Beste flamenco shows in Malaga

Als je Malaga bezoekt, kun je de stad niet verlaten zonder van een flamencoshow te hebben genoten.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Beste flamenco shows in Malaga

Flamenco in Malaga | ©Keith Williamson

Als je wilt genieten van een authentieke flamencoshow in Malaga, bekijk dan de beste tablao's in de stad, waar je kunt genieten van flamenco van hoge kwaliteit en niet van het klassieke toeristische formaat.

Zonder twijfel is dit een van de beste dingen om te doen in Malaga, dus je mag de kans niet missen om het mee te maken als je naar de Andalusische stad reist. Je kunt van deze shows genieten in combinatie met een diner en zelfs een sevillana-les. Lees verder!

1. Flamenco Tablao Los Amayas

Flamenco show| ©Juan Bosco Hernández
Flamenco show| ©Juan Bosco Hernández

De beste flamencoshow is die van Los Amayas. De ervaring duurt ongeveer 70 minuten, waarin je kunt genieten van een echte Andalusische flamencoshow. De entree voor de show is inclusief een drankje, dat kan variëren van water tot een biertje of frisdrank. Een van de grootste attracties van deze flamencoshow is de onovertroffen locatie.

Het wordt gehouden in een klein paleis in het centrum van de stad, dat dateert uit de 19e eeuw. Het heeft ook een maximale capaciteit van 80 mensen, waardoor het intimiteit en nabijheid uitstraalt. Dankzij dit laatste kun je genieten van de ware essentie van deze kunst. Het is elke dag beschikbaar en de openingstijden zijn ongeveer van 19:00 tot 21:00 uur.

Tijdens de show kun je genieten van minimaal 5 artiesten die gespecialiseerd zijn in dit muziekgenre. Van deze vijf zijn er meestal een zanger, een gitarist en drie dansers. Bovendien versmelt deze ervaring het concept van flamenco met de kunst van Pablo Picasso, een in Malaga geboren schilder die grote bewondering voor dit genre had. De tablao Los Amayas wordt gekenmerkt door een interpretatie van de verschillende stijlen waaruit de flamenco bestaat.

De entree is inclusief een reservering in het Museo-Vinoteca restaurant naast het paleis. Je kunt er genieten van een menu met dessert. Dit bestaat meestal uit een porra antequerana als voorgerecht en een keuze uit pluma iberica of zwarte zalm als hoofdgerecht. De kosten van het diner zijn echter niet bij de toegangsprijs inbegrepen. Je hebt ook de mogelijkheid om een rondleiding door de stad bij te boeken.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 26 euro per volwassene. Voor kinderen tussen 9 en 15 jaar is de prijs verlaagd tot ongeveer 14 euro. Kinderen tussen 0 en 8 jaar hebben daarentegen gratis toegang.
 • Duur: ongeveer 70 minuten.
 • Locatie: Calle Beatas nummer 21, in het centrum van Malaga.

2. Flamenco Tablao Alegría

Flamenco Tablao Alegria| ©Lena Isabella
Flamenco Tablao Alegria| ©Lena Isabella

Een van de beste flamencoshows in Malaga is het Tablao Flamenco Alegria. Het wordt gehouden in een theater in Malaga met een sterk Andalusisch karakter, maar met een modern tintje. Een van de grote voordelen van de Tablao Flamenco Alegria is dat de artiesten wekelijks wisselen, waardoor het altijd een nieuwe ervaring is, dus als je al bent geweest, kun je het herhalen.

Deze show duurt ongeveer een uur. Overdag zijn er 3 shows, meestal om 17:30, 20:00 en 22:30 uur. Daarnaast kun je bij de shows van 20:00 en 22:30 uur optioneel dineren in een nabijgelegen restaurant dat gespecialiseerd is in de Andalusische keuken. Dit restaurant biedt veganistische en vegetarische opties, evenals kindergerechten.

Het theater heeft een capaciteit van ongeveer 130 mensen, dus het is iets minder intiem, maar niet zo intiem dat de essentie van de show verloren gaat. De show bestaat uit tussen de 4 en 5 artiesten, voornamelijk gespecialiseerd in zang, dans en gitaar.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 26 euro per volwassene. Voor kinderen tussen 7 en 12 jaar is de prijs verlaagd tot ongeveer 16 euro. Kinderen tussen 0 en 6 jaar hebben daarentegen gratis toegang.
 • Duur: ongeveer een uur.
 • Locatie: Calle Vélez Málaga nummer 6, naast de haven van Málaga en het Malagueta strand.
 • Voordelen: de artiesten wisselen wekelijks, dus je kunt het herhalen wanneer je maar wilt.

Boek je ticket voor de flamenco tablao Alegría

3. Tapas tour in Málaga met een flamenco show

Flamenco| ©Salva Magaz
Flamenco| ©Salva Magaz

Een activiteit die kunst en gastronomie combineert, zodat je alle zintuigen van de Andalusische cultuur in je op kunt nemen. Je kunt de essentie van Malaga ervaren, de beste bars en restaurants leren kennen en de typische gerechten proeven.

Deze ervaring begint in de Alameda Principal, waar je de oudste taverne van Malaga vindt. Hier proef je de populaire zoete wijn van de provincie, die je kunt begeleiden met een tapa naar keuze van het menu. De route gaat verder bij het Antigua Casa de Guardia, een gerenommeerde bodega in de stad die dateert uit 1840.

Om verder te gaan, bezoek je de plek waar de flamenco in de stad werd geboren en eet je tapas bij de meest historische mesón in Malaga. Hier heb je de mogelijkheid om een biertje of een glas wijn te drinken met wat typische tapas. Ondertussen legt de gids je de geschiedenis van het etablissement uit en de connectie met flamenco. Als je klaar bent, bezoek je een van de beste visrestaurants in de Andalusische stad, waar je een show kok zult zien van een typisch gerecht uit de keuken van Malaga.

In totaal bevat deze tapas tour met flamenco show ongeveer 6 tapas, evenals de drankjes van elk restaurant, waaronder de traditionele zoete wijn uit Malaga. Aan het einde van de gastronomische tour ga je zitten om te genieten van een flamenco show.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 70 euro per volwassene. Voor kinderen tussen 3 en 14 jaar is de prijs iets lager. Kinderen onder de 3 jaar hebben daarentegen gratis toegang.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Voordelen: zeer complete gastronomische tour met flamenco tablao inbegrepen.

4. Kelipé Flamenco Kunstcentrum

Kelipé Flamenco Kunstcentrum| ©Milan Mirkovic
Kelipé Flamenco Kunstcentrum| ©Milan Mirkovic

Van alle flamencoshows in Malaga is het Centro de Arte Flamenco Kelipé een van de beste. Wat het meest opvalt is de ongelooflijke locatie, want het ligt midden in het historische centrum van de stad, naast het Thyssen Museum en het Plaza de la Constitución. Hier vindt elke week de show 'Flamenco de ley' plaats. Deze show probeert de zigeunercultuur en de uitdrukking ervan door middel van kunst te benadrukken.

Een van de dingen die deze show karakteriseren is de improvisatie, waardoor het een unieke en echte ervaring is, ver van de typische flamencoshows die voor toeristen worden gemaakt. Tijdens de duur van de show voeren de artiesten verschillende stijlen van dit genre uit, zoals de bulería jerezana of de soleá.

De artiesten die deze ervaring tot leven brengen zijn Susana 'La Yedra', oprichtster van het centrum zelf; de gitarist 'Azukita' en 'El Taranto'. Hoewel dit de hoofdrolspelers zijn, zijn er altijd meer artiesten die zang, dans en gitaarspel combineren.

Deze show duurt ongeveer een uur en 30 minuten. De zaal heeft een capaciteit van ongeveer 80 mensen, wat de ervaring een intiem en persoonlijk karakter geeft. De toegangsprijs is inclusief een drankje.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 30 euro per volwassene. Voor kinderen tussen 12 en 18 jaar zijn de kosten verlaagd tot ongeveer 20 euro. Voor kinderen tussen 6 en 11 jaar is de entreeprijs ongeveer 10 euro. Tot slot hebben kinderen tot 5 jaar gratis toegang.
 • Duur: ongeveer een uur en 30 minuten.
 • Locatie: Calle Muro de Puerta Nueva nummer 10, in het historische centrum van Málaga.

5. Peña Juan Breva Flamenco Kunst Museum

Peña Juan Breva Flamenco Kunst Museum| ©Antonio J D
Peña Juan Breva Flamenco Kunst Museum| ©Antonio J D

Naast de flamencoshow zelf en de authenticiteit ervan, valt deze optie op door de historische waarde voor dit muziekgenre. Dit komt omdat de Peña Juan Breva met zijn oorsprong in 1958 de oudste flamencokunst ter wereld is. Dit wordt weerspiegeld in de meer dan 5000 audiovisuele archieven, evenals in de collectie van 2500 platen.

In de plaats kun je een tentoonstelling van 20 gitaren van de muzikant Juan Breva zien, evenals relikwieën, bijvoorbeeld posters en batas de cola, daterend uit de negentiende en twintigste eeuw. In het museum worden verschillende flamencoshows gehouden. Zo vindt elke vrijdag rond 21:30/22:00 uur de 'Viernes Flamenco' plaats, waar grote flamencoartiesten op afkomen.

De show bestaat uit zang, dans en gitaarspel en wordt gehouden op de eerste verdieping van het gebouw. Op de eerste verdieping vind je een bar waar je kunt genieten van typische Malaga en Andalusische tapas. Op dezelfde verdieping vind je de collecties die gewijd zijn aan flamencofiguren of interessante thema's.

De entreeprijs is inclusief een drankje en tapas aan de bar. Als je de ervaring compleet wilt maken met dit gastronomische gedeelte, moet je een half uur voor het begin van de voorstelling in het museum zijn. Om je ticket te reserveren moet je het telefoonnummer bellen dat op de website staat aangegeven. Zonder twijfel is dit een van de beste dingen om te doen in Malaga in de winter, omdat je kunt schuilen voor de kou en de regen.

Interessante details

 • Prijs: 15 euro met drankjes en tapas bij de prijs inbegrepen.
 • Duur: iets minder dan een uur, maar je moet een half uur van tevoren aanwezig zijn om van het diner te kunnen genieten.
 • Locatie: Calle Ramón Franquelo, 4.

6. El Gallo Ronco

Ingang van El Gallo Ronco| ©Immacolota
Ingang van El Gallo Ronco| ©Immacolota

Vlakbij Calle Larios, in het historische centrum van Málaga, vind je de flamencotablao El Gallo Ronco. De plek onderscheidt zich door de traditionele decoratie, die je uitnodigt om je onder te dompelen in de Andalusische cultuur en meer in het bijzonder in deze kunst. De plaats onderscheidt zich door flamencoshows van hoge kwaliteit die niet voor het toerisme zijn gemaakt.

De show wordt gehouden van woensdag tot zaterdag, beide dagen inbegrepen. Er zijn twee voorstellingen per dag, een om 19.00 uur en de andere om ongeveer 21.00 uur. Er zijn twee soorten tickets beschikbaar. Aan de ene kant kun je kiezen voor het basisticket, waarbij een drankje en een aperitief zijn inbegrepen. Aan de andere kant heb je de optie om het premium ticket te nemen, dat wordt geleverd met een drankje en een assortiment Iberische vleeswaren.

Interessante details

 • Prijs: het basisticket kost ongeveer 25 euro. Er is ook een ticket voor kinderen tussen 4 en 15 jaar oud, dat ongeveer 24 euro kost.
 • Duur: ongeveer een uur.
 • Locatie: Plaza de las Flores, 1, in het centrum van Málaga.

7. Tipi Tapa

Flamencoshow bij Tipi Tapa| ©Valeri A
Flamencoshow bij Tipi Tapa| ©Valeri A

Deze flamencoshow vindt plaats in een restaurant in Fuengirola, aan de Costa del Sol. Het restaurant Tipi Tapa biedt al vele jaren flamencoshows aan. De gastronomie is gebaseerd op typische lokale gerechten.

De show wordt gehouden op dinsdag, donderdag en zaterdag. Het bestaat uit een mix van zang en dans, met artiesten die voortdurend wisselen, dus je kunt zo vaak herhalen als je wilt. Het tijdschema voor deze ervaring is vrij uitgebreid, want het begint om ongeveer 19.30 uur en eindigt rond 22.00 uur. Vergeet niet dat je van tevoren een tafel moet reserveren om van de flamencoshow te kunnen genieten.

Interessante details

 • Prijs: er wordt 10 euro toegevoegd aan de rekening voor het diner om van de show te genieten.
 • Duur: ongeveer een uur.
 • Locatie: Calle Málaga, 4, Fuengirola.

8. Pepe López Flamenco Tavern

Pepe López Flamenco Tavern| ©Annick Lambert
Pepe López Flamenco Tavern| ©Annick Lambert

Bij deze gelegenheid stel ik je een flamencoshow voor in de flamencotaveerne Pepe López, gelegen in de gemeente Torremolinos, aan de kust van Málaga. De show wordt opgevoerd door gemiddeld zo'n 10 artiesten, waaronder zangers, dansers en gitaristen.

Veel grote flamencoartiesten hebben de taverne Pepe López bezocht, zoals Camarón de la Isla of Paco de Lucía. Deze laatste voegt een extra waarde toe aan de ervaring, omdat je in contact komt met de geschiedenis van dit muziekgenre in een zeer aangename en typisch Andalusische ruimte.

De show bij uitstek wordt elke donderdag en zaterdag gehouden, hoewel er op andere dagen van de week meer ervaringen zijn. Ze worden meestal om 22:00 uur gehouden en de capaciteit van de ruimte is 250 personen.

Interessante details

 • Prijs: 30 euro inclusief drankjes. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is de entree 15 euro. Kinderen onder de 5 jaar hebben gratis toegang.
 • Duur: ongeveer anderhalf uur.
 • Locatie: Plaza de la Gamba Alegre, Torremolinos.

9. Flamenco Benalmádena

Flamenco Benalmádena| ©Angel Ramos
Flamenco Benalmádena| ©Angel Ramos

Een van de beroemdste tablao's in de provincie Malaga is Flamenco Benalmadena, gelegen aan dit strand in Malaga. Elke show die er wordt gehouden is anders, met verschillende artiesten die optreden, hoewel ze allemaal professionals zijn in dit muziekgenre.

Veel grote namen hebben de Flamenco Benalmadena tablao bezocht, zoals Jaime Fresneda of Asami. Daarom heeft de tablao een reputatie die door de jaren heen is bevestigd.

De show bestaat uit drie tot vier artiesten, waaronder dansers, gitaristen en zangers. Het vindt elke dag plaats om 20:00 en 21:45 uur. Om een kaartje te reserveren moet je van tevoren bellen met het etablissement.

Interessante details

 • Prijs: De toegang is gratis, maar er moet één drankje per tafel zijn.
 • Duur: iets meer dan een uur.
 • Locatie: Avenida Gamonal, 11, lokaal 12.

10. Ana María Los Chatos

Tablao in Ana María Los Chatos| ©Nacho H
Tablao in Ana María Los Chatos| ©Nacho H

Deze flamencovoorstelling ligt aan de rand van Málaga, dus het is perfect voor je als je van plan bent om de stad te verlaten en de verschillende gemeenten waaruit de stad bestaat te bezoeken. De tablao Ana María Los Chatos ligt in de beroemde gemeente Marbella, in het historische centrum van de stad. Het is vernoemd naar de oprichter, die de deuren van de tablao opende in de jaren 1960.

Sindsdien heeft het etablissement gerenommeerde artiesten als Camarón en Lola Flores ontvangen. Niet alleen de namen van degenen die hier hun kunsten vertoonden vallen op, maar ook die van de toeschouwers, waaronder de Kennedy's.

De shows vinden plaats van dinsdag tot en met zaterdag om ongeveer 22:00 uur. Naast het basisticket om van de ervaring te genieten, is er ook een ander ticket verkrijgbaar met Andalusische tapas voor twee en een Sevillanas-les. Tot slot moet ik je nog vertellen dat als je niet weet hoe je vanuit Malaga naar Marbella moet komen, er meerdere opties zijn zoals treinen, bussen of taxi's. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over de rit naar Marbella. Zo hoef je deze geweldige show niet te missen.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 25 euro inclusief drankjes.
 • Duur: iets meer dan een uur.
 • Locatie: Plaza Santo Cristo, 4, in het centrum van Marbella.