Segovia in 3 dagen: een gids om het meeste uit je bezoek te halen

Klaar om alles te ontdekken wat Segovia te bieden heeft? Deze driedaagse route neemt u mee langs de hoogtepunten van de stad en helpt u elke seconde van uw verblijf optimaal te benutten.

Katherine Betances

Katherine Betances

11 minuten lezen

Segovia in 3 dagen: een gids om het meeste uit je bezoek te halen

Segovia, Spain | ©Gerben of the lake

Segovia, gelegen in de autonome gemeenschap Castilla y León, is een charmante Spaanse stad met een schat aan historische monumenten en een rijke gastronomie; zoals u snel zult merken bij het organiseren van uw reis, zijn er veel dingen te zien en te doen in Segovia, een feit dat het organiseren van uw route een beetje ingewikkeld maakt.

Aan de positieve kant van de vergelijking, de stad Segovia is eigenlijk klein en de belangrijkste attracties liggen dicht bij elkaar. Als u uw tijd en sightseeing goed organiseert, kunt u het meeste halen uit een korte reis om de hoogtepunten van de stad te zien.

Hier is een routebeschrijving die 3 volle dagen sightseeing in de stad omvat, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Veel plezier en word verliefd op Segovia!

Dag 1: Bekijk de populairste bezienswaardigheden van de stad

Koningin Victoria Eugenia Plein| ©Endangered71
Koningin Victoria Eugenia Plein| ©Endangered71

De eerste dag van uw verkenning van Segovia raad ik u aan die te wijden aan enkele van de meest emblematische bezienswaardigheden van de stad. De bedoeling is dat u zo snel mogelijk verliefd wordt op de Segoviaanse landschappen en ziet waarom het zo'n populaire bestemming is voor buitenlandse bezoekers maar ook voor Spanjaarden die aan binnenlands toerisme doen.

Klim naar de Mirador de la Plaza Reina Victoria Eugenia

De Plaza Mirador Reina Victoria Eugenia is de naam van de tuinen en pleinen die toegang geven tot een van de meest bezochte en emblematische monumenten van de stad: het oude fort van het Alcázar.

U vindt er een grote esplanade met zeer aangename tuinen waar u op uw gemak kunt rondwandelen; de plek biedt een spectaculair uitzicht op het Alcázar-complex en de stad Segovia vanaf de top.

Wilt u foto's maken? Dit is het juiste moment om het te doen! Vergeet tijdens uw tocht niet aandacht te besteden aan het Monument voor de Helden van 2 mei, dat op een ereplaats in het complex is geplaatst.

 • Openingstijden: Het uitzichtpunt is voor het publiek geopend van 7.30 uur van maandag tot en met vrijdag en vanaf 9.30 uur op zaterdag en zondag.

Ontdek het oude fort: Het Alcazar van Segovia

Op slechts 4 minuten van het uitkijkpunt op Plaza Reina Victoria Eugenia ligt een van de oudste en meest betoverende kastelen van Spanje, het Alcázar van Segovia. Een uniek stenen fort gebouwd rond 1542.

Behalve dat het een van de populairste historische plaatsen van Spanje is, diende het oude fort als prototype voor het kasteel van Sneeuwwitje in de Disney-animatieversie, dankzij de prachtige kegelvormige daken van de torens in een schitterende blauwe kleur. In bepaalde historische perioden gebruikte de Spaanse Koninklijke familie het kasteel als residentie.

In 1862 werd de oorspronkelijke en oude binneninrichting ernstig beschadigd door een brand; vandaag de dag zijn veel van de kamers en decoraties waarvan we kunnen genieten eigenlijk zeer getrouwe restauraties.

Bezoek zeker de Hall of the Kings! Hier vindt u een muurschildering gewijd aan het Spaanse koningshuis. Hier zijn enkele extra details waar u rekening mee moet houden:

 • Openingstijden: de openingstijden van het Alcázar van Segovia veranderen afhankelijk van de tijd van het jaar en de dagen. Sommige dagen van het jaar is het geopend vanaf 10.00 uur en andere vanaf 10.30 uur
 • Prijs: kaartjes voor de attractie kosten meestal rond de 10 euro per deelnemer.
 • Duur: reserveer ongeveer 2 uur voor dit bezoek.

Bekijk de iconische kathedraal van Segovia

Na uw avontuur door El Alcázar lijken alle wegen in de stad te leiden naar het belangrijkste religieuze gebouw voor de Segovianen: de imposante kathedraal. Gebouwd in een prachtige gotische stijl in het midden van de 16e eeuw, raad ik mijn reisvrienden aan de tijd te nemen om het prachtige bouwwerk vanuit verschillende hoeken te bekijken en zoveel foto's te nemen als u verstandig acht.

Terwijl u door de omringende straten loopt, let dan vooral op de prachtige beelden die de kathedraal sieren, mijn favoriet is het Mariabeeld dat imposant op de voorgevel prijkt.

Ga vervolgens door naar het prachtige interieur van de kathedraal van Segovia en neem de tijd om de prachtige imposante hoge gewelven, de oversized koepel en de prachtige gebrandschilderde ramen waardoor het licht van buiten naar binnen valt te bewonderen.

In de kathedraal vindt u ook veel kunst in de vorm van schilderijen en beelden van bekende religieuze kunstenaars uit verschillende periodes.

 • Openingstijden: hoewel de deuren van de kathedraal meestal rond 9.30 uur opengaan, variëren de openingstijden van de kathedraal van Segovia afhankelijk van de tijd van het jaar en de dag van de week.
 • Prijs: Voor de toegang tot het gebouw betaalt u ongeveer 5 euro en voor rondleidingen ongeveer 10 euro.
 • Duur: Ik raad aan minstens 2 uur te reserveren voor een rondleiding door het monument.

Koop uw tickets voor de kathedraal van Segovia

Ga rond lunchtijd naar de Plaza Mayor in Segovia.

Aan de voet van de imposante kathedraal ligt de Plaza Mayor van Segovia, het hart van de oude stad van Segovia. Rond het plein zijn verschillende belangrijke gebouwen geconcentreerd, zoals het stadhuis, theaters, restaurants en nog veel meer.

Ik raad aan hier een lunchpauze in te lassen om te genieten van de prachtige architectuur van het historische centrum. Hieronder staan enkele suggesties van goede eetgelegenheden, maar ik raad u aan uw eigen onderzoek te doen op basis van uw voorkeuren en budget.

 • Restaurante La Concepción, een klassiek café en elegant restaurant dat deel uitmaakt van de geschiedenis van de stad. Plaatselijk bekend als "La Concha" biedt het een van de beste uitzichten op de kathedraal en het plein.
 • Restaurante José, met zijn indrukwekkende oude architectuur is ongetwijfeld een van de beste opties om te genieten van de traditionele Spaanse keuken.
 • Restaurant Pandora, naast de kathedraal, biedt een van de beste uitzichten op het plein, hier kunt u genieten van zowel traditionele gerechten als gerechten met een moderne twist.

Geniet van Segovia's Casa del Sol Museum

Als u de Oude Stad verkent, ga dan naar een van de belangrijkste musea van de stad: het Museo Casa del Sol. Het verzamelt ongeveer 1.500 stukken archeologische overblijfselen en kunstwerken.

Persoonlijk beschouw ik dit museum als een van de belangrijkste musea van de stad. 10 dingen om te doen in Segovia met kinderenHet biedt een echte, interactieve en interessante benadering van de geschiedenis van de stad en kan uw nieuwsgierigheid voor kunst, design, architectuur en geschiedenis wekken.

 • Openingstijden: Gesloten op maandag, normale openingstijden zijn van 10.00 tot 15.00 uur.
 • Prijs: Ongeveer 2€ voor het toegangskaartje.
 • Duur: Ik raad aan hier minstens 1 uur door te brengen.

Middag: Verken de Joodse wijk van Segovia

Breng de middag door met het verkennen van de rest van de oude wijk van Segovia, een UNESCO werelderfgoed als gevolg van de erfenis van de verschillende culturele gemeenschappen die in de stad samenleefden. Van de Moren tot de Christenen en natuurlijk de Joden, allemaal hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de vorming van de identiteit en het karakter van de stad.

De Joodse wijk van Segovia is een uitstekend bewaard gebleven architectonische ruimte, dankzij het vroege ingrijpen van de autoriteiten.

Tijdens uw bezoek zult u tal van smalle straatjes tegenkomen met de trottoirs waarmee ze na hun ontstaan zijn aangelegd. De authenticiteit is te zien in andere architectonische elementen zoals de bekleding en decoratie van de verschillende gebouwen.

Dag 2: Geniet van het hart van Segovia en zijn oude architectuur

Toren van Lozoya| ©Dan
Toren van Lozoya| ©Dan

Op de tweede dag van de verkenning van Segovia gaat u verder met het verkennen van de oude architectuur en historische monumenten van de stad; in dit plan stel ik voor dat u belangrijke culturele pleinen, kerken en werken van oude architectuur bezoekt die zich buiten het Plaza Mayor bevinden.

Maak kennis met de toren van Lozoya

De Torreón de Lozoya is een verborgen juweeltje dat u niet mag missen. De oorsprong van het architectonische complex kan worden gedateerd op de 15e en 16e eeuw, met een imposant ontwerp waarvan de architectuur elementen van de gotische, renaissance en Spaanse Mudejar-stijlen combineert.

De restauratie werd uitgevoerd in de jaren 1960 en sinds de herinrichting is de ruimte zelf een museum op grote schaal, maar binnen vindt u een indrukwekkende artistieke collectie van de voormalige Stichting Caja Segovia, die alles omvat van schilderijen tot beeldhouwwerken, glas en keramiek en zelfs munten en boeken uit verschillende periodes.

 • Openingstijden: Gesloten op maandag, het is geopend voor het publiek van 10.00 tot 14.00 uur en daarna van 16.00 tot 20.00 uur.
 • Prijs: De kosten bedragen ongeveer 5 euro per deelnemer.
 • Duur: Ongeveer 1 uur.

Ga naar de Sint-Maartenskerk

De St. Martin's kerk is een zeer interessant architectonisch geheel en zeer geliefd bij de plaatselijke bevolking. Het is gelegen aan de andere kant van de hoofdstraat die naar de Torreón leidt, dus nadat u klaar bent met het verkennen van het museum, is dit het beste moment om de religieuze tempel te bezoeken.

Bij aankomst vindt u een imposant middeleeuws stenen gebouw waarvan de eerste bouw begon in de 12e eeuw. In de loop der tijd werden bijgebouwen toegevoegd en werd het oorspronkelijke plan uitgebreid, wat resulteerde in een eclectisch monument dat verschillende stijlen combineert.

 • Openingstijden: Maandag gesloten voor het publiek. Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur. Op zondag van 10 tot 14 uur.
 • Prijs: De toegang ligt tussen 2 en 4 euro per deelnemer.
 • Duur: 1 uur is meestal genoeg voor een rondleiding.

Kennismaking met de Plaza Medina del Campo en een heerlijke lunch

Als u het architecturale complex van de kerk achter u laat, keert u terug naar Plaza Medina del Campo voor een vroege lunch in een van de vele oude restaurants die u in de omgeving kunt vinden.

Het historische gedeelte van Segovia is vol met uitstekende gastronomische opties, hier is een lijst met een paar alternatieven die u zou kunnen overwegen.

 • La Casona de San Martín: Tapasrestaurant gelegen tussen de kerk en de toren; uitstekend alternatief om te genieten van een typisch Segoviaanse lunch.
 • Restaurante Narizotas: In Plaza Medina is een van de beste eetgelegenheden in het centrum, gespecialiseerd in vlees, mediterrane en Spaanse gerechten.
 • La Bodega del Barbero: Een schilderachtig en betaalbaar restaurant op loopafstand van San Martín. Het gastronomische aanbod omvat mediterrane en Spaanse gerechten.

Breng de middag door bij het Aquaduct van Segovia

Breng de middag door met het verkennen van een van de meest indrukwekkende en oude werken van de stad, het Aquaduct van Segovia is een Romeinse constructie gebouwd in de 1e eeuw voor Christus en was in bedrijf tot 1973. Het werkt al twee eeuwen perfect.

Het is een indrukwekkend en imposant werk van architectuur en techniek. Het beslaat 2 verdiepingen hoog en heeft in totaal 167 stenen bogen; de waterbron komt van de rivier Agua Frio op 17 kilometer afstand.

 • Openingstijden: Altijd open.
 • Prijs: Het is de moeite waard een rondleiding of audiogids te kopen om dit prachtige monument te bezoeken. Verkrijgbaar vanaf ongeveer 11 euro.
 • Duur: Rondleidingen duren gemiddeld 2 tot 3 uur.

Avond: Neem een tapastour door Segovia

Neem afscheid van de oude binnenstad van Segovia door het nietje van het gastronomisch toerisme in Spanje te doen: een avondje tapas en drinken in de stad. Deze activiteit behoort met gemak tot de beste dingen om 's avonds in Segovia te doen.

De tapastour neemt u mee op een reis door de Spaanse gastronomie, waarbij u de beste gerechten van de stad ontdekt. In Segovia zijn er tal van spectaculaire tapasrestaurants om uit te kiezen, dus ik raad je aan je eigen onderzoek te doen. Hoe dan ook, hier zijn enkele van mijn favorieten.

 • Bar Cervecería España: Gelegen aan het Plaza de Alto de Leones, het is een terrasbar ideaal om 's avonds van te genieten, vooral als u in de zomer naar Segovia gaat.
 • Restaurante Azabache: In Calle San Francisco 48, het is een iets nieuwere plek wiens specialiteit canapés zijn, de drankjes zijn uitstekend. Het is erg populair bij zowel de lokale bevolking als de toeristen.
 • Las Cuevas del Duque: Het Mesón Restaurante de Las Cuevas del Duque werd opgericht in 1895, het is een van de meest bezochte plaatsen voor tapas en de specialiteit is gerechten die in een houtoven worden bereid.

Dag 3: Verlaat de gebaande paden en verken verder dan Segovia

Klooster Santa Maria del Parral| ©Francisco Aragão
Klooster Santa Maria del Parral| ©Francisco Aragão

Op de laatste dag van uw rondreis nodig ik u uit om van de gebaande paden af te gaan en die andere activiteiten te doen die de meeste bezoekers van kortere trips rond Segovia niet kunnen doen.

Kom op openingstijd naar het Santa Maria del Parral Klooster

Het klooster werd gebouwd in opdracht van Hendrik IV, begonnen in 1447 en voltooid in 1503, en is een van de beste dingen om te doen in Segovia in de winter of de herfst.

Santa María del Parral is een aanwinst van cultureel belang in de regio. In de verschillende gebouwen waaruit het complex bestaat vindt u verschillende bouwstijlen waaronder gotiek, Mudejar en Plateresque.

Om bij het klooster te komen adviseer ik een wandelroute door Segovia over de Santo Domingo de Guzmán laan vanaf het Aquaduct. De wandeling duurt 30 minuten en is een uitstekende manier om de landschappen rond de oude stad te leren kennen.

 • Openingstijden: Het klooster is op maandag en dinsdag gesloten voor het publiek; van woensdag tot zondag van 11 tot 17 uur.
 • Prijs: Tegen donatie.
 • Duur: Reserveer ongeveer 4 uur voor deze ervaring.

Bezoek de tempel van San Millán in Segovia

Op minder dan 8 minuten rijden kunt u een ander historisch monument bezoeken dat behoort tot de religieuze architectuur in Segovia, de tempel van San Millán. Gelegen in het zuidwestelijke deel van de stad, zult u tijdens uw bezoek een oude middeleeuwse kerk aantreffen waarvan de oorsprong teruggaat tot de 11e eeuw, hoewel er tussen 1111 en 1126 belangrijke verbouwingen en uitbreidingen werden uitgevoerd.

Het is een van de oudste kerken van de stad, de overheersende stijl is middeleeuwse architectuur met renaissanceaccenten.

 • Openingstijden: De kerk is gesloten op maandag, van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 14.00 uur en 's middags van 17.00 tot 19.30 uur.
 • Prijs: De toegang is gratis.
 • Duur: 1 uur is meestal genoeg om de installaties te bezoeken.

Verken het Esteban Vicente Kunstmuseum.

Op korte afstand van San Millán ligt het Esteban Vicente Kunstmuseum, een perfecte gelegenheid om een historisch Segoviaans monument te waarderen en tegelijkertijd te genieten van het werk van hedendaagse plastische kunstenaars.

Het gebouw dat voor het museum wordt gebruikt is het Paleis van Enrique IV, ook wel bekend als het Paleis van San Martín. Het is een van de parels van de Segoviaanse architectuur, werd gebouwd in 1455 en heeft veel van zijn oorspronkelijke Mudejar-stijl behouden, hoewel het de afgelopen decennia grote restauraties heeft ondergaan.

 • Openingstijden: Gesloten op maandag, de officiële openingstijden van het museum zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur en op zondag van 11.00 tot 15.00 uur.
 • Prijs: Gratis toegang voor het grote publiek.
 • Duur: Afhankelijk van het soort kunst dat wordt tentoongesteld kun je 1 tot 2 uur rondtoeren.

Neem afscheid van de stad: wandel rond de monumenten van Segovia in de schemering.

Veel steden in Spanje zijn 's avonds nog charmanter, en het charmante Segovia is daarop geen uitzondering. Als je nog energie over hebt, maak dan een laatste rondgang door de stad bij nacht om te genieten van Segovia's prachtig verlichte monumenten.

Als u de in dit artikel voorgestelde route volgt, kunt u een soortgelijke route volgen als tijdens de eerste dagen van de verkenning.

De plaatsen en monumenten die u niet mag missen tijdens de rondleiding zijn: de Joodse wijk van Segovia, de wijk Canonjías, de wijk Caballeros en natuurlijk de omgeving van het Alcázar.

Maak een tour bij zonsondergang in Segovia

Dit is het einde van deze tour van het beste van Segovia. Ik hoop dat deze route u zal helpen om het meeste uit uw 3-daagse verblijf in de stad te halen en alles te leren kennen wat deze magische Spaanse stad te bieden heeft.