby's en kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee met de toeristenbus. Dit is een pluspunt dat u niet mag missen als u op reis gaat en de leukste activiteiten in Málaga met kinderen wilt doen, omdat het een aanzienlijke geldbesparing betekent.

Dienstregeling toeristenbus

Toeristische bus| ©City Sightseeing
Toeristische bus| ©City Sightseeing

De dienstregeling van deze toeristenbus hangt in principe af van de route die u kiest, want elk van hen heeft verschillende vertrektijden. In ieder geval kan de dienstregeling variëren tussen 10:00 en 19:00 uur.

In het geval van de rode route vertrekken de bussen vanaf 10:00 uur, in andere gevallen **vertrekken de eerste bussen om 17:00 uur en andere om 16:**00 uur. De blauwe route vertrekt om 11:00 en 14:00 uur, terwijl de groene lijn om 11:00 en 18:00 uur vertrekt.

Hoe werkt de toeristenbus?

Toeristenbus| ©Chas
Toeristenbus| ©Chas

De werking van de toeristenbus is heel interessant en toeristvriendelijk. Het is een flexibel ticket dat u kunt gebruiken wanneer u wilt, u kunt zo vaak in- en uitstappen als u wilt en u kunt elke halte leren kennen of gewoon van een afstand toekijken.

Om van deze toeristenbus te genieten, moet u eerst het ticket kopen, dat een looptijd heeft van 24 uur die u kunt gebruiken gedurende de komende 12 maanden vanaf het moment dat u het ticket koopt. Daarna kun je kiezen wanneer je in de bus stapt en luisteren naar elk van de verhalen die ze je te vertellen hebben.

Er zijn specifieke haltes op verschillende punten in de stad, waar u op de bus kunt stappen. Elke bus heeft, afhankelijk van de route, een andere dienstregeling en frequentie zoals je weet. Zodra u aan boord bent, gaat u naar boven om de stad in de open lucht te bekijken en te genieten van de koele bries die de stad het hele jaar door vergezelt.

Elke lijn begint en eindigt op dezelfde plaats, dus als u de hele route wilt doen, kunt u elke lijn bij elke halte nemen en uitst appen als u weer bij die halte bent, zodat u de hele route op die bepaalde lijn hebt gedaan.